Voor de witvissen Verslagen Scrol naar benden toe

Voorntjes/blikjes Grondels winden.

Brasem/Zeelt Giebel 

Witvissen Verslagen 2024

Witvissen Verslag Ted 17 /en 20 Mei 2024 Zeeland / Brabant Visvijver 

Na lange tijd weer eens aan het hengelen geslagen. Geen sessie op de Sluisjesdijk, want het water was door de vele hoosbuien aardig zoet maar lekker weg met de pinksterdagen. Wat zoekwerk leverde een camping met visvijver op en wel bij het plaatsje Zeeland. Zeeland ligt in Brabant en de camping ligt parallel aan de start en landingsbaan van vliegbasis Volkel. Dus herrie zat maar niet op beide Pinksterdagen. Goed, donderdagmiddag aankomst, camper gereedmaken gevolgd door de visuitrusting. De camping heeft een vrij grote visvijver en een flink aantal vissteigers dus zitten in het natte en of schuine graskantje is niet nodig. Hengels in gereedheid, tijgernootje er aan en ja hoor na ongeveer anderhalf uur een mooie spiegelkarper. Verder geen vis die dag. Vrijdag één keer een aanbeet en noppes naar binnen. Zaterdag ook de vaste stok maar klaar gemaakt, baasde met Power scopex gemixt met Chocolate Orange. Dobber te water en het aas kreeg niet de tijd om te zakken. Bam, een Zeelt had trek en binnen. Daarna nog een paar Zeelten gevangen alsmede wat grote Voorns. Op de Karperhengels één aanbeet en verder niets.  Zondag, 1e Pinksterdag, de tijgerbollies weer te water en na een aanbeet en wat Zeelten verder geen Karper te bekennen. Ook bij de collega vissers niet.

Zo 2e pinksterdag is aangebroken en na ongeveer 3 uurtjes alarm op een Karperstok. Geen Karper maar wel een snotvis ook wel Brasem genoemd. Al met al toch wel een leuk Pinksterweekend en ondanks dat ik zeevissen leuker vind beviel me deze vissessie toch ook wel, dus ga je zeker meer van me horen

TED AAS  Bollies Tijgernoten 

Witvissen Jan Met de Feeder Rotterdam 28/ en 29 / 3/2024

Hoi Allemaal weer een paar keer wezen vissen van de week op alles. En natuurlijk de mooie dagen uitgezocht . Leuk gevangen zeelt Brasem en ja wel een Mooie Giebel en en ja weer een karper zelfs . Dit is echt leuk om te doen je ben bezig en de vangste valt niet tegen . Einden van de week gaat ik weer een tijdje weg naar Majorca toe. En ik neem een hengel mee om daar ook te gaan vissen . Mocht het nog mooi weer worden van de week gaat ik het misschien nog proberen mocht het toelaten . 

Groetjes Jan . 

15/3/2023 Witvissen Jan Rotterdam Overschie 

Vanmiddag nog even gevist .ander plekje waar ik ook vaak karpers vang.Had 3 hengels ingezet...1 met de method feeder..en 1 werphengel met dobber en maïs eraan en gewone hengel met dobber .Niet veel actie maar aan de gewone hengel een grote brasem weer eruit gehaald .Na 1.5uur weer vertrokken..

Witvissen Verslag Jack Rotterdam Schiebroek 14/3/2023 

Woord het toch nog even met kunstaas gooien of toch even met de pin op witvissen? Het laatste dus.  Ik ging vissen weer bij mijn vriendin haar huis in een sloot. Het was prima weer en zij moest nog wat dingen in haar huis doen, dus even de tijd nog om een hengeltje eruit te gooien. Ik had een korte Telescoophengel bij me die kan je lekker gauw in schuiven als je naar huis gaat en opgetuigd houden voor de volgenden keer, Gemak dient de mens. Als aas had ik doden maden uit de vriezer nog. Licht voeren want ze zitten toch ondanks de hogen temperaturen in de winter modems. Na een uurtje had ik eens beet, heel langzaam ging de dopper lopen, ik aan slaan helaas misgeslagen wel een grote golf wat op karper leek. Jammer en verder daarna helemaal niks meer gezien. Maar wel weer heerlijk wezen vissen . 

Aas doden maden Jack.

10/3/2024 Witvissen Verslag Jan Rotterdam

Zo ben even wezen vanmiddag .hier bij de volkstuintjes .Niet veel actie in de karper slootjes tot toch een flinke brasem v 53cm mijn methode feeder gele balletje te pakken had Hij gaf geen tegengas en als een dweil binnengehaald .Weer even fijn aan de waterkant

Witvissen Verslagen 2023

Witvissen Verslagen oktober 2023

Witvissen Jack Berkel/ Rodenrijs 9/10/2023 

Me vriendin is al een week weg op vakantie naar haar geboorteland Suriname, dus dan denk je tijd zat om te gaan vissen nu zij die 3 maanden weg is. PS het is niet zo dat ik niet mag gaan vissen van haar, maar je hebt een vriendin en ja dan zijn er ook andere dingen in het leven dan vissen, en daar kies je ook voor toch.

dus Dat valt nog even tegen het vissen want haar broer opgenomen in het ziekenhuis dus weer een zorg erbij. En waar Jan V de een na de ander karper vang, en nu al staat die op ruim 150 karpers zeg.  Maar ik wilden vandaag zeevissen niet om dat er goed gevangen woord, nee in tegendeel is nog gewoon slecht, en wat je vang is super klein voor al de wijting horden ik wel. Maar dat maak mijn niet uit vis is vis toch. Maar het probleem zat erin dat er gewoon geen aas te krijgen was, bij Rinus dan. Wel ander winkels gebeld maar die kregen het pas laat binnen, dus daar had ik niks aan zeker wat de getijden betreft. Wel had ik nog wat pieren ingezouten maar dat was niet genoeg om te gaan.

 

Nu het witvissen Ben in Berkel gegaan om dat ik daar al een tijdje niet ben geweest, en even ergs anders wilden vissen. Als aas doden maden en mais, op de karper hengel.  Rond 13 uur lag alles in en het was nog heerlijk weer ook nog eens. Al snel had ik 2 mooie voorns te pakken op de mais. Daar na viel het een tijd stil . Ik zag regelmatig klein visjes springen dat betekent dat er roofvis aan het jagen is. Evan later in de middag stonden mijn dobbers niet meer stil voorns en zelfs van die mooie blauwen grondels ving ik achter elkaar. Ik had zo 15 vissen bij elkaar en kon toch met een goed gevoel naar huis gaan. Van de week nog even kijken of ik gaat zeevissen of roofvissen.

 

Aas doden maden mais Jack.

Witvissen Verslagen september 2023

28/9/2023 Rotterdam Schiebroek 

Waar jan v volop aan het karper vissen is met voor al veel succes staat het vissen bij even stil, al hoe wel tot vandaag. Ik was bij me vriendin thuis zij is volop bezig geweest met haar voorbereiding om naar haar geboorten land te gaan, Suriname voor mijn liefst 3 maanden. Dus even weer witvissen dan nog maar een paar uurtjes. Het zeevissen trek nu wel wat aan heb ik begrepen dus eind volgenden week maar weer eens gaan dan maar.  Ok wil ik met regelmaat in oktober en november statisch op de karper vissen. Uit ervaring weet ik dat je juist de dikke vissen kunt vangen, die klaar zijn om te gaan overwinteren dan. Ze gaan zich vol vreten vaak. En nu het witvissen Doden maden en levenden maden had ik bij me en mais en worm voor de karper hengel er bij. Daar kan ik weer kort over zijn geen stootje eraan gezien, van half 3 tot half 6 gevist op witvis,  De witvis deed het aardig maar ze waren echt heel klein . Zelfs me dobber was groter dan de vis leek het wel. Maar goed dat weet je vaak als je met een dobbertje vis. Wel is het erg leuk als je dat Dobbertje weg ziet gaan. Ik had er rond 7 stuks en raakten wel een mooie vis kwijt op de vaste stok. 

Aas Doden Maden worm mais Jack 

Witvissen Jack Rotterdam Schiebroek  4/9/2023 

De voorspellingen warm weer deze week, dat is heerlijk om deze tijd. Ik ging vandaag maar weer eens witvissen, het zeevissen is gewoon heel slecht dit jaar, dus dan maar witvissen . Jan V is heel veel aan het karpervissen geslagen en vang ze super goed, kijk bij de karper verslagen . Nu ik maar met een vaste hengel en een karper hengel, Ik was er rond 15 uur mais wormen en doden maden bij me, en wat witten rijst om te voeren. Al snel lag 1 hengel erin en jeetje gelijk beet voor dat ik me ander hengel erin lag. Helaas misten ik deze vis. Maar al gauw weer beet op de vaste hengel Hangen zo best wel krachtige deze vis Een karper was het niet een dikke Brasem? Nee ook niet een mooie Giebel kwam op de kant. Deze vis geef op de vaste hengel best echt sport hoor. Later weer een Giebel op de werphengel nu. Ook een mooie hoor. En zo ving ik met regelmaat een visje, van heel klein tot aardige vissen op de vaste hengel. Ja het zijn geen 20 kilo vissen natuurlijk maar die verwacht ik hier niet ook. Maar voor een paar uurtjes vissen is dit gewoon erg leuk om te doen. Ik had 10 vissen waar nog er 4 bij zaten die erg klein waren.

