Zeevissen Verslagen 2023

Zeevissen Verslagen september 2023

Zeevissen Verslag Rudy Maasvlakte 17/9/2023 

Hoi op mijn vertrouwen stek wezen vissen de Maasvlakte , Het was weer niet veel moet ik zeggen 2 kleine wijting en een steenbolk

Gelukkig hoef ik niet echt ver te rijden er naar toe want anders is het gewoon niet te doen met zo mattige vangsten . Volgenden keer beter. 

Groetjes Rudy Aas pieren

 

Zeevissen Verslag Jack 15/9/2023 Rotterdam 

Ik dacht we gaan maar eens vandaag zee  vissen en kijken of we nu eens tong of anders kunnen vangen. Waar jan v helemaal verslaaf is geworden op het karper vissen . zie jan ze verslagen op de karper pagina karper vissen 2023.  En waar Ted ook veel al met andere dingen bezig is en dat komt ook door de slechte vangsten dit jaar natuurlijk. En nog een schrijver Wing die helaas met zijn gezond top en achter uit is gegaan  . Natuurlijk wensen we hem al het het goeden voor hem.  En waar jan B helaas het contact is verbroken echt jammer om niks meer te horen . En ik zelf ook een griepje onder de leden had, gaat nu weer wat beter hoor. En waar de zeevissen vangsten echt op een diepen punt is? Maar dat komt wel weer ,goed  de wijting tijd gaat er aan komen. Nu het vissen zelf, het vissen was kort voor me ik stond denk ik net een uur en kreeg een belletje dat er iets niet echt goed ging in de Familie. Dus inpakken en weer wegwezen helaas. Maar de persoon in kwestie daar gaat het gelukkig goed mee. Dus het vissen werd dus niks, en ik heb geen tijd meer deze week om het aas op te maken. Dus in zouten en de vriezer in. Wel als het meezit bij me vriendin nog even bij haar voor een hengel uitgooien. 

 

Aas pieren want helaas waren er nog geen zagers te krijgen

Jack 

3/92023 Zeevissen Leen Waterweg Vlaardingen

Hoi JackZondag waterweg geweest van8.00 tot 12.30Afgaand water,was helemaal kut (niet 1-stootje)Buurman ook nietGroetjes,leen

Aas pieren 

Zeevissen Verslag Augustus 2023

Zeevissen Verslag Jack Sluisje dijk Rotterdam 17/8/2023 

Ik horden dat er toch aardig gevangen werd wat de tong betreft. Dus dan gaan we maar eens vissen weer daar zo. 

dus ik pieren besteld bij Rinus en helaas geen zagers begreep ik . Er zat een virus in waar door de zagers mager waren en zeer klein? 

Al goed dan maar pieren . Ik kwam aan rond 15 uur en visten naar het hogen toe en dat was om 18,00 dus lekker op tijd nog . Ik had me vriendin bij me want het zal mooie weer worden ? Dat viel tegen zeg wind wel achter ons maar zwaar bewolkt ook nog eens . Dus de paraplu op gezet dat je   toch uit de wind zit. Het was er erg druk op de kaden ook nog eens , maar ik zag nog een mooie stek . Rond half 4 lag alles in en ik keek vaak of er wat gevangen werd . Dat was niet veel ik zag alleen maar botjes of bot op de kant komen. En 1 tong die was nog te klein ook nog. En ik zelf ? Ik had 4 keer beet gehad en ik ving een botje en een bot van 25 cm . Zo zie je maar weer dat alles wat je hoort de andere dag toch weer verschillend is wat het zeevissen betreft.  Het was rond uit gewoon slecht, wat de krab betreft viel het mee, ik had pieren die zaten er na 2 uur vissen gewoon er nog op. Wel ving ik zelf nog wel een dikke krab. 

Wat er dit jaar nu aan de hand is ik weet het niet. Vorige jaar was het ook al niet best en in 2021 was het heel goed. Komt het door het weer komt het door beroepsvissers , maar die zijn bijna uitgestorven en komt het door die Blankenburg Tunnel ? Het laatsten lijk me zelf van niet, want daar zijn ze al jaren mee bezig, en de wijting vingen we toch ook goed, vorige jaar. 

ik heb Nog aas over en eerst goed na denken of ik nog gaat  deze week nog. Misschien witvissen weer.

Aas Pieren Jack.

17/8/2023 Zeebaars vissen Patrick Strand Ter Heide

Hoi Gisteren weer wezen zeebaarssen , op mijn favoriet stek. Na veel goeie eindelijk kei hard boem op mijn Chads en wat een klap deze baars op mijn hengel. en wat een sport en toen ik de vis zag jeetje die is groot zeg . De vis was precies 60 cm groot en ligt al in de pan . Was een leuke dag weer . Groetjes Patrick .

Aas Chads 

 

Zeebaars vissen Patrick Ter Heiden 15/8/2023 

Hoi Jack en meden vissers Gisteravond op Ter Heiden wezen vissen langs de steen stort ,mooie branding . Ik had er vertrouwen in dat het wat ging worden , en ja hoor boem hangen een mooie zeebaars van 50 cm , en die mag mee naar huis toe. Daar na helaas niks meer gevangen maar mijn avond kon niet meer stuk .

Aas Chads Patrick  

Zeevissen Verslag Rudy Maasvlakte 2 / 13/8/2023

Hoi ik heb hier vaker een bericht op geplaats om juli op de hoogte te houden van mijn hobby zeevissen . Ik ben gisteren avond na 18 uur gegaan om dat ik vandaag toch vrij heb nog, Deze week weer werken helaas . Er stonden nog 2 vissers die hadden wat klein steenbolken en wijting gevangen . Er is op het moment heel veel klein spul zo als wijting te vangen . Toen ik in gooiden ging het gelijk goed, maar ja heel veel klein spul dus . Ook weer flink wat Krab zeg . Ik had heel veel gevangen wel super klein en was gauw door me aas heen . ook had ik nog Fint gevangen . Ben tot rond 22,00 gebleven . aas allen maar pieren zagers waren er niet helaas . Groetjes Rudy 

Aas pieren 

Zeevissen Verslagen Juli 2023

Zeevissen Verslag Jack Haven Rotterdam 17/7/2023

Na een lange tijd niet meer gevist te hebben op de tong was ik vandaag maar eens gegaan. Wel heb ik gevist op wit vis zie het verslagen al daar op mijn site ,en  karper en mooie gevangen van maar liefst 20 kilo en 17 kilo. Zie het karper verslag op mij site. Ook jan v is veel met het karper vissen bezig en die heb nu het karper virus te pakken. Zie bij de karper verslagen over jan. Het komt ook door de slechte vangsten tot nu toe ook dat ik niet veel bent gegaan. Het  Aas opgehaald bij Rinus en daar vandaan naar de sluis gegaan. Ik was er een anderhalf uur voor hoog water. En er stonden nog meer vissers, zeker niet druk, een man of 10. Ook wat bekenden nog die er vaak vissen. De vangsten waren nog steeds niet best. Toen ik aan kwam stond er best een bek wind uit het westen tot zuidwesten kracht 5. Dat was wel een min punten zeg. Maar goed wind op de kant vis in je hand? De eerste hengel wilden ik naar heiplaat gooien maar door de wind viel het niet mee. Toen de Stroming erin kwam gingen de lijnen echt supersnel naar recht toe, en dan belanden je gewoon aan de kant. En het stroomden echt hard en nog lang ook. Tijdens de stroming was er niemand die vis ving. Maar na de stroming ging het aardig bij mijn, Ik ving botjes en een tong van net 28 cm. Mijn eerste dit jaar.  Ook links van me werd tong gevangen maar echt niet veel. Ook zag ik dat er een paling gevangen werd. Er waren vissers bij die ik goed kent  die hadden helemaal niks gevangen. De tong heb ik aan die Chinees vrouw geven en die was er blij mee. Ik had 3 kleinen botjes en 1 bot nog van 22 cm die zwemt weer net als die ander botjes. Ik heb toch weer ervan genoten van het zeevissen. Nu maar eens hopen dat de tong zich eens massaal komt want dit jaar is wel heel erg slecht begreep ik van andere die er vaak staan. Ik heb nog wat aas over maar gaat eerst kijken of het wel zin heb om erna toe te gaan.

