Wil jij informatie betreft het zeevissen/Europoort of Rotterdam Mail me dan  of stuur een bericht via mijn Instagram. jack Feijtel vissen. of via Twitter. #jackfeijtel mail kan ook,gaat naar contact.

zeevissen,Haven Rotterdam/29-5-2020. Jack John

En het was weer zo ver om te gaan zeevissen. De berichten waren niet echt best horden ik wat de vangsten betreft. bot en zo nu en dan Tong,en ja wel Paling. maar als je wil vissen gaat je vissen vind ik altijd. John had het aas bestelt bij Rinus,en hij mocht afrekenen ook nog eens. ja ik was aan de buurt met rijden dan moet de ander het aas betalen. zo doen wij dat. heerlijk weer om te gaan vissen trouwens niet zo veel wind en best warm nog zo. rond half 12 ging een hengel met zagers weer richting heiplaat. de ander hengel met Pierre niet ver uit de kant,dus dicht bij . hier en daar zag je een bot of tongetje boven komen. na een uur nog niks te zien. even verder zoeken dus zo ver weg maar.  zo zeg ik tegen me maat beet man,op de zagers. even kijken of die er aan zat . yes hangen zeg ik tegen John. een echte paling aanbeet zeg ik tegen hem. maar ik voelden de vis niet meer bij het binnen draaien. kan dat toch zo aanbeet,o wacht eens even zag ik mijn af houder is er af zeg. ja daad had de vis dus aan gehangen. ik zij tegen me maat,die kan wel gelijk naar de tandarts gaan,om die haak te verwijderen. dus vlug weer ingegooid. boem zeg na nog geen 3 minuten later weer een dreun,op me mooie karperstok. denk paling zeg ik tegen me maat. jij met je paling zeg die dan. maar ik had gelijk,meer aal dan paling. 50 cm. foto en weer terug. er zit nog slijm aan je lijn zeg me maat. geef niks man daar komt de vis weer op af,want het stink. ja ja zal wel zij die,dus ik de zelfde hengel met zagers er weer in en hup de top staat te tikken weer. Tong zij ik tegen me maat,kan je zo zien aan het tikken. en ik had weer gelijk een tongetje net 23 cm,mooi voor in het scheven bekje,van hem of haar. gauw terug. en het werd stiller en stiller. er werd niks meer gevangen. rond 3 uur er mee gestopt, nog genoeg aas over. dus een zondag avond nog even gaan. de hengel met de Pierre heb ik geen beet op gezien.  en die had ik er om half 12 aan gedaan,en af en toe weer in gegooid. zij tegen me maat we hadden beter 6 Pierre kunnen bestel en wat zagers. En me maat heb maar 1 tike gezien op ze top,dat was wel met Pierre. helaas had hij niks. 

Aas pieren Zagers/de 2 j j jack en John.

Zeevissen haven Rotterdam /23-5-2020

het nodigen aas nog op maken van vrijdag nog. ik was Alleen me maat John was aan het bikkelen. rond 6 uur hoog water,en ik was er rond 4 uur er. een hele harden westen wind boven op de kant van die mooie waalhaven. en wat was het super druk zeg. ja daar had ik geen zin om naast de ander vissers te gaan staan. dus ik ben even tussen de waalhaven en de maas gaan staan. ook daar stond een bek wind. maar ik pasten me eigen dus aan de wind. hengels zo laag als het kon. als je in gooiden me lijn gelijk strak maar en gelijk me toppen naar beneden. zo kreeg de wind minder vat op me lijn. toen ik 1 hengel in gooiden lag die super snel weer aan de kant door de stroming. rustig  me 2 hengel op getuigt, en na een half uur ging de stroming er uit. ik stond heerlijk alleen,had de maas en de waalhaven een groot gedeelte voor me zelf. na een uurtje melden een botje op me linker hengel. foto en weer terug. de aanbeten waren haast niet te zien. hoe wel me rechter top ging in eens krom, nee geen wind maar een stink krab was het. die krabben waren massaal aanwezig zeg. de haken waren zo leeg,ik ving er dan ook 2,waar ik eigenlijk niet op zit te wachten,en wie wel. ik ving die dag 4 botjes 2 krab en een Grondel. ik ben er mee gestopt rond half negen,toen het weer ging stromen. ook waren veel ander vissers vertrokken al. het viel niet echt mee om met deze wind te vissen.

Aas zagers Pierre   

Jack

Zeevissen Haven  Rotterdam/ 22-5-2020

En het was weer zo ver, dit keer weer met vaste maat John. 7 uur was die bij me en op tijd natuurlijk. John had al 2 dagen voor dat we gingen vissen het Aas al bestelt bij  De Egale Rotterdam. bij Rinus dus. ik horden van Rinus dat die het super druk had gehad gisteren Hemelvaartsdag. ze stonden in de rij buiten de mensen. Het Aas was weer van grote klasse.  rond half acht stonden we bij het water. echt top drukte was het nog niet moet ik zeggen. wel weer wat bekenden stonden er al om 4 uur zelfs. even na vraag gedaan of het wat is met de vangsten .nee de vangsten vielen helaas tegen. maar goed ik wil vissen en me maat ook, dus weer richting heiplaat dat dat lood. het was laag water aan het worden. om 10 uur moest het laag zijn volgens me maat. na een half uurtje vissen zag ik wat tikjes op me ouden karperhengels uit de jaren 90. John had een leuke aanbeet gezien. een tong was de klos van 28 cm. daar na verliep het heel erg stil,bij ons en ook bij de ander vissers. John ging ze rondjes weer lopen ,kijken of het nog wat was bij onze collega's vissers. een enkel dikke paling werd er gevangen en bot. onze buurman zelfs een bot van 39 cm,wat een bak was dat en heel erg oud die vis denk ik zo.  we raken aan de praat met onze Buuren en je kon al horen dat ze hier niet uit de buurt komen. nee Eindhoven zo dan zeg. ik zij mag ik een foto van die ouwe bot maken jongens voor mijn site, ja zeker. en hoe heet jouw site dan? ik liet ze het zien? verrek zij die jongens wij kunnen jouw site man . o echt ik viel toch wel even stil. wat leuk zeg zij ik. ja wij keken bij Google over het vissen in de Europoort ,dus kwam alleen jouw naam en site voor de dag.  en hebben wat zitten lezen  en besloten onderzoek te gaan doen naar dit water. ik was best trost een bezoeker van me site,en die dan ik ook nog tegen kom hier. super boeren waren het trouwens. helaas het vissen was niet goed,ook de wind trok flink aan. ik ving toch nog een tongetje dus was weer blij. John had na ze eerste vis ook niks meer er bij gevangen. en die bikkels uit Eindhoven hadden een paar vissen. ik weet niet of ze nog meer er bij hebben gevangen. dat hoor ik nog Graag dan. misschien zaterdag avond nog vissen,heb nog zat aas weer over. ja dat komt dat ik niks van?

Aas zagers Pierre

John Jack.

Ps ik weet dat dit niet mijn sterkste punt is het schrijven,en dat er wel wat spelling fouten in zitten.

maar ik haal de Tekst  wel door een speling controller heen. helaas heb ik ook niet een echte opleiding gehad,net als me kinderen, HBO universiteit . nee LTS ik. maar ik geloof dat julie het best begrijpen.

Zeevissen op Fint zeebaars Rozenburg

21-5-2020

En eindelijk me maat Peter ging eens een keer weer mee vissen. we zijn van morgen al vroeg weg gegaan rond 6 uur stond ik voor de deur van Peter, hij stond zelfs al buiten te wachten, super mooie weer was het. kust 23 graden binnenland zelfs 27 graden. en bijna geen wind. dus prima fint weer. het was laag water aan het worden ,prima fint weer? maar zullen ze er al zitten, vroegen we ons af. geen fint gezien nog toen we er waren. normaal zie je dat ze springen en dan weet je dat het finten bal gaat worden. ook de heren vliegvissers stonden weer op de strekdammetjes. voor de rest was het niet echt druk. laten kwam er een paar fint vissers bij. De pilker gingen richting hoek van Holland. he zeg me maat,kijk er woord fint gevangen door de vliegvissers. Dat geef vertrouwen. mijn eerst aan beet na een half uurtje net onder me eigen kant was het raak. yes zij ik tegen me maat, maar ik denk niet dat het fint is hoor. en ik kreeg gelijk,een scholen baarsje  was het haasje. wat leuk zij ik tegen me maat. en me maat ving zij eerste fint van het jaar. en mijn 2 aanbeet van boem op het lichten hengel en me lijn van 12 onderste,had ik gelijk sport. een mooie fint. ja ze zijn er echt,maar nog niet echt massaal nog. maar maak niet uit,de eerste is binnen van het het jaar. ik ving 3 baarsjes en 1 fint,en raakten er nog 1 kwijt . Peter ving 5 baarsjes en 2 finten en raakte er ook nog 1 kwijt. onze buurman naast ons ving ook een paar finten. de vliegvissers deden het toch wel weer erg goed hoor zag ik. maar ze zijn er dus het kan alleen maar beter gaan straks. 

Jack /Peter

kunst Aas pilker.

Zeevissen Haven Rotterdam. 17-5-2020

Ik had weer wat zagers en Pierre over van een vrijdag,toen ik samen met John  was. dus ik ben vandaag alleen gegaan,naar Rotterdam kijken of we nog een visje kunnen gaan vangen? nauw dat ging best moet ik zeggen. ik stond er rond half 7 en er stonden al aardig wat vissers op de kaden. een man of 8 zo,ook frank was er weer,altijd gezellig. hij had nog niks na een half uur vissen. maar ja jack komt er aan en frank ving gelijk vis. een mooie wijting van 27 cm zelfs nog. dat belooft wat dacht ik. dus gauw 1 hengel er in richting natuurlijk heiplaat. het werd drukker en drukker, bij het water met vissers. was net nog 3 meter uit elkaar gelukkig.  maar ik ben met niemand in de was geraakt. nu het vis verslag de vangst was vind ik prima,over al kwam wel vis boven,en allemaal konden ze wel een visje mee naar huis toe nemen. het was wel veel bot,wel goed aan de maat. en paling ook nog. en ja ja Tong mooie tong zelfs voor me zelf van 34 cm. en 1 van 27 en 1 van 26 cm. dus die zijn er ook weer. Frank ving ook 3 tongen en een mooie paling. ik had 20 vissen bij elkaar bot en nog een schar. Frenk zeker ook 16 vissen. later kwam de stroom er in  en om dat het hoog water werd,toen werd er niet echt veel meer gevangen. ik ben zelf gaan in pakken rond 12 uur. Frenk en me buurman gingen nog door, maar er werd niks meer gevangen. 

helaas krijg ik nog al Kritiek dat ik de vangsten van Rotterdam op me site zet. ook toen ik het deelden op zeevis land. Dat doet ik niet meer trouwens,alleen het zeebaars of fint of als ik ergens  anders gevist heb,op de zeevis. ja zeggen ze dan die boeren en al die gasten komen hier heen om hier te vissen zeggen ze dan. maar het mooie is er van,als ze zelf een goed vangst bericht lezen op zeevis land dan weten ze niet hoe snel ze er zelf moeten zijn. ik heb er echt helemaal schijt aan,ik blijf hier mijn vangsten delen waar ik ze ook vang. anders heb het geen zin zo site voor me. ik vind iedereen heb recht om te vissen en waar dan ook,als die ze vergunningen heb natuurlijk

Aas pieren Zagers

Jack Feijtel

 

zeevissen haven Rotterdam 16-5-2020

ik kreeg net een bericht binnen van Ted hij was aan het vissen geweest,van morgen. was ook weer heel erg druk zij die.

er werd  weer paling gevangen schar en bot. ook werd er maats Tong gevangen zij die.  zelf ving Ted schar bot en een mooie paling.

