Karperverslagen november 2022

Karper Sessie Jaya Zuid-Holland 25/11/2022

hoi wat een top sessie hebben wij gehad , mooie karpers spiegels rijen en schub karper . het was wel koud maar zeker de moeten waar . november de maand voor de echte karper vissers .  

Aas Bollies 

Karper Verslagen Oktober 2022

 

karper vissen Martijn Rotterdam 31/10/2022 

Hoi wezen vissen op karper en dat ging vandaag echt super zeg . 2 mooie karper op de mat. heerlijk weer ook nog eens . je kan zien dat de karper zich gaan vol vreten voor de winter . Groetjes Martijn. 1 karper woog   10 kilo zelfs . en wat een sport weer zeg.                        

Karper Vissen Jan B/31/10/2022  De Grote Put Barendrecht

31 Oktober vanmorgen wezen vissen op de grote put te Barendrecht om 07:00 uur begonnen het was nog was schemerig en mistig het water lag zag er uit als een herfst tafereel geen zuchtje wind en bladen die van bomen waren gevallen even rond gekeken en besloten om op stijger 5 te gaan vissen alles opgezet de hengels beaast en ingegooid tegen de rietkraag aan de overkant het eerste half uur was het nog stil dus maar wat sfeer foto's gemaakt rond 8 uur zag ik op verschillende plekken vissen aan de oppervlakte happen en draaien dat geeft vertrouwen en inderdaad na een minuut of vijf een eerste piep van de optonic toen bleef het even stil. 

en een paar minuten later tikte de waker omhoog en bleef de lijn strak staan doordat ik weet dat er een obstakel onder water lag heb ik de hengel gepakt en aangeslagen tijden het binnen draaien wat nog al makkelijk ging dacht ik nog bij mezelf nee hé een brasem maar eenmaal onder de kant bleek het een mooie zeelt te zijn na het nemen van een foto hem weer terug gezet de boilies zat er nog perfect aan dus na het plaatsen van een pva bom op de onderlijn de hengel weer ingegooid en na enkele minuten liep de zelfde hengel al weer af ditmaal voelde het aan als karper en na een korte dril kon ik een schubkarper landen niet groot wel hoog van formaat die moet van de laatste uitzetting zijn wederom een foto gemaakt en de vis weer terug gezet .

mijn vismaatje Jack belde me na even met hem gesproken te hebben heb ik de andere hengel binnen gedraaid alles was nog in orde dus heb ik heb opnieuw ingegooid voorzien van een pva bomb maar verder bleef het rustig op stijger. op stijger 1 was er nog een visser bij gekomen maar inmiddels was het 11 uur en zonder verdere aanbeten en het begon kouder te worden dus het was voor mij weer tijd om op te ruimen en na twee dage vissen 1 op zout en de ander op zoet water en beide dag vis gevangen kon ik tevreden terug kijken op geslaagde visdagen

Jan Aas Bollies

Een ouden Karper Verslag van jaren 80 toen de bollies nog maar  4 jaar uit de wieg was. Een verslag uit de ouden doos. 

 

 
 

Rotte meren 20 juli 1988

Een nieuwe stek, één week gevoerd om de twee dagen plus/minus 350 boilies en 1 kilo chickpeas gevoerd. Tijdens de derde voerbeurt een proefsessie gehouden van 22:00 tot 06:30. Het verslag omstandigheden prima ! temperatuur 14 graden wind zuidwest tot west kracht 3/4 recht op de kant zwaarbewolkt met af en toe wat motregen het was erg rustig geen mens gezien buiten mijn vissmaak Jack de guppy gigant die kwam even kijken.

Er waren alleen drie boten op het water tot 23:00 uur daarna absolute stilte alleen het geluid van het water de muggen en af en toe een springende vis. Om 00:30 uur een run op de linke hengel snel het water in vanwege de houten palen de vis zwemt naar rechts gelukkig neemt hij niet de andere lijn mee maar hij zit nu tussen de palen ik voel de lijn schuren hij is het wijd weer opgezwommen en ik krijg hem/haar onder de top na een minuut of vier geeft de vis het op en schuift het net in. Mijn eerste karper op de nieuwe stek is een feit buiten het litteken boven op zijn kop is het een gaaf beschubde karper van 80 cm met het gewicht van 16 pond en 2 ons hengel opnieuw in orde gemaakt en weer ingegooid met een bak koffie en nog wat nagenietend van de eerste vangst kijk ik uit over de grote plas water die voor me lig al zie je weinig want het is echt pikkedonker geen lantarenpaal in de buurt het schepnet weer op zijn plaats gelegd half in het water voor het riet.

Het is stil als ik rond half twee een nieuwe rig aan het maken ben heeft een karper zich hoorbaar vergist in de boilies met als gevolg een snoeiharde run dit maal op de rechter hengel na diverse runs richting het midden van de plas kwam hij eindelijk onder de top maar hij bleef diep na wat uitvallen naar Lings en rechts kwam hij eindelijk uitgeteld naar boven net er onder en ook deze was geland wederom een mooie gave schub karper van 85 cm bij een gewicht van 20 pond de vis in een bewaarzak gestopt hengel opnieuw beaast en weer ingegooid echter geen runs meer gehad en morgens bleek ook waarom beide rigs lagen in een tangel maar ik was tevreden want een 20 ponder vangen op de eerste nacht op een nieuwe stek was een bijzonderheid zeker op zo een groot water in die tijd toen het voldoende licht was geworden een paar foto's gemaakt en de vis weer zijn vrijheid gegeven toen snel naar huis door wind en regen ik wist het zeker niemand houd mij nu nog tegen en eenmaal thuis gekomen kon ik gaan dromen van die ene grote die toch eens zal komen.

Het vervolg 22 juli 1988 na twee dagen voeren was ik weer terug op de stek voor een nieuwe sessie al vroeg gestart deze avond en om 20:30 uur liggen beide hengels weer op hun plaats alles lijkt mee te zitten het is al vroeg stil en om 21:14 een fluiter 5 minuten later ligt er een schub van 74 cm op de mat 14 pond 2 ons de vis weer terug gezet alles ligt weer op zijn plaats maar het blijft stil het is zelfs windstil temperatuur 15 graden even na 23:00 uur begint het regelmatig springen en vissen op de stek voor de zekerheid ververs ik de boilies en knoop en een strenger aan ondanks de afleiding van honderden muggen zit ik gespannen te wachten maar pas om half 1 word de stilte doorbroken door het gegil van een optonic enkele seconden later sta ik met een kromme hengel in een meter diep water de dril verloopt moeizaam hij zwemt zelf erg dicht langs mij en met gestamp houd ik hem bij de palen vandaan na een minuut of zes glijd hij het net in op de mat blijkt het een schub te zijn met een aardige buik  paniek waar zijn de bewaarzakken ah gevonden snel stop ik de vis in een bewaarzak en hang hem in het water.

Als ik de hengel opnieuw ingooi is het 10 over 1 nadat ik een kop koffie heb ingeschonken en een sigaret heb gerookt meld de tweede zich deze vis geeft zich vrij snel gewonnen en na enkele minuten hangt de waker al weer onder de hengel even terugblikkend op de vorige sessie ben ik al dik tevreden met de resultaten de karper die in de zak zit is het duidelijk niet eens dat hij opgesloten zit en gaat ook flink tekeer voor de zekerheid alles gecontroleerd maar hij blijkt goed vast te zitten. Snel terug naar mijn stek want aan het geluid te horen gaat er één vandoor met grote snelheid ben nog nooit zo snel met mijn waadpak het water in gelopen maar gelukkig ging het goed tussen alle keien voor de kant en met een kromme hengel het is een sterke vis hij neemt een flinke run door de slip heen met verschillende uitvallen naar links tot aan de palen pompend met moeite komt vis dichterbij tot op een meter of 10 dan neemt hij weer een run naar open water 20'30 meter ik krijg weer de overhand de vis komt binnen bereik van het landingsnet maar hij blijft op de bodem hangen enkele malen draait de vis onder de hengeltop in voel de lijn schuren langs zijn rugvin ik hang nu echt in mijn hengel om de vis naar boven te krijgen

wat uiteindelijk lukt en ik het net onder de vis laat glijden als ik hem uit het water wil tillen valt het me op dat dit waarschijnlijk ook een 20+ pond moet zijn na het meten 87 cm en wegen 22pond 3 ons ook deze vis in een zak gedaan rond half vier kreeg ik nog één run een schub 73 cm 12 pond maar o'zo sterk in de ochtend na het nemen van de foto's besef ik dan ik er goed aan heb gedaan om hier een stek op te bouwen ook al is het een heel karwei om hier te komen op de fiets met een zwaarbeladen fietskar achter je aan te slepen maar de rust op de dit nog redelijk maagdelijk water want voor zo ver als ik weet en kan zien ben ik de enigste die hier vist nooit geen andere karper vissers waargenomen in de tijd dat ik daar viste dat is vandaag de dag wel anders 

U acteur Jan Kreukniet

 

Karper vissen Jan Barendrecht 7/10/2022

Hey ouwe zeebonk ik ben vandaag weer op de karper aan het vissen om half negen begonnen en om kwart voor tien lag de eerste al op de mat, dus dat ging lekker . gestopt rond een om 14,00 ,. Toch een mooie spiegel gevangen .  

karper vissen Verslagen September 2022

Karper vissen Jan Barendrecht 29/9/2022

Hey Jack ben vanmorgen weer wezen vissen twee karpers en weer een steur het maken van een foto dat ik ze zelf vasthoud is nog niet gelukt maar de karpers waren ook niet echt groot wel geprobeerd maar de camera werkte niet echt mee.