Aas Zagers Pieren Jack

Zeevissen Maasvlakte Rudy 15/7/2023 

Hoi sinds een lange tijd niet even wezen vissen in verband met me werk . dus bij deze gisteren op de Maasvlakte geweest weer , daar kom ik graag om te vissen . ik woon er ook niet echt ver vandaan Spijkenisse namelijk . Rond hoog water was ik er ,en bij me eerste worp een bolk te pakken , en daar na een paling 2 kleine zee baarsjes en een bot ook nog . Het was er niet druk maar helaas veel wind stond er . De vis ving ik allemaal op de zagers . Gestopt toen het laag was . Groetjes Rudy tot de volgenden keer .

Aas zagers pieren Rudy 

9/7/2023 Fint vissen Jan V Rozenburg

 nog naar Rozenburg geweest om op de Fint te vissen . Fint helaas niet gevangen er was weinig tot geen activiteit.Toch kwam er een kerel en die stond op  dat hoekje bij t hek en haalde er 7 uit .Mijn spinhengel.was niks meer en heb toen de zeehengel gebruikt maar dat is lastig..Jij hebt toevallig geen goede spinhengel nog staan die ik kan overnemen.anders koop ik er mogen maar weer                           een Jan Aas veren en pilker

Fint vissen Rozenburg Peter 1/7/2023 

Hoi ik ben alleen geweest dit keer naar Rozenburg en ik kan zeggen het was weer een gekken huis zeg Ik ving er 35 stuks groot en voor al klein van zo 20 cm maar . Ook veel los schieters weer . Er stond nog iemand anders en die zij je moet met pilkers voor dat ik ging vangen , hij heb het geweten zelf ving die bijna niks en ik wel . Bedankt voor de goeden raad hoor dat wel haha. Groetjes van de Fint King peter.

Aas kleine vlieg en mini kunst aas/ Delta visjes . Peter  .

Zeevissen Verslagen Juni 2023

Zeevissen verslag Leen het scheur 29/6/2023

Gisteren 3uurtjes aan t scheur gezetenWas  zeker niet slecht gezien alle vangstberichten

Aas pieren Leen

Zeevissen Michael Rotterdam 27/6/2023

Hoi na een lange tijd weer eens wezen zeevissen op de sluis in Rotterdam . Het was niet druk en ik horden dat het weer niet veel was op de sluis. Toch ben ik gaan vissen en hopten op een dikke tong . Helaas geen tong alleen een dikke paling en een mooie bot gevangen , en dat was het .

Aas pieren zagers Michael   

Fint vissen Jan V Rozenburg 27/6/2023

Weer een paar uur wezen vissen op de landtong Rozenburg op de fint.

Bij aankomst was het afgaand getij maar geen  gespring te zien in het water.

Dat bleef eigenlijk zo'n beetje heel de middag, waardoor het minder was met de vangsten.

Marlon kwam ook vissen op zeebaars maar ging ook op de fint over, zeker toen ik een enorme fint als 

eerste toch binnenboord haalde. Het was een joekel en dan denk je nu gaat t los, maar dat viel tegen.

De scholen zaten er niet en af en toe dan toch een aanbeet en een enkele ook geland.

Verderop zat een wat oudere man aardig te vangen en ben eens wezen kijken, die zat met paternosterveertjes

en haalde ze achter elkaar uit t water. Ik ernaast gaan staan ook met veertjes maar ving niks.

Mmm nou ja dat kan ook gebeuren. Langzamerhand kwam de stroming erin en ving ik er nog 2.

Bij elkaar 8 finten waarvan de helft eraf onderweg maar dat is niet erg.

Marlon had 5 aanbeten en 2 geland vertelde die nog.

Maar het was toch weer heerlijk toeven daar met het waadpak in het water zittend op een grote steen. 

Kom zeker weer terug!

Jan   vist met pilker,en lepel

22/6/2023 Fint vissen Jan V Rozenburg

Dit was de derde sessie binnen een week op de finten  in Rozenburg.Vanwege het mooie en rustige weer (ook vandaag) moet je de kansen nu pakken.

Je  moet er zijn als het water afgaand is en op dat moment was ik ter plaatse.

Telkens op de zelfde plek, ik rijd altijd even door en zag wat vliegenvissers op de strekdam

staan ,mooi gezicht maar lijkt mij ook best vermoeiend want het is een bepaalde techniek van werpen. maar zag weinig leven daar.

Er zat  bij het hek iemand met aas te vissen op de zeebaars en had geen stootje gezien.

Ik dacht let maar eens op dat gaat zo veranderen. 

Waadpak aan en nieuwe pilker erop gezet en naar beneden. Ik kan daar een plekje vinden waar ik kan zitten op een steen en hop daar ging ie.

 Hij lag nog niet in t water of het was pats de fint had hem al...Mooi kunnen binnen halen en die visser wist niet wat ie zag.

Volgende 3 worpen gelijk weer raak en binnengeloodst, de visser nam zijn spullen bij elkaar en vertrok en had ik weer het rijk alleen hier.

Ze gingen ook springen dus het bal ging los.  Ook wel weer veel los laters daar zijn ze slim in..

Regelmatig stond de hengel krom en na 2 uur vissen  maar eens even een pauze ingelast .Ik denk er zo'n 25 zeker aan de lijn gehad te hebben 

en daarbij zo'n 15 netjes kunnen landen en onthaken, dat gaat prima in het water zittend met het punttangetje.Wel heb ik er een makrelenveertje met haak

direct aan de pilker bevestigd en dat lijkt mij een ideale combinatie voor een volgende keer.,de haak is ook wat groter dan die ik had.

Daarna werd het stiller en zaten ze dieper merkte ik en een zwaardere pilker aangedaan waardoor ik er nog een paar ving.

Rond 15.00 uur ben ik gestopt en weer lekker actief geweest vandaag.  Mooie visserij waar ik veel plezier aan beleef zolang de tong zich niet meld..

Verslag  Jan   met pilker en lepel gevist

Hier nog de link naar het filmpje van vandaag:

 

https://youtu.be/Gd-kPGthq9w

Fint vissen Jan V Rozenburg 20/6/2023

De vangdrang om deze mooie sportvis te vangen is er bij ,  en met het uitzonderlijk mooie weer er vanmorgen weer naar de Landtong gegaan.

Ik was er rond 10.30 uur  en het was afgaand tij.

Heerlijk hier toch en niemand te bekennen op 1 visser na dan die verderop stond.

Waadpak aan en op de stenen daar na naar beneden met de laarzen in het water kon ik zelfs zitten daar op een grote steen.