PS mijn grote vriend de duif was er ook weer, en heb bijna me bakje mais opgegeten . 

Jack Aas maden mais worm. 

Witvissen verslagen Augustus   2023

Witvissen Jack Rotterdam Schiebroek 24/8/2023

Als ik gaat witvissen is het dit jaar wel veel in Schiebroek. Dat komt dat mijn vriendin daar woont en heerlijk dicht tegen haar flat aan ligt. Je kan haast van het balkon vandaan vissen. Ook mijn visspullen staan daar in de schuur. Mijn vriendin die gaat in Oktober voor 3 maanden lang naar Suriname toe. Zij heeft daar een eigen onderkomen. Nee ik gaat niet mee mischien volgenden jaar maar dan voor 3 weken maar hoor. Bij haar thuis is ze dozen in het pakken zo dat ik lekker kan vissen. Ik was er rond half 4 bij het water. Karper hengel gereed gemaakt en hoppa . even voeren en voor de witvis ook . Het weer was ook echt heerlijk hoor bewolkt wel warm en geen wind. Al gauw lag een klein visje op de kant. Even een foto voor mijn website, en gauw weer verder. Zo bleef ik beethouden en vangen, stuk voor stuk allemaal klein. Maar goed vis is vis en je weet het als je gaat witvissen, soms loop er een mooie vis tussen door zoals nu bij mijn. Weet een mooie Giebel gevangen me vriendinnetje was er ook bij dus zij kon er een mooie foto van maken.  Wat lijk die giebels toch veel op karper, of een kroeskarper die vang je helemaal niet meer. Dat was toch een leuke vis en sport op de vasten hengel zeg Die Giebel trouwens ook hoor. Ik ving nog wat klein spul erbij, ik had zo 8 vissen op de doden maden. Ben er mee gestopt om 18 uur we gingen lekker eten. Tot de volgenden keer. ps me vriend of vriendin de duif was er ook weer.

Jack Aas maden en bolies 

Witvissen Jack  Rotterdam schietbroek 19/8/2023 

Van de week wezen zeevissen wat weer eens tegenviel en geen zin aan om weer een rot eind te gaan rijden. Ik moest toch bij het huis van me vriendin wezen dus ik dacht gaat daar weer vissen. Ik was er rond 15 uur tot 17 uur niet lang dus.  Ik had maden van de week gehaald en ik had nog maden in de vriezer liggen daar heb ik mee gevoerd. Ja levenden maden die je voert willen nog wel eens in de bagger gaan. En met levenden maden drijvend er over heen vissen, en dat ging prima moet ik zeggen . Natuurlijk had ik ook een karper hengel in liggen met wormen , helaas niks op gezien maar wel op de vaste hengel . Vol op beet veel misslaan, ik had er 2 maden op zitten maar ben overschakelt naar 1 maden wat die vissen waren zo klein zeg. Ik heb er zat gevangen denk een stuk of 12 en allemaal super klein. Wel vind ik het een goed teken dat er zo veel jongen vis zit. Ondanks aalscholvers en dat soort vogels meer is het bestand prima te noemen. Is immers voor de toekomst ook. Zo vang je een 20 kilo vis en dan die kleintjes haha maar goed dat weet je met een vaste hengel. Het was super om met dat mooie weer lekker te vissen.ook had ik net als de vorigen  keer een duif op bezoek die regelmatig wat maden van me kreeg .

Tot de volgenden keer weer. Jack

Aas maden worm  jack

Klik op de foto's om het grote te maken

Witvissen Verslag Jack Rotterdam Overschie 14/8/2023

Na een drukken perioden van in pakken en me zwager die geopereerd is vorige week en ook het slecht vangsten berichten van het zeevissen en het weer slechte weer vorige week ging ik vandaag weer heerlijk vissen bij me vriendin in de buurt, wel witvissen en een karper hengel ernaast. Nee ik gaat niet verhuizingen , om dat we in moesten pakken . Nee zij gaat in oktober voor drie maanden naar Suriname  toe. nee ik gaat zelf niet mee wel misschien volgend jaar maar dan voor 3 weken . Dus zij moest een hoop dozen verzenden daar zo naar na toe.  Van daar dat inpakken. 

Nu het vissen ik had doden maden bij me kriel Aardappelen  voor de karper hengel en mais.  

Dus aas zat bij me, Ik was er rond half 4 en al gauw ving ik een heel klein voorntje. En zo ging dat even door, ook had ik nog rijst bij me die ik vaak voerden, de rijst was nog van die avond ervoor. De rust was weer gekeerd met die klein visjes en de wat grote jongens kwamen op de voor stek . Zoals karper maar die houden ik niet op de vaste hengel. Ik raakten 2 dobbers kwijt hierdoor. Ook had ik bij mijn karper hengel gevoerd maar helaas daar kwam geen karper op maar wel een supermooie Giebel zeg, en die vocht ook hard. De volgenden keer neem ik nog een ander hengel mee en een molen vol gespoeld met 20 mm erop om mee te witvissen, zo dat ik dan kans maak om die karpers op de kant te krijg, met zo vaste stok waar ik mee vis lukt dat niet.

En die dag ving ik op de vaste hengel nog een mooie brasem hoor en weer een giebel wat een Leuken sport is dat op de vaste hengel.  Ik ving zo 10 vissen bij elkaar 4 soorten vissen Brasem Giebel voorn en een bliek. 

Aas aardappelen  maden mais en om te voeren rijst Jack 

Wittvissen Verslag juli 2023

Witvissen Verslag Jack 13/7/2023 en 14/2023 Rotterdam Schiebroek 

Ik was bij het huis van me vriendin en mijn witvissen hengels enz staan daar zo, en als ik daar ben wil ik graag bij haar voor vissen, lekker makkelijk en dichtbij.  En zij komt meestal wat later en dan neem ze wat lekkers mee en drinken voor me. Heerlijk toch, en in deze slotjes zwemt heel veel verschilden vis rond.  Geen echte grote vissen hoor maar dat maak mijn niet echt uit hoef niet altijd vind ik zelf. Hoewel dit jaar ving ik een snoek van ruim 80 cm dat vind ik voor dit water wel behoorlijk groot. Er staat zo een half  meter water maar, maar dit watertje verbonden is met nogal wat vijvers en andere slotjes. Maden bij me en mais en wormen en natuurlijk een karper hengel erbij. Op de bodem niet zoals jan met brood wat best ook leuk is maar dan kan ik me witvis hengel niet in de gaten houden.  Het weer was best lekker en ik was rond 17 uur aan het vissen. Veel activiteiten in het water . Helaas de eerst dag had ik 5 voorentje gevangen . op de karper hengel niks gezien. 

De volgenden avond 14/7/2023 

Terwijl het zeevissen nog echt slecht is op de tong zit  jan en Martijn hun karpers te  vangen begreep ik . zit ik hier zelf op witvis te vissen ,  Maar natuurlijk ook met een karper hengel .

om half 7 avond ging ik weer nu met bollies en wat pellets er bij op de karper hengel . De witvis hengel weer wat doden maden .  En weer veel vis te zien karpers die springen wat mijn niks zeg hoor, maar je weet dat ze er zijn. Nu had ik met de karper hengel een hair onder mijn haak, je kan het vast wel bij het staties vissen met karper hengels. Ik wilden het zo eens proberen. En de vaste hengel ging best goed deze avond voorentjes voorn en hele dikke Brasem van 40 cm. Ook een sport hoor op de vaste stok met 20 onderste maar en een klein haakje er op.  He mijn penhengel gaat weg  hangen Karper nee ook een brasem helaas wel een mooie maar goed vis is vis. Ik ben er om half 10 in de avond mee gestopt, en heerlijk genoten met het vissen. Het voordeel is met dit vissen en zeker vlak bij haar huis dat je niet veel hoef mee te nemen. 

Jan V vraag me steeds jack kom ook, ik begrijp dat die het super vindt, en dat is het ook. Maar ik zelf heb er niet echt behoeften meer op op de karpers te jagen.  Ik heb ruim 40 jaar op karper geviste heel lang met jan B samen in goed weer in storm kouden nachten warme nachten, en best wel goed gevangen altijd met me eigen bollies . Ik vind het wel leuk om op zo een privé water te vissen een leuk uitje . of op de dag nog wel eens Staties vissen op karper of een nachtje. 

Aas bollies mais doden maden Jack

10/7/2023 Witvissen jan B Barendrecht 

Vandaag vroeg weggaan en vroeg vis gevangen , dit keer werden ze al wat groter en tot overmaat van ramp ik was op pad met de pen hengel in de hoop een karper te verleiden het pennetje liep weg ik sla aan en gelijk tijdig een grote boeggolf ik pakte een ruisvoorn en de karper wat de bedoeling was die was vertrokken. Vanavond nog ook vissen op karper .

9/7/2023 Witvissen Jan b Te Barendrecht.

