Zeevissen Verslagen 2023

Zeevissen Verslagen Juni 2023

Zeevissen Verslag Ted Rotterdam 3/6/2023

Jan vond van de week de steekzagers duur € 9,50 voor een onsje maar wat dacht je van de pieren? Deze kosten bij Rinus ook € 8,00 de 50 stuks. Grote, kleine en sommige oude velletjes. Maar goed daar kwam ik pas aan de waterkant achter. Ik was om 12:15 uur op de Sluis. Het was aardig druk, gemiddelde ruimte tussen de vissers Max. 4 stelconplaten.  Plekje gevonden, rechts 3 en links 3 platen. Er tussenin dan maar. 12.30 uur lagen de lijntjes in het water. Om 16:30 uur zou het hoog zijn, dus tijd zat. Tot hoog tij wat stootjes gezien, niks naar boven. Mijn beide buren hadden een ietsje pietsje meer geluk. Beide 1 of 2 botjes. Het Max. aan botjes welke gevangen zijn 3 voor de rechter buurman en 5 voor de linker. Ik? Nog steeds op 0. Hoogtij keerde naar laagtij, resultaat? Hoera ik kwam van de 0 af. Zowaar een lichte aanbeet, aanslaan en ja hoor ik kon een maats grondel landen. Een wat verdere buurman had 2 tongen van respectievelijk 35 cm. en 40 cm. Links van mijn buurman stonden nog wat hengels (4 stuks) ook bij hen was het droevig. Joop en Nino besloten om wat te eten te halen en in die periode een aanbeet en hoppa een bot aan de haak.  Ik opperde om alles gewoon weer terug te water te laten. Zo gezegd zo gedaan. Joop en Nino kwamen weldra terug. Er werd gezegd dat Joop beet had, hij naar zijn hengel en ja hoor de bot kwam weer boven water en onder het lood hing nog een flesje Hertog Jan. Een ieder lachen. Toch nog wat lol ondanks de zeer slechte vangsten, ook verder op de dijk werd weinig gevangen.

 

Volgende keer beter.

 

Ted

 

Aas: Pieren

Zeevissen Jan V Rotterdam 31/5/20

Ik besloot het  na lange tijd weer eens te proberen op de Sluisjesdijk ,ook omdat het mooi rustig weer was vandaag.
Eerst aas gehaald en schrok van de prijs. 100 gram steekzagers (van die grote) voor € 9.50   het moet niet gekker worden ,daar heb ik een grote malse biefstuk voor.
Dan naar de dijk en er stonden of beter zaten al heel wat vissers verveeld te dommelen in de zon.
.Een plekje aan de linkerzijde opgezocht en wat onwennig alles weer in gereedheid gebracht.
Even vragen hoe het was om me heen. Het was 3x niks meneer, ik heb 1 botje gevangen. En zo hoorde ik vissers uit Antwerpen. Roosendaal ,Den Bosch die een hele lange reis hadden
gemaakt en naar roerloze hengeltoppen aankeken. Maar goed gewoon proberen,of zoals expert Jack zegt : als je het niet probeert, vang je nooit wat.
Het was net over hoog water heen. De dure zagers waren wel mooi en in stukjes aan de haken en richting Heijplaat gooien. Na een uur geen stootje gehad en iedereen zat maar te wachten
op iemand die hij nog nooit gezien heeft, kortom geen vis. Heel af en toe een bot zag ik naar boven komen maar met 60 hengels was het  zitten in het warme zonnetje, dat wel.
Ik hoorde toch een belletje licht rinkelen bij mij en zie een botje zo groot als mijn hand kwam boven water en aan de andere hengel zowaar ook een botje waar Ted zeker jaloers op zou zijn want die
haalde de 7 centimeter net.
Ik ging er zonder verwachtingen overigens naar toe, maar had toch wel wat meer leven verwacht in die grote  haven-zandbank daar. Tis knap veranderd daar, waarbij er minder parkeerruimte is gekomen.
Dus dat kan nog wat gaan worden als het echt druk wordt.. Na 3 uurtjes had ik en bijna iedereen om me heen het wel gezien en was de kade leeggestroomd.
Voorlopig zien jullie mij hier niet ,zeker ook gezien de prijzen van het aas, dus wacht maar  af tot er echt wat  vis gevangen wordt.
Daarna naar Noord ....heb er 45 minuten over gedaan om van de Dijk naar de Maastunnel te komen ,want het stond helemaal vast.
 