 

Zeevissen Haven Rotterdam. 15-5-2020

dus we gingen weer lekker vissen ik en me maat John. nog even een ons zagers gehaald bij onze grote vriend Rinus.

die waren weer prima zeg,en het aas van mijn dat ik nog van een dinsdag over gehouden heb,was ook nog top. we vissen van hoog naar laag water. rond 2 uur gingen onze lijnen en ons aas en lood richting de bodem van de waalhaven. er stonden heel veel vissers,top drukte moet ik zeggen. maar wij hadden een mooi stek gevonden die nog vrij was. dus vissen. al gauw kreeg ik beet,en John ook. de eerste bot kwam op de kant,ik zat met 1 hengel dicht onder de kant,en de andere zo ver weg als het kan. even later vis voor me maat, ook bot. en even later weer bot voor John,  en nog 1. wel ver weg,dus ik me ander hengel ook maar verder weg dan maar. en niet voor niks,raak voor mijn. en het werd nu een stuk rustiger met de aantal vissers. iedereen ving wel ze visje,voor al bot. en ijdellijk een mooie schar voor mijn. ik had 6 boten 1 was zelfs 34 cm en een schar. me maat John had ook 6 boten en een kleinen Tong yes,en er werd nog een mooi tong gevangen zelfs 30 cm.

 

Aas zagers Pierre

Jack en John de twee j.j 

 

                                                                                    

Zeevissen Haven Rotterdam 13-5-2020 Jack

Pierre en zager bestelt bij Rinus van de Egale Rotterdam.

het was  weer best aas moet ik zeggen. ik was er rond kwart over 8 ,hoog water 

om kwart voor 9. dus een half uur van te voren. was niet echt druk vandaag . Frank stond

er ook,die was er al heel vroeg.  in het beging was het vissen haast niet te doen zo

hart stond de stroming er in. dus 1 hengel dan maar. ik gooiden tegen de stroming in maar

me lood of steen lag gelijk onder de kant. even rustig aan gedaan met me ander hengel, want dit

had geen zin zo. ook al doen je er een kilo lood aan het ligt zo onder de kant. na een goed kwartier

ging de harden stroming er uit. vissen dus me  eerste hengel ver weg richting heiplaat, ander hengel

wat dichter bij. en 1 hengel met zagers en de andere met Pierre. toen de stroming er uit was

kreeg ik me eerst aan beet. ja bot wel een mooie zo 28 cm. en dat ging door de aanbeten tot

het dood tij was. ik ving 10 boten eentje van zelfs 32 cm en 2 scharen 1 was super dik en 25 cm.

ik had ook nog een klein tong en een palinkje. en heel veel aan beten gehad zeg. ook Frank ving 

heel erg goed,2 dikke paling 15 boten schar en ook een tong. dus het komt langzaam op gang wat de 

tong betreft. ook de ander vissers die er stonden vingen best leuk. alleen ik vind het jammer

dat die vissers die paling vangen ze ook mee nemen. en er woord er slecht op gecontroleerd. er hang 

een camera maar ik vraag me af of die wel werkt. die van mijn zwemt weer en zo hoort het.  

Die van Frank ja helaas die heb ze aan de  meden vissers geven . wat dat betreft kan ik ze er wel 

over aan spreken die gasten die ze mee nemen ,maar de kans is dat je gelijk ruzie heb. 

aas Zagers Pierre 

Jack Feijtel

 

zeevissen Fint/zeebaars Rozenburg waterweg. 8-5-2020

ik en me maat John wilden eens gaan kijken of de Fint er al was . en gelijk even

een paar uurtjes gericht op Zeebaars gaan vissen. alle waters liggen toch in de buurt.

we gingen rond 7 uur van huis. om 8 uur gingen onze pilkers richting hoek van Holland.

er stond echt een harden stroming,het was laag water aan het worden. je zag geen Fint springen of een

teken er van helaas. na goed ander half uur voor niks gegooid hebben , gingen we maar verder de landtong op.

daar geprobeerd ,helaas dat werd hem dus ook niet. er waren nog 2 vissers bezig op baars. ook

zij hadden niks. even later zijn we naar warmte centrale geweest om even te kijken of dat nog wat woord.

we waren daar niet alleen,een man of zes,en we vingen allemaal helaas niks.

ik heb er wel vertrouwen in dat de Fint er over 2 weken zeker zal arriveren in onze 

mooie haven van Rotterdam .

Jack John kunst aas.

Zeevissen Haven Rotterdam 7-5-2020

zo als gezegd daar ging ik weer richting Rotterdam om te gaan zeevissen.

ik was er zo rond 9 uur,net voor laag. ik wilden zeker een uurtje of 4 gaan vissen.

het was toch wat drukker dan ik dacht. maar ik vond een mooie stek weer. wat een weer 

trouwens. er stond haast geen wind,even vragen aan de ander vissers of het nog wat is.

Nee helemaal niks,de volgenden 1 botje,oeps dat waren geen goeden berichten dus. maar ik gaat

toch lekker vissen. en me grote vriend Ted stuurden me een bericht,ben je 

nog aan het vissen? ja stuurden ik hem terug, oke ik kom dan ook nog vissen.

prima een anderhalf later stond Ted er met ze grote snor. heb je al wat Jack? nee Ted helaas.

er werd door niemand wat gevangen, dit was echt slecht. ik kreeg wel elke keer tikken op me top.

en zelfs onder me eigen kant echt een klap op me top. nee Ted was het haha. maar toen 

ik de hengel ging in draaien voelden ik de vis. even later voelden ik dat er af ging helaas.

was toch een mooie aanbeet jack zij Ted tegen me.ook kwam er een chinees dame naar ons toe.

heb juli al tong gevangen,waar op ik zij nee maar je kan mijn tong krijgen,ja ja zij ze. die Ted kwam niet

meer bij van het lachen. dit vrouwtje begreep er niks van waar om wij zo moesten lachen.

even later kwam ze terug,ja ja ik begrijp nu haha. Dit vrouwtje ziet er ook vaak te vissen

met haar man. 

Helaas ik was deze dag vis loos. ik ging weg toen het hoog water werd, en toen kwam

er wel wat vissen naar boven toe. je bent te vroeg weg gegaan jack zij Ted, want die bleef nog. hij had nog een

Schar en nog een bot, en er werd nog een paling werd gevangen zij Ted.

volgenden keer weer beter toch.

Aas Pierre Zagers

Groetje Jack.

Me ouden Karper hengels uit de jaren 90 doen weer dienst

Zeevissen haven Rotterdam 6-5-2020

Ik had nog zat aas over van de vore sessie. Dus ik ging weer lekker vissen.

Me maat John was er niet bij,hij moest werken. dus even Ted een app gestuurd

of hij nog ging vissen. en ja was het antwoord,Ted die kwam later er bij.

ik was er rond 10 uur ochtend,was bijna laag water. er werd zeker weer niet echt goed gevangen.

hier en daar bot schar en paling,wel echte grote. zelfs 1 van dik een meter.

ik had lichten hengels uit me schuur gehaald,  karper hengels uit de jaren 90. mijn ouden zeehengels

zijn zelfs nog van glas,dus beste wel zwaar. en voor dit water,kan je zelfs met een spinhengel

uit de voeten. 60 gram lood vond ik genoeg, voor deze hengels. ik heb best wel aardig gevangen deze dag.

ik had er 10 paling geen super grote bot van 32 botjes en schar. helaas Ted had deze 

dag geen vis. zelfs nog wat aas over dus morgen weer gaan. tijd zat voor me zelf.

aas Pierre Zagers.

Groetjes Jack.

Zeevissen haven Rotterdam 5-5-2020 Jack John 

we gingen weer lekker zeevissen,we hadden er veel zin in. Aas bestelt bij ome Rinus.

Zager en Pierre,ze waren weer van top kwaliteit. gelijk even aan Rinus gevraagd of

het nog wat was het zeevissen? ja niet echt top nog hier en daar een tong en paling.

ja paling,Ted ving ze ook al van de week 4 stuks. nu heb ik al een tijdje geen echte grote 

paling meer gevangen. ik zij tegen me maat vandaag gaat ik er weer eens 1 vangen.

we waren er rond half 9 net 2 uur na laag. was ook niet echt druk nog,wat later wel het geval was.

ik had dit keer eens een paar ouden carbon hengels in de schuur bij me op gezoogd,ouden karper

hengels waar ik in de jaren 90 veel karpers heb gevangen. 360 zijn ze. lekker licht en een

dun topje,dus alle aanbeten kon ik zo nog beter zien. die hengels heb ik wel eens laten bouwen

bij Fenger Hengelsport Rotterdam.  ik kocht daar altijd me karperspullen toen. helaas 

bestaat de zaak al jaren niet meer. Cor stond altijd in de winkel,een top gozer trouwens.

ja mijn zeehengels zijn nog van glas en zijn best zwaar. deze hengels kosten me toen 250 gulden. handvat

en onder kant nog van kurk. echt heerlijke stokken zeker voor dit water,en lekker licht vissen 80 gram

lood of 60 en een steen van 80 gram,waar ik ook mee op karper vis van 80 gram. licht lijntje 12 pond gevlochten lijn.

nee geen voorslag. molen een karper molen Emblem van dawai geen beet runner. 

 

nu de sessie van vandaag. na een uur vissen nog geen tikje gehad zeg. na 2 uur nog niks. 

ik gooiden dan eens verder weg en zocht het ook dicht bij,zo onder mijn eigen kant.

en ja onder mijn eigen kant ving ik een bot van 26 cm en een schar van 18 cm.

maar de hengel die ver weg lag zo 100 meter buigende me top in eens zo erg door zeg,paling

zij ik tegen me maat  hij moest lachen ja dat roep je al die tijd al. maar die keer had ik gelijk.

yes yes zij ik paling paling,en wat ging dat zwaar zeg wauw. een echte dikke paling en erg lang.

80 cm was die. heel mijn onderlijn onder de slijm,natuurlijk en alles zat om dat dier heen, me lijn.

na wat voorzichtig knip werk door me onderlijn,en de haak uit ze bek en wat foto's

gemaakt mocht die weer terug het water in.

wat was ik erg blij, me dag kon niet meer stuk. helaas voor me maat John

hij ving niks geen stootje wat hij ook deed. Ted kwam ook nog even een praatje maken bij ons

altijd gezellig met hem ook. we zijn er mee gestopt om 13 uur.

niks meer bij gevangen en nog zat aas over. dus ik gaat morgen of een donderdag nog.

Jack Jhon 

aas zagers Pierre.

 

 

Zeevissen haven Rotterdam 3-5-2020

Hoi jack even een verslag van mijn. van Ted dus ik was gisteren wezen vissen

met me zus in Rotterdam. na heel veel keren achter elkaar bijna

niks te vangen,ging het gisteren de goeden kant weer eens op. de tong en bolk zijn

er nog niet echt jack,maar we hadden 4 palingen 9 boten en 4 schar,te samen.

de paling van dik in de 70 was voor me zus. was weer eens lekker vangen jack.

als ik weer gaat laat ik je het weten. Groetjes van Ted.

zeevissen haven Rotterdam,24-4-2020

zo als ik van de week nog zij, ik had nog aas zat over dus vissen.

