Zeevissen Verslagen 2023

Zeevissen Verslagen januari 2023

Zeevissen Verslag Jan V Amazone haven Rotterdam 26/1/2023

Jack en Jan (niet ik dus) waren er weer op uit getrokken en  lieten een aardig maaltje vis tonen op mijn whatsapp.

Hou me op de hoogte Jack ...nou dat deed ie en zag een paar mooie foto's waar de heren trots de visjes toonden.

Vandaag had ik eerst bezoek morgens hier bij me thuis en daarna rond 12.30 uur besloot ik toch ook  naar de Maasvlakte te gaan.

Eerst aas ophalen maar in de Grote Visserijstraat was mijn fijne aas verkoper op vakantie. Toen heb ik het aas in Oostvoorne gehaald.

Het waren de laatste 75 pieren daar en dacht eerst dat het niet veel soeps was ,maar dat bleek mee te vallen toen ik er mee ging vissen.

Hup helemaal naar achteren gereden en er stonden helemaal geen vissers langs de hele kade van de Amazonehaven.

Het zonnetje scheen een beetje en ik had er wel zin in. De Skoda  gewoon pal langs de muur  gezet ,dan kan ik in de auto naar de toppen

kijken van de hengels. Er lag een enorm veld van die vieze bruine drap in het water ,en het stroomde behoorlijk. Je staat met je schoenen ook

in het kolengruis ,niet echt een frisse plek. Maar goed  de vis ziet er altijd prima uit hier dus  hup de hengels  erin.

Ik had 2 verschillende onderlijntjes, Eentje met  metalen af houders met loodjes ertussen. De andere waren zonder loodjes en korte rode af houdertjes

met kraaltjes. Ik was net begonnen of er kwamen nog 2 vissers naast me staan ,geen probleem.

Een tik op mijn hengel met rode af houdertjes en eens kijken Daar kwam de eerste schar(retje) naar boven.

Het werd weer een lange tijd stil op de hengeltoppen, dus zeker niet achter elkaar aanbeten gezien en kort gezegd is dat al de 3.5  uur dat ik er was

ook niet gebeurd. De vieze drap dreef soms weer weg en kwam weer terug en de lijnen zaten er onder mee, dus telkens wat opschuiven om dit te voorkomen.

De heren naast me  (dus meer naar het hek toe) zaten liefst 3x vast ,gelukkig verspeelde ik alleen 1x een haakje. Weer een tik en de volgende schar melde zich.

Wijting??? Helemaal niet gezien gezien, op 1 na die ik naar boven haalde en net aan de maat was. Ik heb welgeteld 10 x beet gehad en dat

 leverde 8 scharren en 1 wijting op.

Taaie visserij heet dat ,maar anderzijds was ik wel af van dat kleine grut van de wijting die hier overvloedig vaak rondzwemt en telkens ingooien en ophalen is ook vermoeiend.

Bijzonder was wel dat ik alle aanbeten en vissen ving aan de rode af houdertjes paternoster zonder gewichtjes eraan. ,dus aan 1 hengel alles gevangen.

De heren naast me vingen nauwelijks een visje dus deed het in mijn eentje nog niet eens zo slecht. Het werd kouder en winderiger en om 17,30 uur de hengels

opgeborgen. Er lag enorm veel vuil weer hier , bij het hek en tussen de vangrails, veel kranten, lege plastic aasbakjes etc.

Er kwam nog een politieauto langs die stopte ,maar reed weer door en dacht ach die man doet zo zijn best daar laat lekker gaan.

Thuisgekomen toch een maaltje vis schoongemaakt en binnenkort met  Herman en Jack  nog maar eens een keer deze kant op en dan s, morgens vroeg beginnen.

Uw verslaggever het "loze                 

"vissertje  JAN.

Aas Pieren

Zeevissen Amazone haven Maasvlakte Rotterdam 25/1/2023 Jack En Jan B .