Groetjes Jan Aas Bollies

Karper sessie Jan Barendrecht 22/9/2022

Vandaag weer een steur gevangen en daarna nog een  een mooie hoge spiegel 21 pond die had ik nog in de wegzak liggen toen gierde de andere optonic het uit maar toen ik snel een foto had gemaakt van de eerste had deze vis zich ergens achter vast gezwommen wat resulteerde in een lijn breuk helaas was weer een leuke sessie . 

Groetjes Jan tot de volgenden keer  .Aas Bollies 

 

Karper vissen Jan Barendrecht . 20/9/2022

Hey Jack het viel een beetje tegen vanmorgen net toen ik ging uitpakken een behoorlijk buitje regen en een gekloot was een lichtje vergeten moest dus alles op de tast doen maar uiteindelijk toch niet voor niets geweest eerst een kleine spiegel karper 5 minuten later een steur van een meter toen nog een dikke slijmjurk van 50 cm en daarna nog een spiegel die schoot net voordat ik hem wilde landen los alles in een goed uurtje vissen daarna werd het stil je zag geen vis meer draaien aan de oppervlakte ben nu weer thuis 

Groetjes Jan 

Karper en witvissen Ted 7/9/2022 

De vissessie van vandaag is begonnen met het maken van een nieuw tuigje. Om de één of andere niet te verklaren rede zat het tuigje in de knoop. Schaar er in, dobber eraf en een nieuwe maken. Op naar de vijver. Links van mij werd gevangen, rechts van mij idem dito. Ik de eerste uuuuuren niets. Veel beet maar niets doorbijten. De kleine Voorntjes en de Amerikaanse rivierkreeft (de zwarte) lieten het aas zich goed smaken. Langzaam zakte de dobber en ja hoor de eerste Zeelt werd geland. Na ongeveer een uur de tweede Zeelt. Daarna weer veel beet maar niets op de kant.

Links van mij werd een karper op de kant gezet van 50cm. Weer vele malen beet maar niks op de kant. Ik had inmiddels mijn 2e lijn uitgezet op ongeveer 2 meter van de kant. Om 10 voor 6 besloot ik mijn hengels in te draaien om te gaan eten. De dobberlijn was weer schoon van het aas.

De 2e lijn, 2 meter uit de kant, binnen draaien. Bam strakke lijn en mijnheer of mevrouw vloog van links naar rechts. Hij of zij had zich niet beet gemeld dus totaal onverwacht. Buurman nieuwsgierig geworden pakte het landingsnet, hetgeen toch wel makkelijk was. Lekker drillen en ja hoor een Karper van 45 cm. kwam binnen.De Zeelt werd gevangen met Sonubait en de Karper met een pellet op de hair en 3 maiskorrels (honingsmaak) op de haak. De zwarte pellet bleef onaangeroerd en de maiskorrels deden hun werk.

Karper Verslag Ted 4/9/2022

Zo, gisteren (zaterdag) aangekomen op de camping, spulletjes uitgepakt, ‘s-avonds lekker gegeten in het restaurant en verder niets meer gedaan.

Vandaag (zondag) de visspulletjes opgepakt en na het maken van het deeg gaan vissen in één van de camping vijvers. Bloedheet, die koperen ploert stond te branden, dat wil je niet weten. Omstreeks 11:00 uur aan de waterkant en slechts 2 stuks Voorn en 2 stuks Zeelt het schamele resultaat tot aan het eten. De mede vissers vingen ook niet veel. Na het eten toch weer even terug naar de waterkant. Je kan alles gewoon laten liggen dus heerlijk. Na ongeveer 10 minuten ging de dobber onder en had ik een Mooie Karper gehaakt. Na een uur werd het donker dus inpakken geblazen.Morgen eerst even wat dingetjes halen en dan weer een aasje uitgooien.

 

karper verslagen juli 2022 

Karper vissen Colin 20/7/2022 

Hoi gisteren mijn pr verbroken van de karpers , 15,2 kilo vis een schub . wat een sport en wat een dikke vis was het .

Het is zo mooi dat karper vissen ,zeker als je ze vang . die sport zeg wauw.

groetjes Colin Aas bollies. 

 

 

Karper vissen vissen Martijn Rotterdam15/7/2022 

He Jack wezen vissen op de karper , een leuke karper gevangen op de bollies . En wat een sport zeg. groentje 

Aas Bollies  

Karper verslagen 2021

5/7/2021

karper Sessie Do Arno Berkel Zuid-Holland 

Ik en me maat Arno gingen na een lange tijd samen weer eens vissen bij mijn woonplaats Berkel. Arno ken ik al heel wat jaren van de Camping. Dus we spreken een paar keer in het jaar samen af om een weekend te vissen bij mijn. Donderdag ons kamp op geslagen tot de zaterdag toe. Er mogen alleen maar bivys staan hier zo. De grote tenten mag helaas niet meer. Tegen de avond lag alles op ze plaats. Hier in dit water barst het van de Rivier Kreeften ook, Dus zo folie om de bollies heen .

 

Het weer was best te doen zuiden wind , en half bewolkt. De eerste nacht verliep het vis loos helaas voor ons. Piep piep rond een uur of 3 ging die bij mijn af. Een grote vis denken we want hij neem veel lijn mee en zwemt erg traag. Even laten had ik de vis onder de kant en zag ik dat die best groot was maar super slank voor zijn lengte. Een mooie spiegel zag de onder kant van me net. 11 kilo woog die, top en super blij er mee dus. Ben  Arno bleef het nog steeds stil helaas. We gingen nacht 2 in en helaas die nacht ook helemaal niks gezien. Ook op de dag niet. We zijn rond 11 uur in de ochtend in gaan pakken, op zaterdag 7/8/2021 zijn gestopt. Misschien deze week nog met mijn andere maat Jack . Groetjes Do en Arno Aas Bollies Tijgernoten we

Berkel sessie Do 1/8/2021

Hey Karpervissers ben sinds een lange tijd weer eens bij mijn  van uit me tuin weer eens gaan karper vissen. ik heb het al een tijdje niet gedaan wegens mijn beperking van me gezondheid. De eerste nacht had ik 2 vissen spiegel schub karper. ze waren niet super zwaar maar ik was er blij mee. 

De 2 nacht ook 2 karpers leuke vissen met de tijgernoten gevangen. de eerste nacht was het trouwens beesten weer en de 2 nacht goed weer. van de week gaat ik met een maat voor 2 nachten vissen ,juli horen wat het geweest is dan. Groetjes  Do.

Aas Tijgernoten Bollies.

30/7/2021 Het Endeveld Karper sessie Jack

Ik had nog wat dagen te goed om bij het eendenveld te mogen vissen. Dus gingen ik weer , het weer zag er voor de komijndagen niet al te goed uit. Ik zat op stek 1. rond kwart voor 12 was ik er. Nog 2 keer in de file gestaan natuurlijk. Na dat dino zijn vriendin even met me de regels door nam konden we alles klaar gaan zetten. Alle plaatsen waren bezet. Na dat ik alles klaar had staan zo rond 3 uur kwam de eerste flinke stort bui al aan. Wind regen en onweer en dat ging ruim een half uur door. Mijn bedoeling was 3 nachten te gaan vissen. Maar ik had tegen me zelf gezegd is het niet veel dan ben ik daar makkelijk in gaat ik zo weer naar huis.

 

De eerste nacht regen en gewoon storm en ja een run een kleine schub karper van denk ik net 3 kilo. Gauw terug gezet want het was heel slecht weer. In de ochtend vroeg weer een aanbeet dit keer schot die los. Later in de ochtend weer regen en veel wind. Nog even bij me meden vissers geweest en er was 1 man die had ook een vis. Niet groot de andere drie hadden geen karper. Na me middag tukkie goed naar de weersverwachtingen gekeken , en die gaf voor een zondag 100 procent regen door. Later in de middag een besluit genomen dat ik niet verder ging vissen. Alles droog in gepakt en weg wezen.

 

Er was die dag een vergadering van Nash had ik begrepen van iemand van een tests vissers van Nash die vrijdag avond nog een praatje  kwam maken met me. Ik weet niet of die ander nog wat gevangen hebben? Ik weet wel dat het die zondag voor al de ochtend super slecht weer was. Een neerslag van ruim 60 mm.

Ik gaat het nog bezien of ik nog wat nachtjes hier bij mijn in de buurt pak weer eens. Wat het eendenveld betreft ik kom hier zeker nog terug, een heerlijk omgeving en een super mooie water.

 

Aas bollies Tijgernoten , Jack.

Karper Sessie Rotterdam Schiebroek Jack .15/7/2021

Het moest maar weer eens een keer gebeuren een karper sessie niet ver van mijn woonplaats Bergschenhoek . het was zwaar bewolkt en nog een harden wind uit het noorden. niet goed voor het karper vissen dacht ik wel bij me zelf. Toen ik rond 16 uur er aan kwam zag ik al gauw karpers springen waar ik trouwens niet echt fan van ben. ze zeggen als ze springen azen ze . Nee zeg ik dan meestal is dat ze parasieten zo als wormpjes uit willen schudden. maar je weet wel dat ze er zijn natuurlijk en dat geef een goed gevoel ?