Een spiegel van water met lekker veel uitgaande stroming erbij. Ik zag ze weer springen en hup de pilker erin.

Ik weet nu ook welke pilker soort en kleur de favoriet is en weldra hing de eerste er aan. Hups die vloog eraf.

Ver gooien op de goede plek zodat je vanggebied groter is  en dat geeft resultaat. De lijn eerst laten zakken op de bodem en dan rustig 

met af en toe wat schokjes inhalen. Het waren weer grote vissen die eraan hingen en velen sprongen hoog uit het water en onthaakten zich zelf zo,

Geeft niet ,dan kunnen ze weer snel verder jagen  en vermoei je de vis niet onnodig.

Doordat ik in het water zat kon ik de gehaakte vis keurig onthaken met de grote punttang. Alle haken zitten voorin, ik vis met 1 enkele grote haak en geen dreg met 3 eraan

want die slikken ze soms in en dan zijn ze ten dode opgeschreven.

Heerlijk mensen, ik zat te genieten en de visser verderop kwam ook bij me zitten omdat ie niet wist dat het finten waren die hier springen,maar zeebaars. Nou echt niet hoor.

Even het juiste pilkertje gegeven en wat vis les gegeven en  zowaar ving ie er ook nog een voor op de foto.

Dus die gaat ook pilkers halen en op de fint vissen denk ik zo.

Ik bleef ze achter elkaar flink  vangen en  ook al zag je ze niet springen,dan zitten ze er toch maar zwemmen en jagen dan dieper..

Eentje op de foto was echt een monstergroten van wel tegen de 50 cm ,wat een prachte vis toch met die zilver blauwe zijkanten.

Op t laatst heeft een fint zich vast gezwommen en was ik alles kwijt  en was t ook wel genoeg voor vandaag.

Zeker zo'n 20 stuks aan de lijn gehad waarvan 1/3 geland denk ik. 

Weer een heerlijke vissessie gehad en vervelen gaat t nooit en binnen 35 minuten ben ik hier ook vanuit Rotterdam.

Profiteer er dus van zou ik zeggen ,zolang de zeevis als Tong het laat afweten.

Jullie vis reporter  JAN v. Aas Pilkers

18/6/2023 Fint Vissen Jan V Rozenburg

een paar uurtjes gevist op de landtong Rozenburg.Ik was goed voorbereid hiervoor met wat  experimentele lepels en pilkers.

Ik had ook mijn molens van nieuw nylon voorzien want had weer last van enorme kluwen draad na het ingooien tussen de hengel oogjes.

Ook mijn waadpak aangetrokken om zoveel mogelijk de vissen in het water te onthaken.

De vangdrang was groot en ik had het vis paradijs voor mezelf hier. Ik kwam precies op het goede moment met afgaand water.

Ik besloot met de lepel te beginnen want had daar vorige week goede vangsten door.

Je moet ook even geduld hebben voor de finten zich gaan melden hier want ze zwemmen in scholen.

Na een kwartier meldde zich een kleine fint die zichzelf onthaakte en dat was makkelijk.

Het is bij deze visserij zoeken waar ze zich bevinden en heb me wat verplaatst en daar ging t aardig los.

Niet achter elkaar maar met tussenpozen en soms zaten ze hoog en dan weer diep. Je moet je daarop aanpassen en die techniek

krijg ik steeds beter door. Ook met de pilker ging ik ze later vangen want daar kan je verder mee ingooien dan een lepel die weerstand heeft bij het ingooien .

 

Na 3 uurtjes ben ik gestopt en had ik 12 gelande flinke finten geteld en daarnaast zo'n 10 voortijdig losgeschoten vissen.

Ik heb me uitstekend vermaakt op een windstille zondagochtend en ga snel weer want het kan zo weer voorbij zijn en nu het tongvissen toch niks is nog

is deze sterke mooie sportvis een welkome tijdelijke invulling van het vissen.

Ik had dit keer mijn Go Pro Action camera bij me en heb een documentair achtige film daarvan gemaakt , die jullie en anderen kunnen bekijken.

Aas Pilkers lepel Jan V

 

De link kan je hieronder vinden :

 

https://youtu.be/pXofBYZqM1M

Zeevissen Fint Wing Rozenburg 18/6/2023

Na al die  goede vangstberichten van fint op de landtong moest het toch zelf keer meemaken .Rond 16:00 aangekomen met me broer op de landtong eerst wat rondgereden om te kijken waar ze sprongen en een babbel met de aanwezige vissers bleek al snel dat het nog erg tam was .Rond de tien vissers hadden er twee een fint .Toch maar begonnen met vissen eerst in het midden bij de vuurtoren maar na een uurtje werpen nog geen enkele beet gehad .Weer wat rondgereden om te kijken of ze ergens anders sprongen dit was niet het geval .Op de tweede plek bij het hek nog een poging wagen .Inmiddels was het zowat Max laagwater geworden . We zagen heel af en toe wel wat springen maar ook hier na anderhalf uur niks gevangen .Rond 20:00 richting huis jammer maar wel weer genoten om weer keertje op het zoute te vissen .Groetje : Wing

Fint vissen Jack En Peter Rozenburg 17/6/2023

He Peter met mijn He jack zij die gisterenavond door de telefoon. Heb je zin om morgen samen weer eens te gaan vissen op Fint? Zo dan dat is lang geleden samen zeg. Ja zeker lijk me leuk weer eens, zogezegd zo gedaan, dus de volgenden morgen stond ik rond half 8 al voor ze deur. Peter is een ouden buurman van me en samen hebben wij veel gevist op zee en roofvissen. We kwamen rond kwart over acht aan en gingen staan bij de waterkering aan de linkerkant, waar vorige week 2 heren stonden. Laag water rond 10 uur dus we waren mooi op tijd. Het was niet druk op de landtong. Een paar vissers bij de strek dammen . ook aan de andere kant van de kering stond iemand. Bij de eerst 2 worpen was het gelijk raak voor peter . Een mooie Fint en die viel er net af bij de stenen dus peter naar beneden toe. En daar vandaan netjes de vis terug gezet . boem nu was de buurt aan mijn na een stevige   dril had ik de vis op de kant. snel een foto maken en weer terug. Wij gooien meestal de vis met ze bek en met een vaart terug in het water . De vis schrik dan erg en weg is die. De Fint die ik ving was aan 1 kant blind. Zo dachten wij dat woord wat vandaag zeg? Maar helaas het bleef daarna erg stil te stil. Van alles geprobeerd, maar het hielp niks. Ook had ik een Lepel in gezet, om dat jan zij dat de vorige vissers daar zo goed mee ving. Het was laag water en de fint gaf niet thuis meer. Zoeken peter zij ik Richting strekdammetje werd ook niks gevangen en je zag ze niet springen ook. Dan maar verder op daar zag je ze soms boven komen. Dus Proberen maar dan. Helaas dat werd ook niks. Kom peter we gaan terug waar ik zondag heb gestaan. En dat was weer prijsschieten. Althans voor peter soms met 2 te gelijk zeg. Er stond nog een man op de strekdam die ook goed bezig was. Hoe kan dat 2 te gelijk? Hoor ik je zeggen. Wij hebben vaak een bij vanger op onze lijn zitten. Soms een delta visje of wat die vliegvissers gebruikt of anders. Ik zal er een keer een foto van maken. Peter ving prima ook wat los schieters erbij. En Jack dan ? Ja eindelijk na ruim anderhalf uur droog hebben te  gestaan ging het bij mijn eindelijk ook lopen . Ik ben bij de beton kant van de waterkering nu gaan staan beneden aan om dat ik zag dat ze daar ook aan het springen waren . Dus toen was het mijn beurt en ik ving ook 2 keer achter elkaar 2 finten wat een sport dan zeg . Helaas heb er 1 fint het niet gered om dat de haak nogal diep zat in geslikt . Uiteindelijk had ik zo 12 finten nog gevangen en de finten King peter had er zelf in de 20 . bedankt weer voor de les peter. En ook weer dat ze losschieten maar dat hoort bij het fint vissen. Van de

week zal er niet gevist worden in verband dat ik me voor gaat berijden voor een karper sessie op de Koperen plas in zwollen . van 26 juni tot 30 juni met me vriendin samen. 