Vandaag 9-7-22 alleen met een vaste stok gevist met enkel wat witbrood en tevens geobserveerd naar karper activiteiten begonnen omstreeks half 8 in de ochtend had al snel beet en de eerste ruisvoorn lag op de kant gevolgd door een tweede en een derde. Toen mijn hengel maar even binnen gehaald want recht onder mijn kant kwam er een schubkarper van redelijk formaat geen match voor een witvis stok hij zwom rustig door had mij waarschijnlijk niet eens zien staan daarop wat broodkorsten in de omgeving gevoerd maar daar geen reactie op gezien wel sprong er een karper in het midden tussen de giga lelievelden die het water rijk is. Dus weer verder met mijn visserij op ruisvoorn al snel melde zich de volgende maar die schoot los was waarschijnlijk wel een mooie want hij gaf wel behoorlijk weerstand weer opnieuw een vlokje op de haak en gelijk weer een de volgende dat ging zo gedurende een uur lang door en na 10 voorns en de nodige vissen te hebben verspeeld ben ik gestopt met tellen tevens als het vissen want het brood was op maar ik had weer een leuk uurtje beleefd aan de waterkant het werd al behoorlijk warm dus snel naar huis effe douchen en dan languit in de tuin

Aas Brood Jan B.

Witvissen verslag Jack Rotterdam Overschie 7/7/2023

Ik wilden eigenlijk deze dag gaan zeevissen, ik had gevraagd aan een kennis van mijn of het wat was. Was het maar wat dan was het nog wat? Nee dus soms komt er een mooie tong boven of paling zij die. Dus waar om dan zal ik daar me geld aan uit besteden dan he toch. En er nog een keer naar toe nee dat heb ik wel gehad. Maar toch kribbelt het hoor dus we gaan gauw weer denk ik toch. Nu het witvissen eerst had Margo heerlijk eten gemaakt voor ons, en ze zij ik doet de afwas ook kan jij al vast gaan vissen. Toen ik rond half zeven er was met een maag vol en dan die dikke pens van me zag ik al vis draaien en wat karpers zwemmen. Dus rond kwart voor 7 lag alles klaar voor te vissen. Maar het duurden best lang voor dat ik beet had op de vaste hengel. Zeker een uur geduurd dat mijn dobbertje onder ging. Ja vis oeps die is wel klein zeg jeetje. Margo was er ook al die moest lachen. Even later een beteren voorn, nog even later weer een voorntje. En zo ging het even door. Op de karper hengel met worm helemaal niks. Maar de avond was heerlijk en toch nog een goeden avond want het Kabinet was gevallen, dus deze avond ondanks niet echten goeden vangsten Toch een top avond. De boeren vissers tuinders enz kunnen gerust ademhalen nu. 

Zo vang je een vis van 20 kilo en dan een visje van nog geen 3 gram haast, maar dat is het leuke van het vissen . En het hoef niet altijd bakken te zijn, geniet van elke vis die je vangt groot groter klein kleiner .

 

Aas wormen maden Jack

Witvissen Verslag Jan V Rotterdam Overschie 4/7/2023

 Dinsdag gevist in Overschie achter de grote kerk. Ik zit daar regelmatig te vissen.

Het is er 3 meter diep en soms een verrassing wat je naar boven haalt.

Zo heb ik onlangs een enorme paling aan de spinhengel gehad  en nu was de eerste vis een enorme ruisvoorn van 35 cm. Ik  heb gelezen dat ze max 45 cm kunnen worden ,Hij vocht als een karper overigens, maar kunnen landen.

Ik heb met wormen gevist en dat bevalt me uitstekend en heb je ook kans op baars en paling. Ik vis met een hele korte voorslag en op de bodem op de vaste hengel.

Nu nog een lichte lange vaste hengel op de kop tikken want vis met een hengel van 50 jaar geleden van glasfiber, zo'n bruine uit 5 delen en krijg er soms een lamme arm van.

Groeten en vang ze Jan. Aas wormen Jan V.

2/7/2023 Witvissen Jan V 

Gisteren op vlonder v huis zus en zwager gevist .mooie ruisvoorns en baarsjes op de worm en heerlijk rustig daar zo . De sloot was niet diep maar er zit vis zat , snoek karper wits . Groetjes Jan V Aas wormen .

Witvissen Verslag Ted Tsjech 1/7/2023

Het Lipnomeer in Tsjechië staat bij de Tsjech bekend als reen visrijk stuwmeer. Niet alleen vele soorten vis maar ook van grote tot zeer grote afmetingen. Dat beloofde dus wat te worden. Ik stond op de camping direct aan het meer dus van onder de luifel het aas zo het water in. 12 dagen heb ik op de camping gezeten dus elke dag gewoon het aas te water gelaten. Diverse soorten aas geprobeerd, bollies, pellets, aardappel, brood, mais en weet ik welk aas nog meer. De pieper ging zo nu en dan af door een lijnzwemmer maar ook een oaar keer echt beet gehad. Jammer maar geen vis de kant op. Een van de mogelijke oorzaken was dat vanaf het zandstrandje op de camping de eerste 200 meter slechts maximaal 3 meter diep was. Vissers welke gebruik maakten van een bootje hadden meer geluk.

 

Na 12 dagen Lipno zijn we van CZ naar A (Oostenrijk) gegaan. Aangekomen op de camping aandoe Mondsee begon het te regenen. In de nacht heeft het flink geregend en zaterdag de het mooiste weer van de wereld dus naar de waterkant met de hengels. Er waren gelukkig weinig kampeerders dus vissen geen probleem. Als er gezwommen wordt mag er niet gevist worden. 1 hengel met een karper onderlijn en een dobbertje aan de vaste stok (nou ja, vaste stok van 4 meter). Wat aas gemaakt, weerhaakje van de haak plat geknepen  en hoppa te water met die handel. Er zat genoeg vis, de eerste een Voorn van ongeveer 12 cm. gevolgd door een exemplaar van ca. 27 cm. De vis schoot als een gek op het aas af. Soms kreeg het niet eens de kans om af te zinken en schoot de dobber gelijk onder water. Heb ongeveer 2 1/2 uur gevist en ben bij 25 gestopt met tellen. Zo slecht als het in CZ ging zo goed ging het in A. Morgen (zondag) weer verder, of Oostenrijk door of naar Duitsland op zoek naar een camping aan het water.

Aas van alles Ted

Wittvissen Verslagen Juni 2023

Witvissen Verslag Jack Rotterdam Schiebroek 9/6/2023

Ik wilden eerst eigenlijk gaan vissen op Rozenburg op de Fint, met mijn vriendin . Maar helaas daar kwam het niet van zij had andere plannen, wat er moest gebeuren. Oké dat kan maar dan gaat ik vanavond dan maar vissen bij jouw huis. Dat was goed. En achter af horden ik van de week dat jan V ook al was gegaan en die ving niks. Later is die naar hoek van Holland gegaan en ook niks. Wel heb die gezien dat er een supermooie Zeebaars werd gevangen van zeker 80 cm. 

Dus me vriendin naar de stad met haar zus, en ik rond om 17/30 lekker vissen maar wel in de schaduw. Ik ben op een stuk ander water geweest ook bij haar. Een Werphengel voorzien met wormen en de vaste hengel voorzien met doden maden uit de vriezer.  Daar dat ik er wel eens meer succes heb gehad met dooiden maden . ik ging ik weer voor succes? Een stevige wind stond er goed voor de zuurstof in het water. Toen ik met vaste hengel   ging vissen was het gelijk raak, de dobber ging gelijk weg. Helaas mis dit keer. hopa weer er in wat bij voeren met de doden maden en wat grond voer. Het ging dit keer goed wel erg kleine voortjes maar tussen door ook mooie voorns. Op de werphengel met worm liep het ook erg goed, ook wel veel missers gehad dat ik wel de vis voelden. op de worm leverden een mooie voorn op een mooie Brasem en zelfs een giebel.  Het vriendinnetje kwam met haar zus ook nog even en die hebben een paar mooie vissen gezien. Maar natuurlijk kwam ze niet met legen handen , heerlijke Nasi met heel veel vlees er bij had ze voor mijn en hun zelf mee genomen . Een heerlijke vis avond met veel vis een stuk of 12 en een heerlijke maaltijd . Wat wil je nog meer . Ik hoop van de week nog naar Rozenburg te gaan want Fint vissen vind ik zo gaaf.

Jack aas Maden Wormen. 

Witvissen en karper vissen Jack 5/6/2023

Witvissen Karpervissen Jack Rotterdam 5/6/2023 

Ik ben een paardagen bij me vriedin en daar ligt voor haar huis een sloot, niet breed maar wel vrij lang, en de sloot loop door naar de plasjes eromheen. Vis zit er zat voor al kleine karpers die ik vaak boven ziet zwemmen. Ik heb er ook een mooie snoek gevangen. ik begon in de middag een vaste hengel en een karper hengel. De karper hengel voorzien met bollies . De vaste hengel voorzien met maden voor de witvissen. Mijn vriendin kwam drinken brengen een een heerlijk koek, die erin ging als koek. Zij bleef ook lekker zitten op een bankje achter mijn. het vissen zelf viel helemaal niet mee, ik sloeg ik mis met de vaste hengel, een karper schiet weg, dat is maar goed ook want op mijn vaste hengel kon ik het wel schudden. 

Helaas geen vis gevangen en dat vind ik wel vreemd, om dat je toch wel meestal wel wat vang op de vasten hengel. De karpers zwommen hun rond onder mijn hengel langs me dobber. van alles geprobeerd drijvend mais wormen maar het mocht niet lukken. Morgen weer een dag .