 

Maar dat gevoel ging later toch in de avond wel weg , want ik heb geen piep gehad . om het huur heb ik het aas verplaats om ze toch te zoeken en kijken of ik op een andere plek misschien wilden bijten. ik heb er zeker wel 5 of 6 zien springen er ook naar toe gegooid maar ze lieten het af weten de karpers. ook heb ik eigenlijk nooit een goed gevoel of de maand juli , het zit vol met natuurlijk voedsel . maar waar om gaat je dan he ? ja dat is toch de verslaving of het aantrekken om weer eens te gaan karper vissen. en ja ik wil volgenden week ook toch nog een avond sessie gaan doen bij mijn woonplaats de rivier de rotte.

Aas bollies tijgernoten Jack  

Mijn ouden Karper stokken van Fox  , mijn ouden molens van Dawia. 

Karper sessie/ snoeken met dood aas/23/2/2021 Jack

wat een mooie dag vandaag weer om eens te gaan vissen. ik wilden met 1 hengel op karper en de andere hengel met dood aas gaan vissen. dus 2 kansen zeg ik maar. ik had voor die tijd wat gevoerd voor het karper vissen wat bollies en pellets. ik visten hier bij mijn in de buurt dus kon op de fiets. niet al te veel mee nemen en dat ging best. rond 10 uur lag mijn hengels met de lijnen in het water 

 

met de dood aas hengel een doper er onder  en een kleine wijting die ik nog had in de vriezer, legden ik om het half uur op een andere stek zo dat ik de snoek ging op zoeken. de karper hengel deed ik om het uur ergens anders te liggen om toch alles waar ik gevoerd had ook af te vissen. Hugo die kwam ook nog even vissen op snoek, maar bij de eerste worp liep ze kunst aas al vast. gelukkig voor hem kreeg die het los. Hugo deed er iets anders aan en ook die liep vast , nu was die ze kunst aas kwijt ge raakt helaas.  dan maar met drijvend aas zij die. helaas niks voor hem.

 

Hugo was het na een uurtje vissen al goed zat en ze moeder kwam hem ophalen. ik ging nog ruim een ander half uur door. zo daar sprong een karper het water uit zag ik . en even later nog 1 ,dus ze zitten er wel dan en best actief . maar na een uur heb ik me karper hengel in gepakt en niks dus. met me dood aas ging ik nog even door een half uur , wat slepen met de dood aas. net zo als vroeger hadden we geen levenden vissen meer gingen we met de doden visjes slepen.  maar helaas ook niks met het dood aas.

 

Aas kleine wijting als dood aas en bollies, jack. ps snel weer eens zeevissen.

30/01/2021 Winter sessie Leo 

Hoi Jack weer een tijd geleden he, ik vis nog steeds hoor ook in de winter nog steeds. hier bij een kort verslag van de lasten dagen over het karper vissen.

 

het is wel erg taai hoor de laste dagen vooral als het koud is, maar dat weet de karper vissers hier ook vast wel. maar het heb wel ze alles Charme vind ik . niet zo druk langst die water kant ook nog eens. oké ik heb nu een paar mooie vissen weten te vangen zeg, schub spiegel en ja ook helaas brasem. ik gaat gewoon lekker door met het karper vissen koud of niet.

 

koud is als je een vis van g goud ? groetjes van Leo ik stuur nog wel eens foto's en een bericht naar je toe.  

Leo aas Bollies .

Twee mooie winter Karpers voor Leo

Karper Verslagen 2020

Sessie van 3 uurtjes de Rotte Bergschenhoek

ging ik nu wel of niet? ja dus in de middag spullen gepakt voor 3 tot 4 uurtjes vissen op mijn mooie thuis water De rotte. het was voor deze tijd toch best druk met de boten nog. ook zag ik wat snoek vissers voorbij komen in een boot ,slepend met kunst aas. ik had mijn linker hengel met 2 15 mm bollies richting een boom gegooid, aan de overkant. ik heb me visje vroeger best gevangen daar zo, zo wel in de nacht als op de dag.

 

maar in de jaren is er veel veranderd op die mooie rotte en meren.  er zijn veel karpers uit gehaald en verplaats, maar er zijn de laste jaren weer karpers in uitgezet, spiegels, en wat schub karper uit Bleiswijk door de lokalen vissers.  mijn broer jan visten vaak met met aardappel op de rotte bij me oma voor. hij ving ze wel.. toen ik daar in de jaren 80/90/2000 op de rotte visten ving ik bijna elk dag of nacht wel een vis. moet ook zeggen die waren niet echt zwaar.

 

veel vissen van 5 of meer in de nacht had het slag van een banaan, zijden we altijd. maar tussen door kwam er soms toch een 20 ponder uit. ja voor die tijd een top vis. in de jaren 90 werd de rotte op een hoop plaatsen uitgebaggerd.  en toen ging de vis groeien zeg.

 

later werden ze ruim in de 30 gevangen. ook door mijn zelf. de meren werden zelfs karpers gevangen in de tijd 2005 en 2006 boven de 40 pond gevangen. 0ok werd er spiegel karper vaak gevangen met een pagaaien bek. mijn ouden vis maat jan ving hem of haar ook nog een keer. vaak op de hoogte van het gemaal Zevenhuizen. ik weet niet of die vis nog leeft. ook is er in de jaren 2000 vis sterfte geweest, voor al de karpers moesten het loodje liggen. het springvirus was op de rotte ook toegeslagen . vooral in het voor jaar.

 

 

nu weer verder met het vissen zelf. ik had mijn rechter hengel onder mijn eigen kantje geleegd, dat doet ik altijd wel op de rotte. het heb mijn me groten   vis op geleverd en mijn zwaarste vis. 38,3 pond toen.   helaas heb ik deze sessie niks kunnen vangen weer. nog 1 of 2 keer dit jaar dan houd ik het wel voor gezien met het karper vissen van dit jaar. 

 

mijn ouden Fox stokken 20 jaar zijn ze al.

Sessie van 4 dagen het Eendenveld

 

Noord-Brabant/31/8/2020 Jack

En eindelijk het was zo ver waar ik lang naar uit heb gekeken

,een midweek karper vissen op een privé water in Nederland. ik had ruim alles van te voren alles na gekeken ,zo als lijntje bollies en andere aas. van te voren ook al het eten in geslagen zo veel mogelijk in blik. en na een kort drie kwartier rijden kwam ik aan bij het Eendveld.

het was van mijn huis niet echt ver weg,

en heerlijk rustig op de weg. ik mocht er pas in om 12 uur. en ik stond er al zo om kwart over 11 al, even de tijd genomen, om er rond te kijken in de buurt. het water kan je helaas niet zien liggen.

 

het water ligt tussen de bomen goed verscholen zeg. even later rond 11.30 kwam ik de eigenaar tegen. zo jij ben vroeg zij die, ja het verkeer zat niet tegen zij ik tegen hem. op wat voor stek zit jij vroeg de vriendelijke man. op 1 oke kom maar mee dan breng ik je er vast heen. ik keek me ogen uit wat mooi dat bos de omgeving top. even later stond ik bij me stek. het water liep uit me bek, zo mooi  water zeg,

 

en zo mooie helder. nog even staan te praten met de eigenaar de vangsten waren niet best de laatste tijd zij die.  maar waar wel he, ik vroeg wat de zwaarste hier was gevangen, dat was dus de vis van 26 kilo die is tot nu toe 2 keer gevangen zij die. later ging de Eigenaar de andere op hun stek brengen. gauw 1 hengel al vast onder mijn eigen kantje, gegooid om toch al aan het vissen te zijn. het hele kamp in gericht de andere hengels klaar gezet. en even met de boot de omgeving verkend.

 

het zag er prima uit aan de over kant. het water is er wel erg diep op sommigen, stukken. zelfs tot 18 meter diep. kan je zeggen daar vang je geen karper. waar ik lag aan de overkant met 1 hengel was het 2, meter zo. 1 hengel naar de over kant en 2 hengels onder mijn eigen kant. ook had ik bij het zwembad al voor de zekerheid gevoerd mocht het daar aan de overkant het niet willen lukken. ik had me ook voor genomen niet te veel gaan voeren. en ook had ik me voor genomen 1 hengel van de drie laten liggen tot de laatste dag van het sessie. dat werd de rechter hengel dus. 

 

1/9/2020 sessie van 4 dagen het Eenden veld 

de eerst middag en nacht bleef het stil bij mijn, ging piepje gehad. ik had dat eigenlijk moet ik zeggen wel verwacht. ik hoop dat het op de dag wel een aanbeet krijg. ik horden dat het op de dag eigenlijk geen vis op de kant komt hier zo. jammer vind ik dat wel. het is als je een aanbeet krijg in de nacht of vroeg in de ochtend .mijn hengels onder me eigen kantje heb ik laten liggen. de ander naar de over kant heb ik verplaats op een andere stek bij de overkant. ik wil mijn hengels onder me kant niet verplaatsen in verband dat juist op die stekken niet vaak woord gevist. ook heb ik bij me linker hengel vis zien draaien en springen. dus jack laten liggen.

