Zeevissen verslagen December 2021

 

Zeevissen Jan Rotterdam 31/12/2021

Na bijna 3 maanden afwezigheid in Hollandia ben ik weer teruggekeerd uit  Viva Mallorca.

Aldaar al de verslagen en foto's gezien van Jack en Ted en die haalden aardige visjes uit het zilte water hier .

Maar ik besloot gisteren op de laatste dag van het jaar te gaan vissen op de "DIJK" en eens zien of ik een  maaltje verse vis kon verschalken.

Rond 10.00 uur kwam ik aanrijden en er stonden aardig was collega hengelaars ,maar vond een mooie plekje zo'n 15 meter van mijn favoriete plekje

af (het Loze Vissertje)    Ja daar tegen de schutting zaten 2 Brabanders en die zaten slim lekker uit de wind, want dat stond er wel. De temperatuur

was goed met 13 graden. Ik  zag om me heen dat er aardig wat visjes boven water kwamen en ook maats wijtingen.

Toch weer even wennen, het optuigen en de pieren (75 stuks had ik bij me ) aan de haak doen en dan tegen de wind in ingooien. En ja hoor na een korte tijd meldde zich

de eerste wijting en zowaar met 27 cm precies aan de maat, dus hup de emmer in. Daarna kreeg ik regelmatig beet (het was laagwater nog) en er zaten ook

kleine exemplaren bij maar vaak toch nog wel  dik 20 cm.. Rechts van me ving iemand  een morsdode halfvergane paling, die sloeg ie toevallig op de bodem aan de haak wel een

grappig gezicht. Ik ving af en toe een visje en uiteindelijk zaten er 4 stuks bij die de moeite waard waren en een grote bot (die heb ik toch weer laten zwemmen).

Het werd rond 14.00 uur hoogwater en de vangsten liepen terug en het werd kouder en winderiger. Ik besloot er mee te stoppen en had zo'n 14 vissen gevangen schat ik in.

4 voor de pan ,maar dat werden er 11 want kreeg van de Brabanders hun vangst van 7 mooie wijtingen dus toch een half emmertje vol vis mee genomen, niet gek op oudejaarsdag

en ga er kibbeling van maken. De ijskast weer een beetje vullen dus met verse vis. Nu nog op de schar een keer ,maar daarvoor moet je hier niet zijn maar in Zeeland,

dus dat is wel een aardig ritje voor een andere keer.

Aas pieren Jan

Zeevissen Ted met zijn zoon /27/12/2021 Rotterdam .

hoi jack met me zoon wezen vissen in de avond samen. de hengels hebben bijna niet stil gestaan vis en nog eens vis, voornamelijk wijting. wel heel veel klein , we hebben er maar 4 van de 40 mee kunnen nemen .  ik gaat jouw weer zien in het jaar 2022 weer lekker vissen. Groetjes Ted.

Aas zagers pieren 

 

Zeevissen Jack haven Rotterdam. 8/12/2021

 

ik zei al nog aas genoeg over om te gaan vissen . Op woensdag kwam voor mijn heel goed uit. Ik was in gezelschap met mijn vriendin . Zij wilde een keer graag mee om te zien hoe dat nu gaat dat zeevissen. Er stond een harde zuiden wind kracht 5.

 

dat was wel een spel breker die wind. Zeker voor haar . Dus een Paraplu op gezet en zat er lekker onder. Scheelt toch wel een jas hoor. Het vissen nu zelf ,ik viste naar laag wat toe. Helaas kon ik niet anders om dat me vriendin er bij was. Laag rond half 12 . en ik was er om 10.00 . naar heiplaat gooien kon ik wel vergeten met die wind. Na een half uur beet en ja wel een bot,. De kade was vrij leeg met vissers. En de wijting zal die er nog zijn 

 

Helaas die dag geen wijting ook me buurman niet , die al weer snel weg ging. De wijting , ik denk dat die vertrokken is bij de sluis. Ik ben er mee gestopt om 13 .40 en heb 4 botten. gevangen en een vis onderweg raakten ik kwijt dat leek mijn een goede vis.