 

Toen we besloten om naar huis te gaan gebeurden er iets wat ergs met de hengel van 700 euro van peter die hij van ze vrouw had gehad. voor ze verjaardag ,Peter stond nu naast me en gleed uit zo op ze hengel dat was echt zo verschrikkelijks . Ik zal maar niet zeggen wat er door die jongen heen ging. 
En ook bij mijn. De eerste hengel waar die mee visten had die ook al pech bij een oog ging los, dit was wel een hele ouden hengel maar toch. Samen zijn we naar wout van leeuwen gegaan kijken of die nog gemaakt kon worden. Al met al een visdag met een zwart randje. ps Maandag hoort of er nog wat aan gedaan kan worden.

12/6/2023 Fint vissen Jan V Rozenburg

zondag was Jack enthousiast teruggekomen met zijn meissie van de landtong en een succesvol dagje fint vissen beleefd daar.

Ik was er vorige week al een keer maar toen niets kunnen vangen(of wellicht de verkeerd plek gekozen)

Ik besloot gistermiddag ook maar eens te gaan weer en aangekomen op de plek waar Jack ook  was geweest stond een auto met een

visser op t muurtje . Navraag leerde dat ie er 1 had gevangen en ik zag niet veel beweging in het water van springende vissen.

Toch maar begonnen en glibberend naar beneden want het was al aardig laag water rond 15.00 uur. Een half uurtje gebeurde er niks en 

besloot even te stoppen ermee en heb mijn vouwfiets genomen en ben wat gaan geocachen op de landtong want er lag nog wel wat te cashen

daar en ben je toch lekker bezig.  Na een klein uurtje was ik weer terug en navraag leerde dat die man er nu 5 had  gehaakt.

En zie... ik zag toch wat gespetter en besloot weer te gaan werpen  maar kreeg geen aanbeet. Ben wat verder gaan staan en die man besloot ook

benden te gaan staan en die zag ik toch telkens een kromme hengel krijgen en dat ging aardig door, Gek ik deed toch hetzelfde maar ze hapten niet op 

1 kleine  fint na dan die er ook afvloog. Dat zint me niet en ben weer teruggegaan en die man gaf me toen een zilverkleurige 18 grams lepel   en zei ,probeer het

hier eens mee. En zie nu kreeg ik wel een enorme aanbeet en de eerste kanjervis was binnen. Wat zijn die vissen sterk en daarna ging t  aardig los met zeker 2/3

finten die er afvlogen voor ik ze kon landen. Je moet voorzichtig te werk gaan met deze tere vissen. Ze komen met scholen tegelijk en soms is t rustig. En zo ging t door tot een uur of 19.00 uur

en denk er zo'n 20 aan de lijn gehaakt te hebben en er een stuk of 10 geland te hebben. Nog 2 keer vastgezeten en op t laatst de lepel ook verspild daardoor.

Daarna werd het rustig en ben ik opgestapt ,helemaal  gebakken door de felle zon. Volgende keer ga ik in het water staan dat is beter voor de fint ook om te onthaken ,

dus  het was toch een mooie visserij met veel leven met deze sportvis. Snel weer een keertje gaan, half uurtje rijden en ik ben er tenslotte, of de tong moet t ineens gaan doen dan ben ik ook

elders weer te vinden!

Verslag  Jan!

Zeevissen Verslag Jack Fint Rozenburg 11/6/2023

Ik zij tegen me vriendin een zaterdag we gaan nu naar Rozenburg op de Fint vissen.  Neem je zus ook mee maken we er een leuke dag van, en kunnen Julie even bij tanken, en geen verhuizing vandaag. En dan nemen we drinken eten mee, ja is goed . Af gesproken om 13 uur we moesten ook even naar de supermarkt toe om broodjes te halen . Koelbox mee, en gaan. Laag water om 17.30 dus tijd zat. We waren er rond kwart over 2 daar zo. Ik had wel een drukte verwacht met het vissen op Fint. Het viel super mee zeg op de bekenden plek tussen de strekdamentjes stonden er maar een paar zag ik . Even vanuit de auto kijken of ze wat vangen en of ik fint zie springen. Dat geval was dus niet zo. Ik ben met de dames aan de andere kant van de vuurtoren gaan staan ook bij die strekdammen . Daar konden de Damens lekker in de schaduw zitten en kwebbelen met elkaar. Eerst goed kijken of ik de fint zie springen?  Helemaal niks te zien. Na ruim een anderhalf uur houden ik het voor gezin daar zo. Ook ander vissers stonden er maar die waren weer zo vertrokken. De wind was wel een spel breker die stond boven op de kant wat het vissen en verwerpen wat tegenviel. Wel lekker hoor die wind want dat koelden heerlijk af . En er was zelf bewolking .  Margo tegen me heb jij geen plan B jack net als de voetballers.  Ja zeker zij ik we gaan terug naar die waterkering toe.  Eerst nog even naar die andere vissers toe die ook bij de waterkering stonden dan richting de linker kant. En mannen is het wat waar op een jongen knul die nog in ze pyjama stond dacht ik, nee meneer helemaal niks. Ook niet springen? Ja dat wel zijden ze .Oké dan verder rijden naar de ander kant van de kering. En daar deed ik goed aan zeg, bij bosjes springen de finten of ze het water uit wilden.  Gauw op de kering gestaan en gooien maar. Helemaal niks bij de diversen worpen. Toen ik aan het kloten was met me lijn die in de knop zat zag ik ze heel dicht bij de kant springen en de dames ook. Jack daar zitten ze , ja maar dan moet ik echt naar benden toe . Dus ik naar benden toe en ik ging op me bek zeg wauw. De dames in paniek jack jack , ik kon ze gauw gerust stelen het ging goed met me . Ja en toen was het echt feest dikke grote finten ving ik . Ook heel veel losers trouwens, naar me haken gekken en gedacht moet ik dan maar met 1 haak of anders. Nee dacht ik vang ze toch gewoon ook zeg . 1 fint die was zo groot mocht op de foto en dan gauw terug . Allemaal zwemmen ze weer trouwens. Maar wat een klap op die hengels en die runnen door me slip en wat een sport. Eerst dacht ik dat ik een zeebaars te pakken had zo sterk die die fint.  Ja ik vis met een gewone spinhengel 12 pnd gevlochten lijn. Ook visten ik met een pilker 20 gram en daar boven 2 bij vangers en dat was een groene makreel veertje en een blauw. En het werkte wel. Ja zo zie je maar weer even de vis opzoeken en niet te gauw opgeven. Het was een heerlijke warme dag wel veel wind maar veel vis en in gezelschap van 2 leuke dames , de zussen. Ik ben rond 7 uur teruggegaan we zijn met ze 3 nog even in Rotterdam Hilgersberg even een biertje en heerlijk wezen eten. 