Vis groeten JAN Aas Zagers

 

Zeevissen verslagen Mei 2023

31-5-2023Dagje oesters rapen geplant met de familie in Ouwerkerk . Dacht hengeltje mee om paar haringen voor de pan te vangen , aangekomen was de stroming er al uit .Toch even geprobeerd maar vingen alleen maar ondermaatse.Groetjes : Wing

Zeevissen verslag Micheal Rotterdam 28/5/2023

Hoi met me zoon wezen vissen in Rotterdam, de vangsten waren niet slecht. Een paling een mooie tong van 40 cm en hele mooie bot plus nog een mooie schar zeg. 

Groetjes Michael Aas pieren 

 

27/5/2023 Zeevissen Ted Rotterdam

Tja, ik heb nog geprobeerd om hem of haar op de kant te krijgen, maar dat is niet gelukt. Vandaag, zaterdag 27 mei maar weer eens op de Sluisjesdijk gestaan. Jack had het al gezegd, ik had al weer even niet gevist. Eerst even langs Rinus om pieren op te halen en om 12.34 uur lag de eerste hengel, althans het lijntje met aas, in de Waalhaven. Binnen het kwartier een goede beet. Niks azn de haak. Maar goed gevist tot hoog met sls resultaat 5 maatse Botten, 1 maatse (hahaha) Grondel en een Krab. Het weer was voortreffelijk en toch weinig vissers op de kant. Groetjes Ted. Aas: Pieren.

Aas Pieren Ted

Zeevissen Verslag Jan B Jack Rotterdam 24/5/2023 

Is de tong er al? Ja Ze worden wel gevangen en flinken ook, maar nog niet echt veel. Dus vandaag met Jan afgesproken om te gaan vissen. De ander jan v die is van Mallorca naar Nederland onderweg en die moet er vrijdag dan weer thuis zijn. Ted heeft nog helemaal niet gevist zo ver ik weet. Volgens mijn informant die dagelijkst vis in Rotterdam trek het weer aan het zeevissen , en met de tong ook .  Dus ik met jan zijn we  weer eens gaan vissen, met volle moet. Rond half 3 waren we en we visten naar het hogen toe. dat was rond half acht in de avond. Pieren en zagers opgehaald bij de Egale in Rotterdam. Er waren best wat vissers op de kaden te zien, niet superdruk zeker niet. Ook weer de vaste vissers die hier met regelmaat vissen. Om 15 uur lag alles in en ik krijg een flinke tik op de rechte hengel. Niks dus toen ik ophalende. Dus er gauw weer terug in. En het durende lang voor er vis op de kant kwam Rond half 5 voor mijn. En Grondel ja echt. Jan die had ook wel een paar tikjes gehad. Later weer een flinken tik op de linker hengel een bot van net 23 cm. En later haalden ik zo maar op om te controleren of het aas er nog op zat, en Zat er een botje aan. Op de kaden zelf werd er bijna niks gevangen, en werd er wel wat gevangen was het bot of een flinken bot. Jan die ving nog een krab ja die zitten  er ook weer. Het bleef rustig erg rustig niemand ving een tong. Later ving ik nog een bot. Net voor dat het water opkwam. Tijdens het opkomen van het water en het hogen water en afgaand was het helemaal niks te zien . Rond half 9 in gepakt en lekker naar huis toe. Ik heb nog aas over en als ik nog een gaatje vind gaat ik nog, anders woord het aas inzouten en in de vriezer. 

wij kregen nog een zooitje pieren van 2 vissers , en die man zij tegen ons ja we zitten nu al een anderhalf uur en geen stooltje we zijn het zat en gaan naar huis toe.  Wij moesten erg lachen een anderhalf uur en dan alweer weg.