 

4/6/2023 Witvissen karper vissen  Jack Rotterdam 

Gisteren was ik hier ook al wezen vissen en ik dacht vandaag gaan we vangen. Het zelfden recept als gisteren alleen dan dat ik later met de karper pen en worm eraan ging vissen. Het zelfden vandaag de karpers zwommen hun rondjes weer zelfs met een korst geprobeerd dat werd hem niet met die waterkippen die hun jongen voeden. ja ook die diertjes moeten eten . Wat mijn opviel ik zie geen futen geen reigers en geen eenden in dit water. goed nu het vissen zelf een paar keer mis geslagen met de vaste hengel, en voor de rest helemaal niks gezien. Misschien morgen nog een paaruurtjes maar dan wel ergens anders. 

 

Aas wormen bollies maden brood Jack 

 

Witvissen verslagen April 2023 

Witvissen Jack en Karper vissen 19/4/2023 Rotterdam Schiebroek .

Mooi weer zijden ze en dat kwam mooi uit want ik wilden nog gaan vissen deze week dus deze dag pluk ik dan maar. Witvissen en 1 karper hengel daar mee wilden ik gaan vissen  .

En we zouden vandaag naar het huis gaan van mijn vriendin dus de hengels mee dan maar. Rond om haar huis liggen mooie vijvers en een hoop slootjes , en dat net bij haar voor . ik had deze winter een mooie snoek gevangen , daar zo, en vorige jaar heb ik hier zat vis  gezien , voor al karper . dit slootje is niet diep en staat in verbinding met de grote vijver . om half 3 lag de hengels in . 1 als aas met bollies en de vaste hengel met doden maden die ik nog van het jaar 2022 had bewaard in de vriezer . er stond een Frissen noordoosten wind maar wel van de zij kant kwam die vandaan . de zon deed deze dag echt ze best , nu de vis nog . Even later zag ik mijn dobber van mijn vaste hengel heel langzaam weg lopen . Aan slaan dus ja de eerste van vandaag   een mooie voorn was de het haasje. Op de hengel die gericht op karper was zag ik  nog niks .  het bleef lang stil voor dat de ander zich melden . Een kleine Voorne weer. Maar goed met het zeevissen heb je dat ook wel eens . mijn vriendin was er ook al een tijdje aan het mee kijken , en had lekker koek en fris voor me mee genomen. Rond half 6 ben ik gestopt nu moet ik zelf eten en dat zonder een haak in me mond? Helaas geen karper aanbeet gehad en ook niks meer bij gevangen. maar wat een heerlijk weer vandaag , dat deed de mens weer eens goed. Helaas even niet vissen voor mijn want de vakantie Nader richting Mallorca, Jan v is daar al een tijdje  en we gaan een dag lang met elkaar optrekken . Maar er gaat ook wat kunst aas en een reis hengel mee om daar langst de kust het eens te proberen. 

Aas Maden Bollies Jack 

Witvissen Verslagen 2022

Witvissen verslagen Oktober 2022

Witvissen Verslag Jan V Rotterdam 27/10/2022

Van de week een paar keer wezen witvissen weer in de Schie Rotterdam . De vangsten werden wel minder ik ving wel wat vis , maar de mooie grote voorns waren er dit keer niet helaas . wel ving ik een vis die ik nooit heb gevangen of ze bestaan er niet van weet .

Aas maden Jan V tot de volgenden Keer . 

Is dit een Winden ?

Jack Witvissen Bergschenhoek 9/10/2022

Het moest mooie weer worden vandaag dus met me zelf afgesproken om te gaan vissen . Het vrouwtje was er niet is bij familie al een paar dagen. Maden had ik al van de week gehaald bij ome Rinus in Rotterdam.

Dus ik had vrij spel, om nog even een ochtend te gaan vissen bij mijn hier in zo vaart. Om 9 uur was ik er al en het was best vrij fris, maar de zon ging ze best doen vandaag. En nu hopen dat de vissen ook meewerkten .

Ik had een karper hengel bij me en wilden met bollies gaan vissen.  Helaas bollies waren nog thuis  Dus dan maar met een worm en mais eraan.  En mijn vaste stok voorzien met een maden. Er was veel leven in het water heb karper zien springen witvis zien weg schieten veel aasbelletjes te zien , dus vertrouwen er in De zon deed echt ze best heerlijk toch zo niemand om je heen . En al gauw kreeg ik beet op mijn vaste stok, hangen mooi super gezonden voorn. daar wil ik wel meer van vangen .

Het was even een tijdje stil onder water , toen ik de voorn ving gooiden ik gelijk wat made er bij om te proberen de vis op de stek te houden . grote voorns zwemmen vaak alleen de kleintjes in scholen . Maar uit eindelijk ving ik weer een mooie voorn . en zo ging het even door . op de karper hengel weer helemaal niks te zien helaas.  tussen 10 uur en kwart voor elf was het weer stil gevallen . En toen ging ik ze toch weer vangen, er was er 1 bij die wilden niet opgeven en was best sterk, en die kreeg toen die het water weer in mocht een dikke kus van mijn, Zal die er blij mee geweest zijn? De eindstand was 8 mooie voorns van echt een mooie maat. om12 uur ben ik op gaan ruimen. 

Toch wel lang geleden dan ik zulke mooie voorns heb gevangen en zo dik. De wintertijd komt eraan en ze gaan dan nu echt een vet voor raad inslaan.

Aanstaanden week woord het niet vissen van de week denk ik zelf, heb een hoop te doen in het huis van het vrouwtje. 

Jack Aas maden mais worm 

Witvissen Jan 6/10/2022 Rotterdam Overschie 

hoi Lekker gevist en heel wat gevangen . Een stuk of 20 in 1.5uur..ook de werphengel met korfje gebruikt ving ik ook 2 voorns mee

dus het liep echt goed weer . Groetjes Jan Aas maden .

Witvissen Verslagen September 2022

Witvissen Verslag Jan De Schie Rotterdam 28/9/2022

 hoi Gisteren weer gevist in Overschie.  Allemaal voorns .een paar mooie er tussen ..En ook nog Veel klein spul. het was weer erg leuk, en het is een leuke visserij zeg. Groetjes Jan

Aas maden Brood Kaas. 

Witvissen verslag Jack 22/9/2022 Bergschenhoek

Sinds een langen tijd niet wezen vissen was het vandaag eens de dag dat ik weer eens kon of mag? Ja dat hoor ik de mensen  wel eens zeggen van je heb een leuk vrouwtje en nu vis je niet meer zo veel mag je niet meer soms. Of ligt je aan de ketting soms.  Nee zeg ik natuurlijk, zo al is het zeevissen allen maar slecht, slechter dan slecht.  Ik heb wel regelmatig contact met een goeden kennis van mijn, die elke dag bijna wel zeevis.

Zelfs Ted en jan gaan niet door de slechte vangsten en zijn ook op witvissen en karper vissen overgegaan.   Dit jaar is wel super slecht dat zeevissen. en Ja het is ook krabben voeren, en dat is toch wel een kostenplaatje.  En het andere vissen dan? Ja ik had het best druk me vriendin helpen verhuizen en een hoop werk verrichten en bij me zelf thuis veel gedaan, en daar komt nog bij dat ze ook nog op vakantie moest en ook veel weg geweest vrienden van ons bezoeken en familie .

eigenlijk had ik het gewoon druk.  En nog heel veel tussen door dingen gedaan. Ik gaat heus wel weer natuurlijk.  Dus ik mocht vandaag weer eens van me zelf? Zogezegd zo gedaan ik was er al vroeg langs de waterkant. Veel riet was al weggehaald, zag ik en dus plaats zat om mijn pennetje te water te laten. Wel veel vuil dreef op het water. Dat komt dat ze dat riet en waterplanten weggehaald hebben denk ik zelf. Dat moet tegenwoordig al vroeg gedaan worden wegens de neerslag dan stroomt het beter door. nu het vissen,  Ik had 2 hengels een karper hengel met een pennetje met voor zien met mais  , en een vasten stok met maden aan de haak. Na nog geen 10 minuten kwam de eerst Voorne boven, ja wel op de mais .

Zelf dacht ik he dat is karper zo mooi liep het pennetje weg. Maar nee een dikke en gezonden vis die Voorne . zo bleef het wat stil eerst daar na . En ja even later vingen ik 2 kleintjes op me vasten hengel , op de maden Later weer een dikke voorn op de mais. en Helaas bleef het daarbij.  Het was weer leuk om aan waterkant te zijn, zeker met dit lekker weer, niet te warm en zeker niet te koud. 

Aas maden mais Jack 

Witvissen verslag Jan Rotterdam Overschie 20/9/2022

Omdat het  kantvissen in de Waterweg  toch niks meer oplevert ben ik daar dit jaar mee gestopt. Ik heb op zolder nog een vaste hengel staan ,een Lerc van  glasvezel. Die heb ik als jonge vent vroeger heel wat keren gebruikt.

Ik dacht laat ik weer eens met de dobber gewoon simpel gaan vissen en had onlangs een mooie plek gevonden in  Oud Overschie . Rustige plek ook met fraai uitzicht op het poldereiland .Een paar goede tuigjes gehaald en brasem lokvoer en maden en een korst brood.

Je hebt voor deze visserij ook niet veel nodig verder.