 

Ps helaas ook veel verspeelt, diversen haken en techniek  aangepast zoals de hengel laag houden de hengel hoog of niet aanslaan rustig drillen en soms pompend.

Aas Pilkers Groene veertjes en blauw veertjes van de makreel onderlijntjes. Tips zijn altijd welkom. Jack

Zeevissen Patrick op Zeebaars En Fint Rozenburg en Ter Heiden 8/6/2023

Hoi ik was op Rozenburg aan het vissen op Fint , dat viel nog niet echt mee . Ze zitten er wel maar nog niet vol op . Toch wist ik er een paar te vangen nog. Het was Heerlijk weer . Later op de dag besloot ik naar het strand Terheijden te gaan dat ligt vlak bij hoekvanholland . Daar dat ik al jaren een thuis heb , gaat ik vaak naar het strand Terheijden toe , als het toe laat van wegens mijn werk . Zo gezegd zo gedaan . Er stond best wel veel wind en hogen golven aan de kust . toch een gokje gewaagd , en niet voor niks boem het was raak een mooie matsen baars voor de pan thuis. Helaas daar na niks meer gezien 

Aas Pilkers en pluggen . Patrick .

Zeevissen Verslag Ted Rotterdam 3/6/2023

Jan vond van de week de steekzagers duur € 9,50 voor een onsje maar wat dacht je van de pieren? Deze kosten bij Rinus ook € 8,00 de 50 stuks. Grote, kleine en sommige oude velletjes. Maar goed daar kwam ik pas aan de waterkant achter. Ik was om 12:15 uur op de Sluis. Het was aardig druk, gemiddelde ruimte tussen de vissers Max. 4 stelconplaten.  Plekje gevonden, rechts 3 en links 3 platen. Er tussenin dan maar. 12.30 uur lagen de lijntjes in het water. Om 16:30 uur zou het hoog zijn, dus tijd zat. Tot hoog tij wat stootjes gezien, niks naar boven. Mijn beide buren hadden een ietsje pietsje meer geluk. Beide 1 of 2 botjes. Het Max. aan botjes welke gevangen zijn 3 voor de rechter buurman en 5 voor de linker. Ik? Nog steeds op 0. Hoogtij keerde naar laagtij, resultaat? Hoera ik kwam van de 0 af. Zowaar een lichte aanbeet, aanslaan en ja hoor ik kon een maats grondel landen. Een wat verdere buurman had 2 tongen van respectievelijk 35 cm. en 40 cm. Links van mijn buurman stonden nog wat hengels (4 stuks) ook bij hen was het droevig. Joop en Nino besloten om wat te eten te halen en in die periode een aanbeet en hoppa een bot aan de haak.  Ik opperde om alles gewoon weer terug te water te laten. Zo gezegd zo gedaan. Joop en Nino kwamen weldra terug. Er werd gezegd dat Joop beet had, hij naar zijn hengel en ja hoor de bot kwam weer boven water en onder het lood hing nog een flesje Hertog Jan. Een ieder lachen. Toch nog wat lol ondanks de zeer slechte vangsten, ook verder op de dijk werd weinig gevangen.

 

Volgende keer beter.

 

Ted

 

Aas: Pieren

Zeevissen Jan V Rotterdam 31/5/20

Ik besloot het  na lange tijd weer eens te proberen op de Sluisjesdijk ,ook omdat het mooi rustig weer was vandaag.
Eerst aas gehaald en schrok van de prijs. 100 gram steekzagers (van die grote) voor € 9.50   het moet niet gekker worden ,daar heb ik een grote malse biefstuk voor.
Dan naar de dijk en er stonden of beter zaten al heel wat vissers verveeld te dommelen in de zon.
.Een plekje aan de linkerzijde opgezocht en wat onwennig alles weer in gereedheid gebracht.
Even vragen hoe het was om me heen. Het was 3x niks meneer, ik heb 1 botje gevangen. En zo hoorde ik vissers uit Antwerpen. Roosendaal ,Den Bosch die een hele lange reis hadden
gemaakt en naar roerloze hengeltoppen aankeken. Maar goed gewoon proberen,of zoals expert Jack zegt : als je het niet probeert, vang je nooit wat.
Het was net over hoog water heen. De dure zagers waren wel mooi en in stukjes aan de haken en richting Heijplaat gooien. Na een uur geen stootje gehad en iedereen zat maar te wachten
op iemand die hij nog nooit gezien heeft, kortom geen vis. Heel af en toe een bot zag ik naar boven komen maar met 60 hengels was het  zitten in het warme zonnetje, dat wel.
Ik hoorde toch een belletje licht rinkelen bij mij en zie een botje zo groot als mijn hand kwam boven water en aan de andere hengel zowaar ook een botje waar Ted zeker jaloers op zou zijn want die
haalde de 7 centimeter net.
Ik ging er zonder verwachtingen overigens naar toe, maar had toch wel wat meer leven verwacht in die grote  haven-zandbank daar. Tis knap veranderd daar, waarbij er minder parkeerruimte is gekomen.
Dus dat kan nog wat gaan worden als het echt druk wordt.. Na 3 uurtjes had ik en bijna iedereen om me heen het wel gezien en was de kade leeggestroomd.
Voorlopig zien jullie mij hier niet ,zeker ook gezien de prijzen van het aas, dus wacht maar  af tot er echt wat  vis gevangen wordt.
Daarna naar Noord ....heb er 45 minuten over gedaan om van de Dijk naar de Maastunnel te komen ,want het stond helemaal vast.
 

Vis groeten JAN Aas Zagers

 

Zeevissen verslagen Mei 2023

31-5-2023Dagje oesters rapen geplant met de familie in Ouwerkerk . Dacht hengeltje mee om paar haringen voor de pan te vangen , aangekomen was de stroming er al uit .Toch even geprobeerd maar vingen alleen maar ondermaatse.Groetjes : Wing

Zeevissen verslag Micheal Rotterdam 28/5/2023

Hoi met me zoon wezen vissen in Rotterdam, de vangsten waren niet slecht. Een paling een mooie tong van 40 cm en hele mooie bot plus nog een mooie schar zeg. 

Groetjes Michael Aas pieren 

 

27/5/2023 Zeevissen Ted Rotterdam

Tja, ik heb nog geprobeerd om hem of haar op de kant te krijgen, maar dat is niet gelukt. Vandaag, zaterdag 27 mei maar weer eens op de Sluisjesdijk gestaan. Jack had het al gezegd, ik had al weer even niet gevist. Eerst even langs Rinus om pieren op te halen en om 12.34 uur lag de eerste hengel, althans het lijntje met aas, in de Waalhaven. Binnen het kwartier een goede beet. Niks azn de haak. Maar goed gevist tot hoog met sls resultaat 5 maatse Botten, 1 maatse (hahaha) Grondel en een Krab. Het weer was voortreffelijk en toch weinig vissers op de kant. Groetjes Ted. Aas: Pieren.