En waar gaat ik dit keer heen dacht ik zelf,want is best wel slecht

dat zeevissen. maar ik had ook niet zo veel zin even naar de Amazone haven te gaan

of richting maasvlakte,voor een paar uurtjes vissen. voor mijn toch zo

3 kwartier rijden. ja Maasluis Vlaardingen dacht ik ook over na.

alleen in Vlaardingen schijnt  de boulevard ook afgesloten te zijn door die

coronavirus? goed werd toch weer Rotterdam dan maar. ik kwam 2 uur voor hoog water

aan,er stond een mannetje of 10 te vissen. even rond lopen vragen of het nog

wat was. nee helemaal niks,begreep ik van de vissers. er stond 2 ouden mannen 

die hadden er al 6 uurtjes vissen er op zitten. en nog geen beet gehad.

maar toch even later gooiden ik me lood weer richting heiplaat. de stroom zat er goed in zeg.

een half uurtje later werd het weer rustig wat de stroming betreft. na 3 uurtjes vissen nog geen beet gehad.

 1 van mijn zeehengel in gepakt,daar in voor de plaats me spinhengel er bij voor

nog een uurtje vissen,onder me eigen kant.  wat had ik daar goed aan gedaan. onder me kantje ving

ik toch nog een bot en een grondel. was er best blij mee hoor. ben er zo rond 8 uur in pakken. ik heb de laste

half uur helemaal alleen gestaan,alle vissers waren weg gegaan. 

Jack Aas zagers pieren.

 

23-4-20202 Zeevissen Jack Jhon haven Rotterdam

we gingen weer vissen ,en wat een weer zeg. nu hopen dat de vangsten

net als het weer is, zo mooi. het aas even op gehaald,bij Rinus Egale,was 

weer perfect,dikke pieren en super mooie zagers. toen we aan kwamen stond 

er al een mannetje of 10. beste veel zeg. maar wij hadden een mooie plekje.

bij het ijzeren hek. na een uur vissen nog geen beet te zien.

John is nog even gaan vragen bij collega's vissers of het wat was. nee dus

niemand had een visje,dan ook echt  niemand. frank was er ook en het woord lastig

zij die om een visje te vangen vandaag. na 2 uur vissen nog steeds geen beet te zien.

toch in eens een paar kleine tikjes op de toppen. na 2 half uur vissen was 

het raak, ja me maat John had een mooie bot, Eindelijk vis . gaat het nu toch lopen tegen laagwater?

nee dus het bleef bij 1 visje . zo ver we weten werd er echt helemaal niks gevangen.

en er kwamen er nog meer vissers bij, ik denk zo een 30 man zeg alles bij elkaar. een ouden

Chinese man ,of waar die vandaan komt,ging er net als ons er mee stoppen zo

rond 12 uur. de man zij ik gaat naar de Amazone haven toe.

wat ook erg

lastig was die rupsen zeg basten er van,niet echt fijn om daar te gaan zitten.

En dat de gemeente daar niks aan doet.

helaas geen vis voor mijn net als een hoop andere. mijn eerste keer

daar zo dat ik niks ving .we hebben nog een  hoop aas over ook nog dus op maken nog.

Aas zagers pieren 

Jack Jhon

15-4-2020 Haven Rotterdam

zo als ik  van de week zij ik had nog aas over om te gaan vissen

ik koost voor de haven Rotterdam. 

het was er vrij druk zeg. kan je wel zien dat er niet veel gewerkt woord

door die coronavirus. heerlijk weer en het was net hoog water geworden. niet echt veel stroming.

dus ik vissen van hoog naar laag toe. een dag van te voren werd door een kennis

van me goed gevangen, zij die tegen me. helaas andere vissers vingen niet

echt veel ook die dag. dus ik vol vertrouwen mijn lijnen weer richting heiplaat gegooid.

en er werd rond mijn heen door de meden vissers bijna niks gevangen.

ook me grote vriend Ted stond naast me, en zij het woord hem

vandaag niet jack. en Ted had gelijk,ik had dan nog 1 schar gevangen in een tijdbestek van 4 uur.

of te janken natuurlijk. maar helaas hoort er ook bij.

Aas zager pieren

Jack 

13-4-2020 Haven Rotterdam,

nog volop Schar

gisteren op karper gevist,ving een schub van 10 kilo

en dan vang je  vis vandaag, wat soms net een postzegel is.

wat een verschil zeg.

en gisteren nog in de korte broek,nu met dikke

jassen aan en een must op je knar. wat kan het weer

toch snel veranderen hier zo.

nu het zeevissen

 

van morgen rond 8 uur samen met me maat John gaan vissen.

koude noordoosten wind,maar daar kan je tegen kleden. even ons aas op gehaald.

daar na even door genomen,gaan we richting maasvlakte/ of Amazone haven ?  

nee niet doen zij Rinus van onze hengelsport zaak. daar staat de wind 

boven  op je. oké dan toch dan maar naar de haven gegaan.

en dat was  de juiste keus wat de wind betreft .

lekker in de rug ,dus nog eens ver gooien. we waren in het beging alleen.

het was hoog water,dus het water ging weer zaken. voor onze

eerst beet  moesten wel een tijd wachten. maar het wachten werd beloond.

schar en nog eens schar,in eens. wel veel erg klein, wel 1 van 25 cm

die ving ik. John heb er 2 mee naar huis mee genomen,voor ze buurvrouw.

Nog genoeg aas over dus dan gaat ik van de week zelf weer.

Aas Zagers pieren

jack/John

10-4-2020 Vlaardingen

een nieuwe vis dag stond er gepland,samen met me maat John.

dit keer Vlaardingen waterweg. we hoefden geen aas te kopen we hadden

nog zat voor een uurtje of 4. het was laag water,dus we vissen naar hoog toe.

er stond haast geen stroming,zelfs toen het water op kwam bleef het

lood op ze plaats. John raakte 2 lijntjes kwijt door het vast zitten. hij had

in beging ook geen loodlifters er op. ik raakte niks kwijt.  De vangst was niet best

ik had 1 grondel die nog half opgegeten was door de krabben .en

de laatsten draai  van mijn zat er nog een bot van 23 cm aan.

John had helaas niks.  er stond een eind verder nog een visser.

 hij had 1 grondel en 6 lijntjes minder. ook geen loodlifters er aan.

maar het was superlekker weer.

Aas zagers pieren.

John/jack

8-4-2020 zeevissen haven Rotterdam

ik wilden eerst gaan karpervissen,een nacht sessie ,toen me maat

John belden om te gaan zeevissen. ja natuurlijk zij ik,ik had nog zagers in de koelkast

van een zondag nog,dus kunnen we dat gelijk opmaken. de afspraak stond om 9 bij John. 

het was heerlijk weer ook nog eens dus John hoef zich geen zorgen te maken

dat die het weer koud krijg. wel nog even wat pieren gescoord,en toen naar de waterkant.

we waren niet alleen daar zo. een man of 4 stonden er al,later werd het zelfs druk.

helaas ook waar ik vis hebben ze schijt aan coronavirus. er kwamen steeds meer heren op leeftijd

vlak bij ons staan,een stuk of 10. lekker ouwe horen en een biertje er bij. ik voelden me niet

op me gemak moet ik zeggen. ben hartpatiënt dus als ik het krijg is het misschien over.

ook de politie reed voor bij ,maar ach ze reden gewoon door. nu de vangst daar kan ik weer kort over zijn.

1 botje maats 23 cm. voor de rest niks. me maat John had helaas niks. 

rond 1 uur mee gestopt om dat ik het niet naar me zin had.

nog genoeg aas dus vrijdag al weer afgesproken met John

gaan we richting Europoort. 

ps er is zelfs al tong gevangen zondag horden ik.

ook gisteren een flinke zeebaars is er gevangen,in Vlaardingen zelfs.

Jack John Aas

zagers Pieren.

 

De mooie zeebaars die werd gevangen in Vlaardingen

5-4-2020 zeevissen haven Rotterdam

ik zij al van de week dat ik nog aas zat had. dus vissen met dit

mooie weer. zo dachten er best meer over die zondag. er waren best 

nog wat vissers aan de waterkant te vinden. dus was zoeken voor een plekje nog.

maar die had ik al gauw gevonden,op het laste stuk achter het hek.

2 uur voor hoog ging mijn aas richting de molen van Schiedam. en zo 

10 minuten later mijn 2 hengels er bij. er was al een uur al voor bij toen ik me toppen

heel rustig ging tikken. Krab ? nee even later een botje,ondermaats. het was allemaal

niet beste weer,2 boten van 28 cm en 3 ondermaats. waar zijn de andere

vissen gebleven vraag ik me af. misschien van de week weer.

maar ik gaat me ook nu even op het karpervissen richten,dat doe ik al zo lang.

dat karpervissen.

aas zagers

Jack 

 

zeevissen haven Rotterdam/3-4-2020 .

Met me maat afgesproken om weer eens samen te gaan vissen.

zo gezegd zo gedaan. we wilden niet al te ver weg gaan

dus de haven van Rotterdam dan maar weer. de berichten zijn niet best

heb ik gehoord of gelezen. bot en nog eens bot.

maar ik zelf vind dat wel leuk om op te vissen. zagers pieren op gehaald 

bij onze lokalen hengel sport winkel,en gelijk door gegaan.

het weer leek zo mooi,maar aan de waterkant stond toch nog

een harden noordwesten wind boven op ons. dus dikke jas aan,en

must op. er waren nog wat meer bekenden vissers aanwezig.

een praatje natuurlijk wel op afstand. 

hier en daar werd er mooie bot gevangen en zelfs schar. ja echt waar.

wij zijn maar 2 uurtjes gaan vissen want mijn maat had het erg koud.

hij liep gewoon blauw aan,en dat was niet goed. ik zij tegen hem

kom op jongen naar huis dat gaat niet goed zo. hij is erg beperk een hersenbloeding 

gehad en een paar Tia's  he  jack

gaat je nu al naar huis zijden de andere vissers? later heb ik  het even uitgelegd.

de vangst bestond voor mijn 2 botjes 1 aan de maat.  me maat had helaas niks.

we hebben nog heel wat aas over die ik een zondag of maandag nog op

gaat maken. 

voor meer zeevis foto,s van mijn en John en velen ander vissers

gaat naar zeevis foto,s toe. 

Jack En Jhon.

Aas zagers pieren.

 

 

24-3-2020 zeevissen haven Rotterdam

ik had nog zat aas over van een zaterdag,dus op maken vandaag.

ik zat te twijfelen of ik naar de Amazone haven ging of toch maar Rotterdam.

Rotterdam werd het dus,ik wist dat het zout gehalte niks was,dus zoet water.

en dan maak je alleen kans op bot of zelfs wit vis. goed een zaterdag zat ik

ook in Maasluis was het ook alleen maar plat vis. toen ik aan kwam was ik niet alleen.

er stonden er nog 2 met wel liefst 8 man er om heen,en geen afstand zag ik wel

ik stond er ver van weg,want ik moet ook goed uit kijken dat ik die virus niet op loopt.

dan heb ik de kans dat ik het loodje leg. ben hartpatiënt,en moet goed op me hoeden zijn dus.

het vissen,rond 11 uur gooiden ik weer richting heiplaat,ik vissen van laag naar hoog.

na een half uurtje vissen zag ik beweging aan me top van me hengel. ja een klein botje

was de klos. even later nog 1 mooi aan de maat 28 cm. ik had bij elkaar 6 botjes 2 aan de maat.

heerlijk gevist trouwens mooi weer ook nog.