Het water is hier behoorlijk diep want vroeger was dit de  vaarroute voor vrachtschepen. Zeker 2.50 m moest ik uitpeilen en toen de maden eraan en de stek van paar balletjes lokvoer. Er stond geen wind dus dat was wel prettig alleen is de stok wel aan de zware kant.

Maar goed ik kreeg een mooie aanbeet en zie er kwam een fraaie 30 cm grote ruisvoorn naar boven uit de diepte. Die vocht behoorlijk ,een mooi begin.

Ik ving regelmatig vis, allemaal voorntjes  ,kleine en middelmaat. Maar lekker actief bezig en in t zonnetje was het echt genieten. Ik heb een uurtje of 2 gevist en had zo'n 20 vissen en aan het einde nog een mooie ruisvoorn en toen de dobber ineens omhoog ging voelde ik wat zwaars en ja hoor eindelijk de vis waar ik op wachtte ,een prachtige grote brasem, een 50 -er .Ik had mijn schepnet niet bij me dus moest hem met de hand uit het water halen maar dat lukte. Leuke visserij gehad ,lekker veel aanbeten en genoten van het weer en uitzicht.

Uw verslaggever Jan

 witvissen karper vissen  Ted 7/9/2022 

De vissessie van vandaag is begonnen met het maken van een nieuw tuigje. Om de één of andere niet te verklaren rede zat het tuigje in de knoop. Schaar er in, dobber eraf en een nieuwe maken. Op naar de vijver. Links van mij werd gevangen, rechts van mij idem dito. Ik de eerste uuuuuren niets. Veel beet maar niets doorbijten. De kleine Voorntjes en de Amerikaanse rivierkreeft (de zwarte) lieten het aas zich goed smaken. Langzaam zakte de dobber en ja hoor de eerste Zeelt werd geland. Na ongeveer een uur de tweede Zeelt. Daarna weer veel beet maar niets op de kant.

Links van mij werd een karper op de kant gezet van 50cm. Weer vele malen beet maar niks op de kant. Ik had inmiddels mijn 2e lijn uitgezet op ongeveer 2 meter van de kant. Om 10 voor 6 besloot ik mijn hengels in te draaien om te gaan eten. De dobberlijn was weer schoon van het aas.

De 2e lijn, 2 meter uit de kant, binnen draaien. Bam strakke lijn en mijnheer of mevrouw vloog van links naar rechts. Hij of zij had zich niet beet gemeld dus totaal onverwacht. Buurman nieuwsgierig geworden pakte het landingsnet, hetgeen toch wel makkelijk was. Lekker drillen en ja hoor een Karper van 45 cm. kwam binnen.De Zeelt werd gevangen met Sonubait en de Karper met een pellet op de hair en 3 maiskorrels (honingsmaak) op de haak. De zwarte pellet bleef onaangeroerd en de maiskorrels deden hun werk.

Witvissen Jan De Schie Rotterdam 2/9/2022 Ik ben gisteren

met me vaste hengel in Overschie wezen vissen. ik heb bij Decathlon een schepnet en paar tuigjes gekocht. Het was erg diep water . wel meer dan 2 Meter en  heb een voorns en 1bliek gevangen Het lok voer was niet goed denk ik want toen  ik ging voeren deden ze het niet meer , ving ik niks meer Toch leuk om te doen.

Jan Aas Maden 

 

Augustus 2022

Witvissen jack en karper vissen Ted Leeuwekuil Bergschenhoek 12/8/2022

Eindelijk weer eens vissen met Ted en dat was lang geleden . vakantie verhuizing van me vriendin waar ik nog mee bezig ben. afgesproken om 8 uur met Ted . Ted heb de virus te pakken van het karper vissen , en dat op zijn leeftijd nog. alles snel in gereedheid gebracht en vissen maar. Ted met bollies ik met maden en nog een hengel met mais en een worm. we zaten heerlijk in de schaduw wachten op een teken van vis. eindelijk beet bij me dopper met worm en mais .

helaas mis geslagen . weer beet op de vast hengel vlak onder de kant. Jawel vis hoewel vis haha een kleine Voorne was de klos .  even later weer 1 ,waar bij Ted zij is het de zelfden niet ? Het wachten duurden lang en vriend karper liet het weer afweten helaas . Het zuurstof is vrij laag met deze temperaturen , en de natuur smeek om water en ook de vis woord denk ik zelf actiever dan .

ik horden van een vriend van ons dat het zeevissen helemaal nog niks is al weken lang niet . hij kan het weten want elke dag is die wel te vinden bij de waterkant. later ving ik nog zo kleine vis op de vaste hengel . en daar na niks meer gevangen . maar de lol was niks minder er door en zeker het weer niet . de volgenden keer gaat ik in Ted ze stad vissen Rotterdam . Maar eerst de verhuizing van me vriendin nog doen, en dat met deze warmte puf puf puf. tot de volgenden keer Jack Ted aas maden mais worm bollies.

De Leeuwekuil in haar volle glorie zie de kerk er achter .  een water waar ik van af me jeugd alles begon met het vissen . wat een tijd was dat .  

Witvissen verslagen juli 2022

witvissen Jack16 /7/2022 Bergschenhoek

Ik ging weer voor een paar uurtjes wit vissen bij mijn in de buurt. Karper hengel er ook bij. Heerlijk weer maar wel veel wind nog uit het noordwesten . zullen ze het nu gaan doen of weer niet , was de ham vraag. na 2 uurtjes nog geen beet gehad . even ergens anders proberen waar er geen wind op stond. helaas ook daar geen beet te zien. dus de spullen maar ingepakt en weg naar de koffie toe. volgenden keer is het t hopen dat ze het wel eens los komt. tot nu toe een heel slecht jaar met al het vissen. van de week maar even kijken of we na het warme weer de zee hengels van de dag halen . of wie weet weet op de fint.

Aas maden bollies Jack 

 

Witvissen verslag Ted  12/7/2022

Terug gekomen op de camping aas aangemaakt en hop naar de vijver. Binnen 5 minuten een Zeelt op mijn spinhengel (ook maar ff ingegooid).  Gevolgd door een Rietvoorn. Op mijn vaste stok een voorntje gevolgd door een Zeelt. Op het moment van inpakken ging mijn dobber aan de haal en hoppa nog een Zeelt.

In 2 uur tijd 5 vissen dn in dit geval geen postzegeltjes zoals bij de laatste vangsten op de Sluisjesdijk. Morgen, woensdag, kijken of de sterren me nog steeds goed gezind zijn.

Aas: Sunobait fix power gemengd met Sunobait chocolade.Ted 

Witvissen Jack Berkel en Rodenrijs 10/7/2022 

Zullen we gaan vissen Margo want ik heb nog maden en het zeevissen is nu ook nog steeds niks. Ja oké zij ze gaan we een paar uurtjes zij ik. Zogezegd zo gedaan.  Ja zeg ik voorentjes vissen en alles wat voorbijkomt dan ook.  En natuurlijk de karper hengel erbij. En het was best weer ook nog, hoe wel een harden windt uit het noordwesten stond er .  Ja zeg ik tegen haar er staat ook nog eens veel wind om te gaan zeevissen.. Een mooi plekje gezocht in Berkel ,ja dat scheelt ik weet de watertjes wel. 

 En niet zo ver weg ook nog eens.  Ook daar zo ken ik het goed, even later stonden we bij de water kant. Eten drinken bij ons en natuur het aas.  Rond 12 uur lag de karper hengel in, zo je horden ze springen zeg. Maar dat wil niet zeggen dat je ze gaat vangen. Maar je weet dat ze er zitten dat zeker wel. Na dat me karper stok klaar was gelijk even voeren voor de witvis.  Het wachten kon begingen. Ja inderdaad het wachten. het Duurden zeker een uur voor ik eindelijk beet kreeg en mis sloeg.  

Ze zitten er wel veel al belletjes rond me dobber ook .  maar vangen hoe maar zeg . ik had echt wel wat verwacht , oké karper ja dat weet je nooit maar voorentjes zeg . maar het wachten werd toch beloond met een mooie voorn . he he eindelijk zeg , nu is het te hopen dat ze er bij blijven op me voer. uiteindelijk kreeg ik wel een paar keer beet nog maar geen vis op de kant meer. wat is er aan de hand denk ik wel eens , bijna geen kleine vis meer te vangen . Vreet die aalscholvers alles op soms? ik weet het niet meer . zeevissen is slecht het roofvissen is niet goed hoorden  ik , het karper vissen ook niet . maar goed we moeten er mee doen  dan maar. Ook horden ik van jan dat het fint vissen ook niks is geweest. 

Maar we blijven vol houden , morgen nog mijn zee aas opmaken en ik hoop dat ik van de week nog naar Rozenburg gaat voor de fint.  

Aas bollies maden Jack

Witvissen Jack Bergschenhoek. 22/5/2022

het zeevissen is op het moment niet geweldig ? hoe wel het wel weer wat beter woord. dus eens even bij mijn in de buurt gewoon een hengeltje uit gooien en een karper hengel erbij. mooi weer was het 22 graden.

Hoe wel ik er niet veel van verwachten had ik zoals altijd goeden hoop om weer eens wat vis te vangen. Al gauw zag ik dat het niet echt wat woord toen ik zat te vissen. Het water te helder te koud nog het water.  