Aas Pieren Ted

Zeevissen Verslag Jan B Jack Rotterdam 24/5/2023 

Is de tong er al? Ja Ze worden wel gevangen en flinken ook, maar nog niet echt veel. Dus vandaag met Jan afgesproken om te gaan vissen. De ander jan v die is van Mallorca naar Nederland onderweg en die moet er vrijdag dan weer thuis zijn. Ted heeft nog helemaal niet gevist zo ver ik weet. Volgens mijn informant die dagelijkst vis in Rotterdam trek het weer aan het zeevissen , en met de tong ook .  Dus ik met jan zijn we  weer eens gaan vissen, met volle moet. Rond half 3 waren we en we visten naar het hogen toe. dat was rond half acht in de avond. Pieren en zagers opgehaald bij de Egale in Rotterdam. Er waren best wat vissers op de kaden te zien, niet superdruk zeker niet. Ook weer de vaste vissers die hier met regelmaat vissen. Om 15 uur lag alles in en ik krijg een flinke tik op de rechte hengel. Niks dus toen ik ophalende. Dus er gauw weer terug in. En het durende lang voor er vis op de kant kwam Rond half 5 voor mijn. En Grondel ja echt. Jan die had ook wel een paar tikjes gehad. Later weer een flinken tik op de linker hengel een bot van net 23 cm. En later haalden ik zo maar op om te controleren of het aas er nog op zat, en Zat er een botje aan. Op de kaden zelf werd er bijna niks gevangen, en werd er wel wat gevangen was het bot of een flinken bot. Jan die ving nog een krab ja die zitten  er ook weer. Het bleef rustig erg rustig niemand ving een tong. Later ving ik nog een bot. Net voor dat het water opkwam. Tijdens het opkomen van het water en het hogen water en afgaand was het helemaal niks te zien . Rond half 9 in gepakt en lekker naar huis toe. Ik heb nog aas over en als ik nog een gaatje vind gaat ik nog, anders woord het aas inzouten en in de vriezer. 

wij kregen nog een zooitje pieren van 2 vissers , en die man zij tegen ons ja we zitten nu al een anderhalf uur en geen stooltje we zijn het zat en gaan naar huis toe.  Wij moesten erg lachen een anderhalf uur en dan alweer weg.

Aas Pieren Zagers Jan B Jack

Zeevissen verslag jack Mallorca 8/5/2023

vorige week was ik lekker op vakantie gegaan en ik dacht bij me zelf ik neem gewoon een hengel mee daar naar toe, en wat kunstaas  . zo gezegd zo gedaan . ja mijn hotelkamer zat dicht bij het strand. ik heb wel op het internet opgezocht hoe je moet vissen daar zo en wat je kan verwachten . Ook toen ik daar was zag ik met   regelmaat vissers staan , net zo als wij hier zeevissen hengels om hoog. Alleen het aas was anders, het aas wat hun gebruikten leek veel op onze zagers.  En hun handden maar 1 haak en een langen onderlijn er op. ook heb ik in me goeden Engels nog een gids gesproken die zij je kan hier ook prima uit de voeten met kunstaas zo als pilkers en makrelen veertje. laat ik dat nu net bij me hebben . Dus de volgenden dag een uur voor het donker werd ben ik gaan vissen .  Ook stonden er weer mensen te vissen op het strand . Ik gooiden dicht bij rustig en dan weer snel draaien aan de hengel ver weg laten afzinken enz. Helaas moest ik er na een anderhalf uur mee stopen ik kreeg last van me schouders  van al dat gooien. geen aanbeet gehad . Even later met de lokalen vissers staan praten hun hadden ook nog niks en ze gingen wel de hele nacht door . de zee daar zo heb geen getijden zo als hier laag hoog. Dus er zat geen stroming in.

Aas pilkers makreel veertje.

Jack 

Zeevissen Verslagen April 2023

Zeevissen Verslag Rudy 29/4/2023 Maasvlakte 

Hoi allemaal na een tijdje niet te hebben gevist was het voor mijn na de kongings dag weer eens te gaan . Ik horden dat het vissen weer wat beter gaat . Dus voor mijn lekker vissen dan maar weer eens . Geen best weer trouwens regen of wat mot regen  . De vangsten 2 gulletjes een zeebaarzen en 2 mooie botten . wat zijn ze groot en dik om deze tijd.   Groetjes  Rudy  

aas zagers pieren Rudy.  

Zeevissen Verslag Michael Scheveningen  9/4/2023 

Ik en mijn maat zijn op de zuidpier wezen vissen . we waren tegen het hogen water er , en we zijn tot diep in de nacht door gegaan Onze vangsten waren wat leuke gul en wat schar , het was niet echt best weer.

Michael Aas zagers pieren . 

Zeevissen Verslag Jack Rozenburg Waterweg 9/4/2023 

Even het aas opmaken wat ik nog over had van de vorigen sessie.  Nog ruim 40 pieren en 15 zagers goed om nog zeker 4 uurtjes te  vissen als het mee zit . Samen met me vriendin gegaan en afgesproken dat we na het vissen samen nog wat ergens te gaan eten en drinken . Ik was net 2 en half uur voor hoog water er . Er zat aan de kant van hoekvanholland nog een paar vissers. ik zat op de landtong bij de waterkering , waar wij waren geen visser te zien voor de rest . Binnen een half uur alles klaar en vissen maar. Ik gooiden het lood richting hoekvanholland toe . Ik kreeg al gauw beet op de linker hengel . een mooie tik op de top , gauw binnen halen . Helaas niks en het aas zat er nog goed aan . het water kwam al lekker op zo . Wat me opviel er stond dit keer niet echt veel stroming in het water . mijn lood van 175 gram bleef gewoon liggen . he weer beet dit keer een flinken ruk aan de hengel . Hangen zij ik tegen me vriendin , Jeetje dat gaat zwaar zeg , Blijven draaien Jack zij ik tegen me zelf . Ja anders heb je kans dat alles vast komt te zitten ook nog . ook had ik loodlifters er aan zitten en dat gaat ook nog eens zwaar .  Man man wat ging het zwaar zeg , yes een zeebaarsje zeg dat was lang gelden voor mijn dat ik die ving . De baars was net 40 cm maar ik was door het dollen heen . zo dat gaat goed vandaag dacht ik met het vissen ? maar schijnbedrieger helaas , af en toe kreeg je wat tikjes op de top maar dat was meer krab . er kwam nog een kleine botje er bij en dat was het dan . Aan de overkant waren de vissers ook al weg gegaan  , en ik ben een een uur na het hogen water ook vertrokken naar Rotterdam noord en daar de kroeg ingedoken samen met mijn vriendin eten en een biertje en gelijk voetbal gekeken naar me club Feyenoord die ruim woon met maar liefst 5.1 . Ondanks die kilometers die we hebben gereden naar Rozenburg en weer terug , toch genoten van alles en ook van het mooie weer. PS ook geen materiaal verspeelt .

 

Aas zagers en pieren Jack

Zeevissen Verslag Jack  Haven Rotterdam 7/4/2023

Woord er wel of niet gevangen , vaak zit ik op de app te kijken of er nog vis gevangen woord. en ook app ik met een kennis van die bijna elke dag wel vis in de haven van Rotterdam .  Het is gewoon rond uit slecht hoor ik steeds , ook bij de vangsten berichten op het internet zo als facebook en zeevisland . Maar ik wilden gewoon gaan zeevissen weer eens , goed of slecht ik moest zij ik tegen me zelf en vriendin . Je kan gaan wanner je wil zeg ze je blijf zelf thuis , ik gaat wel naar de winkels toen en naar me broer . Ja winkels man daar heb ik niks mee , ja de hengelsport winkels dat wel. Het aas bij Rinus bestelt van de Egale in Rotterdam zuid. Toen ik aan kwam was er plek zat te vinden . 2 bekenden van zaten op hun vaste plaats , dat was 1 er van waar ik vaak contact heb of er nog wat gevangen werd. Even zwaaien en ik zag dat ze krab aan het vangen waren . nee he dacht ik het lijk wel of ze niet wegegaan zijn . En dat klopt vaak ook ze blijven hangen tegenwoordig . ik was er rond half 2  en ik visten naar het hogen water toe . Hoog tegen 6 uur pas dus ik had de tijd. Het was weer even wenen merkten ik wel met het optuigen van me hengels. Alles ging verkeerd bijna. maar goed rond 14/00 liggen ze in richting heiplaat .

