zeevissenverslag 2022

Zeevissenverslag mei 2022

Zeevissen Jack Margo Haven Rotterdam/ 16/5/2022

ik had nog zat aas over om nog even lekker te gaan vissen, met Margo samen.  De voorspelingen waren rustig weer en kans op een bui? Toen we aan kwamen stond er toch best een harden windt uit het westen, en die steeds harden werd toen we aan het vissen waren. En ja hoor nog een flinke buit gehad ook nog met zware wind stoten erbij. Ik had toch de buien radar gezien waar het zien was een klein buitje maar. Maar je weet het hier en buien kunnen ineens ook zo ontstaan. 

Maar goed mijn   paraplu met zij flappen bleef heer en meester staan in die bui. Ander vissers gingen hun auto in en de hengels gingen over de kaden met die wind. Mijn hengels bleven staan, en mijn strand steun was verzwaard met een steen. Ook kreeg ik van meden visser aandacht hoe ik dit gedaan heb. Maar nu het vissen zelf. Ik visten naar hoogwater toe. Hoog water rond 17 uur .de vangsten waren weer zeer slecht. Er werd paling en bot gevangen zag ik wel. Ik zelf 2 scharretje en 2 botjes dat was het helaas. 

Ben gestopt toen het hoog was geworden. 

Aas zagers pieren Jack

Zeevissen Verslag Jack Margo Haven Rotterdam​ 14/5/2022

Een Heerlijk dag moest het worden vandaag ,dus vissen dan maar weer eens. en samen met me vriendin Margo. zij gaat het steeds leuker vinden , maar alleen met mooi weer natuurlijk. aas op gehaald bij Rinus ,en rond 12 uur lag een hengel weer in richting heiplaat. hoog was het om 15/27 dus tijd zat. het was best erg druk vandaag. en toen ik er stond zag je dat er een bot of zelfs schar en paling boven kwam.

Tong had ik nog niet gezien , wel van horen. ik had ook Ted even nog een bericht gestuurd of die ook kwam vissen. helaas Ted had andere plannen met ze vrouw samen de grens over. Jan is er ook niet dus dan wij samen dan nog maar. ik had zagers en pieren .  bij de eerste worp was het gelijk raak. een bot van net 21 cm. die zwemt weer rond. al gauw nummer 2 een scharretje erg klein en die zwemt ook weer.

Het duurden nog lang voor de volgenden vis zich melden ja vis een botje van net 7 cm denk ik. Weer een botje nu wat groter.  En de stroom kwam erin maar dat leverden geen vis op, bij niemand trouwens. na de stroom ook helaas geen vis voor mijn, wel bij Margo die ving nog een mooie bot van net 30 cm.

Totaal ik 5 vissen Margo 1 en 2 vissen los. het was weer niet best, nu hopen dat het mooie weer blijf en dat de tong zich weer eens gaat melden , en ook paling graag bij mijn. en wat mijn opviel met de pieren helemaal niks op gezien.

Aas zagers en pieren Jack Margo

Zeevissen Ted Rotterdam 7/5/2022

Zaterdag 7 mei, was lichte regen voorspeld, maar niks aan nattigheid gevoeld. Op naar Rinus voor aas, in de hoop dat het geen bagger zou zijn als een vorige keer. Gelukkig, de pieren zagen er goed uit en stevig. Met pieren in de krant op weg naar de waterkant. Aangekomen op de Sluisjesdijk stonden er zowaar een vissertje of zes. Rechts bij het hek het drukst ook met de bekende kijkers.

Links ruimte zat dus dan daar maar heen. Eerst nog even met Bas en zijn maat staan te keuvelen.  Ze gingen inpakken. Bas had 2 botjes en zijn maat 1 tongetje van zo’n 36 cm. Maar goed zij gingen weg dus ben ik bij de houten schutting mijn hengels gaan optuigen. Het was afgaand water. Eerste onderlijntje er in en de tweede er achteraan. Hoppa, de eerste hengeltop werd een rammelaar en de tweede volgde bijna gelijktijdig. Krabben en dat ging door tot opkomend tij. Stroom er in en krabben weg. Uiteraard niks gevangen. Inmiddels nieuwe visser buren gekregen.