 

Al met al slechte vangsten harde wind en koud.

Even kijken wanneer ik weer kan vissen .

 

Aas zagers pieren jack.

Zeevissen Jack Ted Haven Rotterdam 4/12/2021

met Ted afgesproken weer eens om te gaan vissen. De afgelopen 2 weken geen tijd gehad, in verband met een verhuizing van me dochter en haar vriend. En nog wat andere dingen te doen gehad. Maar daar gingen we toch maar weer eens vissen . Aangekomen rond kwart over 11 en Ted die stond er al. En heb je al wat Ted was de eerste vraag . Nee nog niks Jack. Wij vissen naar het hogen water toen . Om 15/37 hoog .

 

En ondanks het slechte weer stonden er best wel wat vissers op de kaden. Ted stond op de stek van het lozen, vissertje . Als dat maar goed gaat. Een harden zuiden wind die ging draaien naar het westen toe later op de dag. Na het in gooien de paraplu met de zij flappen neer gezet. En maar goed ook later kwam het met bakken uit de lucht.

 

Even later ving Ted de eerste een mooie wijting van net 30 cm . Wel lekker dik zeg. Bij mijn duren het best lang. Maar ik ving er gelijk 2 /1 aan de maat de ander zwemt weer. Door het slecht weer werd het toch  drukker met vissers . Even later ving ik een mooie bot. En later kwam de controleur van groot Rotterdam de boel checken . Bij mijn en Ted alle goed. Maar niet bij de polsen vissers die hadden 10 vissen onder maats. En die hebben een bekeuring gehad van 160 Euro . daar kan je leuke dingen van doen toch. De vis moest ook terug, helaas wel dood natuurlijk.

 

Tegen het hogen water had ik 6 vissen mooie en ook weer klein . Ted die bleef steken bij 3 vissen nog. De vangsten waren niet top. Ted die ging de kaden af en zag alleen maar legen Emmers.

We zijn door gegaan tot rond 19,00 uur. Eind stand ik 14 vissen Ted 5 . dus het lozen vissertje de stek dan heb Ted niet echt goed gedaan.

 

Nog zat aas over en van de week maar weer.

 

Aas zagers Pieren Ted Jack

Zeevissen Verslag November 2021

26/11/2021 Nico zeevissen Vlaardingen

hoi wezen vissen in Vlaardingen Aardig vis gevangen veel wijting maar ook veel klein, die zwemmen weer. zelfs nog een zeebaarzen en een mooie tong van 32 cm. mijn zoon had ook leuke vis gevangen ook wel veel klein maar dat mocht de pret niet deuren. 

leuke site dit goed overzicht en ik dacht laat ik ook een bericht versturen. 

Aas was Zagers en pieren en mestheften. groetjes Nico.

Zeevissen haven Rotterdam Ted 18/11/2021

Krijg fotootjes van Jack binnen. Hij staat te vissen op de Sluis. Een fotootjes van een hoopje leeglopers. Wacht nog één, dit keer van vis n.l. Wijting en zo te zien goed aan de maat.

Ik app hem terug dat ik er met een anderhalf uurtje ook zou zijn, nou dat duurde dus drie uurtjes.

Hengeltjes in orde gemaakt en onderlijntjes richting Heijplaat. Vrij snel de eerste maats Wijting, gevolgd door een ondermaatse. Jack ging rond 18:00 “zo hausse” en ik bleef. De eerste 3 uurtjes na laag geen stootje. Toen ging het weer lopen zelfs een doublet van ondermaatse Wijting.

Wat gebeurd er nu? Terwijl ik met de ene hengel bezig was melde de andere zich. Dat ging een tijdje door. Dus een lekker maaltje in de emmer.

Een lichte tik op de top, dus halen maar. Een Gulletje van 23 centimeter. Terug dat beest. Kort daarop weer een Gulletje van 25cm gevolgd van nog één van 25cm.Hoera de bagger boot komt de gaven binnen varen en begint aan de Heijplaat kant. Toen hij aan de kade kwam was heg 03:00 uur en ben ik maar gaan inpakken.