Er stonden nog wat ander visser verderop en later kwam er tegen hoog water nog wat bij . Hee beet een flinken tik op de linke hengel , even voelen ja hangen en ja de eerste bot van 27 cm was binnen. Ja om deze tijd vang je vaak alleen maar bot hier zo , om dat het water toch best wel zoet nog is.   Even het vriendinnetje gebeld van moet jij die bot hebben ? nee zij ze dus de vis had mazzel en mocht weer zwemmen . Even later stond ik ook met een bekenden hier te praten over alles en nog wat. Net 2 uur voor hoog water kwam de de bekenden Chinese vissers er ook aan . tegen hoog wat ving ik nog een aantal botten van goed voormaat . Helaas voor die botten  ging die richting de ander vissers. Toen het heel hard ging stromen ving ik niks meer . En wat ging het hard zeg die stroming . na de stroming ving ik nog 1 mooie bot ,en die was ook voor de buurman . Gestopt een half uur na het hogen water . ik had 5 botten gevangen allemaal mooi voormaat trouwens . Nog aas over en misschien zondag de eerste paashaas naar Scheveningen want we gaan de kant uit . maar ik zet er wel een vraag teken bij ,Tot de volgenden keer . PS Jan V vroeg  ik gaat weer vissen pas als de tong er is . bij deze jan zie mijn Tong ? Jan is trouwens een tijdje op vakantie waar ik van af 4 mei ook heen gaat Mallorca  zie we elkaar al daar jan .

Jack Aas zagers pieren .

Zeevissen Wim Maasvlakten 2/4/2023 

Zondag ochtend tot diep in de middag wezen vissen de Maasvlakte , een harden noordoosten wind die het erg moeilijk maakten om te gooien en je toppen te zien . op de eerste plek had ik het ook gauw gezien en ben afgezakt naar de Dintel haven gegaan . daar kon ik aardig zitten uit de wind . de vangsten zeg maar gewoon slecht 2 botjes en dat was het wel . groetjes Wim .

Zeevissen Verslag Maart 2023

Zeevissen Wim Maasvlakte 11/3/2023

Gisteren weer naar de maasvlakte geweest , ondanks de slechte berichten en de vangsten toch maar met dat mooie weer gegaan . ik was niet alleen er stonden er nog meer te vissen , kon ook niet anders met dat heerlijken weer . Vangsten weer niet echt goed , 2 kleine wijting een maatse schar en een bot. verder op werd wel een zeebaarsjes gevangen. toch genoeten ondanks de slechte vangsten Groetjes Wim

Aas pieren Wim

Zeevissen verslagen Februari 2023

Zeevissen Wim Maasvlakten 14/2/2023 

Hoi lees je site regelmatig en ik dacht een vangst bericht zal ook eens op ze plaats zijn . Bij deze dan Jack  .

geweest op de Maasvlakte daar kan je altijd wel een visje vangen . eerst het weer wat echt lekker was zeker voor deze tijd . helaas de vangsten vielen zwaar tegen , ook bij de andere vissers viel er niet veel te melden . het is wel zo dat deze tijd van het jaar niet echt goed is. wel vaak als je met de boot gaat op de wraken wil je nog wel eens gul vangen. maar vanaf de kust is het taai de vangst was 2 Wijting onder de maat en 1 bot . ik viste met pieren als aas. ook was er veel Krab aanwezig weer. 

groetjes Wim.  

Scheveningen Jan V / 9 /2/2023

 

Met dit mooie weer ben ik naar de Zuid Pier in Scheveningen gegaan. De verwachtingen waren best hoog .Eerst de parkeermeter in werking gezet (kost een godsvermogen hier) en toen wandelend naar het einde van de zuidpier. Er stonden welgeteld 4 vissers. Een enkele schar was gevangen. Het water was rustig en helder en koos de linkerzijde. Ik kan kort zijn, het was helemaal niets vandaag. Van ongeveer 12.30 tot 16.30 gevist (toen was het bijna hoog water) en geen enkele aanbeet kunnen registreren. De andere vissers vingen ook niks ,ook niet toen de stroming er flink in kwam. Nog 2 onderlijntjes verspeeld tussen de blokken.
Hoe mooi het weer ook was vandaag ,je verwacht toch wel een visje te vangen, maar dat zat er dit keer niet in. Uitgerekend was het een duur dagje, 10 euro pieren, 9 euro parkeergelden en dan nog de rit Rotterdam hiernaar toe ,ben je zo 30 euro bij elkaar kwijt, en dan met een lege emmer huiswaarts keren is niet echt leuk natuurlijk.
Morgen eens de Amazonehaven bezoeken want heb nog best een partijtje pieren overgehouden, en daar vang je altijd wel een visje..

Jan

Aas pieren 

Jan V Amezone haven 7/2/2023

keer had ik er toch een paar verschalkt en ze waren lekker dik .Het was bewolkt en winderig de gehele sessie daar. Ik stond weer achteraan daar met 2 andere vissers. De wind stond niet gunstig en veroorzaakte dat  je lijnen naar rechts trokken en je rug stond pal in de wind.Helaas kon ik nu mijn auto niet  vlakbij me zetten want er stonden al 2 auto's ,die mannen zaten lekker beschut en ik op een klapstoeltje.

Maar goed eens zien wat er gaat gebeuren, en het was weer totaal anders dan de vorige keer. De wijting was weer aanwezig ,vreemd vorige keer niet eentje van gevangen. Het waren weer de kleintjes die naar boven kwamen en soms met 3 tegelijk. Niet achter elkaar beet hoor maar met tussenpozen kwam er een visje boven. Tussendoor een enkele  kleine maat schar . In totaal 5 stuks en was daarmee spekkoper  als ik het vergeleek met de andere 2 vissers. Verderop zaten er tussen de vangrails nog 3 vissers. Het was ondanks de 10 graden toch heel fris met  de strakke wind erbij  en had ook betere kleding aan moeten trekken.

De 75 piertjes toch opgemaakt tussen 12 -16,30 uur en toen vertrokken met  dus 5 scharretjes.,er zat geen enkel maatse wijting tussen. Totaal zo' n 35 visjes gevangen ,maar ga aanstaande week wellicht nog een keer als t zonnetje schijnt en er minder wind is .Als ik de vangstverhalen lees op zeevisland is het elders vaak helemaal niet veel. Taaie visserij heet het en wacht  DE dag af dat het weer eens ouderwets los gaat. Us verslaggever JAN

Aas pieren

Zeevissen Verslagen januari 2023

Zeevissen Verslag Jan V Amazone haven Rotterdam 26/1/2023

Jack en Jan (niet ik dus) waren er weer op uit getrokken en  lieten een aardig maaltje vis tonen op mijn whatsapp.