Aas Pieren Zagers Jan B Jack

Zeevissen verslag jack Mallorca 8/5/2023

vorige week was ik lekker op vakantie gegaan en ik dacht bij me zelf ik neem gewoon een hengel mee daar naar toe, en wat kunstaas  . zo gezegd zo gedaan . ja mijn hotelkamer zat dicht bij het strand. ik heb wel op het internet opgezocht hoe je moet vissen daar zo en wat je kan verwachten . Ook toen ik daar was zag ik met   regelmaat vissers staan , net zo als wij hier zeevissen hengels om hoog. Alleen het aas was anders, het aas wat hun gebruikten leek veel op onze zagers.  En hun handden maar 1 haak en een langen onderlijn er op. ook heb ik in me goeden Engels nog een gids gesproken die zij je kan hier ook prima uit de voeten met kunstaas zo als pilkers en makrelen veertje. laat ik dat nu net bij me hebben . Dus de volgenden dag een uur voor het donker werd ben ik gaan vissen .  Ook stonden er weer mensen te vissen op het strand . Ik gooiden dicht bij rustig en dan weer snel draaien aan de hengel ver weg laten afzinken enz. Helaas moest ik er na een anderhalf uur mee stopen ik kreeg last van me schouders  van al dat gooien. geen aanbeet gehad . Even later met de lokalen vissers staan praten hun hadden ook nog niks en ze gingen wel de hele nacht door . de zee daar zo heb geen getijden zo als hier laag hoog. Dus er zat geen stroming in.

Aas pilkers makreel veertje.

Jack 

Zeevissen Verslagen April 2023

Zeevissen Verslag Rudy 29/4/2023 Maasvlakte 

Hoi allemaal na een tijdje niet te hebben gevist was het voor mijn na de kongings dag weer eens te gaan . Ik horden dat het vissen weer wat beter gaat . Dus voor mijn lekker vissen dan maar weer eens . Geen best weer trouwens regen of wat mot regen  . De vangsten 2 gulletjes een zeebaarzen en 2 mooie botten . wat zijn ze groot en dik om deze tijd.   Groetjes  Rudy  

aas zagers pieren Rudy.  

Zeevissen Verslag Michael Scheveningen  9/4/2023 

Ik en mijn maat zijn op de zuidpier wezen vissen . we waren tegen het hogen water er , en we zijn tot diep in de nacht door gegaan Onze vangsten waren wat leuke gul en wat schar , het was niet echt best weer.

Michael Aas zagers pieren . 

Zeevissen Verslag Jack Rozenburg Waterweg 9/4/2023 

Even het aas opmaken wat ik nog over had van de vorigen sessie.  Nog ruim 40 pieren en 15 zagers goed om nog zeker 4 uurtjes te  vissen als het mee zit . Samen met me vriendin gegaan en afgesproken dat we na het vissen samen nog wat ergens te gaan eten en drinken . Ik was net 2 en half uur voor hoog water er . Er zat aan de kant van hoekvanholland nog een paar vissers. ik zat op de landtong bij de waterkering , waar wij waren geen visser te zien voor de rest . Binnen een half uur alles klaar en vissen maar. Ik gooiden het lood richting hoekvanholland toe . Ik kreeg al gauw beet op de linker hengel . een mooie tik op de top , gauw binnen halen . Helaas niks en het aas zat er nog goed aan . het water kwam al lekker op zo . Wat me opviel er stond dit keer niet echt veel stroming in het water . mijn lood van 175 gram bleef gewoon liggen . he weer beet dit keer een flinken ruk aan de hengel . Hangen zij ik tegen me vriendin , Jeetje dat gaat zwaar zeg , Blijven draaien Jack zij ik tegen me zelf . Ja anders heb je kans dat alles vast komt te zitten ook nog . ook had ik loodlifters er aan zitten en dat gaat ook nog eens zwaar .  Man man wat ging het zwaar zeg , yes een zeebaarsje zeg dat was lang gelden voor mijn dat ik die ving . De baars was net 40 cm maar ik was door het dollen heen . zo dat gaat goed vandaag dacht ik met het vissen ? maar schijnbedrieger helaas , af en toe kreeg je wat tikjes op de top maar dat was meer krab . er kwam nog een kleine botje er bij en dat was het dan . Aan de overkant waren de vissers ook al weg gegaan  , en ik ben een een uur na het hogen water ook vertrokken naar Rotterdam noord en daar de kroeg ingedoken samen met mijn vriendin eten en een biertje en gelijk voetbal gekeken naar me club Feyenoord die ruim woon met maar liefst 5.1 . Ondanks die kilometers die we hebben gereden naar Rozenburg en weer terug , toch genoten van alles en ook van het mooie weer. PS ook geen materiaal verspeelt .