Aas zagers pieren 

groetjes jack. 

21-3-2020 zeevissen Maasluis jack John.

En dan eindelijk weer eens zeevissen met me maat.

was voor mijn een maand geleden dat ik dat gedaan had.

tijd was het niet wel het weer. ben wel tussen door wezen vissen op roofvis.

Aas gehaald in Rotterdam en gelijk gevraagd,of het nog wat is dat zeevissen

hier in de haven van Rotterdam niet horden we. waar dan wel? Calandkanaal he

oke  en de Amazone haven?  ook niet wilt. een lokalen visser die ik ken

was al om 2 uur nacht gaan vissen daar zo,en hadden 2 scharen  gevangen. 

ja dat is ook niet wild. toe maar besloten naar Maasluis te gaan. een goeden keuze wat de

wind betreft. wind in de rug en zij waard . heerlijk met de zon er bij. laag water toen we gingen

vissen naar hoog toe. ik ving 4 botjes en me maat 1. en voor de rest

ving haast niemand iets. wel 3 loodjes en onderlijn kwijt ik.

maar dat weet je daar zo,en helaas hoort dat er bij.

Aas zagers pieren.

12-2-2020 Maassluis

gisteren een harden wind maar ik wilden toch gaan vissen af gaan water.

Naar Maassluis gegaan bij de haven hoofd. Uit de wind naast het huisje.

Het water was super donker zeg,komt door de storm denk ik zelf .ook heel

veel vuil aan de lijnen. Na een ander half uur ben ik weg gegaan richting Rozenburg.

Met het pontje over gevaren. Ben bij de waterkering gaan staan aardig uit de wind.

Was ook niet best 1 visje een botje.

Aas Pierre

groetjes Jack.

7-2-2020 Haven Rotterdam

na zeker 9 dagen even af kicken wat zeevissen betreft,ging ik vandaag met me maat John weer eens zeevissen. Rond half 10 waren we er,en er stond nog 2 vissers. Ik had wel begrepen dat het niet allemaal best was de vangsten in Rotterdam. Het komt voor al dat het te zoet is het water. En er komt nog een bak zoet water naar onze kant toe,van uit Duitsland. Maar niet geschoten is altijd mis. de vangst was zeker slecht,ik 3 botjes 1 aan de maat en me maat maar 1 botje. Later was wel het aan taal vissers er bijgekomen,maar die vingen helemaal niks. Ook stond er geen stroom,van laag naar hoog gevist. Gaat van de week nog aas zat over.

Aas pieren

groetjes jack.

21-1-2020 haven Rotterdam

ik had nog wat Pierre,van een zondag over. Plus ik had nog wat zagers in de vriezer liggen.

Ja wat ik wel eens over houd van een sessie ,en soms ook pieren vries ik in. Ik hoor jullie lagen maar dat gaat goed. Als je vers aas op de haak doet dan is het binnen no time ook dood. Heb ooit op de wraken wel eens met kipfilet gevist,en gevangen.

Nu de sessie,ik was er rond 11 uur hoog water om 13 uur en tot half 3 er gestaan, me maat John was er niet bij helaas.  Er stonden nog meer vissers. Ik stond bij me favoriete stek het houten hek. Ik Stond er van te kijken dat nog vrij was en niemand daar stond . De eerste hengel lag al snel in,daar na me 2 hengel die net de bodem raakten en gelijk al stond te dreunen van het geweld van een mooie wijting van 28 cm. In de emmer,voor ome Ted die een uur later kwam super gezellig trouwens.

Ik had 15 vissen gevangen waar 2 mooie boten er bij en de rest allemaal wijting. 6 maats, allemaal aan ome Ted geven,die was er super blij mee. Ted eet smakelijk al vast. Ted ving ook nog een wijting maar ondermaats ik heb niks meer gehoord van Ted of die nog wat er bij heb gevangen.

 

Aas pieren zagers

Jack

19-1-2020 sluisjesdijk Rotterdam

hoi ben vandaag wezen zeevissen ,was erg druk en er werd redelijk gevangen. ik zelf 5 mooie wijtingen en een paar bolken.groetjes Ted

19-1-2020 Maassluis waterweg.

wat een mooie dag vandaag,vol op zon. Vissen dus.

deze keer hadden we onze pijlen gericht om te gaan vissen in Maassluis, me maat wilden daar heen.

Ik had gezegd dat woord taaie voor je John. Hij kan namelijk niet zo snel draaien,in verband met ze beperking en zeker daar op die waterweg stroom vuil en natuurlijk vast zitten als je niet snel binnen draait. Maar maar goed we waren er om zo kwart over zeven, en er stonden nog meer te vissen bij de havenhoofd. Ook aan de andere kant van de havenhoofd werd er gevist. Het werd later steeds drukker ,zo 10 man zelfs. Hoogwater 10 uur. De eerste worp was een ouden trouwden vriend van me steenbolk. Ik kom ze haast over al tegen als ik aan het zeevissen ben. Even later wijting wijting wijting,bot en een bolk er tussen door. Alle wijting was ondermaats. Bij elkaar had ik 22 vissen en me maat 10 . Me maat had 4 lijntjes kwijt geraakt ik 1 om dat ik aan hem vast zat.

We zijn er om 12 uur mee gestopt . Misschien gaat ik een dinsdag nog in verband dat we aas over hadden.

Aas pieren

Jack.

11-1-2020 Amazone haven

beste jack ben wezen vissen alleen,me zoon had nacht dienst. Veel gevangen ben bij 50 stuks er mee gestopt met tellen. Het lood raakten de bodem niet eens,en ze hingen er aan. Allemaal klein spul voor de meeuwen. Kregen ook nog controle van de politie,niemand van de 12 man die stonden te vissen kregen een prent. Niemand had dus ondermaatse vis bij zich. Aas was gezouten Pierre.

Groetjes Ted

 

5-1-2020 Amazonehaven

weer een volgenden vis dag voor mijn. Maar nu samen met me maat John weer eens.

We gingen naar de Amazonehaven toe. daar vang je altijd wel een visje. Ja vaak erg klein met velen te gelijk. Soms is het daar zo voor het lood de bodem raak hang de vis al.

Maar het is best leuk voor een paar uurtjes vissen,en je ben echt bezig. We waren er zo rond kwart over elf. De eerst draai waren gelijk volle bak 3 stuks bij mijn, Bij John 2 stuks. Leuk beging van een leuke middag zo. Helaas de vis was erg ondermaats. Hoe zal het toch komen dat ze zo ondermaats zijn . De stroming voedsel ? Is wel erg diep daar zo,maar dat mag geen invloed hebben vind ik. Weet iemand dat soms?

 

Ik had veel wijting bolk wel een paar dikke bolken er bij en nog een piep kleine schar. Ik had 3 vis soorten Jhon zelfs 4. bolk ook een paar mooie een maats en schar, en ja en een meun,volgens mijn 4 draadse meun.

Ik weet het niet zeker? Iemand wel hier zo.

We hadden 74 vissen bij elkaar,ja regelmatig 2 of 3 te gelijk.

John had dit nog noot mee gemaakt zij die. Hij had er 36 stuks. Ik 38 vissen.

Waar ik wel wat op viel,toen de pieren op waren gingen we over op zagers. Toen kregen we wel minder beet.

Aas Pierre zagers

Jack

 

4-1-2020 Amazonehaven

ik en mijn zoon zijn samen wezen vissen,heel veel vis in een paar uurtjes tijd. Wel heel veel ondermaatse vis. Wel een paar leuke maats vissen zo als schar en een leuke gul er zelfs bij.

We hadden er meer dan 40 bij elkaar de toppen stonden niet stil vandaag. Als aas gebruikten wij Pierre en gezouten Pierre.

Groetjes Ted

2-01-2020 Eerste vis dag van jaar ,Haven Rotterdam

het nieuwe jaar is begonnen en daar hoort een nieuwe visdag ook weer bij.

Ik ben naar Rotterdam gegaan,eerst even rond gevraagd hoe de vis het daar doet,voor ik er heen ging. Anders woord het Maassluis dacht ik. er werd mooie wijting toch weer gevangen ,en mooie bot. Maar wel gek hoor het zoutgehalte was erg laag,zeg maar gewoon zoet. Dat maak voor de bot niet uit,maar wel voor de wijting. Maar de hengels lagen zo rond half 12 toch in richting haven aan de over kant waar weer hard werd gewerkt . Het eerste half uur nog geen tikken te zien op me toppen. ja hèhè eindelijk na 3 kwartier een paar kleine tikjes ,even later op gehaald . Een botje was de klos. Even later zat de beet bij mijn er goed in,wijting yes ze zijn er weer, geen super grote ,maar vis is vis. Even later een echte dreun op me stok,zo een wijting van 29 cm yes. De beet zat er goed in. Even de video,s en foto,s door gestuurd naar vis vrienden. En even later kwam Ted met ze spullen er aan. altijd gezellig zeg ik maar.

Ted zag dat ik nog wijting ving en een bot en een wijting en een bot.

De beet was er later er helemaal uit,kwam dat Ted er bij was dat ze geschrokken van hem zijn?nee was ook nog eens doodtij. zelf ben ik er rond 4 uur mee gestopt. Maar mijn teller stond wel op 15 vissen. Niet slecht dacht ik in het beging van het jaar toch.

Ik had 2 mooie wijting de rest was klein en 2 mooie boten de rest ook ondermaats. Ted die later kwam ,zo ver ik weet had helaas niks. Hij kwam net op het slechte moment denk ik.

Maar we hebben wel lol gehad samen zo.

Volgenden week op zondag gaat ik met me maat John weer. Waar weet ik nog niet.

Aas zagers Pierre

Jack

zeevis verslagen 2019

                                                                                                                     29-12-2019 haven Rotterdam

ik wilden voor die paar uurtjes vissen niet te ver weg gaan,dus Rotterdam dan maar weer.

even nog het aas op maken wat ik nog over had gehouden van vorige week. De zagers dan.

Ze waren nog prima na 8 dagen moet ik zeggen. John die app me ik gaat mee,prima leuk John ging nog wat aas halen ,en had een nieuwe strandsteun gekocht. Ik was er rond 11 uur en John stond er al daar,zo . Er werd slecht gevangen begreep ik. Het zoutgehalten was dan ook super laag,zeg maar gewoon zoet. Er werd zelfs een voorntje gevangen,gekker moet het niet worden zeg.

Maar toch vissen. Na een half uur ging mijn top op de hengel tikken,heel zacht,even later opgehaald ,jeetje een botje zo klein als een postzegel. Maar goed is ook weer vis. De uurtjes ging voor bij zonder beet, en Jhon had nog helemaal niks gezien. John ging rond half 2 in pakken,ik bleef nog een uurtje door gaan. Ja en ik ving er nog 1 een Grondel.

Even later tegen half 3 in pakken en nog even met wat kennissen een praatje maken.

Volgend jaar maar weer beter.

Allemaal een top jaarwisseling,en hoop je weer te zien in 2020.

                                                                                                                                aas zagers

                                                                                                                              

24-12-2019 Maassluis

ik had nog aas over van een zaterdag,en ben dus nog wezen vissen met John.

Ik had er niet zo veel vertrouwen in moet ik zeggen,voor al dat weer. Een harden wind maar wel droog,en de zon die ons even kwam begroeten. Waar gingen we naar toe vroeg ik me af,waar te vissen en uit de wind. .Werd dus Maassluis de hoofdhaven bij dat huisje.

