Karper vissen verslagen 2023

Karpervissen Verslagen Juni 2023

  karper vissen Witvissen Jack 5/6/2023

 Karper vissen Witvissen Jack Rotterdam 5/6/2023 

Ik ben een paardagen bij me vriendin en daar ligt voor haar huis een sloot, niet breed maar wel vrij lang, en de sloot loop door naar de plasjes eromheen. Vis zit er zat voor al kleine karpers die ik vaak boven ziet zwemmen. Ik heb er ook een mooie snoek gevangen. ik begon in de middag een vaste hengel en een karper hengel. De karper hengel voorzien met bollies . De vaste hengel voorzien met maden voor de witvissen. Mijn vriendin kwam drinken brengen een een heerlijk koek, die erin ging als koek. Zij bleef ook lekker zitten op een bankje achter mijn. het vissen zelf viel helemaal niet mee, ik sloeg ik mis met de vaste hengel, een karper schiet weg, dat is maar goed ook want op mijn vaste hengel kon ik het wel schudden. 

Helaas geen vis gevangen en dat vind ik wel vreemd, om dat je toch wel meestal wel wat vang op de vasten hengel. De karpers zwommen hun rond onder mijn hengel langs me dobber. van alles geprobeerd drijvend mais wormen maar het mocht niet lukken. Morgen weer een dag .

 

Karper vissen 4/6/2023 Witvissen Jack Rotterdam 

Gisteren was ik hier ook al wezen vissen en ik dacht vandaag gaan we vangen. Het zelfden recept als gisteren alleen dan dat ik later met de karper pen en worm eraan ging vissen. Het zelfden vandaag de karpers zwommen hun rondjes weer zelfs met een korst geprobeerd dat werd hem niet met die waterkippen die hun jongen voeden. ja ook die diertjes moeten eten . Wat mijn opviel ik zie geen futen geen reigers en geen eenden in dit water. goed nu het vissen zelf een paar keer mis geslagen met de vaste hengel, en voor de rest helemaal niks gezien. Misschien morgen nog een paaruurtjes maar dan wel ergens anders. 

 

Aas wormen bollies maden brood Jack 

Karper vissen Verslagen Mei 2023

 

Karpervissen Martijn Rotterdam Bij de Mac  29/5/2023

hoi dit doet ik graag karpervissen . ik was van de week een paar keer al geweest in Schiedam ook daar had ik een karper en nu bij de Spaanse polder   Rotterdam . toen ik zat kreeg ik al gauw een run . Een mooi vol schub had ik gevangen . wat was die mooie zeg . Daar na bleef het helaas stil.

Aas Bollies  Martijn. 

Karpersessie Sjaak Laurens Bergschenhoek 18/5/2023

Ik en mijn vaste maat Laurens vissen al 30 jaar samen. En vandaag hadden we weer eens afgesproken om met elkaar te gaan vissen 2 dagen lang.  We waren er in de middag en er waren natuurlijk al wat karpervissers aanwezig ,Maar plek zat nog voor ons samen. Binnen een uur stond alles opgesteld me nieuwe tent en de hengels. We hadden er zin in samen er  weer eens lekker te gaan vissen. De eerste nacht 2 vissen voor mijn 1 en lauw. 1 , 22,pond en 20 pond . In de avond kwam jack en zijn vriendin ook nog even buurten. even weer gepraat over vroeger , en veel gelachen. De karpers waren bezig aan het paaien dus we verwachten er niet zo veel van deze Lasten nacht, maar we vingen toch nog 2 schubkarpers 1 van 15 kilo en 12/half kilo. En in de ochtend zijn we in gaan pakken toen alles droog was . Het was weer een heerlijk sessie op dit zwaar dressuur water waar al zins   1985  met de bollies woord gevist. 

Aas Bollies Sjaak Laurens

 

 

 

17/5/2023 karpervissen Jan B De Grote put

 