De karpers zwommen hun rondjes onder mijn hengel top door. ik denk dat ze zich klaar maken om te paaien, of al gedaan hebben.  ook echt veel scholen brasem zag ik steeds hun rondjes doen. en ze hadden geen enkel intresten naar mijn maden. en ook de karpers hadden geen interesse in. er kwam nog een andere vissers bij , samen met ze zoon. hun klaagden ook al dat het zo slecht was. En zo ver ik weet was hun vangst ook niks. Me vriendin kwam drinken en eten brengen en zij bleef tot ik er mee ging stoppen. wel keek ze de ogen uit naar de karpers die ronden maakten steeds de zelfden koers.  na zo 3 half uur gevist te hebben heb ik 1 keer beet gehad. helaas weer geen vis. 

Jack Aas made Bollies.

          witvissen Roofvissen Jack     26/2/2022   Rotterdam 

weer eens gaan  roofvissen en een wit vis hengel mee , om te hopen toch nog een visje te vangen. het zeevissen is voor nu nog erg slecht voor al na die stormen erg bruin water zelfs. ik was er rond 11 uur me vriendin was mee en die bleef lekker in de auto zitten,. de auto stond lekker achter mijn, en met de zon er op is het heerlijk achter glas. ik zelf bleef natuurlijk bij me hengels en hopen op een snoek of anders. 

op deze stek ving ik in september 2021 een flinke snoek op dood aas , 103 cm toen. ook nu zit ik met dood aas, een horsmakreel die ik nog in de vriezer had liggen, en een paar mooie wijtingen bij me voor het geval dat het ging lopen. maar de uren verstrekten al gauw, en nog helemaal niks gezien. regelmatig de aas vis verplaats zonder resultaat helaas. ik ben er mee gestopt om half 3 ,en heb nog een paar snoekvissers gesproken die helaas ook nog niks hadden gevangen.

Weer eens gauw zeevissen. Jack

Aas doodaas horsmakreel en maden.

Witvissen verslag 2021

Witvissen verslag september 2021 

 

 

 

Witvissen Jack 26/9/2021 Berkel en Rodenrijs

vorige keer was ik in me geboorteplaats in Bergschenhoek aan het vissen, dus weer ergens anders vissen. Dit watertje ligt op de grens van Berkel en Bergschenhoek. Ik had hier alleen maar wel eens op snoek gevist. Het is net 4 of 5 minuten van me huis. Rond kwart over 10 lag de karperhengel hengel in. De vast hengel volgenden wat later. Eerst even een paar deeg ballen er in en wat maden er bij.

 

En het was weer heerlijk weer bijna wind stil. Na een half uurtje zag ik beet op me vaste hengel. En ja hoor even later een mooie voorn mooi van kleur. Gauw wat bij voeren ik wil de vis op de stek houden. En dat ging echt goed. Na een half uurtje ving ik er 8 bij elkaar en viel er nog een paar er af. Gek daar na viel het vrij wel stil weer. Met die vissen is het zo het zijn scholen vissen vang je er 1 moet je ze proberen op de stek houden voeren dus anders gaan ze door.

 

De vangsten waren niet echt super maar ik had dit keer toch er 10 bij elkaar en dat is best lang geleden moet ik zeggen. En de karperhengel dan? Daar bleef het al weer stil helaas. Ik zag dat er wel karper aanwezig was maar geen intresten hadden in mijn bollies. Volgenden keer wie weet want de maand oktober komt er aan en dan wil ik toch weer achter de karpers aan. De maand oktober is wel favoriet bij mijn , wat het karper vissen betreft.

Gestopt om 14,00 .

 

Aas maden bollies Jack

Witvissen jack 22/9/2021 Bergschenhoek polder.

 

Ja na het zeevissen maar weer eens witvissen op alles wat maar aan de haak komt. En natuurlijk de karper hengel er weer bij. Helaas dat was weer niks het karper vissen. Het witvissen dan wel ? Ook niet echt best hoor. Ik was er om 10,30 tot 14 uur . Super mooi weer geen wind en lekker rustig hier zo. Wat wil een mens nog meer he? Juist vis natuurlijk.

Regelmatig beet gehad maar veel al mist geslagen, heel veel klein vis zat er.

 

En uiteindelijk wat scherper gaan vissen een kleine haak je er aan en 1 maden dan maar. Dat werkten super goed , bijna geen missers meer. En ik ving vis. Wat ik al dacht super kleine visjes bliekje voorn en meer van dat spul. Uiteindelijk 5 visjes maar .

Maar goed we ik zat heerlijk te genieten met alles om me heen . Ik hoop vrijdag weer te gaan dan in de buurt bij mijn huisje.

 

Aas maden bolies Jack

Witvissen Jack 8/9/2021 Bergschenhoek

ik ging met de auto naar me visstek want het was best een stuk rijden waar ik ging vissen. Rond kwart over 10 half 11 lag alles in. Ik zat lekker in de schaduw, het was best erg warm met niet veel wind .de karper hengel lag tegen het riet, deze tocht was niet zo breed dus onderhands worp dan maar. Voor zien met 2 bollies en Pellets . De vaste hengel als gewoonlijk maden. Stevig gevoerd met deegballen gemaakt van oud brood aardappelen mais en Brinta er door gedaan om er een stevige bal te krijgen. Na een half uur ging mijn dobber onder , zo wat was dat dan? Een golf karper natuurlijk ja en die raak ik gelijk kwijt. Na loop van tijd ving ik me eerste visje, voorn later nog 1 ,het was allemaal niet best weer. Heel veel beet gehad maar steeds mis. Je voelden de vis wel. Op me karper stok helemaal niks. Ik ben er rond half 2 mee gestopt het werd me toch te warm , ondanks in de schaduw.

Aas bollies maden Jack

Witvissen Jack 6/9/2021 Lagenbergschenbos  Bergschenhoek

 

Heel mooi weer hebben ze gezegd ,dus vissen maar weer dan. Ik ging dit keer naar het lagenbergschenbos waar ik in al die jaren gevist te heb en dan heel veel daar zo , voor al toen op karper. Ik weet dat hier dikke Brasems zwemmen uit het verleden . Rond half elf lag alles in en de zon branden op mijn huid. Wat een heerlijk gevoel is dat dan? Regelmatig zag ik vis azen alleen nog niet bij mijn. De karper hengel lag tegen wat struikjes aan de overkant. Ik zat in een smalen stuk rond om zo eiland te vissen. De karpers zag je boven zwemmen . Geen goed teken helaas vind ik dat Trouwens

ze azen namelijk op de luis die nog aanwezig is.

Tijgernoten had ik er aan en een drijvende bollie. Rond kwart over 12 krijg ik een run op me karper hengel , de vis schiet na de takken en zat vast. Maar ik kreeg het voor elkaar de karper tussen de takken door richting mijn te krijgen. Dit voelden goed aan zeg. Maar helaas even later bang los? Nee he dacht ik alles er af. Even alles na kijken en zag ik dus dat mijn lijn gerafeld was,Door die takken natuurlijk. De karper is wel vrij van het lood trouwens, ik vis safe .

De wit vis liet het afweten

Aas maden bollies tijgernoten Jack

Witvissen jack 2/9/2021 Rotterdam Schiebroek

ik dacht we gaan eens niet zeevissen of anders maar weer eens lekker op de witvis. Met de maden en zelf voerballen gemaakt. Ook een karperhengel er naast, maar dat leverden weer geen karper op. Heerlijk weer deze dag bijna geen wind, dus lekker de dobber goed te zien. Er was zat vis aanwezig zag ik wel ,springen belletjes van als  eigenlijk wel. Het zag er goed uit. Al gauw kreeg ik beet de dobber ging langzame onder. Slaan en ja wel een voorntje was de klos. Gauw wat bij voren om te proberen de vis op de stek te houden. Dat ging redelijk moet ik zeggen. Ik ving die dag van af kwart over tien tot kwart over 1 , 5 vissen. Niet veel hoor ik je zeggen, klopt het was niet echt best weer het vissen. Maar de bonus was een mooie ruisvoorn van 23 cm .,Wat leuk op zo vaste hengel.

Aas Maden Jack

Witvissen verslag Augustus  2021

Witvissen Jack 23/8/2021 Bergschenhoek 

Een mooie dag moest het vandaag worden zijden ze, dus vissen nee geen zeevissen maar weer eens witvissen lekker bij mijn in de buurt. En natuurlijk een karper hengel er naast. Ik had nog wat maden in de vriezer dus ik hoefden ook niet naar de winkel er voor. Rond kwart voor elf was ik op me visstek . heerlijk weer en ik had er zien in. Ook had ik deeg ballen gemaakt een tijd terug met alles en nog wat er in,  die had ik ook ingevroren. 

 

De karper hengel eerst , voorzien met 2 bollies op me hair. rond kwart over 11 stond mijn pennetje te dansen in het water. ik kreeg al gauw beet , maar die was mis. ik voelden wel de vis zelf was best een aardige schat ik in. al gauw ving ik een bliekje van rond de 15 cm . foto voor de site en weg mag die weer. hopa de vis zit op me voer nu weer 1 een klein voorntje. En zo ging het door. tot in eens een mooie ruisvoorn zicht melden yes leuke vis zeg , en flink sterk op mijn vaste hengel. de vis zat echt op dat deeg, maar ik moet zeggen op die mooie voorn na was het klein spul. 