De wind bijna uit het westen kracht 6 stond Flink te beuken . zij tegen me maat eerst die pieren op maken,want die waren niet al te best. We waren er een uur voor hoog water en stonden daar best uit de wind . Maar onze hengels niet. Elke keer ging John ze hengels om. Geen emmer bij ons vergeten.

Dus slim zijn,ik had een klein emmertje bij me nog,en heb die gevuld met een steen. Ja dat werkten goed,en een tas aan gehangen. Allebei met 1 hengel maar,John ze hengel ook op mijn steun en vissen maar. De vangst was niet goed,wat ik al verwacht had. Ik 1 botje Jhon botje en een bolk en een wijting ondermaats. We zijn zo rond half 3 gestopt en richting huis naar de koffie en de kachel.

Ik Heb de zagers nog,kijken hoe lang die nog goed blijven anders even in vriezen. Ja dat doet ik nog wel eens meer.

En wie weet vrijdag of zaterdag dat ik toch nog even gaat . Ligt ook aan het weer.

 

Aas pieren

jack

21-12-2019 haven Rotterdam.

Samen met een ouden maat wezen zeevissen in Rotterdam. De berichten waren niet goed,net als het weer. Maar samen met peter toch een uurtje of 3 en half wezen vissen. Kan dit keer kort zijn,1 botje voor peter en 4 boten voor mijn. Waar zelfs de grootsten was van 34 cm.

Het water was te zoet had ik begrepen,dus geen wijting of steenbolken te vangen. Alleen plat vis.

Aas zat over dus dinsdag nog een paar uurtjes richting waterweg.

Zal ook de laatste sessie van het jaar worden denk ik zo.

Bij deze al vast allemaal fijne dagen en een mooie jaar wisseling.

Aas zagers Pierre

jack

16-12-2019 haven Rotterdam

weer een nieuwe sessie voor me, ik ben al vroeg weg gegaan zo rond kwart over 5 ochtend.

Het was lekker rustig op de weg ,dus door rijden. Ik was zo rond kwart voor 6 er. En ik kon gaan staan waar ik wilden. Geen andere visser te zien. ik ben Bij het houten hek gaan staan,heerlijk uit de wind.

Dus alle vis voor mijn dacht ik. Hoog water zo rond half 7. ik had dat aas nog over van die donderdag. De Pierre waren niet echt top meer,de zagers best wel. Zo rond kwart over 6 lag mijn lijn richten heiplaat . 2 hengel klaar gezet ,en de breek staafjes er op. Het weer viel niet tegen,maar de beet bleef nog lang uit,heel lang zelfs,wel een uur voor dat ik de eerste vis ving. Wijting niet groot maar ik was erg blij mee. Ze zeggen wel eens als de eerste schaap over de dam is volgt de andere. Dat bleek bij de vissen ook dus. Wel viel me op toen het licht ging worden namen de beet ook meer toe. Het lijk wel op mensen in de ochtend eerst ontbijten voor je gaat werken of in mijn geval vissen. Ik had 4 mooie maats wijting 1 zelfs van 34 cm,en heel veel steenbolken ook weer. Het Was dus alleen wijting en bolk.

Bij elkaar had ik toch zo 25 vissen gevangen. Ben er mee gestopt zo rond kwart over 10. 

Aas zagers Pierre

Jack

12-12-2019 heiplaat Rotterdam

van een andere visser gio54 die ik ken kreeg ik een tip gaat eens naar heiplaat toe.

Hij was er van de week ook zelf geweest en ving leuke boten.

Eerst ging ik toch naar sluisjesdijk toe om te kijken wat ze vangen,samen met me maat John . Er stond best wel wat vissers maar niet echt druk. Jo zeg John kunnen we niet even eerst naar heiplaat gaan,oke jongen wat jij wil. Er stond best een harden wind weer bij sluisjesdijk . Dus ik reed er snel heen,is immers 5 kilometer bij sluisjesdijk van Daan . Ik had er ooit wel eens gevist daar zo ook,heel lang geleden. Toen we er waren stond echt echt goed,in onze rug. Ik kon ver gooien. Ik merkte al gauw dat het niet echt diep is. Maar goed als je op het strand staat is het ook niet diep en vang je ook best wel eens goed. Na een half uurtje nog niks gezien bij mijn. bij me maat wel En ja hoor John ving een mooi schol van 32 cm. Eerst dacht hij bot,maar ik keek er even goed na en voelen was duidelijk schol. Bij mijn bleef het lang stil,te lang voor mijn. Even later John weer een vis,dit keer een echte bot van 32 cm. Ik zag eindelijk ook eens een paar tikjes en pak op yes John vis maar me lood liep vast net achter zo talud,en ik raakten de vis kwijt en me lood helaas. We zijn niet zo lang gebleven 2 uurtjes maar. Het was opkomend water. Helaas houd mijn maat het vaak in deze kouden dagen het niet zo lang vol. hij is beperkt,net zo als ik zelf maar we willen toch een paar uurtjes vissen. Ps ik kom daar zeker nog terug. Heb nog aas zat over,dus als het toelaat wat het weer betreft gaat ik zeker nog dit weekend vissen.

aas zager pieren

10-12-2019 haven Rotterdam

ik had nog een ons zagers over van de vorige sessie,van donderdag.

Vandaag moest het droog blijven en niet te koud,dus me zagers maar eens op maken.

John me vaste maat was er helaas niet bij vandaag. Rond 10,45 uur was ik in de haven,en me lijnen lag ongeveer om 11 richting heiplaat .er Stond een stevige zuiden wind,en de wind neem alleen maar toe in de loop van de middag. De zon was er wel bij deze ochtend. Later in de middag bewolkt. Me karper paraplu op gezet,zo dat ik toch uit de wind zit.

Het was trouwens laag water met helemaal geen stroom,

hoog water werd het na 15 uur.

En ja hoor binnen no time stond me stok al weer te trillen, laat nog maar even liggen dacht ik,tot me ander hengel klaar is. Even later hing de eerste bolk er weer aan.

En dat vangen, ging door allemaal wijting,veel onder maats,.had er 4 die aan de maat waren,zo rond 28 cm. De wijting heb ik aan me buurman geven Wim. Wim met ze maat komt helemaal uit Brabant vandaan.

De teller stond op 28 vissen bij elkaar,buurman Wim had er denk ik zelfs nog meer.

Ook zijn maat had vis,maar ook veel klein helaas.

Aas zagers

jack

5-12-2019 Amazonehaven

ja je weet als als je naar de Amazonehaven gaat,dat het 95 procent klein spul is.

Maar het is 5 december je weet niet  wat je dan  voor surprise je krijg hier zo van de sint.

Aas op gehaald 40 pieren en een ons zagers .kwart over vier lag 1 hengel van mijn in richting over kant van de haven. Ja ik had me 2 hengel nog niet uit gekleed of me top stond al te tikken. Zij tegen me maat John wijting. John gooiden zijn lijnen ook richting over kant,en zijn toppen stonden ook al gelijk te dansen. Het was feest weer ,bolken wijting. en ja de surprise , mochten we ook van de haakjes,uit pakken. 3 maats wijting toch nog voor mijn 2 stuks en voor John 1. plus John had een schar,die hij graag wilden vangen. Maar de echte surprise van mijn was ook een schar van 30 cm onder mijn kantjes op de spin hengel,wat leuk was dat. We hebben de pieren op gemaakt,dus nog zagers over. Wie weet zondag weer.

ps Sinterklaas en zwarten piet bedankt. Maar neem de volgenden keer graag warmer weer mee uit Spanje. Het was koud,maar de lol niet minder,ondanks de kou. Alles bij elkaar 30 vissen voor mijn 25 voor John.

We zijn om kwart over zeven er mee gestopt. Op naar huis naar de koffie en speculaas, en marsenpijn.  

Groetjes Jack .aas pieren

                                                                                       1-12-2019 Zeevissen haven Rotterdam,sluisjesdijk

ik had nog zat aas over van een vrijdag nog,zagers dus ik denk gaat zondag weer. Ja ik had toch niet veel te doen. Ik horden van jan dat het zaterdag heel slecht was. Er werd zaterdag bijna niks gevangen,volgens de berichten. Wel of niet gevangen,als ik wil vissen gaat ik vissen.

Ik had met jan afgesproken,hij had ook nog aas van een zaterdag over.

Rond 11 uur waren we er,jan ving al gauw 2 vissen tegelijk,ik moest zeker ruim een half uur wachten voor mijn toppen heen en weer gingen.

Ook ik had 2 vissen te gelijk,waar een mooie bot van 30cm bij zat. Wat zijn dat toch leuke vissen om te vangen als ze zo groot zijn.

Er werd mondjes maat gevangen die dag. Was trouwens wel heerlijk weer ,en toch nog veel vissers.

De vangsten van mijn wijting een paar mooie 1 van 30 cm en veel wijting ondermaats. Ook mooie bolken. Ik had er 13 toch nog,en jan had er 12 ook nog. Jan had wijting en steenbolk.

Ik heb mijn vissen aan jan geven. Was een leuke dag heel veel gepraat met ander vissers en veel gelachen.

Jan Ted bedankt voor de gezellig middag.

jack

29-11-2019 Rotterdam sluisjesdijk

ik had nog aas over van dinsdag,dus ik wilden weer graag gaan,en dat deed ik dus ook.

Ik kwam zo rond kwart over 12 aan bij lage water. Er stonden zo 10 tal vissers,maar later kwam er toch weer wat vissers bij. Zelfs uit Waalwijk vandaan. Wat nu Rotterdam geen toeristen plaats?

Ik stond net,toen me Surinaamse broeder Ray er aan kwam. Maar zijn broeder Heino was er niet bij dit keer. Ik stond bij het houten hek ,dus van niemand last met gooien. De eerste hengel ging weer richting heiplaat,en ik zet me hengelen tegen de steun,en me lijn straks,en daar was de eerste aanbeet al. Ik zij Ray nu al beet man. En dat duurden zelf tot 6 uur avond. De hengels hebben bij alle worpen vis op geleverd. Bij Ray liep het ook super goed. Ik had zeker meer dan 50 vissen,ik had bij heel veel draai wel 3 vissen te gelijk, dan weer 2 en later pas 1 vis. Dit heb ik nog nooit eerder hier gehad. .Ray die had zeker ook meer dan 30 vissen. Er zat wijting bij van 34 33 32 cm. En ook veel ondermaats,die zwemmen weer,Steenblok grote en een botje. Me broeder Ray had zeker 5 kilo vis mee genomen,voor ze broer .ook ander vingen wel een visje,maar niet echt veel zo als ik en Ray.

Zal ik dit nog een keer eens mee maken?

 

En van 30-11-2019 ging jan een kennis van mijn vandaag,en die zij was heel erg slecht haast niemand ving vis zij die door de telefoon.

Toch bizar dat gisteren een gekkenhuis was en nu bijna niemand iets. Maar dat is vissen,soms zijn ze met velen en dan weer helemaal niet,en dan is het heel hard werken voor een visje.

aas zagers

jack

 

                                                                                                                         

  26-11-2019 Rotterdam sluisjesdijk

me maat belden me op of ik nog zin had om te gaan vissen. Ja ik heb altijd zin daar in.

Dus vandaag zo rond 9 uur gaan vissen,alleen met zagers. De pieren waren er nog niet helaas.