 

Aas zagers en pieren Jack

Zeevissen Verslag Jack  Haven Rotterdam 7/4/2023

Woord er wel of niet gevangen , vaak zit ik op de app te kijken of er nog vis gevangen woord. en ook app ik met een kennis van die bijna elke dag wel vis in de haven van Rotterdam .  Het is gewoon rond uit slecht hoor ik steeds , ook bij de vangsten berichten op het internet zo als facebook en zeevisland . Maar ik wilden gewoon gaan zeevissen weer eens , goed of slecht ik moest zij ik tegen me zelf en vriendin . Je kan gaan wanner je wil zeg ze je blijf zelf thuis , ik gaat wel naar de winkels toen en naar me broer . Ja winkels man daar heb ik niks mee , ja de hengelsport winkels dat wel. Het aas bij Rinus bestelt van de Egale in Rotterdam zuid. Toen ik aan kwam was er plek zat te vinden . 2 bekenden van zaten op hun vaste plaats , dat was 1 er van waar ik vaak contact heb of er nog wat gevangen werd. Even zwaaien en ik zag dat ze krab aan het vangen waren . nee he dacht ik het lijk wel of ze niet wegegaan zijn . En dat klopt vaak ook ze blijven hangen tegenwoordig . ik was er rond half 2  en ik visten naar het hogen water toe . Hoog tegen 6 uur pas dus ik had de tijd. Het was weer even wenen merkten ik wel met het optuigen van me hengels. Alles ging verkeerd bijna. maar goed rond 14/00 liggen ze in richting heiplaat .

Er stonden nog wat ander visser verderop en later kwam er tegen hoog water nog wat bij . Hee beet een flinken tik op de linke hengel , even voelen ja hangen en ja de eerste bot van 27 cm was binnen. Ja om deze tijd vang je vaak alleen maar bot hier zo , om dat het water toch best wel zoet nog is.   Even het vriendinnetje gebeld van moet jij die bot hebben ? nee zij ze dus de vis had mazzel en mocht weer zwemmen . Even later stond ik ook met een bekenden hier te praten over alles en nog wat. Net 2 uur voor hoog water kwam de de bekenden Chinese vissers er ook aan . tegen hoog wat ving ik nog een aantal botten van goed voormaat . Helaas voor die botten  ging die richting de ander vissers. Toen het heel hard ging stromen ving ik niks meer . En wat ging het hard zeg die stroming . na de stroming ving ik nog 1 mooie bot ,en die was ook voor de buurman . Gestopt een half uur na het hogen water . ik had 5 botten gevangen allemaal mooi voormaat trouwens . Nog aas over en misschien zondag de eerste paashaas naar Scheveningen want we gaan de kant uit . maar ik zet er wel een vraag teken bij ,Tot de volgenden keer . PS Jan V vroeg  ik gaat weer vissen pas als de tong er is . bij deze jan zie mijn Tong ? Jan is trouwens een tijdje op vakantie waar ik van af 4 mei ook heen gaat Mallorca  zie we elkaar al daar jan .

Jack Aas zagers pieren .

Zeevissen Wim Maasvlakten 2/4/2023 

Zondag ochtend tot diep in de middag wezen vissen de Maasvlakte , een harden noordoosten wind die het erg moeilijk maakten om te gooien en je toppen te zien . op de eerste plek had ik het ook gauw gezien en ben afgezakt naar de Dintel haven gegaan . daar kon ik aardig zitten uit de wind . de vangsten zeg maar gewoon slecht 2 botjes en dat was het wel . groetjes Wim .