We gingen naar  opkomend tij dus nieuwe kansen. Jawel een botje bij de buren. Even daarna ik een botje. Hij een scharretje en ik een botje en zo ging het even door. De vis maat van mijn buurman kerk met lede ogen naar zijn top. Geen enkele actie. Ik ving nog wat botjes en een aardige schar welke groot genoeg was voor de pan, in de emmer dus. Geen enkele last van krabben meer. Hé een aardige aanbeet, aanslaan en draaien. Totaal geen weerstand dus geen goeie aanbeet was de gedachte. Echter niets was minder waar mijn onderlijn kwam boven water en zie daar een mooie doublet.

Weliswaar van bot maar vis is vis. De grootste bot was 9 centimeter en de kleinste was al 7 centimeter. Postzegels dus met beide de haken volledig ingeslikt, de inhalen.  Na nog wat botjes een doublet schar maar ook te klein (wel groter dan die botje). Buurman een lichte aanbeet, goeie kromming van zijn top en ja hoor er kwam een paling boven water. Kort daarop bij mij rikketik en daar kwam weer een botje uit het zilte nat. Achteraf de grootste van die dag, zomaar 6 cm. Buurman 2 had nog steeds niets.

Goeie aanbeet bij de buurman goeie kromme top een hele grote bot welke hem uitlachte want boven water liet hij de haak los en zwom snel weer naar de diepte. Jammer wel gezien maar niet op de kant. Ik ving daarna nog een grote bot en een schar voor in de pan. Buurman 2 had inmiddels 1 bot en zowaar ook een paling. Verder werd nog een tong gevangen. Toen het hoogwater was ben ik gaan inpakken. Er was toch nog een krab geweest die zondige nog even een haak moest afbijten. Al met al de vangst in totaal was best aardig zij het dat de gevangen wegens te kleine afmetingen weer het ruime sop kregen toch een fijne visdag, volop zon en een lichte bries. Gelukkig kwam deze bries van de goede kant want nadat hij gedraaid was lagen er weer een heleboel rupsen op de dijk welke het uiteraard niet overleefden.

Aas: pieren Ted

Zeevissen Haven Rotterdam. 6/5/2022

Na wat pech en geen tijd werd het weer eens tijd voor het zee te gaan vissen. aas bestelt  bij Rinus hij had net vers aas binnen. ik was er rond kwart over 12. het was niet druk geen goed teken dus. ik visten naar het lagen water toe. hoogwater werd het pas om 20,00. het kwam voor mijn even niet anders uit. de eerste hengel richting heiplaat met verse pieren eraan. 2 hengels met zagers. Aan het weer kon het liggen heerlijk weer westenwind. nu de vis nog? na een uur kreeg ik mijn eerste beet. hangen dacht ik het ging zwaar dat wel en ik voelden ook tegen stand. maar helaas zonder de vis te hebben gezien lost de vis. jammer leek mijn een paling geweest te zijn.  een andere visser zag ik een mooie zeebaars vangen ja echt. toen dacht ik he die vis die los schot kan dat ook wel eens geweest zijn.  ik zat alleen met nog een andere bekenden vissers voor mijn. en even later kwam er toch weer vissers bij. ja zo gaat dat hier. Inmiddels ging de tijd door en had ik enkel keer wel beet, maar dan denk ik toch aan krabben.  rond 16 uur ben ik in gaan pakken , het was weer niet best ook bij de ander daar voor en na ook niet. zonder vis dus vandaag. ik heb nog zat aas over om denk ik maandag te gaan ,want het woord ook weer heerlijk weer. tot dan weer.

Jack Aas zagers pieren

3/5/2022 Zeeland . 

Hoi gevist in zeeland op de geep helaas nog niks gevangen, ze zijn er wel weer zien ze veel springen , maar nog niet echt jagen nog. dus niks gevangen helaas. groetjes

René

Zeevissenverslag April 2022

Zeevissen Verslag Jan 19/4/2022 Amazonen haven en  Landtong Rozenburg

 

Ben bij de Amazone haven geweest geen stootje te zien, ook stond er nieman te vissen .er werd wel gezegd dat je nu leuk schar te vangen was. dus niet helaas . Ben na 2 uur vertrokken Zat te vissen in vieze bruine drab .

daar en geen stootje gezien .Ben daarna naar de landtong gereden naar  het laatste stuk daar Het water kwam toen op. Heb er 1 klein baarsje gevangen verder niks en 2 complete onderlijnen verspeelt. Er liggen ook daar overal matten volgens mij.. ik heb nog wat zagers over. Maar wat moet ik ermee. Voorlopig is t vissen wel. Voorbij hoor je ziet ook bijna niemand vissen..