Maar goed met zagers vang je ook goed vind ik zelf. toen we aan kwamen stond er nog niet veel te vissen. Dus de keuze was reuzen om ergens te gaan staan. We kozen om bij het houten hek te gaan staan,lekker uit de wind trouwens. Toen we stonden na drie kwartier nog geen beet gehad. Zij tegen me maat dat is niet best,normaal zie ik al gauw wat daar zo. Even gauw gaan buurten bij een meden vissers ,en lokaal visser Fred. Toen ik er net heen wilden lopen kreeg ik een aanbeet ,me maat pakten de hengel op , en riep me vis .ik langzaam weer terug met dat ouden lichaam,en me versleten heupen. Een wijting had me maat op me hengel gevangen, Fred kon wel even wachten vond ik,dus door vissen.

We hebben tot 14 uur gevist werd koud door de wind ook nog,daar dat we allebei nog al beperkt zijn wat onze gezond betreft gingen we in pakken.

 

Ik had 10 vissen voor al wijting steenbolk mooie bot van 34 cm en 3 mooie wijting maats. 27 cm 30 cm 32 cm. Alle vis wat te klein is zwemt weer ,de vis aan de maat gingen naar me Surinaamse broeders,die er ook weer stonden,Heino .

Er werd trouwens niet best gevangen,me maat 1 andere vissers zelfs niks. Fred ook maar 1 van af 8 uur.

Maar ondanks alles weer heerlijk gevist. Misschien vrijdag nog met het aas wat ik over heb nog.

                                                                                                                                        Groetjes weer jack.

Jack met 2 mooie botten,en nog een mooie tong

                          leuke tong                                                                                                Jack met een mooie wijting van 32 cm

20-11-2019

Zeevissen sluisjesdijk Rotterdam

ik had nog aas over van een zondag,en wat aas gehad van Cor die dag. Dus elke dag ander krantje er om heen doen om ze zo lang mogelijk goed te houden. Ik zat te twijfel gaat ik naar Rotterdam of Maassluis of Vlaardingen. Rotterdam werd het dus. Ook dacht ik gaat ik woensdag of donderdag?

Toen ik woensdag ochtend naar buiten keek,dacht ik ja toch van daag maar. Horden op de radio dat het in de middag bewolkt werd. Niet dus ja of het moet van de industrie zijn.

Perfect weer,en de pieren waren niet echt best meer,maar ik moest er maar mee doen. Wel de zagers zat,er nog wat leven in.

Rond kwart over 9 moest het hoog zijn. Ik kwam om half 12 pas. Was trouwens niet druk. Gauw me eerste hengel richting industrie gegooid. Ik was met me 2 hengel bezig en zag al beet.

De vangst van mijn viel niet tegen. Ik had 32 vissen bij elkaar,veel wijting en bot en ja zelfs nog een mooie tong tong van 32 cm. En Echt mooie botten en 1 mooi wijting. De vis die maats waren heb ik aan een meden visser geven,met de naam Bart,hij ving ook vis voor al grondels,en wat wijting.

Ook kwam er 2 heren op leeftijd een praatje maken,wat super leuk was. Zij gaan vandaag vissen. Succes heren. Ook kwam er nog iemand vissen,en dat was jan. ja kon Bart goed dus er werd wat afgepraat onder elkaar.

Ook werd de telefoon nummers aan elkaar geven. Jan die wil graag eens met dixhoorn mee met zo boot. Zelf heb ik dat ooit ook eens gedaan. Was echt top toen.

Jan ging vandaag nog misschien vissen,succes .

Jan en Bart,we houden contact en dat met die boot komt goed.

Ook wil ik bij deze Murat bedanken voor ze informatie over de pier in Scheveningen top man.

Kijk ze zijn er nog vissers die je graag wat wil delen. Ook trouwens hier op deze site. Super mannen.

Aas pieren zagers

 

 

17-11-2019

sluisjesdijk Rotterdam

ik had nog aas zat over van de vorige sessie in Vlaardingen,Pierre goed kunnen houden.

Elke dag in een nieuw krantje verpakt. Dus ging ik maar vandaag lekker vissen het weer.

Was prima,maar de vangsten vooruit zichten,waren niet best daar zo van horen zeggen

Ik was daar rond half 10 was al laag water aan het worden,maar er stond helemaal geen stroming.

Geen goed teken vind ik zelf. Ook was het super rustig,zo een man of 10 maar.

Later zelfs stond ik met 6 man.

Maar het zat er dik in,het water is nu te zoet met al die regen. Ik ving 7 boten waar van 6 dik aan de maat. En 3 wijting,ondermaats,zwemmen weer. Ik had de 6 boten weg geven aan een meden visser die ze graag wilden hebben. Toch weer iemand blij gemaakt. Naast me stond 2 vissers Cor,die man is invaliden,helaas ving Cor en de persoon naast hem helemaal niks.

Later gingen ze ook weg,en heb ik hun aas gekregen. Bedankt daar voor. Maar links van me die andere vissers vingen wel echt 2 mooie wijting.

Ik Ben gestopt om 14 uur. Aas mee naar huis ,dus vissen weer van de week. Ik hoop op woensdag we

Aas pieren

jack

 

13-11-2019 Vlaardingen.

Een nieuwe sessie,dit keer met me maat John weer eens, altijd leuk met ze 2.

John die had gevraagd, of ik zin had om te gaan vissen,ik heb altijd zin wat dat vissen betreft. Maar ik zag dat het slecht weer werd. Dus ik had me twijfels om te gaan. Maar ben Dus toch gegaan John die wilden er even tussen uit met al die verbouwingen. Dus aas gelijk opgehaald,zo een 60 pieren.

Gauw alles in orden gemaakt voor de eerste buien weer met bakken tegelijk naar beneden komt.

De laatste tijd is er wel veel water gevallen weer zeg. Dat is niet best voor de wijting,te zoet ,zeker niet als je ver op de waterweg staat een eind van de zee. En daar om had ik ook me twijfels om daar te gaan vissen. Liever meer richting zee heb ik graag met al dat regen water.

Maar we vingen vis ,wel niet veel. Ik had 2 boten mooie trouwens John ook 1 wijting en ja heb je weer steenbolk. John had nog een grondel.

Een paar meter naar recht van ons waren er ook 2 aan het vissen. Ook bot kleine wijting ook.

Het weer was inderdaad een drama geweest.

3 uur voor en 1 uur na hoog. Van de 60 pieren heb ik nog genoeg over dus kijken of ik van het weekend nog gaat.

Aas pieren

 

 

                                                                                                                     6-11-2019 haven Rotterdam

en daar ging ik weer vissen,alleen weer me maat is erg druk op dit moment.

Aas op gehaald op de Egale Rotterdam.,zo rond half 10. mooie pieren net binnen gekregen. 40 stuks voor me zelf vond ik het genoeg voor een uurtje of 4. ja het zal druk zijn in sluisjesdijk zij die tegen me Erik van de Egale , Maar daar was ik al bang voor. Maar ik ging toch die kant op,of anders naar Schiedam of Vlaardingen.

Toen ik aan kwam schrok ik toch wel zeg man man wat druk. Zelfs het zij kanaal stond vol.

toch even nog kijken achter het gebouw, kijken 2 heren stonden daar zo die ik kon. En ik vond daar een mooie stek vond ik zelf,mooi op zo kruising. De heren hadden hun visje al gevangen,maar wel veel klein spul. Het was op komen water ,rond haf 12 hoog dus mooi om te gaan vissen,dat dachten die dag nog meer. Bij de eerst worp gelijk prijs,wijting. Wel ondermaats dus terug. Andere hengel even later er ook bij. Het ging weer best goed een bot van 23 cm. De heren naast mijn mocht de vis meenemen. Je weet ik vis om te vissen niet om ze te eten. Even later weer een wijting mooie maat 28 cm,dus ook weer weg geven. Even later buigende mijn linker pook,wel erg hard door,tong grote bot paling? nee een wijting van bijna 36 cm,eerst dacht ik gul had toen ik hem binnen draait. Wat ging dat zwaar zeg.

Ook deze gingen naar me buren toe.

Ik had 12 vissen op 1 bot na allemaal wijting,geen steenbolk dit keer yes.

De ander die rechts van mijn stonden hadden bij niks,ze kwamen uit Zeeland ook nog eens. Wel rot voor die mensen.

Gestopt rond half 3. was weer een leuke sessie. Heino nog bedankt dat ik vlak bij je mocht staan en de van de foto,s maken.

                                                                                   Volgenden sessie staat gepland op dinsdag weer.

                                                                                                                        Aas Pierre 

                                                                                                                                 jack

wat een mooie wijting voor jack,net geen 36 cm.

jack met een steenbolk.                                                                                                   een mooie wijting van 32 cm voor jack.

3-11-2019

Zeevissen haven Rotterdam sluisjesdijk

ik had nog wat aas over van een donderdag nog,30 pieren en wat zagers.

Dus geen voetbal voor mijn kijken maar lekker vissen. Ik was alleen me maat kon niet helaas,zelfs de eerste 2 weken niet. Dus alleen dan maar.

Ik ben rond een uur of 11 ochtend begonnen,was nog even druk met vissers. Maar naar na een uurtje of 2 ging het regen,dus gingen er een hoop op huis aan. We stonden dus later met 5 man.

Binnen nog geen 2 minuten had ik al vis,ja me vrienden steenbolk, wel een mooie matsten.

Even later een botje en wat kleinen wijting. Later nog wat bolkjes. ruim tegen 3 uur echt een mooie wijting van 32 cm. Me ander lijn zat door me andere hengel heen,wat een zooitje was dat zeg. De vis los gemaakt en daar na de schaar in gezet.

De regen was gestopt ik had nog een piertje of 6 ,dus nog 1 keer dan maar. Andere hengel al in gepakt,en ik ving nog een kleine schar.

Gelukkig had ik me paraplu bij me. Ik had 13 vissen bij elkaar.

Tot de volgenden sessie weer.

Aas zagers Pierre

jack

                  John de tongen king ,deze mag er ook weer wezen 34 cm                        En ja hoor de bolken volgen mijn over al,en een mooie tong 32 cm

31-10-2019

zeevissen Vlaardingen

ik en me maat wilden eens ergens,anders gaan vissen. Ik zij oké ik weet best nog wel wat stekken,waar je leuk kan vangen,en niet te ver weg is. Vlaardingen dus,ik zelf ben er wel eens meer geweest,  Maar het is best wel wat veranderd daar zo zag ik. maar Eerst het aas ophalen bij wout van leeuwen. 60 pieren en een ons zagers. Wat een mooie pieren en zagers hebben ze daar toch zeg.

Om half 4 gingen onze lijnen te water. We waren 2 uur voor tot 2 uur na.

Het eerste half uur geen beet te zien, zitten we hier wel goed of woord het vandaag niet veel?

Het was erg koud deze dagen zelfs nacht vorst gehad, en een stevige oosten wind ook nog eens.

De paraplu eens maar op zetten. En dat scheelden 2 jassen wel. Na zo 40 minuten ging het toch lopen. Me eerst bot en me maat John 2 boten te gelijk die bofkont. Toen de stroom er goed in zat en bijna hoog water was,en donker werd ging het los. Aanbeten volgenden elkaar op. Boten tong ,John had er zelfs een tong van 32 cm er bij en zelfs een mooie schol,en die vang je niet zo veel meer. En Die tong  van mijn was 30cm.

Ik had 13 vissen en John er 9. wijting steenbolk tong en bot,grote bot ook hoor. was weer een prima sessie maar wel koud.

Aas zagers pieren

jack

 

23-10-2019

                                                                                                           zeevissen Rotterdam haven sluisjesdijk

en daar ging die weer zeevissen John en jack. Eerst nog even 60 pieren op gehaald weer bij de Egale in Rotterdam. Plus we hadden nog 2 ons zagers die we van een zondag nog over hebben gehouden.