vandaag de hengels maar weer opgepakt hopelijk is de paai goed afgelopen en hebben de karpers weer boilies op het menu staan. om 07:00 uur lagen beide hengels op hun plek het is nog een beetje koel maar de zon zal spoedig tevoorschijn komen vanachter de wolken wat het weer een stuk aangenamer maar op de stijger, beide hengels voorzien van een single hookbait scopex/squid met daarbij een scopex bomb op de onderlijn zonder verder bij te voeren dit heeft mij op dit water al wat mooie vis opgeleverd en daar heb ik vertrouwen in ondanks dat de karper vangsten in het begin van het jaar uit bleven wel steur brasem en zeelt gevangen. Nu maar afwachten wat het vandaag gaat zijn, ik hoefde dus niet lang te wachten en rond 07:30 uur een harde aanbeet die zich helaas ergens achter vast zwom ik voelde te lijn schuren vermoedelijk een boomstam en niet veel later was het afgelopen alles kwijt gelukkig gebruik in een veilige montage dus de vis zal alleen de onderlijn meenemen en die ook snel kwijt zijn de hengel weer snel hersteld en opnieuw ingegooid omstreeks 08:40 uur weer een aanbeet op de rechter hengel de vis buigt gelukkig af naar recht en de dril kan beginnen na een minuut of wat later had ik de vis onder de top en ja hoor ging de andere hengel ook af lichtelijk paniek de eerste vis in het net snel de andere hengel opgepakt ja hij zat er nog aan deze was al snel onder de top het was een kleine schub wel hoog gebouwd dus de hengel op de vrijloop gezet en maar neergelegd op de steun eerst de eerste vis maar onthaken wegen en een foto nemen daarna de vis een spiegel van 20,2 pond snel van de onthakingsmat weer terug laten glijden in het water nu de andere vis eens onthaken ik schatte hem op een pondje of 8 a 9 klein maar fijn deze ook na een foto weer snel te water gelaten beide hengels opnieuw beaast en weer richting overkant ingegooid na een klein uurtje weer een loeiharde aanbeet bleek een zeelt maar aan de aanbeet leek het een karper zo hard ging die af en na nog een half uurtje nogmaals een aanbeet wederom een zeelt de hengel weer ingegooid al wou ik niet al te lang meer blijven na nog een terug loper verder niets meer gezien en na vier uur vissen vond ik hel weer mooi geweest voor vandaag ik verlangde naar een bak koffie dus op mijn gemak weer richting huis gegaan en met een bak koffie nog even lekker in de tuin gezeten nagenietend van de heerlijke ochtend. 

Jan B Aas Bollies

8/5/2023 Karper Sessie Jan De Grote Put Paaien Prikkels

Tegen beter weten in toch wezen vissen op 8 mei op de grote plas en ik had het al verwacht de karper was druk bezig met paaien en hadden weinig interesse in mijn boilies.

In de kant achter me op de stijger ging de vis zo tekeer als of er regelmatig een grote hond het water in sprong ondanks dat ik geen karper kon vangen toch genoten van het paaispel maar na drie uur gestopt met vissen nog wel een zeelt gevangen. Maar af wachten tot de paai weer voorbij is en de karpers weer te vangen is.

Aas Bollies Jan B

3/5/2023 Karper vissen Jan B De Grote Put

Vandaag wederom een korte sessie op de plas bij aankomst zag ik veel karper allemaal aan het happen aan de oppervlakte even een foto gemaakt voor mijn overzicht.

De hengels opgetuigd en ingegooid één hengel een meter uit de overkant de ander een meter of 10 uit de kant beide met een single boilie en een scopex bomb op de lijn verder niets bijgevoerd, en binnen een uur had ik een brasem en daarna een steur op de mat liggen niet de beoogde vissen als je op karper vist maar niet getreurd het is beter dan niets vangen toch al had die brasem liever niet gezien. Na een ander half gezelschap van een andere visser die kwam even een praatje maken en tijdens ons gesprek ging de rechter hengel af niet wild dus ik vermoede weer een platte maar onder de hengel begon het gevecht hij bleef diep dus ik vermoede een zeelt en enkele minuten later bleek dat te kloppen de andere visser vertrok richting stijger 6 en een half later kreeg ik weer beet dat bleek ook weer een zeelt te zijn na het maken van een foto de vis terug gezet en de hengel opnieuw beaast en uitgegooid ik wilde nog even door vissen maar na enkel een paar piepjes van de optonic bleef het stil en heb ik om half 12 de boel opgeruimd en ben huiswaarts gegaan het was weer mooi voor vandaag morgen weer een dag steeds korte sessies gehouden van een uurtje of vier en dat beviel me wel zeker daar ik elke sessies vis weet te vangen.

Aas Bollies Jan B.  