 

de dag verliep weer zonder een aanbeet. ik ben even naar de andere vissers geweest, om even kennis te maken en voor een praatje. ook hun hadden nog geen enkele beet gehad. Fabian was een jongen knul van net 21 jaar. en dan was er nog iemand Cor van 27 jaar en zijn maat yellen die in de 30 was. ik was dus de opa van het karper vissen haha. dat zien we niet vaak meer een man van bijna 60 jaar op karper vissen met een tent. er werden natuurlijk verhalen uit gewisseld met elkaar en besproken over het karper vissen hier zo. het waren super aardige jongens trouwens, erg gast vrij.

 

de nacht viel en de volle maan stond er ook weer. daar heb ik het trouwens niet erg op met volle maan karper vissen. nee hoor geen horror haha, maar ik heb er gewoon slechte ervaring mee met het vangen van karper. de jongens trouwens niet. Cor zeg volle maan bakken rammen? ik ging al vroeg me tent in zo rond 10,00 ja ik ben echt een opa aan het worden geloof ik. piep piep piep he gauw er uit een aanbeet op me linker hengel rond half 12. stom dronken van de slaap kwam ik de tent uit, waar ik ook nog even op me bek ging. ja jack het valt niet meer mee jongen.

 

maar goed ik pakten me linker hengel op en deze vis voelden wel erg goed aan zeg. zal het die big zijn? he nee he zit vast heb ik dat weer. in de boot? nee dat gaat ik niet meer doen op mijn leeftijd, te veel risico vind ik zelf. ik zetten wat druk op de vis, ik voel gewoon dat die er aan zit. die wil ik niet kwijt me eerste vis hier zo ,echt niet , de hengel dan maar in de steun liggen en de molen open? zo dat die zich zelf los zwemt? nee ik voelden dat die ging zwemmen yes de vis ging nu meer naar het wijt op. als me lijn het nu maar niet afbreek dat die beschadig is.

 

nee het ging goed de vis kwam nu naar mijn toe zwemmen. gauw het net in het water. ik kon nog niet goed zien of het een schub was of spiegel. een minuut later lag de vis in me grote net ,happen naar lucht. de vis was uit geput net als ik. yes een spiegel zo dan zo rond als een schotel zeg. niet echt zwaar of groot maar me eerste vis op het Eendenveld, ik ben bijna 60 en heb al heel wat karper gevangen/ en verspeeld maar hier werd ik dus erg blij van deze ouwe. even wat foto's  en een kort filmpje, zie mijn instagram, en binnen kort ook op mijn you Tube kanaal.

 

 

en even wegen toch maar de vis. net 15 pond. gauw weer in me slaap zak. even later om half drie piep piep zelfde hengel. en even later lag de vis in me net een schub karper van zo pak weg 11 pond. de vis gauw terug gezet en hopen op meer en dan wat zwaarden. ik zag me buurman Fabian op het water met ze boot, naar de over kant gaan. later horden ik van hem dat die een mooi vis heb verspeelt. jammer zo iets voor die jongen karper visser.

 

en later horden ik ook dat Jelle een hele mooie vol schubspiegel  gevangen heb die nacht. helaas voor Cor wilden het niet echt nog lukken. dus ik had 2 karpers in de nacht gevangen. dat geef de mens toch weer moet he. op de dag geen enkel aanbeet gehad, ook de andere niet. deze dag was het super mooi weer trouwens.     

 

2/9/2020 Sessie het Eendenveld Noord-Brabant

De volgenden nacht ving ik ook weer helaas niks. ook de andere niet. wel weer super mooi weer trouwens, en lekker van de natuur genieten. ik heb zelfs een vos gespot en Cor ook. ik vertelden de boer dat en hij is daar niet echt blij mee zij die. ik had me voor genomen dat als ik in de nacht niks meer ving en de andere ook niet dat ik eerder naar huis toe ging.

 

 

me dochter dacht al dat ik donderdag thuis kwam. nee vrijdag pas maar zij haar als het niks meer woord kom ik naar huis toe. ik heb nog met de beheerder gesproken, ik horden van hem dat er klanten waren die ze kat mee nemen aan een riem, en er een visser bij was die zelf 5 papegaaien bij zich had in een kooi. haha wat is dat lachen dan zeg. maar niet te hopen dat je net niet vlak bij hem zit anders woord je denk ik gek. de andere jongens probeerden mijn nog om te praten van kom op jack blijf nog tot

de laste dag man. 

 

heel erg lief van ze hoor, maar ik ben hart patiënt en ik was best wel erg moe van het niks doen haha. nee maar 4 dagen is toch voor mijn te veel in zo tentje. in de avond zijn we nog gezellig wezen chillen met elkaar. Fabian  was zelf in de late uurtjes door gegaan met de andere. ik kreeg zelf broodje kip van yellen wat is die man gast vrij zeg top. yellen had ook ze hond bij zich, een lief dier zeg de hond heten monster?

 

dan nu de nacht, kan ik kort over zijn het weer was om regen en een stevige zuidwesten wind. ik was het zat en ging in pakken. toen ik klaar was met het in pakken, ging ik douche en scheren. trouwens een top douche heerlijk warm. en de wc alles netjes. ik ging elke dag wel douche, natuurlijk wel de hengels binnen draaien.

 

toen ik helemaal klaar was ging ik nog bij de jongens kijken en wat gegevens van hun site en mijn site uitwisselen . toen ik net aan kwam had Jelle   net een mooie schub van 20 pond terug gezet. het is 2.2 jack zij die. helaas Cor had nog geen karper wel 2 brasems en Fabian  tot toen ook nog niks. helaas als ik dit aan het tikken ben weet ik niet of ze nog wat gevangen hebben. krijg ik het nog te horen zet ik het op mijn site. en of ik daar nog een keer terug komt om te vissen? ja ik gaat kijken of het eind oktober nog een weekend kan boeken.

 

heb jij ook leuke karper verhalen? schuw niet stuur in naar jackfeijtel@hotmail.com

karper sessie jack/1-7-2020 

En daar ging weer eens karper vissen, dit keer in Berkel zuid Holland vlak bij me in de buurt. ik vond het goed weer er voor om weer eens te gaan karper vissen, zuidwesten wind kracht 4 ,bewolkt en soms de zon. en er waren op deze put nog meer aan het vissen, liefst 3 man. of ze al wat hadden weet ik helaas niet. op dit water  is er veel spiegels karper uit gezet in het verleden. zelf heb ik niet zo ervaring op dit                    water. een maat van mijn wel en heb hier al leuke vissen gevangen van zelfs 18 kilo.

 

niet mis toch voor zo water vind ik zelf. maar ik zelf heb nu drie keer gevist hier zo en nog geen karper aanbeet gehad. en dan nu even iets anders proberen maar op dit dressuur water. kan je wel zeggen hoor het zit vaak gewoon vol hier zo. alles lag zo rond 7 uur in 1 hengel met tijgernoten en de andere hengel vlak onder me eigen kant ,met een kriel aardappel, kijken of het daar misschien mee gaat lukken. ja vroeger ging het toch ook goed met een aardappel, waar om nu niet meer dan?

 

een vriend van me zeg we leven anno 2020 hoor, maar wij eten toch ook aardappelen nog steeds. of kan je dat niet vergelijken. ik heb ze er wel eens meer mee gevangen. alleen ja ze blijven niet echt goed 12 uur in het water ja dat kan .,maar dan heb ik toch al een keer opgehaald. de avond viel het was nog                                             super lang licht trouwens. half elf piep op de krieltje zal het dan toch? 

 

 

nee een brasem was de klos, gauw onthaken en weer terug, even later weer piep piep dit keer een giebel ,een leuke vis hoor maar daar komt jack niet voor. net toen ik me bedje op zocht weer een paar piepjes, zal toch niet weer he. ja hoor brasem, ook leuke vissen voor de vaste hengel ja. nee de aardappel er af en toch maar weer voor de boilies, gaan dan maar weer. rond 12 uur gingen me ogen dicht ,en ik werd  wakker en dacht hé nu al licht  is 3 uur hoe kan dat. ja het was gewoon deze nacht niet echt een nacht                                                        moet ik zeggen. wat een natuur toch.

 

even de blaas legen en weer verder slapen. ik werd weer wakker rond 6 uur, en keek naar me hengels en dacht, ja jack dit woord weer een blank. ja helaas weer geen karper en dat terwijl een maat van me do het afgelopen weekend met een ander maat van hem er 8 had gevangen. nee niet op de zelfde plas maar een andere plas, wel in de buurt.  helaas weer niks, ik moet zeggen met zo boot die ze tegen                                                         woordig hebben vang je toch echt wel meer hoor.

 

je kan ze op de juiste plaats brengen. ik heb er geen 1 helaas en gaat er geen 1 kopen ook. vroeger deed ik het wel uit varen met een rubberboot. echt ik ving toen ook echt super goed moet ik zeggen je kon toen je lijntje onder de takken laten zakken, en hoppa feest, of kan ik het niet meer echt soms ,en voor al de jeugd die doet het ook goed hoor tegen deze opa van de karper vissers. volgenden sessie staat gepland een weekend lang met do op zijn water, vrijdag over een week. tot dan hoop ik met een dikke                                                                       vis, o mag ook wat minder hoor.

 

Aas boilies krieltjes tijgernoten

 

me ouden fox stokken en me ouden rodpod .de piepers zijn vrij nieuwe.

 

Karper/sessie Jack 6-6-2020

Ik zij tegen me zoon dit is nu karper weer, wind uit het zuidwesten zon en ja regen. dan gaat je toch ouwe zij die. ja ik had er best zien in eigenlijk ,nog lekker rustig ook nog eens. even de buien Radar nog goed bekeken, ja regen rond 7 uur oké, dacht ik. en het is maar 15 graden. ja zij ik tegen me zoon  ik                                                     gaat niet lang weg.                                                 

3 uur dan maar tot een uur of 8. zo gezegd zo gedaan.