Vol moed naar de waterkant, we waren rond half vier en het was laag water .zal het druk wezen zo als een zondag zij me maat tegen me,nee zij ik tegen hem denk het niet,want de beste tijd is al geweest.

Ik had gelijk,wel was het nog druk trouwens. We stonden vlak bij waar we zondag zatte. In het midden. Ook stond er een paar tentjes, en het was piet met ze maatjes. Piet is en wel bekend persoon daar zo,en vis al jaren daar zo. Piet zat er al een paar dagen en ging nog door tot vrijdag.

Heel veel steenbolken en wijting en paling had die gevangen, en 2 tongen. Het was niet echt wild zijden ze.

De hengels klaar gezet en gooien maar richting heiplaat. Een hengel zo ver mogelijk weg ,de ander dicht onder de kant. John zat ook niet ver te vissen.

Ik had 13 vissen bij elkaar wijting steenbolk, de wijting ondermaats. Alles terug gezet.

John had er maar 3 steenbolk wijting en een grondel. We dachten in donker gaat helemaal los,niet dus. Gestopt rond half negen avond.

                                                                                                                                Aas zagers Pierre

                                                                                 jack met 3 wijting te gelijk. wat kan het vissen toch mooie zijn

                                                                                              20 -10-2019

                                                                                              zeevissen haven Rotterdam

ik had nog wat aas over van de donderdag,dus daar gingen we weer.

Toch nog even wat aas gehaald bij de Egale Rotterdam. Een ons zagers nog.

Maar later bleek,dat we aan die Pierre en zagers van donderdag echt nog genoeg hebben.

Dus nog een ons over voor een woensdag dus. Aan gekomen rond kwart over 10 en wat was het druk zeg wauw. Er was geen plaats meer. Zij tegen me maat gewoon nog even wachten nog. De meeste waren er al van half 6 ochtend,in verband van hoog naar laag. Even nog wat kennis gesproken over de vangsten, was niet echt top geweest tot nu toe.

Maar we wilden vissen,goed gevangen of niet. Na nog een 20 minuten,ging er 2 weg ,dus onze spullen gepakt en alles in stelling brengen.

Naar maten het lager werd des te meer gingen er weg . Op eens plek zat. Het weer was ook echt super goed.

De vangsten ik had 15 vissen bolk wijting,mooi trouwens botjes en een grondel. Dus 4 soorten.

Helaas voor mijn geen tong. Dat moeten we aan de tongen King John over laten.

John had een tong van 32 cm. Paling bolk en ondermaatse wijting.

Hij had 13 vissen,we hadden het echt weer goed gedaan. Rond 3 uur waren we gestopt.

                                                                                                                       Aas zagers pieren 

                                                                                                   

                                        John  met een paling                                                                                                          een wijting voor jack 28 cm

17-09-2019 zeevissen haven Rotterdam Sluisjesdijk

En we gingen weer John en ik aas weer op gehaald bij de Egale Rotterdam.

100 pieren en 2 ons zagers,wat achteraf wel te veel was. We waren er om 9-30

van laag naar hoog. Het was best aardig weer nog,zon en een klein buitje kwam langs. De wind was kracht 3 zuidwest . En Het was totaal niet druk,zo 5 man en er Weerd nog niet veel gevangen.

Ik Zij tegen me maat daar gaan wij wat aan doen. Maar het eerste uur bleef het ook eng stil zeg.

Maar ik heb dat hier wel meer mee gemaakt,dus afwachten.

En ja hoor na 3 kwartier vissen kwam mijn eerste aan beet. Een botje en een mooi steenbolk.

Ja ik woord de bolken King genoemd,geen echt leuke naam ,maar waar ik ook zit ik vang ze bijna altijd. Na de eerste vangst ging het echt goed weer, ook bij me maat John.

Ook bij de ander vissers Weerd,er ook vis gevangen ,en het was erg druk geworden zo 25 man en vrouw bij elkaar. Tijd om weg te gaan. Zo rond 2 uur gestopt. Was weer leuk geweest,en de vis had ik dit keer mee genomen,voor een vriend van me.

Mijn teller stond op 25 vissen toen we er mee stopten.

Ik zelf had 5 soorten vis gevangen. Tong bolk wijting botjes en ja geloof het of niet ook 2 winden,me maat ook. We hebben nog aas zat dus zondag weer vissen er mee,ze staan goed in de koeling.

                                                                                                    Aas pieren zagers

        jack met een bolk en botje                                                                                              John met een winden.

 

jack met een mooie wijting van 32 cm

Zeevissenhaven Rotterdam sluisjesdijk 9-10-2019

                                                                        ik ging rond half 10 weg om me aas op te halen bij de Egale Rotterdam,Pierre en zagers.

                                                                         Ik had 60 pieren bestelt en een ons zagers. Me maat John ging dit keer niet mee. Hij had ander dingen te doen.

                                                                         Rond 15 uur was het hoog water dus mooi op tijd weer,de eerste hengel Pierre er aan.

                                                                         Ik gooiden richting heiplaat. Na nog geen 5 minuten lag me aas er in en gelijk bingo.

                                                                        Een mooie bolk en een wijting,goed aan de maat trouwens.

                                                                        Even later hengel 2 zagers,ik wilden wel eens zien welke aas het beter deed.

                                                                        Even was het rustig ,hier en daar zag je bij de meden vissers een bolk of wijting of botjes en tong boven komen.

                                                                        Na zo half 1 ging het echte los bij mijn. Veel beet soms de hengel helemaal krom.

                                                                        En tussen 17 en 18 werd het helemaal top.

                                                                       Ook de regen kwam met bakken te gelijk naar beneden toe,veel wind. Ik had me karper paraplu,

                                                                        van 250cm bij me dus ik zat goed uit de wind en droog. Rond 18 uur stonden er nog maar 3 vissers van de 15.

                                                                         rond 18-30 houden ik voor gezien.

                                                                       Ruim 30 vissen een wijting van 32 cm een bolk die echt groot was,voor de rest botjes en klein bolkjes en wijting..

                                                                       een ander visser had een wijting van 38 cm,wat een top vis was dat.

                                                                                                          Was een super sessie. volgenden week weer.

                                                                                                                 Ps de pieren deed het toch het beste.

                                                                                                                                           Aas zagers Pierre.

 

zo vang ik ze graag de steenbolken 30 cm

                                                                                                                 4-9-2019

                                                                                         Zeevissen haven Rotterdam/sluisjesdijk

                                                                                        John en ik hadden afgesproken om rond 14,00 hij was weer mooi op tijd.

                                                                                        Even gauw naar de Egale voor het aas. lekker dicht bij trouwens ,waar we gingen                                                                                         vissen.

                                                                                        We wilden nu ook eens Pierre maar helaas die had die niet.

                                                                                        Dus zagers alleen dan maar. Toen we in de auto zaten regenden het zeer                                                                                                       hart,gelukkig toen we

                                                                                        alles uit aan het pakken waren was het prima weer. Wind noord west 3 later ging                                                                                         die naar zuid.

                                                                                       We waren ruim van te voren er al voor dat het water op kwam. We vissen dus van                                                                                          laag naar hoog.

                                                                                          Ik had al gauw steenbok gevangen,daar na viel het stil. Later een uur voor hoog                                                                                          water ging het los.

                                                                                       Ik had 5 tongen 2 botjes en steenbolk. John had 1 steenbolk en 4 tongen.

                                                                                       4 tongen waren groter dan 27 cm. Wat ook opviel we kregen vaak echte dreunen

                                                                                                             op de toppen,maar de vis hing niet,helaas.

                                                                                       Ik en John nemen haast nooit vis mee,dus een paar tongen weg geven,aan 1 van                                                                                        onze buren.

                                                                                       Ik zeg altijd ik vis om te vissen niet om vis te eten.

                                                                                       ik lust wel vis maar ben te lui om ze te slachten helaas. Ook vind ik het een                                                                                                    gedoe.

                                                                                                                                      Tot de volgenden sessie

                                       Aas zagers

jack vang ook wel eens een mooie tong,in plaats van bolken.

                                                                                  2-9-2019

                                                     

                                         20-09-2019 Bootvissen Oosterschelde met de eendracht.

me maat John had via vakantie velling.nl een trip geboekt om te gaan bootvissen.

We hadden er lang naar uit gekeken die dag,zal het wat worden een haai rog of kreeft?

En zal het mooi weer zijn? Nauw dat was het 21 graden heerlijk. Ochtend was het nog wel fris.

Om kwart over zeven waren we er al. Dus ik dacht spullen op de boot zetten. Nee nee je kan toch lezen in je mail dat je pas om half 9 kan in boeken. O echt ja ,later begreep ik het wel. Als ervaren bootvissers,wist ik wat te doen.

Het waren allemaal mensen die een dagje via de vakantie .nl geboekt hadden.

De zeer onvriendelijk schipper dacht volgens mijn,o daar komen weer een paar sukkels vissen.

De schipper legden uit,we gaan op steenbolk vissen. Ik dacht dat ik een infarct kreeg. Steenbolk ik woord daar gek van.

Zeg tegen me maat nee toch,ik dacht op rog haaitjes of plat vis. Na alles uit gelegd te hebben aan de vissers,ja er zijn bij die hebben nog nooit een hengel vast gehouden.

Hoe je het aas er op deed,hoe je moest gooien,nee laten zakken zij die. Ik niet overhands worp.ja binnen no time zaten de vissers allemaal in de war bij elkaar. Ik heb even me buren uit geleg wat je het beste kon doen,en hun zwaarden lood geven.

En hij Delden de zagers uit. Eerst poste was gratis. Is je aas op laat het even weten dan.

Ja al de visser laten hun lijn zakken met misschien pak weg 150 gram lood die ze hadden op hun lijn. Velen huurden een lijntje hengel molens. mijn god de hengels kwamen nog uit de tijd van christus dacht ik. ogen die vast zaten een tijgerreepjes pick-up molens ze krakten over al.

Ik had mijn eigen spul met me maat.

Ja zo hengel kost 10 euro per persoon. Onderlijn kwijt 4 euro en lood 3 euro zagers 9 euro.

Dus tel uit wat die hengels al op brengt van die vissers. Zo 300 euro.

De vangst nu wa steenbol steenbolk steenbolk en af en toe wijting.

Toch werd er een super mooie kreeft gevangen. Zelf verspelde ik helaas een kreeft,die had me steenbolk helemaal gestript toen ik binnen haalden.

Ook kan er nu niet meer geboekt worden via de vakantievelling.

Na af loop waren er nog heel wat herrie onder de vissers en schipper en de vrouw die achter de bar stond

er werd zo maar op je rekening gezet,wat je niet besteld had. En hij wilden het aas waar je voor betaald heb,en niet gebruikt niet terug geven,ook aan ons niet. Maar dat pikten we niet trouwens.

Later heb die toch aan ons geven en ook aan die andere.

Met dat aas gingen we zondag vissen in Rotterdam.

Ps hele slechte ervaring met deze Eendracht,aas was ook slecht en niet veel voor de 9 Euro.

Toch denk ik zelf dat ze dachten hier bij deze dagjes mensen kunnen wij een slaatje er op uit slaan.

Maar niet gedacht dat er toch een ervaren vissers bij waren.