Zeevissen Verslag Maart 2023

Zeevissen Wim Maasvlakte 11/3/2023

Gisteren weer naar de maasvlakte geweest , ondanks de slechte berichten en de vangsten toch maar met dat mooie weer gegaan . ik was niet alleen er stonden er nog meer te vissen , kon ook niet anders met dat heerlijken weer . Vangsten weer niet echt goed , 2 kleine wijting een maatse schar en een bot. verder op werd wel een zeebaarsjes gevangen. toch genoeten ondanks de slechte vangsten Groetjes Wim

Aas pieren Wim

Zeevissen verslagen Februari 2023

Zeevissen Wim Maasvlakten 14/2/2023 

Hoi lees je site regelmatig en ik dacht een vangst bericht zal ook eens op ze plaats zijn . Bij deze dan Jack  .

geweest op de Maasvlakte daar kan je altijd wel een visje vangen . eerst het weer wat echt lekker was zeker voor deze tijd . helaas de vangsten vielen zwaar tegen , ook bij de andere vissers viel er niet veel te melden . het is wel zo dat deze tijd van het jaar niet echt goed is. wel vaak als je met de boot gaat op de wraken wil je nog wel eens gul vangen. maar vanaf de kust is het taai de vangst was 2 Wijting onder de maat en 1 bot . ik viste met pieren als aas. ook was er veel Krab aanwezig weer. 

groetjes Wim.  

Scheveningen Jan V / 9 /2/2023

 

Met dit mooie weer ben ik naar de Zuid Pier in Scheveningen gegaan. De verwachtingen waren best hoog .Eerst de parkeermeter in werking gezet (kost een godsvermogen hier) en toen wandelend naar het einde van de zuidpier. Er stonden welgeteld 4 vissers. Een enkele schar was gevangen. Het water was rustig en helder en koos de linkerzijde. Ik kan kort zijn, het was helemaal niets vandaag. Van ongeveer 12.30 tot 16.30 gevist (toen was het bijna hoog water) en geen enkele aanbeet kunnen registreren. De andere vissers vingen ook niks ,ook niet toen de stroming er flink in kwam. Nog 2 onderlijntjes verspeeld tussen de blokken.
Hoe mooi het weer ook was vandaag ,je verwacht toch wel een visje te vangen, maar dat zat er dit keer niet in. Uitgerekend was het een duur dagje, 10 euro pieren, 9 euro parkeergelden en dan nog de rit Rotterdam hiernaar toe ,ben je zo 30 euro bij elkaar kwijt, en dan met een lege emmer huiswaarts keren is niet echt leuk natuurlijk.
Morgen eens de Amazonehaven bezoeken want heb nog best een partijtje pieren overgehouden, en daar vang je altijd wel een visje..

Jan

Aas pieren 

Jan V Amezone haven 7/2/2023

keer had ik er toch een paar verschalkt en ze waren lekker dik .Het was bewolkt en winderig de gehele sessie daar. Ik stond weer achteraan daar met 2 andere vissers. De wind stond niet gunstig en veroorzaakte dat  je lijnen naar rechts trokken en je rug stond pal in de wind.Helaas kon ik nu mijn auto niet  vlakbij me zetten want er stonden al 2 auto's ,die mannen zaten lekker beschut en ik op een klapstoeltje.

Maar goed eens zien wat er gaat gebeuren, en het was weer totaal anders dan de vorige keer. De wijting was weer aanwezig ,vreemd vorige keer niet eentje van gevangen. Het waren weer de kleintjes die naar boven kwamen en soms met 3 tegelijk. Niet achter elkaar beet hoor maar met tussenpozen kwam er een visje boven. Tussendoor een enkele  kleine maat schar . In totaal 5 stuks en was daarmee spekkoper  als ik het vergeleek met de andere 2 vissers. Verderop zaten er tussen de vangrails nog 3 vissers. Het was ondanks de 10 graden toch heel fris met  de strakke wind erbij  en had ook betere kleding aan moeten trekken.