 

ik koost voor een vaart hier vlak bij mijn in de buurt, leuk vissen zwemmen hier zo. niet echt mega zwaar maar toch best wel een lastig water moet ik zeggen. dresseur nee dat nog niet naar mijn eigen zeggen. alles klaar gezet en vissen maar weer. 1 onder mijn eigen kant. de ander naar de de kale overkant toe.                            me zeevis maat peter kwam ook nog even buurten wat de tijd breek .

 

de bewolking neemt toe de wind stond er boven op. me maat peter , was ook weer op huis aan want het ging regen. ik was weer alleen met de wind regen en kou. dat was het zeker geworden. nog een keer me lijntjes een ander richting op gooien, wie weet dan. later zat ik te denken weer wat doe ik hier toch he. en even later houden het op met regen ,en hing mijn net me mat en weeg zak in de takken om het te                                                           laten drogen. nat van de regen en helaas niet van de vis.

 

ik wil naar huis en ging rond 8 uur avond ook naar huis, de Vikings kijken dan maar op netflix ,en een heerlijke kop koffie er bij. toen ik lekker zat was ik deze sessie weer gauw vergeten, maar in deze ochtend had ik in eens weer zin om te gaan vissen. roofvis misschien nog vanavond?

Jack Aas boilies tijgernoten.

 

               Een mooi plekje op de rotte waar ik al heel wat karpers in al die jaren heb gevangen. Tijd voor                                                                                          de Afscheid?

nacht sessie jack Feijtel on tour

19-5-2020 Bergschenhoek De River De Rotte

Er stond een nachtje karper vissen weer gepland voor mijn. River De rotte. ik was er rond 16 uur en rond 17 uur lag alles in. me paraplu met de zij flappen er aan stond als een huis. het was weer erg druk op het water met de boten. 1 naar de over kant en dus top lood er aan, en eentje vlak onder mijn eigen kant.

 

meestal verwacht ik pas de vis vaak tegen de schemering als het rust op het water woord. gewoon een standaard rigje , hoef hier niet vind ik zelf al dat poespas. het was prima weer 21 graden en de nacht 12 graden, maar wel weer veel vocht. want de wind ging er helemaal uit deze nacht. toen rond 8 uur avond dag ik in eens, wat doet ik toch hier zo.

 

kan ik niet beter naar huis gaan en straks lekker in me eigen bed slapen ,in plaats op zo 6 poot stretcher. en morgen ochtend alles weer zeik nat. en gebroken Thuis komen. ja ik ben geen 20 meer, hartpatiënt ,een versleten rechter heup, dat maak het niet allemaal makkelijk voor me. 

 

dus ik me zoon gebeld ik kom naar huis toe. waar om ben je bang! haha ik bang ik vis al 40 jaar in het donker. nee hij begreep het wel. dus om 21 uur lag alles weer in de auto droog en wel. ik had dus weer niks gevangen ,en ik had er ook niet echt veel vertrouwen in dat het echt wat zal worden die nacht. natuurlijk zal ik heus nog wel eens een nacht gaan. 

 

Aas boilies pinda Jack  

Nacht sessie Jack Feijtel ontour / 9-5-2020

mijn 2 nacht sessie van dit jaar 2020. ja ik had er in eens zin in ome te gaan vissen

op karper,een sessie weer van 18 uur avond tot de volgenden dag 8 uur ochtend.

deze nacht sessie ook weer dicht bij huis. heerlijk weer was het. na een half uur klooien

met me tent,en de hulp gehad van de vrouw van een vriend stond die eindelijk eens. 

Ja ik weet het is zo simpel zo tent op te zetten. ja niet echt aan mijn besteed hoor.

dank je wel Emy anders stond ik nu nog te klooien. ik verlangende eigenlijk naar me ouden bivvy

terug uit 1987, maar toen die tent stond wauw dacht ik wat een ruimten toch.

 

De sessie nu   1 hengel voor zien met een tijgernoot en een pinda,de andere bowllies.

ik wilden even toch anders vissen hier zo.

want hier woord wat afgevist op karper. een ander rig er op, en kijken of dat zien had.

nee helaas de mooie nacht verliep super rustig wat de vis betreft. geen enkel beweging ook in

het water niet wat karper betreft. allen de kikkers waren in de weer. en heel veel wit vis.

de nacht verliep zonder maar een piepje te hebben gehad dus geruisloos.

Dit is  me 2 nacht sessie en de stand is 1.1 keer vis en dit keer niks dus.

wel heerlijk geslapen maar dat is wat anders.

ja dit is gewoon het karpervissen. soms vang je echt gek of 1 en dan weer nachten niks.

Aas pinda's /tijgernoten

Tot de volgenden sessie. 

 

 

Nacht sessie jack Feijtel  ontour /  Karper vissen 4.5.2020

Mijn 4 keer dit jaar op het karper vissen/nu een nacht bij mijn in de buurt ,een vaart.

2 jaar geleden ging ik hier voor het eerst op karper vissen. deze vaart ligt vlak 

bij mijn huis. deze vaart is ontstaan uit een oud polderwater. helaas worden er veel huizen

Gebouwd aan de over kant. natuurlijk heb ik hier wel eens rond gelopen om te kijken of

dit water nog karper zwemt.

 

en ja voor dat die huizen gebouwd werden heb ik hier karper 

gespot. niet echt groot wat ik zag. maar 2 jaar geleden ging ik het toch eens met 

een pennetje aan de slag in dit water. ja toen kwam ik er achter dat er best wel eens

leuke karper kan zitten hier zo. het water loop door naar ander mooie polderwater.

nu zeg ik eerlijk ik heb het niet echt zo op polderwater ? waar om niet vaak toch wat het bestand

betreft erg klein of niet zwaar. ze zijn vaak wel lang dat dan wel weer.

 

maar 2 jaar geleden ging ik 

toch eens voren in die vaart 2 dagen lang. en ik ging een keer in de middag er vissen

en toen ja ving ik in een no Time een flinke spiegel van 26 pond. wat een beging.

later ging ik eens een tijdje voren en dan een nachtje pakken op dit wat. wat me toen 4 karpers 

gevangen. de zwaarste was toen 24 pond. en ik ging er meer vangen. maar heb nooit zwaarder tot nu toe dan die spiegel

die spiegel.

 

nu het sessie van deze nacht op 4-5-2020. ik was er rond 18 uur aan het vissen.

er zat nog iemand die ik kon maar die had ook nog niks gezien. hij ging 

geen nacht vissen. die nacht ving ik er 2 waar van de zwaarste maar 15 pond was. maar goed ik had 

er 2 weer toch. en de hele nacht heb ik ook nog eens regen gehad

,dat was niet voor spelt trouwens.

Aas boilies pinda's

Jack Feijtel 

 

Dag sessie Do Leo 23-5-2020

hoi jack ik en Leo zijn samen even op de dag een paar uurtjes gaan vissen bij mijn in de buurt. 1 hengel met boilies de ander met tijgernoten. een harde westen wind deed erg ze best over het water. na een uurtje vissen al ging de pieper ,en na een stevige dril van 5 minuten lag er een mooi super spiegel bij me op me mat

 

.De spiegel woog 13/5 kilo jack. nog een uurtje door gegaan ,en toen ving Leo ook zijn vis. 12 kilo. je ziet ook op de dag kunnen ze het super leuk doen. groetjes Do  

nacht sessie do

hoi Jack ik heb er weer een nacht op zitten van uit me tuin, gisteren weer uit gevaren 2 hengels. de zelfde plek als de nacht er voor. de nacht zelf liep geruisloos,helaas. hoe wel slapen is ook lekker in me bed natuurlijk. maar in eens tegen 6 uur vanmorgen was het toch weer raak. een oer sterken schub van net 18 pond deed me armen toch wel kraken zeg. daar na niks meer gezien en lekker geslapen. Groetjes  Do

Aas boilies

Do

 

Sessie Do 14-5-2020

hoi jack heb van de week me hengels weer eens uit gevaren bij me thuis voor een nachtje vissen op karper. heel de nacht niks gezien,en ik wilden in de ochtend me hengels op halen,en bedacht me in eens. maar goed ook wat rond 9 uur ging me pieper in eens af zeg. na een mooie  dril van zo 5 minuten lag er een mooie slanken schub karper op me mat. was niet echt zwaar net 18 pond. toch een hele mooie karper. nummer 3 uit me eigen tuin. ja waar gezaaid woord,woord geoogst zeggen ze wel eens. maar dit keer klop het. helaas daar na niks meer bij gevangen. tot de volgenden keer jack.

Aas boilies.  

Sessie Leo 3-5-2020

Hoi en daar ging ik weer op een lokaal water bij me in de buurt.

daar valt altijd wel een visje te vangen,zelfs in de winter vis ik regelmatig.

deze mooi zaterdag was ik er weer vroeg bij. heel veel mensen lagen nog plat. 

als de vis nu maar wakker is dacht ik zelf. na wat gevoerd te hebben ging de hengels rap richting over kant.