Ps voor mijn geen Eendracht meer en ook niet de vrolijke visser want dat hoort bij elkaar. Ook horden ik dat er vaak een ander schipper vaart,ook stond er te veel man op de boot. Waar normaal 22 man stond er nu maar liefst 30.

geen beste reclame dit. Nog een tip als je wat bestelt maak er een foto van.

Aas zagers

jack

                                             Een bot voor jack                                                                   Een brasem in zout water

                                                                                                   22-09-2019 Zeevissen haven Rotterdam

we hadden nog zagers genoeg over van het bootvissen. Dus ik en John gingen maar weer.

John was om 7 uur bij me. Hoog water half 10. daar aan gekomen was weer super druk.

Maar wij hadden toch een mooi stuk voor ons zelf. Er werd beste wel wat gevangen zo als tong wijting ja snoekbaars en bolken natuurlijk weer. Zo gewoonlijk een spin hengel onder de kantjes. De stroom zat er goed in. Rond half 1 er mee gestopt. Ik had 5 vissen een mooie bot en 2 botjes

brasem ja haha van zeker 50 cm onder de kant en een koolblei. Helaas me maat John weer niks.

Aas zagers

Jack met een botje,hij had die dag 7 vissen

 

                                                                                                        15-09-2019 zeevissen Rotterdam

                                                                                                    en daar ging die weer zeevissen?hoe wel ik vind het haven vissen in                                                                                                               Rotterdam.

Jhon had de zagers al gehaald bij Egale zaterdag en we wilden net 3 uurtjes voor hoog wat gaan vissen. En rond een uur of 3                                                                                                             aangekomen zat er best nog wat meer vissers.

                                                                                                    En de lijnen lagen al gauw in. Er werd niet echt best gevangen,soms een                                                                                                         tongetje bolk,en ja brasem van 60 cm

                                                                                                                                                 

 

                                                                                                    Zelf ving ik toch nog bij elkaar 7 vissen,1 brasem 4 botjes een steenbolk grondel .

Helaas me maat ving niks. Daar begrepen we niks van. Ook werd er niet echt veel gevangen toen wij er waren. We zijn door                                                                            gegaan        tot half 10 avond,en we                                                                                                          zaten daar met ze 2 ,de andere waren al weg gegaan .

                                                                                                         Vrijdag bootvissen op de Oosterschelde,dan hopen we rog of haai te                                                                                                                vangen.

 aas zagers

                                             

                                                                                   Jack met ze eerst wijting van die seizoen,had er 3 gevangen wijting.

 

                                                                                                                   10-09-2019 Zeevissen Europoort

                                                                                        John en jack wij gingen weer eens samen op pad om te gaan zeevissen.

                                                                                        We gingen 15 uur weg,eerste het aas op gehaald bij wout van leeuwen.

                                                                                        Zo rond 16 uur gingen onze lijntjes te water. Jhon met 2 strand hengels

                                                                                        ik met maar 1 strandhengel en een spinhengel onder de kant.

                                                                                        Het was laag water en prima weer.

                                                                                         Bij elke draai had ik vis,hoefzaak steenbolk. Maar er kwam ook wijting boven.

                                                                                        En het was veel al klein spul. Jhon die had alleen steenbolken gevangen.

                                                                                        Ik nog 3 wijtingen,maar ondermaats. Ik had zeker 50 vissen bij elkaar.                                                                                                                                                           Jhon  had er ook zeker 30 stuks. Rond half tien avond                                                                                             gingen we weer richting huis.

                                                                                          Mooi maar zeker voldaan.

                                                                                                                                                           

 Aas zagers

 

                                                                                   

 

1-09-2019 zeevissen Rotterdam

                                                                                Jhon en jack gingen weer,vissen. We hadden peter ook mee gevraag,helaas hij

                                                                                had andere dingen te doen. Even nog snel aas op halen bij de Egale Rotterdam.

                                                                                En dat op zondag zeg. Hij is open op zondag van 6 uur tot 13,00,geweldig toch.

                                                                                       2 postjes zagers,zag er goed uit,we konden gaan vissen. Na zo 5 minuten rijden                                                                                            van de hengelsportzaak                                                                                                                                                                                                                vandaan.

                                                                              Aan gekomen met afgaand water. Was niet echt een top drukten.

                                                                               Ik 2 hengels en Jhon. spinhengel onder de kant en voor dat die op de bodem kwam                                                                                                                                         gelijk beet.

                                                                                                                                           Een Grondel,melden zich.

                                                                             Jhon had bij ze eerst draai 2 tongetjes. Hij had niks gezien van een aanbeet.

                                                                            Maar tong blijven vaak liggen met hun aas in de bek. Pas als ze weer gaan zwemmen

                                                                                                                                         zie je de aanbeet pas.

                                                                             Ik had 3 grondels 2 botjes,Jhon de tongen King had 3 tongetjes bij elkaar.

                                                                            Toch werd er mooi maats tong gevangen. Het was niet echt top maar we hadden weer                                                                                                                                                  vis .

                                                                                                                                                           Aas zagers

 

                                                                                          John  de tongen King met 2 tongen te gelijk                                       

                                                                                                                            25-08-2019

 

                                                                                                                            Zeebaars/fint

                                                                               En daar gingen we weer Jhon en jack ,bij de dsm nu overkant Rozenburg.

                                                                                                         Was hoog water rond 9 uur en we vissen,met af gaan tij.

                                                                             Heel veel vuil trouwens. Na een uur nog geen beet gehad de stroom zat er goed in nu.

                                                                             En ik zag ook geen fint springen,en in eens een aanbeet voor Jhon,even werd er hard

                                                                                                                              aan getrokken aan ze lijn.

                                                                             Dat moet zeebaars zijn?helaas onder de kan schuurt ze lijn af,jeetje wat jammer.

                                                                              De uurtje er na niks meer gezien,ook nog even bij de waterkering geweest,ook daar                                                                                    niks.

                                                                            Het is de eerste keer van het jaar dat we geen vis wisten te vangen.

                                                                              En nu maar hopen dat het de laatste keer is geweest?

Aas kunst aas pilker en pluggen.

PS denk dat het fint seizoen nu wel over is.

                                         

   Peter De fint King was weer in ze nopjes met vissen en was goed bezig weer.

18-08-2019 Fint vissen Rozenburg

En daar ging die weer lekker vissen op Fint of ja natuurlijk zeebaars.

Jhon jack en peter met ze drie dit keer,altijd leuk. We gingen vroeg

                  om 9 uur ochtend,in verband met de tijden. Fint vang je beste met laag water.

                   Het was bewolkt en wat lichten regen. Ja dat is vaak geen top weer voor de fint.

Maar we hadden er zin in,om 10 uur gingen

de Pilkers richten hoek van Holland

ik en peter hebben ook altijd wel een vliegje als bij vangst,werk erg goed.

Voor mijn duurden het niet lang voor ik beet had,helaas en dat gebeurd,wel

eens dat de vis losschiet.

                                       Ik had 7 los schitter onder de kant,Jhon had ze eerste fint,en ook had hij een paar los schitter.

Peter de fint King had er 13 en maar 1 los schitter,.

Toch wel raar zo veel gelost,haak is gewoon goed en ik slaat toch goed aan.

                                                                                                                        Aas                                                                                              

                                                                                                                              Kunst aas Pilkers vliegje

                                                 

          Peter met een mooie fint op ligt materiaal,leuke sport dan.

 

18-08-2019 vissen haven Rotterdam.

 

 

Ja ik en Jhon hadden afgesproken donderdag nog een paar uurtjes te gaan vissen.

Wel wat dichter bij huis,we hadden nog wat aas over van een dinsdag nog.

Dus wilden Jhon graag nog gaan, en ja ik ook.

Toch nog even een postje zagers op gehaald,bij Ahoy Rotterdam.

We kregen daar te horen dat het allemaal niet best was in de havens.

Ja waar hoor je dat niet hé.. er stond echt veel wind uit het westen,

de hengels met steunen gingen bij bosje om. , Ik zelf had het verzwaart.

We gingen lekker toch,en achteraf geen spijt.

Ik ving van half 5 tot 8 uur toch nog 7 vissen,voor daar zeker niet slecht.

Jhon helaas 1 botje.

Ik had 2 tongetjes 3 botje brasem en een winden ja van alles wat. En me laste vis

viel er af,ik kon niet goed zeg wat het voor vis was,maar dacht zelf een dikke voorn.

Het is daar zo brak water,werd zelf een snoekbaars gevangen van 78 cm.

Wat me ook op viel er kwamen echt grote tongen boven paling en ja zelfs wijting al.

 

Aas zagers.

13-08-2016 Zeevissen Europoort

 

was weer zo ver voor mijn en me maat Jhon,we gingen er weer voor.

Aas op gehaald bij wout van leeuwen Vlaardingen.

Weer met zagers,het weer viel niet echt tegen,west 3 en 1 echten stortbui gehad.

We hebben toen een kwartier in de auto gezeten,tot het over was.

Ken je nu al zeggen was weer een feest,om weer te vissen.

Super veel gevangen,wel heel veel bolken,en veel kleintjes.

Aas zagers.

 

Drie bolkjes te gelijk voor jack.

 

 

                                                           Dinsdag ochtend als me gezondheid het toestaat weer zeevissen met me maat.

                                                         31-07-2019. we zijn wezen vissen op fint,was erg slecht de vangst 2 vissen.

                                                       en het weer was ook nog eens super slecht op de landtong Rozenburg.

                                                       wel de wind in onze rug.

                                                                                            Aas kunstaas pilker

 

                            

             

                                                                                                                                            

.

 24-07-2019 weer een sessie.

                       waar het buiten bloedheet is zo 35 graden en een record gemeten is van 39 graden.

                       gaat ik,en me maat Jhon toch weer zeevissen.

 

                       

Ja de hobby gaat gewoon door ondanks dat het heet is.

 

                       Jhon had weer voor het aas gezorgd,Zagers weer.

                                                    We gingen niet zo vroeg weg in verbad met de tijden van het water

 

                                 8 uur was Jhon weer bij me, en hij had weer gezorgd dat we weer koffie hadden.

                     Ja ook blijven we dat drinken ondanks dat het  warm is.

 

                         We gingen niet ver weg,de haven van Rotterdam daar wilden we gaan vissen.

                      Maar aan gekomen zo rond half 9  en bleek dat er er meer mensen gaan

                                                                                      vissen,want het was top drukten. 

 

                                                                                   Ja zij ik tegen Jhon vakantie ook nog mooi weer prima getijden,

                                                                                     en dat alles te samen zorg het voor top drukte.

 

                                                                                        Maar er was gelukkig nog een mooi plaatsje vrij voor ons.

                                                       

Hadden ze dan toch nog rekening met ons gehouden?

 

 

                     Nu het vissen zelf,links en recht werd er een botje tongetje

                    en zelfs steenbolk gevangen.

                    Ja je lees het goed steenbolk,in de Rotterdamse haven.

 

                    Het was niet echt best,ik had op me spin hengel een tong

                    net onder de maat helaas.

                  Jhon had ook een tongetje,en ik ving nog een mooie bot.

                  Wat een klap op de hengel zeg.

 

                    Wij boften nog met 3 vissen,er waren er bij die hadden echt niks.

                  Naast ons de rechter kant stonden 3 vissers uit België,

                 die hadden te samen 8 vissen,tong bot.

                         En later op de avond stonden wij met onze zuiden buren er alleen nog.

 

                            Wij gingen rond kwart over 1 in de nacht in pakken,ook onze zuiden buren.

                 Het was geen top sessie maar het was weer super leuk.

                                                                                                                                                 Aas Zagers