De 75 piertjes toch opgemaakt tussen 12 -16,30 uur en toen vertrokken met  dus 5 scharretjes.,er zat geen enkel maatse wijting tussen. Totaal zo' n 35 visjes gevangen ,maar ga aanstaande week wellicht nog een keer als t zonnetje schijnt en er minder wind is .Als ik de vangstverhalen lees op zeevisland is het elders vaak helemaal niet veel. Taaie visserij heet het en wacht  DE dag af dat het weer eens ouderwets los gaat. Us verslaggever JAN

Aas pieren

Zeevissen Verslagen januari 2023

Zeevissen Verslag Jan V Amazone haven Rotterdam 26/1/2023

Jack en Jan (niet ik dus) waren er weer op uit getrokken en  lieten een aardig maaltje vis tonen op mijn whatsapp.

Hou me op de hoogte Jack ...nou dat deed ie en zag een paar mooie foto's waar de heren trots de visjes toonden.

Vandaag had ik eerst bezoek morgens hier bij me thuis en daarna rond 12.30 uur besloot ik toch ook  naar de Maasvlakte te gaan.

Eerst aas ophalen maar in de Grote Visserijstraat was mijn fijne aas verkoper op vakantie. Toen heb ik het aas in Oostvoorne gehaald.

Het waren de laatste 75 pieren daar en dacht eerst dat het niet veel soeps was ,maar dat bleek mee te vallen toen ik er mee ging vissen.

Hup helemaal naar achteren gereden en er stonden helemaal geen vissers langs de hele kade van de Amazonehaven.

Het zonnetje scheen een beetje en ik had er wel zin in. De Skoda  gewoon pal langs de muur  gezet ,dan kan ik in de auto naar de toppen

kijken van de hengels. Er lag een enorm veld van die vieze bruine drap in het water ,en het stroomde behoorlijk. Je staat met je schoenen ook

in het kolengruis ,niet echt een frisse plek. Maar goed  de vis ziet er altijd prima uit hier dus  hup de hengels  erin.

Ik had 2 verschillende onderlijntjes, Eentje met  metalen af houders met loodjes ertussen. De andere waren zonder loodjes en korte rode af houdertjes

met kraaltjes. Ik was net begonnen of er kwamen nog 2 vissers naast me staan ,geen probleem.

Een tik op mijn hengel met rode af houdertjes en eens kijken Daar kwam de eerste schar(retje) naar boven.

Het werd weer een lange tijd stil op de hengeltoppen, dus zeker niet achter elkaar aanbeten gezien en kort gezegd is dat al de 3.5  uur dat ik er was

ook niet gebeurd. De vieze drap dreef soms weer weg en kwam weer terug en de lijnen zaten er onder mee, dus telkens wat opschuiven om dit te voorkomen.

De heren naast me  (dus meer naar het hek toe) zaten liefst 3x vast ,gelukkig verspeelde ik alleen 1x een haakje. Weer een tik en de volgende schar melde zich.

Wijting??? Helemaal niet gezien gezien, op 1 na die ik naar boven haalde en net aan de maat was. Ik heb welgeteld 10 x beet gehad en dat

 leverde 8 scharren en 1 wijting op.

Taaie visserij heet dat ,maar anderzijds was ik wel af van dat kleine grut van de wijting die hier overvloedig vaak rondzwemt en telkens ingooien en ophalen is ook vermoeiend.

Bijzonder was wel dat ik alle aanbeten en vissen ving aan de rode af houdertjes paternoster zonder gewichtjes eraan. ,dus aan 1 hengel alles gevangen.

De heren naast me vingen nauwelijks een visje dus deed het in mijn eentje nog niet eens zo slecht. Het werd kouder en winderiger en om 17,30 uur de hengels

opgeborgen. Er lag enorm veel vuil weer hier , bij het hek en tussen de vangrails, veel kranten, lege plastic aasbakjes etc.

Er kwam nog een politieauto langs die stopte ,maar reed weer door en dacht ach die man doet zo zijn best daar laat lekker gaan.

Thuisgekomen toch een maaltje vis schoongemaakt en binnenkort met  Herman en Jack  nog maar eens een keer deze kant op en dan s, morgens vroeg beginnen.

Uw verslaggever het "loze                 

"vissertje  JAN.