Hou me op de hoogte Jack ...nou dat deed ie en zag een paar mooie foto's waar de heren trots de visjes toonden.

Vandaag had ik eerst bezoek morgens hier bij me thuis en daarna rond 12.30 uur besloot ik toch ook  naar de Maasvlakte te gaan.

Eerst aas ophalen maar in de Grote Visserijstraat was mijn fijne aas verkoper op vakantie. Toen heb ik het aas in Oostvoorne gehaald.

Het waren de laatste 75 pieren daar en dacht eerst dat het niet veel soeps was ,maar dat bleek mee te vallen toen ik er mee ging vissen.

Hup helemaal naar achteren gereden en er stonden helemaal geen vissers langs de hele kade van de Amazonehaven.

Het zonnetje scheen een beetje en ik had er wel zin in. De Skoda  gewoon pal langs de muur  gezet ,dan kan ik in de auto naar de toppen

kijken van de hengels. Er lag een enorm veld van die vieze bruine drap in het water ,en het stroomde behoorlijk. Je staat met je schoenen ook

in het kolengruis ,niet echt een frisse plek. Maar goed  de vis ziet er altijd prima uit hier dus  hup de hengels  erin.

Ik had 2 verschillende onderlijntjes, Eentje met  metalen af houders met loodjes ertussen. De andere waren zonder loodjes en korte rode af houdertjes

met kraaltjes. Ik was net begonnen of er kwamen nog 2 vissers naast me staan ,geen probleem.

Een tik op mijn hengel met rode af houdertjes en eens kijken Daar kwam de eerste schar(retje) naar boven.

Het werd weer een lange tijd stil op de hengeltoppen, dus zeker niet achter elkaar aanbeten gezien en kort gezegd is dat al de 3.5  uur dat ik er was

ook niet gebeurd. De vieze drap dreef soms weer weg en kwam weer terug en de lijnen zaten er onder mee, dus telkens wat opschuiven om dit te voorkomen.

De heren naast me  (dus meer naar het hek toe) zaten liefst 3x vast ,gelukkig verspeelde ik alleen 1x een haakje. Weer een tik en de volgende schar melde zich.

Wijting??? Helemaal niet gezien gezien, op 1 na die ik naar boven haalde en net aan de maat was. Ik heb welgeteld 10 x beet gehad en dat

 leverde 8 scharren en 1 wijting op.

Taaie visserij heet dat ,maar anderzijds was ik wel af van dat kleine grut van de wijting die hier overvloedig vaak rondzwemt en telkens ingooien en ophalen is ook vermoeiend.

Bijzonder was wel dat ik alle aanbeten en vissen ving aan de rode af houdertjes paternoster zonder gewichtjes eraan. ,dus aan 1 hengel alles gevangen.

De heren naast me vingen nauwelijks een visje dus deed het in mijn eentje nog niet eens zo slecht. Het werd kouder en winderiger en om 17,30 uur de hengels

opgeborgen. Er lag enorm veel vuil weer hier , bij het hek en tussen de vangrails, veel kranten, lege plastic aasbakjes etc.

Er kwam nog een politieauto langs die stopte ,maar reed weer door en dacht ach die man doet zo zijn best daar laat lekker gaan.

Thuisgekomen toch een maaltje vis schoongemaakt en binnenkort met  Herman en Jack  nog maar eens een keer deze kant op en dan s, morgens vroeg beginnen.

Uw verslaggever het "loze                 

"vissertje  JAN.

Aas Pieren

Zeevissen Amazone haven Maasvlakte Rotterdam 25/1/2023 Jack En Jan B .

En eindelijk het was weer eens tijd om te gaan vissen op zee. lang niet wezen vissen ik zelf dus had er super veel zin in . We hadden gekozen voor de Amazone haven daar kan je altijd wel vis vangen .  Hoe wel het daar 96 procent vaak klein is wat je er vangt . Maar er zit Schar daar ook en die wilden we graag vangen. Met jan afgesproken dat ik hem ophaalt uit Barendrecht ,  dus was een stuk rijden voor mijn . maar we hebben alles verdeeld jan het aas ik de benzine . Nu het vissen zelf , we konden lekker door rijden en we waren er rond 11 uur . er stonden er nog 2 te vissen bij de uitlaat . even de na vraag is het wat mannen ? en ze vertelden ons dat ze aardig vis hebben al. ook mooie schar en zelfs wijting die mooie maats waren .

Ik en Jan hadden plaats genomen achter de vangrail , wel krap dat hoor zeker op onze leeftijd haha. , en onze beperking  . ja ik ben inmiddels al weer 62 geworden deze maand. Al gauw had ik al beet 2 vissen te gelijk met de eerste worp . en zo ging het maar door ook bij jan . ook laat ik mijn hengels vaak bij een tikjes van de schar lekker in liggen nog. ja je ziet vaak of het schar is of wijting , wijting beuk er aan . dus bij de schar ticketjes  en dat levert vaak meer schar op als je ze laat liggen .  De schar gaat wat spatelen en de ander scharen zijn dan erg nieuwsgierig , en dat levert vaak 2 of 3 te gelijk op  . zie de foto's .   

Het bleef maar gaan met de aanbeten Klein kleiner mooie aan de maat schar steenbolk en zelf waar we niet echt op wachten grote krabben .  We hebben het tellen niet bij kunnen houden , zeker 30 scharen waar er 25 mee gegaan zijn met jan . Toen we die foto's maken op de betonen Rand in het licht nog , gingen we zeker nog een uur door en ving ik nog 3 scharen te gelijk, en jan ving er ook weer een paar er bij. Wij denken dat we zeker tegen de 80 vissen hebben gevangen .  Klein Kliner en ook mooie matsen wijting . Om 17, 30 zijn we gestopt  , en wat een top eerste sessie van mijn , en voor jan was dit ze 2 sessie van het jaar . terug weg  weer geen file gehad op de terug reis .

Jack Jan B Aas pieren zagers. 

Zeevissen Verslag Jan B Rotterdam 3/1/2023

 

Ondanks wind en regen vandaag maar weer wezen vissen eens kijken of er nog wijting te vangen is, om half negen had ik alles staan en ik was niet de enige er stonden nog aantal gasten die het vissen niet konden missen als aas had ik alleen pieren dus maar kijken of dat zou lukken na een half uurtje gaf de rechterhengel een paar felle tikken te zien gemist geen vis wel waren er twee haken leeg gevreten opnieuw ingegooid en gelijk  begon hij weer te bewegen ditmaal was het wel raak een wijting van 23 cm wel te klein maar er zat vis al was het niet veel want als ik rechts en links van me keek zag ik ook weinig gebeuren.

Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn maar we waren buiten want thuis vang je zo wie zo niets, op een gegeven moment werd ik gebeld mijn maatje Jack wilde weten of het nog was gaan vissen hem op de hoogte gebracht kort nadat we klaar waren met ons gesprek ging wederom de rechterhengel weer een wijting nog steeds te klein en zo verstreek de tijd weinig vis wel veel wind ZW 4/5 naar mate we naar hoog water gingen werden de aanbeten iets meer rond half één was ik door de pieren heen in totaal 9 wijtingen waarvan slechts één boven de minimum maat 27 half cm de rest was allemaal tussen de 23 en 26 cm geen grote vangst maar toch nog iets in 4 uur vissen dus niet geheel ontevreden kon ik huiswaarts keren de eerste van dit jaar zat er weer op.

Aas Pieren Jan B