1 hengel altijd bij me onder het eigen kantje. en het duurden niet lang, ik horden

piep piep yes hangen,ze zijn dus wakker. een mooie spiegel van 8 kilo. ja echt

top zwaar zijn ze niet echt hier,maar wel beren sterk. anderhalf uur laten een schub van 5,kilo

daar na helaas niks meer gezien. maar de buit was weer binnen.

 

Sessie Leo 2-5-2020.

ik was aan het vissen op een rivier,was daar al zo als gewoonlijk vroeg weer.

helaas niks gevangen dit keer. ben later in de middag even bij mijn in de buurt wezen

vissen. ook toen helaas niks gevangen.

super Sessie van Leo,30-4-2020

hoe jack van de week 1 blank gehad dinsdag. ik mocht vandaag weer

voor me zelf, en op een ouden bekenden stek van me. een thuis water.

jij app me vanmorgen al dat het goed karper weer is. veel wind uit

de zuidwest hoek soms een flinke bui en tussen door zon en ja vis.

 

ik was dit keer niet vroeg zo om 8 uur vanmorgen aan het water. gauw

me tent op gezet want even daar na ging het regen. nog geen 20 minuten later

net voor jij mijn een bericht steurden ging me rechter lijn er van door. een korte dril

en daar lag zij of hem op me maat te glimmen.  een spiegel van 18 pond.

even later zo een half uur er na weer hangen op de zelfde hengel, weer zo mooi spiegel.

dit keer een wat zwaarden vis 11 kilo voor ome Leo. jij kwam nog even kijken bij me jack.

en net voor jij weer weg ging, en net voor de zware regen bui geen die weer. ook de rechte hengel.

weer een spiegel nu van 24 pond ,wat een feest zeg.

 

toen ik wilden gaan inpakken ging die toch

nog even af zeg, dit keer een schub karpertje. gestopt rond 15 uur.

wat een sessie zeg. en dat in een paar uurtjes vissen. ja dit bevalt mijn ook 

goed moet ik zeggen jack die korten sessies en niet zo vroeg uit je bed. dat werk dus ook

prima. hoop van het weekend weer te gaan ,als me werk het toelaat. groetjes en vang ze allemaal.

Ps zie Leo ze foto Album voor meer mooi karper foto's

Aas boilies tijgernoten 

 

groetje Leo

 

De rotte jaren was dat mijn top vis water,en wat heb ik daar veel gevist en gevangen/en ge blankt

het is mijn op 1 na favorieten vis water. wil je meer over dit water weten?

mail me dan. jackfeijtel@hotmail.com

 Karper Sessie Jack 26-4-2020

mijn 4 karper sessie van het jaar 2020. eigenlijk wilden ik een nacht gaan vissen

maar daar zag ik toch van af. want het werd weer koud die nacht. en daar heb ik

geen zin meer in om zo nacht weer in de tent door te brengen. dus het werd op de dag.

en weer op een ouden bekenden water voor mijn.

 

De rotte dat is een River van zo 12 km

lang. van Rotterdam naar Bergschenhoek en dan Bleiswijk  en Zevenhuizen zo naar Moerkapelle toen.

bij Bleiswijk en Zevenhuizen woord de rotte de rotte meren. zo mooi water hoor.

ik heb in de jaren 80/90/2000 heel veel gevist daar zo. en met succes kan ik je zeggen.

mooie en leuke vissen gevangen, van 4 pond tot dik in de 30 pond. De River de rotte bestaat al meer dan 300 jaar.

 

mijn moeder en 2 broers zijn er ook geboren. dus ik ken daar nog een hoop mensen. voordeel 

is dat ik dan altijd plaats heb om lekker te gaan voren. daar heb ik 

in het verleden goed mee scoort kan ik je zeggen. en de rotte zelf is ook niet echt druk

bevist. moeilijk water soms ? nee vind ik van niet, ook zonder voor voeren heb ik succes gehad.

er zijn vore jaar en dit jaar ook spiegels uit gezet door de vis verging Groot Rotterdam. 

 

ik weet nog goed op toen nog koningen dag 1987 ving ik met me ouden maten

zo 30 karper op de de dag,ik zeg waren geen grote hoor. ik had de zwaarste 18 pond. maar super leuk

alles ving je daar zo spiegels vol schub spiegels rijnen leder karpers .zat nog 

een oud bestand op. maar ook op de rotte werd het in de jaren 90 en 2000 steeds drukker.

helaas zal ik zeggen. het karper vissen werd een hiep.  maar goed het water is voor ons allemaal.

zo ver ik weet en gezien heb zijn er 40 ponders gevangen en zelfs de rotte meren een 50 ponder.

 

Jack On Tour.

nu het sessie van gisteren dan. rond 4 uur ging mijn lijnen te water.

1 richting over kant in onder mijn eigen kantje. wat was het druk zeg op het water met al die bootjes.

maar goed top lood er aan voor die hengel die naar de overkant ging. onder mijn eigen kant hoef dat niet.

ook me hengels niet te ver over het water ,want dan varen ze me toppen van mijn hengels er zo van af.

rond 18 uur werd het erg rustig op het water, en de wind viel ook helemaal weg. er zat genoeg vis in de buurt   viel me op.

ook onder mijn eigen kant. en de karpers springen zelfs ,en dat om deze tijd verbaast me.

zijn ze soms aan het paren? rond half 8 kwam me zeevismaat John nog even een praatje maken.

vroeger visten we samen veel op karper. hem viel het ook op dat ze aardig bezig waren de karper.

vlak onder mijn kant zag je ze ook echt draaien. ik zij tegen John dat gaat niet lang meer duren voor ze

me aas pakken.

en ja daar ging die mijn pieper zij van tut tut ,ik pakten me hengel en shit mis de vis ging er van door.

ik ben zo rond 21 uur gebleven het werd koud en veel vocht ook nog. helaas niks meer gezien.  

aas tijgernoten boilies.

ps ben nu 4 keer geweest 1 karper maar helaas en 1 kwijt? maar dat is karper vissen.

Sessie Leo 26.4.2020

Ben van morgen rond 4 uur gaan vissen was koud deze ochtend.

al gauw kwam de zon er bij ,zo rond 6-30. heerlijk werd het. het water

hier is echt kraak helder, met de zon er bij  ,zien zie je nog goed ook die karpers. zo woord het best lastig om

 

karper te vangen hier zo moet ik zeggen.

ik heb nu al 4 keer niks gevangen maar ik geef niet op zo snel.

 vandaag weer op dit o zo mooie water waar zeker 20 kg vissen in zwemmen. Maar die moet je eerst nog zien te vangen. Even later in de ochtend werd het zo waar bewolkt. En even later yes beet. Na een dril van ruim 10 minuten kwam de vis eindelijk mijn kant op. Zo wat een mooie spiegel zag ik. Rustig blijven Leo zij ik tegen me zelf

 

En daar kwam hij of zij. Een spiegel van 12 kg en wat mooie zeg. En hoe oud zal deze vis wel niet zijn dacht ik.

Ik ving de karper op tijgernoten. helaas Daar na heb ik niks meer gezien, en het zal me een worst wezen ook voor vandaag.

en eindelijk na 4 dagen blanken toch een super mooie vis.

Groetjes Leo

Aas boilies tijgernoten. 

21 4.2020 sessie Jack./ ontour

En daar ging ik weer, bij mijn in de buurt

Voor de derden keer dit jaar. Nu op een

Water bij mijn in de buurt weer. Waar ik toch een paar mooie karpers heb gevangen. Was weer mooi weer dus ik had er zin in. Rond 11 uur met 2 tijgernoten onder mijn eigen kantje. De ander naar zo                                       kunstmatig eilandje die ze daar vore jaar aan gelegen hebben.

 

Heel mooi trouwens. Na een uur nog niks te zien. Even ophalen en weer op  andere plaats gooien, ja ik vist dit jaar op de dag dan steeds na een uur op een andere stek, wat actiever, mits er een run krijg op d                                de  eerste stek. Ja dan gaat die weer die kant op.

 

Toen ik weer op een andere plaats gooien, wat ik trouwens niet goed deed, draaien ik weer binnen. Maar net haast onder me eigen kant ging me hengel in eens krom. Hu dacht ik, snoek zag ik. Een tijdje er aan                                     gehad en 2 keer gezien te hebben, pakte ik me net.

 

Oeps dat was dus de snoek. Me lijn door gebeten helaas. Was best een aardige snoek zag ik. Ik ben er rond 3 uur mee gestopt. Niks dus weer. De wind komt uit het oosten wat niet echt goed is voor het                                                                                                karper vissen.

 

Ook Leo heb al 3 dagen geblankt zij die tegen me. 

Aas bollies  tijgernoten. 

Jack

 

karper sessie deel 2 Jack Feijtel/on tour 2020

dit jaar heb ik me voor genomen dat het laste jaar is wat het 

nacht vissen betreft om er mee te gaan stoppen met het nacht vissen.

daar om gaat ik zo veel mogelijk de wateren te bevissen waar ik goeden herinneringen

aan heb over gehouden. ook op de dag.

 

nee ik stop niet met het karper vissen zelf.

alleen wil ik straks naar dit jaar met dat nacht vissen er mee stoppen.

ik heb het wel gezien na al die jaren dat nacht vissen op karper. het is leuk geweest/of niet?

ja in storm sneeuw vorst de gekste tijd en plaatsen, ben ik geweest.

ik heb bijna

de leeftijd van 60 bereikt en het gaat echt niet meer zo als vroeger, onder me paraplu 

of me ouden tent uit 1984. genoeg is genoeg zeg ik tegen me zelf.

ook me gezondheid ,laat soms te wensen over. ook op de dag gaat ik 

me favorite water bevissen. elke keer als ik karper gaat vissen gaat ik

naar een ander water toe. waar ik graag kwam.