 

Ook heel veel vissen gemist en die er afvallen.  totaal bij elkaar 10 vissen . ben er mee gestopt om 14,00 ik was beste tevreden .

helaas op de karper hengel geen piepje gehad moet ik zeggen. van de week gaat ik weer zeevissen en die week er op roofvissen. en ik gaat in september op een mooie en leuk water een voerstek maken om op karper te vissen.

Aas bollies en maden Jack 

Witvissen verslagen juli 2021

Witvissen 3/7/2021 Rotterdam Schiebroek Jack

Woord het Zeevissen of toch nog maar Heerlijk staren naar een doper op witvis? Het laatste dus ,want het zeevissen is nog steeds niet best. Lees mijn verslag bij het zeevissen van afgelopen week. Rond 10 uur aan de water kantje heerlijk weer niet te warm ook en bijna geen wind. Op een paar spetters bleef het droog. En natuurlijk altijd een karper hengel er bij. Daar kan ik kort over zijn gelijk ,helemaal niks op gezien. Maar nu het witvissen maden was het aas en ik kreeg al gauw beet. Een mooie voorn ving ik wat een mooie kleuren toch zeg, en een leuk sport op zo vasten hengel. Op naar de volgenden vis , en die kwam ook gauw een dikke veten brasem op me vasten hengel ,en wat een sport zeg hij of zij bleef gaan ,en ik maar mee geven met me vaste stok. Net er onder foto's maken en de vis mocht weer terug. En zo ging het aardig door met het vangen. 10 vissen 5 voorns en 5 dikke brasems niet verkeert . Ben er rond half 3 mee gestopt.

Aas maden Bollies. Jack

Witvissen verslag juni 2021

Witvissen Jack Rotterdam Schiebroek 26/6/2021

Het was best aardig weer en ik had een afspraak met me vriendin om samen  wat te gaan doen vandaag . zij zij vissen jack lekker langs de waterkant weer. ja dat hoef je mijn maar 1 keer te zeggen. Eerst wilden ik eigenlijk gaan snoekbaarzen bij de Esh maar daar zag ik toch maar van af met haar om daar te gaan staan. We hebben het lekker dichter bij gekozenen  en wil vlak bij haar thuis. Rond 1 uur lag alles in. een karper hengel er bij en me witvis hengel. 

 

Het was wind stil en je zag heel veel vis draaien . Maar nu nog zien te vangen natuurlijk. ik let even niet op me dobber toen ik haar horden roepen beet jack ? Jeetje me vasten hengel bij in de plomp. Dit is karper dacht ik ? nee een dikke donkeren ouden Brasem . net er bij en op de kant. Ze stinken wel en veel slijm komt er van af bij deze vis. maar het is best een mooie vis trouwens. Foto's gemaakt en weer vissen . het ging best goed af met het vissen mooie voorns en dik ook zeg. Even later ging het regen dus tijd om alles in te pakken vonden we. rond 17 uur er mee gestopt en helaas de karpers lieten het weer afweten. 

Aas bollies Maden Jack

 

Witvissen Jack Bergschenhoek Leeuwen kuil 2/6/2021

Een heerlijk dag de warmste van dit jaar zo een 27 graden moest het worden. dus vissen maar dan wel in de schaduw anders loop je leeg en je verbrand ook erg nog. zeker ik met mijn huid ziekten . 

 ik vond het weer eens tijd worden om te gaan vissen op voornetjes Brasem of andere vis.

 

Eigenlijk ging Marcel /Emmer ze artiesten naam/   mee maar die zag er toch helaas van af. maar hij kwam wel langs helaas zonder hengels, maar wel met een bak vol maden . dank daar voor. ook me oudste broer jaap kwam een praatje maken, altijd gezellig vind ik.

 

Achter af toch goed van Marcel dat die niet ging vissen . want dit keer tijdens het vissen bijna geen stootje te zien. maar dat weet je pas later natuurlijk en dat is vissen.

 

later toen ik mijn karper hengel in ging pakken, ja die had ik natuurlijk ook in liggen kreeg ik tijdens het binnen draaien in eens een klap op mijn hengel . snoek o jee als dat maar goed gaat natuurlijk, en het ging niet goed lijntje door midden helaas .

 

Dus een vis lozen dag voor mijn helaas.

Vrijdag misschien nog vissen Zeevissen of roofvissen

 

Aas maden bollies jack.

 Wing ,17-5-2021 De waal / Gorinchem

Mooi weer en een kilo dauwpieren in de koelkast wat doe je dan ? Juist dan gaan we palingen
Met zijn drieën om 20:30 richting de Waal gereden om de paling te belagen aangekomen plek uitgezocht waar we met zijn drieën naast elkaar konden zitten want er moet natuurlijk ook wat gekletst worden

  .
Nou van dat laatste is er niet veel terecht gekomen meteen vanaf de eerste worp flinke doorbuigers op de toppen .
De ene na de andere paling diende zich aan het begon op werken te lijken met twee hengels  .
Me broer ving nog een mooie snoekbaars van 60 cm tussen de palingen door gewoon op de dauw pier 

.
Om 2:00 begon het te regen dit was dan ook de reden om te stoppen en weer huiswaarts te keren
Aantallen bij elkaar niet geteld maar we hadden zekers met zijn drieën dik in de 50 palingen ikzelf had er al 20 en me broer en neef zekers evenveel kwam  aantallen .


Wat me opviel dat de paling na het vrijlaten meteen onder de stenen schoten en daar bleven liggen langs de kant mooi om dat te zien .
Groetjes Wing

Witvissen verslag April 2021

Witvissen Jack Ragnar Floyd 3/4/2021

Het was al weer een tijdje geleden dat ik met de jongens gevist had. het roofvissen seizoen is gesloten nu dus dan maar witvissen, op alles wat er te vangen valt. Eerst de jongens wezen ophalen thuis en toen naar hengelsport zaak  Oostland in Bleiswijk de maden gehaald.  wel op bestelling .  het was toch wel best koud en een noorden wind , waar ik het niet echt op heb trouwens. zo nu en dan kwam de zon er bij heerlijk was dat. 

 

De eerste stek leverden na een uurtje vissen helemaal niks op . dus naar een andere stek gegaan waar ik een woensdag zat te vissen . heerlijk uit de wind zo trouwens , goed te doen dus. even flink voeren en ja hoor beet ik ho zeg een flinken vis op me vaste hengel zeg karper ? nee ik zag dat het een mooie flinke donkeren Brasem is. nee he het lijntje er af heb ik weer dus. de jongens waren gelijk wakker en gingen met volle moed er ook weer tegen aan. Yes weer beet dit keer een mooie Voorne weer voor mijn 

 

Beet voor  Floyd op mijn hengel helaas de vis schiet er af. ik ook even later weer beet maar mis ook de vis. daar na helaas niks meer gezien . het was niet best maar de lol was groot. 

 

Aas maden .

De laatste dag Roofvissen , met dood Aas Jack 31/3/2021

Wat ging ik doen Zeevissen of toch Roofvissen op de laste dag van Maart? ik had even gebeld met Frank die vis altijd bij Sluisje dijk even vragen of het zeevissen nog wat is. Nee dus alleen maar bot . dus de beslissing genomen om dan maar met dat super mooie weer , maar te gaan Roofvissen met dood aas en  karper vissen met 1 hengel. ja ik begrijp de mensen die met dat mooie weer moeten werken. en  ik heb zelf die tijd ook gehad dat ik dacht, verdorie met dit weer had ik wel graag willen vissen . maar                                                                      daar is een einden aan gekomen . 

 

ik had een vaste hengel bij me om als het Roofvissen niks woord of het karper vissen dan maar kijken                                                                      of ik wat witvis kon vangen . 

 

om 11 uur in de ochtend lag alles op ze plaats . geen wind alleen zon en nog eens zon . heerlijk dat wel maar ik houd toch echt van wat wind op het water . na regelmatig mijn snoek aas verplaats te hebben helemaal niks, ook op me karper hengel . dus na zo 2 uurtjes met dood aas gevist te hebben maar mijn vaste stok gepakt en de snoek hengel in gepakt.  ik wilden toch echt wat vangen vandaag , brasem Vooren maak me niet uit dacht ik. he er steek wat wind op nu , dat is mooi . 

 

En even later zag ik mijn lijntje met doden maden naar de diepten verdwijn . yes een mooi dikke ruis Voorne   Eindelijk vis , even later ging het lopen . niet echt wild  maar  uiteindelijk 3 mooie voorns te                                                                                                      pakken nog. 

 

Aas bollies Dood aas een steenbolk en maden Jack

Witverslagen 2020 

Witvissen Verslag juli 2020

witvissen jack/ 30/7/2020 Berkel

het zeevissen is niet al te best dus maar lekker met de vaste hengel vissen. en natuurlijk de karper hengel er naast. nog maden zat om te gaan vissen. het weer was prima lekker temperatuur , zo 25 graden. wel zat ik in de schaduw onder een boom. ik was er rond 11 uur, ik had op dit water nog nooit gevist trouwens, en wist niet wat hier voor vissen er huizen. ik had het wel eens gehoord van dat er mooi karper hier zat. en ja Voorens of ander vis zit bij onze wateren er altijd wel.