Aas Zagers Jan

Zeevissen Ted 16/4/2022 zeeland.

Vanochtend even een aasleverancier in Zeeland gebeld. Was niet thuis, hij was nog aan het steken. Hij had niets meer op voorraad. Wel kon ik een portie kweekzagers komen halen. Tja alleen kweekzagers is ook niet alles. Nou goed ik ben nog aan het steken dus steek ik wel wat meer. Zo gezegd en beloofd ik naar hem toe. Hij zou nog ca. 15 minuten duren eer hij weer thuis was. Wachten dus. Toen hij arriveerde zei hij, ik geef je wel steekzagers. Zo gezegd zo gedaan. 50 pieren en een ons steekzagers. Beide net vers gestoken. Ik kreeg her pakje en grond het nogal zwaar. Ja zij hij, dat de zagers zijn zo groot ik heb er maar bijna 2 1/2 ons van gemaakt anders zitten er zo weinig in. Toen doorgereden naar “De Val”, dat is vlak voor de oprit van de brug naar Goes/Vlissingen, de Zeelandbrug dus. Hengels in orde gemaakt, beaasd en ingooien maar. Weinig visbeet maar vele lege haken van de krabben. Die gunde ik de pieren en zagers niet (trouwens de zagers hadden een lengte tussen de 25 en 30 cm. dus makkelijk in 6 stukjes

Ja Jack weer een vruchtbare visdag. Ik heb nog 1 zangertje over en voldoende pieren voor nog een vissessie. Omdat ze vanochtend gestoken zijn, moeten ze met gemak 4 dagen houdbaar zijn.

​Zeevissen Jack Vlaardingen /13/4/2022. 

ik had nog zat aas over van de vorige keer.

Alleen de pier waren niet best meer , de zagers prima. ik was er om 11 uur en visten naar het hogen water toe. Hoog water om 15/15. ik was wel in Twijfel om waar te gaan vissen. eerst even nog wat na gevraagd of het wat was in Rotterdam. Nee helemaal niks , hoe wel alleen bot. goed mijn keuze viel dus  om maar eens weer naar Vlaardingen te gaan. ja ik had wel me twijfels moet ik zeggen , zeker toen ik die kant op ging dacht ik o kan ook naar de Amazonehaven gaan  of nog of Pernis.

Het lijk het karper vissen wel soms van waar gaat ik nu weer vissen. maar toch maar naar Vlaardingen dan maar. de eerste worp was rond kwart over 11 gelijk al enkel tikketje op de top. krab? Nee dus een grondel en nog een grondel , wat een plaag woord dat of is het al. net zo als die krabben.  maar goed het is vis , dus 2 stuks binnen. zo nu echt een goeden tik op me top hangen dat is een goeden vis voel ik. Bonken en bonken zeg. o nee los dat was ballen zeg. gauw alles verwerkt maar weer. ik spraak een man die ook aan het vissen is geweest met ze maat daar bij de uitlaat. vliegen vissen deden ze. op zeebaars zij ik tegen hem? nee brasem  of roofblei zij die. hu oké ja die kan je het hele jaar vangen hier zo.

Oké dacht ik dat wist ik niet. even een tijdje gepraat met de beste man en schiet mijn gedachten toch dat ik een roofblei heb gehaakt of zelfs een snoekbaars. ja die zitten hier ook nu zij die.maar goed later die dag ving ik nog meer van die grondels. wat me op viel er zat geen stroming in het wat helaas. zondag ook al niet. ik gaat even 2 weken niet zeevissen , wil weer kijken of de karpers en de wint vis het doen. 

Groetje jack Aas Pieren Zagers.

Zuidpier Scheveningen 11/4.2022 Jan.