Aas Pieren

Zeevissen Amazone haven Maasvlakte Rotterdam 25/1/2023 Jack En Jan B .

En eindelijk het was weer eens tijd om te gaan vissen op zee. lang niet wezen vissen ik zelf dus had er super veel zin in . We hadden gekozen voor de Amazone haven daar kan je altijd wel vis vangen .  Hoe wel het daar 96 procent vaak klein is wat je er vangt . Maar er zit Schar daar ook en die wilden we graag vangen. Met jan afgesproken dat ik hem ophaalt uit Barendrecht ,  dus was een stuk rijden voor mijn . maar we hebben alles verdeeld jan het aas ik de benzine . Nu het vissen zelf , we konden lekker door rijden en we waren er rond 11 uur . er stonden er nog 2 te vissen bij de uitlaat . even de na vraag is het wat mannen ? en ze vertelden ons dat ze aardig vis hebben al. ook mooie schar en zelfs wijting die mooie maats waren .

Ik en Jan hadden plaats genomen achter de vangrail , wel krap dat hoor zeker op onze leeftijd haha. , en onze beperking  . ja ik ben inmiddels al weer 62 geworden deze maand. Al gauw had ik al beet 2 vissen te gelijk met de eerste worp . en zo ging het maar door ook bij jan . ook laat ik mijn hengels vaak bij een tikjes van de schar lekker in liggen nog. ja je ziet vaak of het schar is of wijting , wijting beuk er aan . dus bij de schar ticketjes  en dat levert vaak meer schar op als je ze laat liggen .  De schar gaat wat spatelen en de ander scharen zijn dan erg nieuwsgierig , en dat levert vaak 2 of 3 te gelijk op  . zie de foto's .   

Het bleef maar gaan met de aanbeten Klein kleiner mooie aan de maat schar steenbolk en zelf waar we niet echt op wachten grote krabben .  We hebben het tellen niet bij kunnen houden , zeker 30 scharen waar er 25 mee gegaan zijn met jan . Toen we die foto's maken op de betonen Rand in het licht nog , gingen we zeker nog een uur door en ving ik nog 3 scharen te gelijk, en jan ving er ook weer een paar er bij. Wij denken dat we zeker tegen de 80 vissen hebben gevangen .  Klein Kliner en ook mooie matsen wijting . Om 17, 30 zijn we gestopt  , en wat een top eerste sessie van mijn , en voor jan was dit ze 2 sessie van het jaar . terug weg  weer geen file gehad op de terug reis .

Jack Jan B Aas pieren zagers. 

Zeevissen Verslag Jan B Rotterdam 3/1/2023

 

Ondanks wind en regen vandaag maar weer wezen vissen eens kijken of er nog wijting te vangen is, om half negen had ik alles staan en ik was niet de enige er stonden nog aantal gasten die het vissen niet konden missen als aas had ik alleen pieren dus maar kijken of dat zou lukken na een half uurtje gaf de rechterhengel een paar felle tikken te zien gemist geen vis wel waren er twee haken leeg gevreten opnieuw ingegooid en gelijk  begon hij weer te bewegen ditmaal was het wel raak een wijting van 23 cm wel te klein maar er zat vis al was het niet veel want als ik rechts en links van me keek zag ik ook weinig gebeuren.

Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn maar we waren buiten want thuis vang je zo wie zo niets, op een gegeven moment werd ik gebeld mijn maatje Jack wilde weten of het nog was gaan vissen hem op de hoogte gebracht kort nadat we klaar waren met ons gesprek ging wederom de rechterhengel weer een wijting nog steeds te klein en zo verstreek de tijd weinig vis wel veel wind ZW 4/5 naar mate we naar hoog water gingen werden de aanbeten iets meer rond half één was ik door de pieren heen in totaal 9 wijtingen waarvan slechts één boven de minimum maat 27 half cm de rest was allemaal tussen de 23 en 26 cm geen grote vangst maar toch nog iets in 4 uur vissen dus niet geheel ontevreden kon ik huiswaarts keren de eerste van dit jaar zat er weer op.

Aas Pieren Jan B