 

 korte karper sessie Jack 19-4-2020 

nu het verslag van gisteren, ik wilden na een water toe dat ik al sinds mijn boilies tijd visten .

ik vis daar al sinds 1980 vore  eeuw dus ,met deeg ballen en aardappel en mais in 1985

ging ik daar voor het eerst met boilies vissen. ik was zeker 1 van de eerst daar zo

met dat wonder aas toen. man man wat een vangsten toen ,en niet druk ook nog.

het water heet Bergschenbos  lag bos .dat werd gegraven in de jaren 70.

het werd een bos dus.

 

er woord nog steeds vol op gevist daar zo. zelf ben ik er een zeker al meer dan 4 jaar niet geweest.

wat waren we blij toen in die tijd dat we een 20 ponder ving. nu zeggen ze bij een

30 ponder ach is maar 30 pond. nu zitten daar vissen van ruim in de 30 pond.

wel heel veel schub karper. en er woord nog steeds heel veel gevist daar zo.

 

ik ken het water als me broek zak. ook worden daar vissen die ze vangen verplaats naar

andere water ,helaas echt jammer. mijn zwaarste vis was daar zo 32 pond schub.

ik wilden daar dus gaan vissen vandaag

helaas kon ik gisteren daar zo niet vissen ,in verband dat het bos afgesloten was.

coronavirus . dus ben ik er achter gaan zitten in een ouden vaart. helaas niks gevangen

geen beet niks.

Aas boilies 

 

sessie Leo weekend 13/15-4-2020

na me werk nog even vissen jack. de wind kwam uit het oosten vandaan. dat is vaak

niks om op vriend karper te gaan vissen. helaas kwam dat uit. ik ving dit weekend

niks. maar ja ik had zo zin en het weer was zo mooi.

volgenden keer hoop ik wel weer wat te vangen.

Leo Aas boilies.

Karper Sessie Sjaak 15-4-2020 tot 16-4 2020

Afgelopen nacht ben ik met me vaste maat waar ik al meer dan 35 jaar

samen mee vis maat gaan nacht vissen in onze trouwen karper water. ik had daar zo 

met mijn maat al heel wat karpers gevangen. jaren lang vissen wij al daar zo.

toen de boilies tijd net ze intreden, had gedaan.

 

ik heb het zelfs nog zien graven.

ik had al mooie vissen gevangen daar zo, van in de 30 pond. we wissen

dat er ook eens een 40 ponder is gevangen op dat wel bekenden water

voor ons. deze nacht verliep voor mijn te gek ,een nieuw record voor mijn.

een schub karper van maar liefst 38 pond. wat een nacht. me maat ving ook 

nog wat karpers. maar niet echt zwaar. en de kerst op de taart was nog

een mooie spiegel van 25 pond. groetjes Sjaak.

Aas boilies. 

 

14-4-2020 Karper sessie Leo

nog een ochtend vissen voor ik weer aan het werk moet.

ik ging weer voor een ochtend sessie ,al vroeg stond ik al weer 

aan de water kant. heerlijk weer was het ,zag er goed uit.

had er heel veel vertrouwen in jack.

 

en mijn vertrouwen kwam uit

de eerst vis een spiegel van 20 pond, wat een heerlijk was dat.

later die ochtend een keiharde run, na een spektakel van een dril,

lag daar weer een mooie spiegel op mijn mat. deze was 25 pond.

wat een mooie ochtend zo weer. en een mooie afsluiter van de week 

voor mijn. voor dat ik weer moest werken. jack je hoort van me als

ik weer gaat. groetjes Leo

Aas boilies tijgernoten.

  

 

Jack met ze eerst karper van het jaar 2020

12-4-2020 Eerst karper sessie Jack

 

wat een weer zeg hoog tijd om eens de karper hengels uit het vet te halen.

23 graden was het, ik ging pas rond 11 uur in de ochtend vissen

ik ging niet ver weg, en ik had ook geen zin om veel mee te nemen.

de eerste hengel de linker met 2 tijgernoten op de hair. de 2 boilies

van 2 keer 14 mm. zo laat ze me komen dacht ik. en nog geen half uur verder

ging me pieper te keer ,was me linker hengel met 2 tijgernoten.

zo wat een runs nam die vis zeg ,en een sport ,mijn houden fox hengels

buigende flink door.  en mijn ouden Embleem en de gierende slip van mijn dawai

 

die 20 jaar oud zijn.

ik zij toch dat het best om een aardige vis ging. na zo alle hoeken van het 

water gezien te hebben gave deze schub van 10 kilo zich eindelijk gewonnen.

daar lag hij of zij uit geput ,op me mat. gauw even laten zakken voor wat foto's.

en daar na hij of zij de vrijheid terug. wat een sport.

dat is 

 

toch heel anders dan zeevissen of snoek vangen. me maat Leo kwam ook even buurten

nog op ze fiets, hij had die ochtend ook nog gevist en ving ook een karper

van 5 kilo. en terwijl ik dit schrijf kreeg ik een bericht binnen van Leo dat die vandaag

helaas niks had gevangen.

 

ik ben tegen 3 uur er mee gestopt . helaas niks meer gezien.

maar de eerst van het jaar is binnen. was een korte sessie wat me best erg beviel.

niet te veel mee nemen en niet te lang.

zeker voor herhaling vatbaar. 

veel vis plezier allemaal. 

Aas tijgernoten boilies. 

Jack

 

karper sessie Leo van 6-4-2020 tot 10-4-2020.een  privé water

ik wilden deze week nog gaan vissen met jack en do, helaas voor hun kreeg

ik een bericht van een maat dat ik 4 dagen kon gaan vissen op me favoriete privé water

ergens in Gelderland. en nog gratis ook ,in verband dat het vissen op dit water

al in deze perioden bezet was door duisters.

 

maar die mochten niet de land grens over

wegens de coronavirus. ik kan dit water als me broek zak ,ben kind aan huis hier zo.

het zag er prima uit. me aas op de bekenden stek gegooid ,met 3 hengels kan ik 

lekker vissen daar zo, en het water had ik alleen voor me zelf. is geen grote plas zo 2

hectaren . de diepten loop uit van 1 meter tot 5 meter water. en het weer werkte ook nog prima mee.

 toen ik alles had staan, was het al gauw raak ,binnen 2 uurtjes vissen ving ik al

3 karpers. niet te geloven zeg . 2 schub en 1 spiegel ,dat belooft wat.

2 de dag sessie 7-4-2020 ,Leo op een privé water Gelderland.

Dag 2 jack ik was goed bezig ik ving de 2 dag ving deze nacht een mooie steur

ik wist dat die hier ook zat,maar ik had hem of haar nog nooit gevangen. het is me gelukt.

ook ving ik weer een super mooie spiegel jack. je hoort nog van me jack. 

dag 3 Sessie Leo 8-4-2020 Gelderland

hoi jack en bezoekers een update van mijn sessie op dit zo mooie privé water.

wat een geweldigen sessie en voor al ook dat weer man,super warm zo 24 graden.

ik ving deze dag/nacht nog 2 karpers. niet super groot maar wel mooie.

mooie spiegel voor Leo

 

Karper sessie Leo 9-4-2020 tot 10-4-202 .laste nacht en ochtend

hoi jack laste nacht had ik nog een kleine karper gevangen. en vroeg in ochtend nog een

mooie spiegel van 25 pond. een mooie afsluiter van deze 4 dagen.

totaal 12 karpers gevangen,was zeker niet slecht op dit water.

als ik weer gaat vissen hoor je jack. groetjes Leo

nacht sessie Leo 4-4-2020

hoi jack ik ben van de week weer wezen vissen ,maar lekker in de avond/nacht.

ik had er veel vertrouwen in moet ik je zeggen. ik zat net een paar uurtjes

en de eerst melden zich. een spiegel van 10 kilo lag even

later op me maat. wat een mooi vis trouwens.

en over mooi vissen 

gesproken om 2 uur in de nacht melden weer een spiegel zich.

niet groot of zwaar 7 kilo maar wat een plaatje zeg.

helaas die nacht niks meer gezien. maar mijn sessie kon niet meer stuk.

Aas tijgernoten bollies

 

de foto,s van Leo van ze karpers, wat een super mooie vissen.

voor veel meer mooi karper foto's van Leo gaat naar pagina links/

karper foto's toe en geniet.

karper sessie Leo 25-3-2020

hei jack een nieuwe sessie,op me ouden stek gegaan,was wel koud in de ochtend .

maar je weet ik vis graag het hele jaar door. zag er goed uit toen ik aan het waterkant kwam

wel een harden wind uit het noordoosten. dus de paraplu op. heerlijk de zon er bij.

ik had er veel vertrouwen in,ook al komt de wind een tijd uit het oosten noordoosten.

en even later werd ik beloond met een spiegel van 18 pond. dus weer niet voor niks

gegaan. helaas bleef het bij deze mooie spiegel,wel nog tussen door 2 brasem gevangen.

groetjes jack Leo

Aas tijgernoten bollies.