Na een hele tijd no fishing besloot ik vandaag (vrijdag 8 april) maar weer eens een poging te wagen om een visje te verschalken in het zilte water. De atmosfeer was eindelijk weer wat rustiger geworden en aan de haven daar in Scheveningen aas opgehaald ,waarbij er alleen zagers beschikbaar waren. Ook goed natuurlijk.
Hoewel je vet kunt betalen voor parkeren daar aan de zuidelijke pier besloot ik toch mijn geluk te wagen. Er was niemand te zien op een enkele wandelaar na dan .Hoewel het tij wellicht niet gunstig was met laag water ben ik naar het einde doorgewandeld bij het groen witte vuurtorentje. De hengels lekker vol gehangen met zagers en daar gingen ze het zoute sop in. De wind hield zich rustig, hoewel de zee wel behoorlijk onstuimig soms was.


Ik verspeeld bij de eerste controle inhaal draai gelijk een nieuwe paternosterlijn want zat ergens vast.
Mmm, nou ja kan gebeuren en dat is me aan t einde van de vissessie nog een keer overkomen.


Ik kan kort zijn in mijn verslag over de vangsten want na bijna 3 uur vissen had ik 0 vissen en 3 tikken gezien die ergens op een vis konden duidden (of krab?) Heb aan beide zijden mijn geluk beproefd maar dat maakte niets uit. De vis was er niet of ze houden niet van zagers ,maar die zagen er toch heel aantrekkelijk uit.
De hengels weer opgeborgen en € 5.25 afgerekend aan parkeergelden en weer huiswaarts gegaan.
Of het bij hoogwater beter is weet ik natuurlijk niet maar meestal vang je toch wel een

visje hier.
Uw verslaggever Jan (het loze vissertje)

het loze vissertje

 

Eindelijk na 2 weken niet wezen vissen kon of mag ik weer. ja de geruchten gaan van jack heb een vriendin die vis gelijk niet meer zo veel? en zij heb de broek aan ? uuu ja maar ook wel eens uit hoor haha. maar nu even serieus ik heb het druk gehad verven en het was  rot weer ook nog eens , een andere auto gekocht en het vrouwtje ook nog een week ziek geweest dus ook daar moest ik heen voor de goeden verzorging. 

Ja zeggen ze voor lief en leed toch. Nu het vissen zelf. gisteren was ik in Vlaardingen dus gelijk naar wout van Leeuwe gegaan ,en aas gehaald . Top aas moet ik zeggen. dus de planning was om vandaag te gaan vissen , en wel alleen. op een andere water waar ik ooit ook nog wel eens gevist heb. vlak bij de heiplaat. mijn auto lekker er achter. 

 

ik was net een kwartier voor dat het hoogwater werd. dus afgaand water voor me. heerlijk weer was het wel toch nog een frissen wind uit het noordwesten. na een uurtje vissen kreeg ik de eerste tik op mijn top , van die kleinen tikjes net als krab . toch even kijken , nee niks en het aas zat er nog prima aan trouwens.  

 

even later kwam een bekenden visser bij me kijken , die ik nog van vroeger kon. hij visten hier ook met regelmaat. en ja je weet het helen verhalen natuurlijk samen. he een tik op me hengel yes hangen een botje was de klos . inmiddels was het al tegen 14 uur en nog maar 1 visje. even nog gebeld met een vriend van me die op de sluis staat of het daar nog wat was.  Nee dus ook niet veel alleen bot en iemand anders ving nog een houting. 

 

Dus veel was het daar ook niet . ik ben er mee gestopt rond kwart over 2 . En  ik heb nog zat aas over om van de week nog eens te gaan, waar moet ik nog even over na denken.

 

Jack Aas pieren Zagers

zeevissenverslag Maart 2022

Zeevissen Jan Jack Noorpier IJmuiden 25/3/2022

He Jack zullen weer eens naar de Noordpier in Velsen gaan want lees best goede berichten over de vangsten daar.

Dat liet Jack zich niet ontgaan en zo gingen we vrijdag al heel vroeg  samen rond 7.00 uur op weg naar Velsen.

Je kan daar gratis parkeren en daarna de lange tippel de pier op. Het was heel rustig en het getij was hoog water.

Na  zo'n 2 km vonden we een prima plekje en met de nu wel goede pieren en wat zagers hadden we er veel zin in.

De zee was rustig en we waren vol verwachting. Het eerste uur gaf niet veel actie op een klein scharretje na dan .