 

al gauw had ik beet met me vast hengel een piep klein voorntje  was de klos , en er volgenden meer, zelfs een hele mooi zeg. binnen een half uur had ik er 5. dat gaat lekker dacht ik. maar even later viel het helaas stil. te stil zelfs dat ik maar eens vlak onder de kant proberende. en dat was niet gek zeg, kreeg gelijk beet oeps een karper natuurlijk weer, dag lijntje en dobber. waar om nu niet eens op me bollies ? gauw me karper hengel ook onder het kantje gelegd, maar helaas weer zonder succes.

 

het bleef stil ,tot dat me dobber in eens langzaam naar beneden ging. zeker weer karper dacht ik toen ik sloeg. ja maar niet zo groot want ik kon hem of haar mooi sturen. nee geen karper een mooie giebel zeg, en lekker dik. en alles bij elkaar had ik zeven vissen gevangen, niet echt best weer. op de karper

hengel helemaal niks gezien. maar zo zien je maar weer op een water die je niet ken dat het vol verassingen zit. en helaas was de foto niet echt best van de giebel te donker. ik had ook geen statief bij me. maar ik heb er ook een filmpje van gemaakt en op you tub geplaatst.

Aas maden en bollies 

witvissen Jack Feijtel/ Bergschenhoek Leeuwenkuil/28/7/2020

het werd weer eens tijd om met de vaste hengel te gaan vissen. op alles wat bijt in de maden. een karper hengel er naast, voor zien van 2 krieltjes aardappelen dus. ja want hier op dit water woord al van af 1985 gevist met boilies. ja ik zelf vissen toen al op karper op dit water. maar kan er kort over zijn, helemaal geen karper gezien . goed de wit vis deed die dan wat? na 20 minuten had ik al 4 voorns te                                            pakken, 3 erg klein en 1 mooie zeg. later ving ik er nog 1 bij.

 

en daar bleef het ook bij. mijn oudste broer jaap die kwam ook nog even een praatje maken, ging natuurlijk over vroeger hoe veel we wel niet gevist hadden hier zo op karper. eerst met deegbalen later met boilies, en met erwten mais  enz. ook hadden over de velen brasem hier zo die we vingen, maar het gekken is met de vaste hengel zij ik tegen hem vang ik ze nooit hier zo. want ik weet er zitten baken in hoor van brasem. helaas kan me broer niet meer vissen, hij is ziek. misschien donderdag weer met de

                                                                vaste hengel vissen. heb nog wat maden over. 

Jack Aas maden aardappelen

wit vissen Jack en John Rotterdam  Schiebroek 3-7-2020

John zat er al toen ik aan kwam, net zij die tegen me. het water is voor zijn deur een kleine sloot vol met vis karper Brasem voorntjes echt alles, en dat zo klein slootje. En er staat maar zo 40 cm water daar zo. toch vertoeven de vissen daar zo prima en zijn super gezond. even wat ganzen stront op zij doen voor i                       ik me spullen op het gras zet, dit is echt een plaag aan het worden die ganzen.

 

er zijn er zo veel. oké nu de sessie, John ving ze eerste voorn, al gauw. ik was nog aan het het op zetten van me spullen. eerst zo als altijd me karper hengel. ze waren aan het springen zij John van morgen vroeg al, toen ik de hond aan het uit laten was rond half ze. na 15 minuten lag mijn dobbertje ook te dansen op de golven van het water, en te smeken mag ik onder mag ik onder.dat duurden niet lang, een                                                                   leuke weg loper was dat en hangen.

 

zo de eerste is binnen. daar na viel het toch weer wat stil, bij John. he daar gaat die weer hangen weer, wat is dat haha zijden we tegen elkaar, het visje was zo klein haha. maar vis 2 was binnen. en ik ving er van en zo uiteindelijk 4 nog. wat wel leuk was John ving een klein karpertje op ze nieuwe karper hengel. was echt super leuk. met gezoete mais trouwens op de hair. ja en ik had ook 2 keer er een karper aan,2 keer me tuigje kwijt er af, wel 1 keer een tuigje terug kunnen vinden maar helaas de laatste keer niet. waar om kwam zij of hij niet bij me karper hengel. het was weer leuk om het te doen. tot de volgenden keer weer.

Aas mais maden tijgernoten/ jack/John  

 

Witvissen verslag 2020

Witvissen verslag juni 2020

Witvissen Jack 15-6-2020 Bergschenhoek

ik had nog wat maden over van een vrijdag toen ik met John was wezen vissen, dus even er lekker weer op uit met dat mooie weer. en wat voor weer zeg ,eerst wat bewolking later vol in de zon ,en nog warm ook. de wind kwam uit het westen kracht 2 maar. eerst me karper stok in gereed heit gebracht, met daar op 2 boilies van 15 mm, richting over kant van deze vaart. wat mijn op viel de water lelies waren er niet, die er altijd stonden. maar even later flink gevoerd voor me vaste hengel, van 4 meter het pennetje even                                                                                                  uit gelood.

 

en ik ving gelijk al een mooie voorn voor dat me dobber de grond stond.  wouw dat is snel zeg, en lekker. even een foto voor de site een selfie . en al gauw ging dit door, binnen nog geen uur 8 vissen en 1 kwijt.                                          van mooie voorns tot een klein bliekje. ging lekker dus. 

maar helaas na dat uur kon ik doen wat ik wilden, de vis zat er niet meer. dus na die leuke vangst van 8 vissen heb ik daar na geen beet meer gehad . maar oké toch weer wat vis gevangen ,en heerlijk in dat zonnetje gevist.  rond 2 uur dacht ik we gaan maar in pakken ,en thuis nog wat doen. en wat de karpers betreft helaas niks gevangen weer. om het uur heb ik het aas verplaats, onder me eigen kant in het                                                                        midden niks geholpen. wie weet de  volgenden keer toch weer.                                                                                                                      

ps me maat John is een zondag ochtend nog wezen vissen ook nog, ook op wit vis met een karper hengel er naast. op ze vaste hengel is die 3 tuigjes kwijt geraakt door dat die karpers er aan had. op ze karper hengel met tuin bonen raakte die ook nog een karper kwijt. helaas heb die geen witvis gevangen.  

Aas boilies maden

Witvissen Jack en John 12-6-2020 Bergschenhoek

laten we eens met de vaste hengel gaan vissen zij ,ik tegen John ,want het zeevissen en karper vissen is ook niet echt om naar huis te schrijven. goed idee zij John tegen door de telefoon. rond 9 uur was hij bij me John. even de maden halen hier bij mijn in Bergschenhoek, bij het dieren winkeltje. ook gelijk een doosje wormen er bij maar gelijk. rond 10 uur stond onze dobber te water. ook onze karper hengel voor zien met tijgernoten lagen al te water. er zit op dit water best ook erg leuke karper bestand op. heb hier zelfs een mooie 30 plus gevangen. en op dit water ook nog eens een snoek van een meter. ja ik zij tegen me maat kan zijn als ik een mooie voorn vang dat ik de vis gebruikt voor even met dood aas te gaan vissen ,en dan de karper hengel opruim.

 

het duurden zeker een uur voor onze dobber  eens liet zien wat we nu graag willen. onder gaan dus, de eerste vis was voor John ,een blik dus. even later mijn buurt een hele mooie voorn. nee die mag toch gewoon terug. de volgenden ook weer voor mijn ,weer een mooie voorn. later nog 1 voor mijn weer een voorn. en toen ging het bij me maat ook even lopen voorntjes net uit het ei. zo klein nog. ze trokken de dobber niet eens onder haha. het was echt niet best weer vandaag ,de karpers hebben we helemaal niet gezien. en het dood aas vissen heb ik toch maar niet gedaan. om half 2 zijn we er mee gestopt met het vissen. 6 vissen eerlijk verdeelt ik 3 John 3. heerlijk in het zonnetje gezeten ,en weer even bij gepraat.  

 

Witvissen verslag April 2020

Witvissen verslag April 2020

Witvissen jack John 17-4-2020

zo dat is lang geleden dat ik weer eens met een vaste hengel gevist had

ik had met me maat John afgesproken om bij hem te gaan vissen

gewoon op voorn of brasem, daar had ik wel oren na moet ik zeggen.

dus rond 1 uur stond ik bij de sloot waar John nog wel eens een hengeltje uit gooit.

John zat er al zo 10 minuten, is ook voor ze deur die sloot.

 

de sloot was niet diep zo 40 tot 50 cm water. karper zat er ook ,dus ik me karper

hengel er ook bij gezet. John had de maden gekocht, het was zijn thuis slootje.

heerlijk weer trouwens. na zo 2 uur vissen kreeg ik eindelijk eens beet.

ik sloeg mis. John had toen nog niks gezien. he he na 2 uurtjes vissen kwam er

eindelijk 1 visje boven voor John. blank voorntje. en zo waar ging het bij John

nu toch echt te lopen. bij  mijn pennetje bleef het akelig stil. ook bij me karper stok.

uit eindelijk had John 4 visjes 1 bliekje er bij. en ik 1 Vooren. om 4 uur er mee gestopt

we hebben het prima naar ons zin gehad, ook ondanks dat de vangst heel slecht was.

Jack John

Aas maden boilies.