19-3-2020 nacht sessie Leo

hoi jack ik ben van 19-3-2020 tot 20-3-2020 nacht gaan vissen

het weer viel niet tegen dus ik had zin om de eerste keer dit jaar

een nacht te gaan vissen ,ik was er 18-00 zo,1 hengeltijgernoten ander boilies.

de wind was ook helemaal gaan liggen. ik ging rond half 10 me warme slaap zak in.

 

en een half uur later ging me recht in eens van piep piep yes een run.

even later lag een schub van 18 pond op me mat. yes de eerst dacht ik.

even later ging ik me heerlijke warm slaap weer in toen alles netjes

weer op ze plaats lag.

 

piep piep weer me rechter rond kwart voor 5 was het nu.

een mooie spiegel van 20 pond lag even ook op me mat. gauw alles terug,

en me slaap zak weer op gezocht. helaas na deze 2 mooie vissen niks

meer gezien. wat kon me dat schelen ik had er mooi maar weer 2

de eerste nacht van het jaar. 

groetjes Leo.

Aas boilies tijgernoten.

 

Karper sessie Leo 14-2-2020

van morgen vroeg weer gegaan vissen, het was net licht toen ik op me stek kwam.

het was koud deze ochtend ,maar wel wind stil ,en een heerlijke zon er bij.

na dat alles plat ligt hier in Nederland, in verband met de coronavirus.

zat ik in alle ruste te vissen.

 

mijn eerste run kreeg ik al zo rond 9 uur ochtend.

een mooie schubkarper van 10 kilo zag mijn tijgernoten wel zitten.

even later kreeg ik weer een run, helaas die ging er af.

 

maar ik weer nog beloond

met weer een schubkarper van een kilo of 5. do me maat heb hem of haar nog geschept. 

 later kwam jack ook nog even, en ja je zal het altijd zien ,hij was koud weg en weer

een run. rond half 2,was ook een schub van zo rond 4 kilo. wat een sessie 3 in de ochtend

4 run 3 vissen geweldig dit. groetjes Leo.

Aas tijgernoten bollies.

 

Karper sessie Leo 12-2-2020

ja ik ging weer op me vriend karper. was weer goed weer moet ik zeggen,

wat wind maar de zon was er ook bij. jack en do kwamen nog even

buurten. altijd leuk ik ben al vroeg in de ochtend  aan de waterkant.

ik ben door gevist tot in de middag. helaas deze keer geen vis.

van de week gaat ik zeker weer.

8-3-2020 nacht sessie Do

he jack ik ben sinds een langen tijd niet meer wezen vissen op karper.

ik had van de week voor gevoerd met bollies bij mijn voor waar ik wel

eens meer me hengels uitvaart. me nieuwe boot ook eens uit geprobeerd 

en die deed het prima. nu de nacht,ik lag in me bed en rond 1 uur gierden me 

mijn kast dat ik moest op staan voor een run. na een steviggen dril lag

er een mooie schub van 24 pond op me maat. en nog geen half uur later 

kwam daar bij nog een schub van rond de  12 pond bij. 

was een korte dril. 

Aas bollies . groetjes do tot de volgenden sessie.

5-3-2020 sessie Leo 

he jack ik ben weer wezen vissen op karper.

was zo mooie weer in de ochtend ,dus ik ging weer.

ik zat met bollies,en al gauw kreeg ik een run.

een mooie spiegel van 18 pond ,na een mooie dril  lag die op me mat,

te snacken naar adem. daar na helaas niks meer gezien

ben gestopt rond 2 uur zo. 

tot de volgenden keer jack.

 

Sessie Leo 3. 3.2020. Aas bollies. Jack gisteren met dat mooie weer lekker wezen vissen op me vriend karper. Was zo lekker met dit weer. Ik zat net een uurtje en hij ging van piep piep. Een mooie spiegel van 21 pond. Daar na helaas niks meer gezien. Ben er mee gestopt zo rond 14.00. Tot de volgenden keer weer jack groetjes Leo

 

 

 

25-02- 2020 Karper sessie Leo

Jack ik ging weer en dit keer met succes. het was trouwens aardig weer

ik keek er naar uit,en had een goed gevoel vandaag? eerste water waar ik ging 

was helaas niks. ik ben verkast naar me ouden stek,en met succes zeg.

het leek wel of ze los waren de karpers. ik kreeg 4 runs deze dag de zwaarste 22 pond een spiegel.

daar na nog wat kleiner spiegels en schub. ook een brasem melden zich.

je ziet de volhouder wint zeg ik altijd maar.

Aas Boilies  

21-2-2020 Sessie Leo

hy jack ik ben vanmorgen rond negen uur gaan vissen.

tot zo 13-30 helaas geen karper wel een mooie zeelt.

Aas boilies

Groetjes Leo. 

18-2-2020 korte sessie Leo

he jack ben in Berkel geweest van 10 uur tot half 2,helaas geen karper wel 

2 giebels gevangen. hoop van de week nog te gaan.

Groetjes Leo.

15-2-2020

sessie van Leo. hoi ben vandaag weer geweest jack, en eindelijk was die vandaag wel een keer raak.

de vol houder wint zeggen ze wel eens. en na zo veel uren geen karper beet gezien ging die vandaag af net toen ik wilden in pakken. was een schub van 20 pond. op dit water een uitschieter

Groetje weer Leo 

Aas boilies

 

hoi jack ben een zaterdag weer geweest op 1 februari jij en do waren nog even langst gekomen ook nog. helaas ook daar na geen beet gehad.maar ik blijf vol houden. groetjes Leo

Aas boilies

Beste jack ik ben op 30 januari nog gaan vissen op karper Bergschenhoek. was helaas niks weer,van alles geprobeerd maar het is taaie nu op karper te vissen. ik zelf had me voor genomen,deze winter door te vissen op karper. maar zeg eerlijk de vangsten zijn niet best. maar ik blijf door gaan natuurlijk.

 van de week nog een keer proberen. ook in Bergschenhoek .  Aas boilies groetjes Leo.

 

                                                                 16-1-2020 karpersessie Leo

ben deze week weer wezen vissen,met heel mooie weer. je weet in de winter valt het niet altijd mee. maar met deze temperaturen,en de zon er bij,moest het vandaag maar eens gebeuren. en ja hoor me 2 karper van het jaar lag ook op me maat.

schub van een pond of 14. en de kreeften waren ook weer vol aanwezig. groetjes Leo

 

 

 

16-1-2020 karpervissen Leo

Leo is ook gaan vissen met het mooie weer op ze favoriete vis karper.

Hij app te mijn zit te vissen hoor,moet jij niet gaan met dit weer? Niet wetend dat ik al onder weg was al. Later hebben we elkaar nog berichten naar elkaar gestuurd dat het helaas niks was.

Volgenden keer maar beter toch Leo.

Karper verslagen 2019

                                                                        karper sessie Leo  15/12/12019

 

 En daar ging Leo weer voor een weer korte sessie bij hem in de buurt. en niet zonder succes weer. Leo ving weer een schub karper.

die Leo weer in ze logboek bij kan schrijven ,weer succes voor de karper King uit Lansingerland. hij stuurden me een mooie foto in.

Leo ouwe reus weer bedankt man. houd vol en veel succes nog. voor meer mooie karper vangsten van Leo scrol naar benden toe. 

                                                           Karper Sessie Leo 13/12/2019

 

 

Leo had er weer zin en op ze grote vriend karper te gaan vissen.

weer of geen weer Leo moet weer ,en met succes weer

Leo ving in een korte sessie 2 karpers, niet groot maar

dat doet er om deze tijd niet na toe. vis is vis om deze tijd.

 

Leo is ook een trouwens een vasten  bezoeker van deze site.

 

En  hij stuurt ze vangst altijd trouw in. bedankt Leo.

 

 

 

 

 

                                                                               6/12/2019 Leo

 

Leo moest weer en ging ,hij is niet te stoppen. is een diehard  en gelijk heb die. Leo ving een mooie karper van 14 pond.  maar Leo gok op 2 vissoorten ,ook had die ze snoek hengel er bij liggen. na een aanbeet ging de vis niet door en liet hij los. volgenden keer beter toch. 

21-11-2019

Leo was even een paar uurtjes gaan vissen,op karper natuurlijk. Leo ving een mooie schub

van 30 pond. daar na heb die helaas niks meer gezien. maar de buit was binnen.

voor zijn foto's  gaat naar Leo karper Album toe.

Aas boilies.

wat een mooie schub voor Leo.

 

 

 

Het werd weer eens tijd voor een nacht te gaan vissen op karper.

Was al weer zo bijna een maand geleden dat ik dat had gedaan.

Zelfs me zoon zij je gaat niet zo veel meer nacht vissen ouwe.

Ja ik zeg eerlijk de leeftijd en al die jaren dat ik dat gedaan heb.

 

          Maar goed daar ging die weer eens, ik zat alleen en me maatje do kwam

even een bezoek brengen ,hij woont ,daar vlak bij.

En ook me ander maat ome Leo ging voor een nachtje.

Hij zat op een ander plas.

 

De nacht verliep helaas stil wat karper betreft helaas.

         Wel 2 brasems maar daar kwam ik niet voor. De nacht was heel erg vochtig.

Ook ome Leo melden ,zich die ochtend dat het bij hem ook niks was.

Leo had ook een brasem.

                                                               Volgenden keer beter toch ,mijn tijd om op karper te vissen komt er

                                                             zeker aan deze maand.

                                                                                                                 Ook oktober is voor mijn een karper                                                                                                          maand.