Daarna kwam de eerste aardige schar naar boven via Jack en vind ik er ook weer eentje bij. Prima liever schar dan

bot, hoewel Margot de vriendin van Jack de bot ook weet te waarderen..

Daarna ging het een beetje stromen en kwam er meer actie. Ik zag echter telkens maar kleine tikjes en toen ik eens ophaalde

gebeurde er toch wel iets heel bijzonders. Ik voelde vis...heel vis vis  en ik zag niet  1 ,2 of 3 platvissen ,maar 4 stuks naar boven komen!

Toen bleek dat ik een complete  onderlijn meenam waar maar liefst 3 vissen aan zaten en die kennelijk niet lang geleden was afgescheurd

want de vissen 2x bot en 1x schar waren heel levendig nog. Zo dat was wel een foto waard en die zien jullie ook. Daarna vingen we regelmatig

weer een scharretje en toen werd het stil..heel stil...en de noordenwind stak op en met de smoelen in de wind werd het koud..

Ik ben wat doorgelopen tot de vuurtoren en zag dat iedereen wel wat vissen had gevangen ,allemaal schar en  wat botten.

Het was jammer van de koude wind en dat de vis geen trek meer had en we besloten rond 14.30 uur ermee te stoppen.

We hadden zo'n 15 vissen gevangen met elkaar en de scharren gingen mee. We hadden nog aardig wat aas over ,en misschien nog een keer ergens

ander ,  Scheveningen wellicht. Ik denk dat de beste tijd hier is 2 uur voor hoog water en dan 2 uur afgaand  afwachten,dus als er wat beweging in het water komt.

Dan is de gul er ook wel denken we. We hebben nog een ijsje gescoord en waren rond 17.00 uur weer in Bergschenhoek.

De scharretjes zijn schoongemaakt en binnenkort ervan smullen!

Aas pieren Zagers

Vissen met Jack en Margo aan de Sluisjesdijk  21-3 -'22

De Lente is er  al erg vroeg dit jaar.

Stralende zon buiten en ik besloot daarom maar eens om weer mijn hengels uit te gooien op de wel bekende Dijk.

Jack stond er al vanaf 12.00 uur maar ik besloot rond 15.00 uur er naar toe te gaan. Eerst het aas  opgehaald bij

Rinus  wat gelijk de laatste keer is dat ik daar pieren of zagers ga kopen. Ik kreeg een  zootje oude blubber pieren te zien

toen ik het al natte krantje uitpakte op de kade. Ik weet wel andere adresjes die het dure aas ook netjes aanleveren in een plastic

bakje met laagjes kranten ertussen, dan kan je de hele dag goede verse pieren aan de rijgnaalden doen.

Maar goed Jack stond al met zijn aardige vriendin te vissen daar en had een enkel botje verschalkt.

Er stonden nog een stuk of 6 vissers op de kade en  hup de hengels richting Heiplaat gegooid. Het was lang wachten, het water was

als een spiegel en dan ga je maar lekker kletsen met elkaar. Af en toe een klein tikje en zowaar een  botje van 8 cm zat eraan. Jack ving een doublet

en even later had ik ook een doublet eraan .Ik hoopte op een scharretje ertussen maar die gaven niet thuis hier. De uurtjes verstreken en de

stroming kwam erin. Zowaar toch weer een bot na lange tijd erbij ,die was aan de maat en Jacks vriendin is gek op vis en dus aan haar gegeven.

Rond een uurtje of 17.30 vertrok Jack en vriendin weer en bleef ik nog even het hoge water afwachten. Als ie nog even gebleven was had ie kunnen

meemaken dat ik een enorme bot eruit takelde. De vis was helemaal door gezwommen naar mijn buurman.

Deze knoeperd was 38 cm en mocht ie meenemen, want bot is niet mijn favoriete vis. Het was eigenlijk het enige hoogtepunt in deze vissessie die

verder een paar botjes opleverde bij mij en Jack ,en ben rond 19.00 uur gestopt . Het is de afgelopen maanden niet veel geweest met zeevissen als ik

de verhalen hoor en lees. Het wachten is op warmer weer en water dan komen die scheefogen er weer aan en daar zitten we allemaal op te wachten natuurlijk.