Karper vissen Verslagen April 2023

verslag 30-04-2023 de grote put Jan B

Vandaag maar weer eens kijken op de grote put te Barendrecht omstreeks half negen arriveerde ik op de plaats waar ik wou gaan vissen maar helaas er zaten er al twee die hadden de hele nacht gezeten en 4 karpers gevangen dus toen maar uitgeweken naar steiger 6. En ja hoor dat had ik weer lag nog geen kwartier in en er was al brasem op de stek die zich een 18mm boillie had toegeëigend gelukkig hadden weinig slijm rond de paaitijd dit was duidelijk een vrouwtje buik vol met kuit snel de vis weer aan het water toevertrouwd en opnieuw ingegooid. Na een uurtje waren de twee op steiger 5 aan het inpakken daar ik daar toch het liefste zit snel de spullen gepakt en verkast naar steiger 5 al snel lagen de hengels weer op hun vertrouwde plek verder was het vrij rustig alleen twee witvissers op stijger 1 en 4 ik zat heerlijk in het zonnetje toen de rechter hengel af ging na een paar minuten lag de spiegel karper voor de kant wilde net het schepnet pakken toen hij ineens losschoot jammer die dingen gebeuren zo af en toe alles gecontroleerd de haak was nog scherp en kon zo weer worden ingegooid het was inmiddels half één wilde net gaan opruimen toen de linker hengel afging weer een zware weerstand ditmaal echter geen karper na enkele flinke runs door de slip kwam de vis langzaam dichterbij en zoals ik al vermoede ving en weer een steur aan de haak ma een minuut of 7 kon ik heb eindelijk richting het schepnet dirigeerden ondanks dat hij hard had gevochten was hij op de kant nog steeds niet moe en koste me het moeite om te haak uit zijn bek te halen hij bleef onrustig dus snel een foto gemaakt en hem weer terug gezet na vier en half uur was het weer mooi geweest de andere hengel ook binnen gedraaid en opgeborgen ondanks de losschietende karper toch met een te vrede gevoel richting huis gegaan.    

Jan B Aas bollies  

29/4/2023 Karper Verslag Jack.

De Eerste karper sessie na een jaar niet echt op karper te hebben gevist was het maar eens tijd om het weer eens te gaan doen . Ruim voor die tijd alles nagelopen kijken wat wat er nog ontbreken ,. Ik had alles nog wat dat betreft . het water waar ik wilden gaan vissen lag om de hoek bij mijn . dus ik hoefden niet ver weg . Op dit water had ik al best mooie schub karper en zelfs een mooie spiegel   gevangen in het verleden. Natuurlijk heb ik wel op karper wezen vissen zeker toen ik met de vasten hengel ging vissen, maar een echte karper sessie weet ik niet eens meer wanneer dat was. Ja even terugkijken anders jack op je site hoor ik je zeggen.  Ik had geen zin om vroeg te gaan vissen, naar maten je ouder woord valt dat allemaal niet meer mee toch ouwe lul haha. Mijn maatje Jan B die doet het wel. Ook is er voor dit jaar op een privé water de koperen plas een midweek karper sessie geboekt. En mijn vriendin die gaat dan ook mee als gast. Ik wil dit jaar toch weer eens met regelmaat op karper vissen.  Maar Natuurlijk ook zee vissen roofvissen en witvis.  Dus allround vissen.  Na mijn vakantie en dat begint donderdag richting Mallorca 8 dagen gaat ik zeker weer eens zeevissen  . Ook op Mallorca hoop ik te gaan vissen , Ik neem wat reis hengels mee en wat kunst aas en natuurlijk een molen. 

Nu het karper verslag.  Ik was er rond 14/00 uur aan het water, wel een stevige noordenwind stond er , maar de zon was er ook bij . binnen een half uur lag alles er in . En na 2 uurtjes hebben gevist ging ik ophalen kijken of alles goed lag nog, en dat was het geval het lag  goed .  En even later zag ik een karper springen, he ze zijn er wel dus. Het springen van een karper zeg mijn niks, vaak zijn het die larven die aan de vis  hangen en zo proberen ze die larven van hun af te schudden.  Maar je weet wel dat de vis er is. Na ruim 4 en half uur gevist te hebben vond ik het wel best zo en ging ik inpakken en naar de koffie toe. 

De eerste Blank is een fijt dit jaar wat het karper vissen Betreft helaas, velen zullen nog volgen vast wel. Maar dat weet je met het karper vissen, dat het altijd echt afwachten is en soms heel lang voor je wat vang.  

Mocht jij gaan vissen veel succes en vang ze. 

Jack Aas bollies Tijgernoten.

Karper vissen 25/4/2023 De Grote put Jan .B

Ondanks de weersvoorspelling toch de gok genomen en gaan vissen voor een paar uurtjes op de grote put. de wind kwam uit noord noord/west voor mij niet echt ideaal daar ik op de steiger zit zonder enige beschutting, maar ja daar heeft de vis niets mee te maken ik hoop dat het wisselende weer niet al te veel invloed heeft op de vis het is afwisselend zo schijnt de zon en nog geen minuut later verdwijnt die weer achter dikke donkere wolken. ben om 09:00 uur begonnen verder niemand aan het vissen heb de zelfde steiger 5 weer uitgekozen daar ik vorige week twee zeelten en een brasem aan de haak had. Ik vis met een single hookbait en een scopex bomb op de onderlijn na wat kleine stootjes op de waker was het weer een tijdje stil tot 10:40 toen ging de linkerhengel keihard af snel de hengel gepakt en daar stond ik in de regen en de hagel voelde een behoorlijke weerstand de vis liep ver weg door de slip hij voelde zwaar aan ik hoopte op een karper maar nee hoor na een dril van een minuut of 5 zag ik de vis voor het eerst aan de oppervlakte ik had een steur aan de haak na enige strijd gleed die uiteindelijk in het net. Eenmaal op de onthakingsmat de vis gewogen en gemeten 22 pond bij 110 cm niet de beoogde vis waar ik voor zat maar het is zo wie zo een mooie bijvangst die wat gevecht niet onderdoen voor een karper verder geen beet meer gehad en om half één opgeruimd.