En eindelijk het was weer eens tijd om te gaan vissen op zee. lang niet wezen vissen ik zelf dus had er super veel zin in . We hadden gekozen voor de Amazone haven daar kan je altijd wel vis vangen .  Hoe wel het daar 96 procent vaak klein is wat je er vangt . Maar er zit Schar daar ook en die wilden we graag vangen. Met jan afgesproken dat ik hem ophaalt uit Barendrecht ,  dus was een stuk rijden voor mijn . maar we hebben alles verdeeld jan het aas ik de benzine . Nu het vissen zelf , we konden lekker door rijden en we waren er rond 11 uur . er stonden er nog 2 te vissen bij de uitlaat . even de na vraag is het wat mannen ? en ze vertelden ons dat ze aardig vis hebben al. ook mooie schar en zelfs wijting die mooie maats waren .

Ik en Jan hadden plaats genomen achter de vangrail , wel krap dat hoor zeker op onze leeftijd haha. , en onze beperking  . ja ik ben inmiddels al weer 62 geworden deze maand. Al gauw had ik al beet 2 vissen te gelijk met de eerste worp . en zo ging het maar door ook bij jan . ook laat ik mijn hengels vaak bij een tikjes van de schar lekker in liggen nog. ja je ziet vaak of het schar is of wijting , wijting beuk er aan . dus bij de schar ticketjes  en dat levert vaak meer schar op als je ze laat liggen .  De schar gaat wat spatelen en de ander scharen zijn dan erg nieuwsgierig , en dat levert vaak 2 of 3 te gelijk op  . zie de foto's .   

Het bleef maar gaan met de aanbeten Klein kleiner mooie aan de maat schar steenbolk en zelf waar we niet echt op wachten grote krabben .  We hebben het tellen niet bij kunnen houden , zeker 30 scharen waar er 25 mee gegaan zijn met jan . Toen we die foto's maken op de betonen Rand in het licht nog , gingen we zeker nog een uur door en ving ik nog 3 scharen te gelijk, en jan ving er ook weer een paar er bij. Wij denken dat we zeker tegen de 80 vissen hebben gevangen .  Klein Kliner en ook mooie matsen wijting . Om 17, 30 zijn we gestopt  , en wat een top eerste sessie van mijn , en voor jan was dit ze 2 sessie van het jaar . terug weg  weer geen file gehad op de terug reis .

Jack Jan B Aas pieren zagers. 

Zeevissen Verslag Jan B Rotterdam 3/1/2023

 

Ondanks wind en regen vandaag maar weer wezen vissen eens kijken of er nog wijting te vangen is, om half negen had ik alles staan en ik was niet de enige er stonden nog aantal gasten die het vissen niet konden missen als aas had ik alleen pieren dus maar kijken of dat zou lukken na een half uurtje gaf de rechterhengel een paar felle tikken te zien gemist geen vis wel waren er twee haken leeg gevreten opnieuw ingegooid en gelijk  begon hij weer te bewegen ditmaal was het wel raak een wijting van 23 cm wel te klein maar er zat vis al was het niet veel want als ik rechts en links van me keek zag ik ook weinig gebeuren.

Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn maar we waren buiten want thuis vang je zo wie zo niets, op een gegeven moment werd ik gebeld mijn maatje Jack wilde weten of het nog was gaan vissen hem op de hoogte gebracht kort nadat we klaar waren met ons gesprek ging wederom de rechterhengel weer een wijting nog steeds te klein en zo verstreek de tijd weinig vis wel veel wind ZW 4/5 naar mate we naar hoog water gingen werden de aanbeten iets meer rond half één was ik door de pieren heen in totaal 9 wijtingen waarvan slechts één boven de minimum maat 27 half cm de rest was allemaal tussen de 23 en 26 cm geen grote vangst maar toch nog iets in 4 uur vissen dus niet geheel ontevreden kon ik huiswaarts keren de eerste van dit jaar zat er weer op.

Aas Pieren Jan B