Zeevissen Ted Rotterdam 19/3/2022

hoi Jack wezen vissen vandaag en het was niet druk op de kaden, toch aardig gevangen alleen maar bot, zelfs een keer 2 te gelijk. ook een super mimi bot gevangen. 

                            het weer was prima alleen de wind had minder gemogen. 

 Gestopt met tellen bij 10, want meer vingers heb ik niet. De kleinste Bot was 7,5 cm en de grootste slechts 34 cm. Als aas had ik leeglopers van Rinus. Heb nog aas over dus gaat het morgen  misschien weer vissen. groetjes Ted

Aas pier Ted

Zeevissen Verslag Jack Margo Haven Rotterdam 18/3/2022.

Mooie weer was het dus tijd om weer eens te gaan zeevissen met me vriendin. Aas opgehaald bij Rinus. We waren er ruim voor hoogwater, hoog water om 16 34, De zon was er heerlijk bij echt top weer, en de wind was erg zwak.  Rond 12 uur lag alles in. 1 hengel richting heiplaat de andere vlakbij. En Margo ze hengel met aas pieren en zagers ook niet al te ver weg.  zij heb ook een vergunning dus mag zij ook vissen, zelfs met 2 hengels. Maar we hadden er 3 staan.  Op de kaden was het super rustig er was maar 1 visser, die later ook weer weg was gegaan. Wij hadden de kaden alleen voor ons en dus ook de vis hoop ik?

Het was lang stil na een anderhalf uur kreeg ik me eerste tikken op me top van me hengel. En eindelijk vis na 2 uurtjes vissen een mooie bot.  Later een mooie schar zelfs, de beet zat er aardig in nu.  Bot en schar was de hoofdzakelijk. Ook Margo ving haar eerste zeevis een mimi Bot haha maar superleuk, voor haar. De beet bleef er goed in. Met opkomend water toen het flink ging stromen was het eigenlijk over. 1 visje in de stroming en weer een bot. Na de stroming toen die er uit was ging het weer aardig de vangsten. Wij zijn er mee gestopt om 17/30 en de teller stond op 10 vissen voor mijn en Margo er 2. Ik heb nog aas over dus van de week dan maar weer. 

                                                       Aas pieren Jack Margo.

Zeevissen Ted Rotterdam 11/3/2022

Het was erg rustig op de dijk, ik was visser nummer 5. 2 vissers hadden een botje, ik een doublet van bot en de andere 2 niks. Ik stond van laag naar hoog. Erg weinig dus, jammer. Aardig wat pieren over dus.

Aas pieren Ted

9/3/2022 Zeevissen Jack Sluisjesdijk Rotterdam

​ik had nog zat aas over om te gaan vissen. Vandaag dus heel mooi weer ook nog eens, de lente zit in de lucht.

 

Nu maar hopen dat de vis er ook actiever van gaat worden. 11 uur lag ik in net 3 uurtjes na hoog water, dus ik viste naar laag water toe. Laag water om 13/30. Wat me opviel best nog wat vissers op de kaden, mensen op leeftijd net als ik😅 zelf haha. Altijd weer leuk ook nog eens om weer wat bekenden te zien. De vangsten waren niet goed horden ik van de andere vissers. En ook van het zelden vis soort bot, wat er werd gevangen, maar wel lekker groot en dik.

 

Al gauw lagen de lijnen in eentje ver weg eentje vlak onder de kant, even kijken waar de vis zicht bevindt. Na een uur krijg ik beet op mijn rechter hengel met de doden pieren.

Kleinen Tikjes op me rechtershengel. Toch maar even kijken. En jawel een mooie bot van 24 cm is binnen. 

 

Het was trouwens op de veren hengel die vis. Later weer een flinke tik op de pieren he een mini schar van denk ik net 7 cm. Ook weer ver weg. Later mijn linker hengel de zagers maar weer een visje en die mocht ook weer terug. Rond 15.00 ben ik gestopt en nog wat zagers over die ik naar een bekenden van mijn is geven. 

Ik horden dat er al een mooie paling was gevangen op de sluis. Ja ik blijf het altijd zeggen ze blijven hier in de winter. Ook in zeeland komen berichten binnen dat er al tong is gevangen.

Aas zagers Pieren Jack