Aas Bollies Jan B . PS Jan wat een mooie vis zeg ,Jack

Karper vissen Jan B 19/4/2023 De Grote Put

Na het slechte begin gisteren heb ik vandaag opnieuw de stokken gepakt voor een uurtje of vier a vijf op de grote plas er stond nog steeds een hoop wind maar met het zonnetje was het prima te doen. Omstreeks 08:30 begonnen op stijger 5 ik had de hele put voor mezelf rond 09:00 uur lag alles op zijn plaats en kon ik plaatsnemen op mijn stoel ik had de wind recht op de kant staan en viste naar de overkant. Na een uurtje kreeg ik een paar piepjes was het een meerkoet?. Maar na een kwartier toch een aanbeet en na enkele minuten lag er een mooie zeelt in het landingsnet 49 cm een uurtje later beet op de andere hengel dit maal een grote hoge brasem vol met kuit daarna bleef het lange tijd stil tot half 1 weer een beet op de linker hengel deze echter niet kunnen verzilveren want vlak voor het net schoot hij los jammer want het was ook een mooie zeelt de karper heeft het af laten weten net als de steur maar we weten dat de vis zich laat vangen dus op naar de volgende sessie om 13:00 uur ingepakt.

Karpervissen Verslag Jan B  Het waaltje en De grote Put 18/4/2023

ik keek er naar uit om mijn hengels uit te gooien op het Waaltje maar dat viel behoorlijk tegen niet vanwege het water want dat zag er goed uit. Maar de stek die ik had uitgekozen lag volop in de wind en op de steiger kan je geen paraplu opzetten ik zat dus 4 uur lang in de kou want dat viel vandaag behoorlijk tegen en na die vier uur had ik het wel gezien en ben toen vertrokken naar de grote put daar aangekomen op steiger 1 plaats genomen ook hier stond er behoorlijk wat wind maar het was een stuk aangenamer dan op het Waaltje het was stil en ik had het hele water voor mezelf geen visser te bekennen en ook geen vis die lagen kennelijk allemaal roerloos want ook hier geen aanbeet gehad wel was de boilie en de maden verdwenen van mijn hair ? niets van gemerkt nou ja de volgende keer misschien meer geluk dus na drie uur maar ingepakt en huiswaarts gegaan. ps ik had ook niets gevoerd op beide waters misschien lig daar de oorzaak maar ik vond het onnodig om nu al te beginnen met een voer campagne enkel een single boilie en een pva bomb gebruikt.

Aas Bollies Maden Jan B

Karper Vissen Jan B 10/4/2023

Vandaag maar weer eens plaatsgenomen achter de karper stokken op een plas bij mij in de buurt het staat bekend als moeilijk water maar er zwemmen wat dikke vissen rond.

Grote kans dus dat je een niets vangt maar thuis op de bank vang je zeker niets en de kans op een dertig ponder zo vroeg in het jaar laten we niet lopen ondanks de bewolking en de kans op regen gaan zitten er was nog een andere karpervissen die zat het hele weekend al en aan de andere kant van de plas zaten twee feedervissers. Ik zou maar een paar uur gaan van 07:30 tot een uur of 12:00 geen vis gevangen wel een paar piepjes gekregen op de rechterhengel tot mijn verbazing zat er al aardig wat wier aan de haak toen ik de hengel binnen draaide die lag op het ondiepe gedeelte denk dat daarom de aanbeet niet doorzette?. De linker hengel had ik onder de eigen kant gehouden met een boilies en wat maden die lag op twee meter diep en daar was geen wier maar ook geen vis deze keer. Om 12:00 uur de boel weer opgeruimd en weer huiswaarts gegaan ook omdat de wind al aardig begon toe te nemen en de vermoedelijke regen snel dichterbij kwam. Dus maar eieren voor mijn geld gekozen want ik had geen zin om zeiknat thuis te komen en alle spullen te drogen zetten het is tenslotte pasen. Ik zal deze plas dit jaar nog vaak bezoeken net als het Waaltje waar ik nu ook lid van ben hopelijk lukt het dan wel om een dikke vis te vangen. En tussendoor blijf ik natuurlijk ook gewoon op de grote put in Barendrecht vissen daar is het vangen van een karper een stuk makkelijker en natuurlijk blijven we ook gewoon op zeevis jagen met mijn maatje Jack.