Al met al een visvolle nacht.

Aas: zagers en leeglopers.

Zeevissen Jack Haven Rotterdam 18/11/2021

nog het nodigen aas op maken van een zaterdag dat ik nog over had. Het aas zag er nog prima uit , ik heb het om de 12 uur netjes steeds in een andere krant gedaan. Ik was er om half 1 hoog water om 15,40 zo. Dus ruim op tijd een een mooie steek had ik. En het werd weer drukker met de vissers. Ik horden goeden berichten dikke wijting en voor al groot, het leken net gulletjes .

 

Maar ik horden ook heel veel kleinen wijting er bij. We gaan het zien dacht ik bij me zelf. Een straffen westen wind op de kant. En ik heb me andere hengels eens gebruikt me strand hengels om eens wat ver weg te gooien en zwaarder lood er aan tot 150 gram om de vis nog beter te haken, en dat werkten super goed moet ik zelf zeggen. De eerste vis melden zich al heel snel ,met 2 te gelijk wel klein helaas. Het liep echt heel goed ik had geen tijd om even te gaan zitten.

 

Klein spul maar ook echte dikke en grote wijting van 37 cm zelfs . Ik haalden ze van ver weg , ik kon nu echt veel kracht op de hengel zetten om ver te gooien. Toch even later net voor het hoog water werd het minder met de vangsten. Even tijd voor me zelf om ook iets te eten en niet met een haak in me bek haha. Tijdens de stroom zag je dat de beet er goed in kwam toch weer, voor al dikke wijting.

Ook had ik 2 mooie botten gevangen tot in de 30 cm . Een mooie steenbolk ook nog. Toch weer wat aanbeten gemist en toen de stroom er uit was liep het weer super goed. Ik had Ted al een app gestuurd en die ging ook vissen , met ze nieuwe hengel. Ted had geen pieren dus de nodigen pieren aan Ted geven . En ik had ted een warme must geven voor ze hoofd lekker warm te houden. Hij was het namelijk vergeten. Eerst de vlooien er uit geslagen natuurlijk haha. Ted ving zijn eerste vis ook al gauw. Zie zijn verslag.

Ik ben er mee gestopt om 18 uur en bij het inhalen had ving ik nog 3 mooie wijting er bij. De vis heb ik thuis gebracht bij mijn vriendin en die heb ze geslacht toen ik bij haar was. En ze was er super en super blij mee. Het waren 15 vissen, die aan de maat waren overige te klein , en weer terug. En ik ben bij 30 vissen gestopt met tellen.

 

Jack aas zagers pieren.

ps ik kan even niet zeevissen in verband met ander bezigheden 

13-11-2021 zeevissen Vlaardingen Wing

 

Met me oudere broer weer een dagje aan het zoute gepland .

Vlaardingen was het geworden makkelijk om de hoek aas bij wout planning als het aan de waterweg niks word dan sluisjesdijk .

 Begonnen met vissen rond de 16:00 uur binnen 10 minuten me eerste wijting bij me broer wou het nog niet lopen stond na 30 min nog steeds op nul bij mezelf ging om de 5 10 min de top flink tekeer na een tijdje ging het bij me broer ook lopen .

Heel de avond constant beet en kwamen mooie wijtingen boven ik zelf nog een mooie tong weten te vangen en een flinke bonkende vis net voor de kant onder de stenen haak weg flink balen was dit een gul ?? 

Me broer ging als een speer die kon het gewoon niet meer bijhouden met twee hengels ving van alles bot wijting schar en eindigde met 67 vissen .

Ikzelf had er 37 een tong de rest was wijting .

Wat een avond zeg is erg lang geleden dat we zo goed hebben gevangen en veel maats wijtingen mochten mee voor de pan . 

Wat me opviel dat er op de boulevard buiten ons niemand aan het vissen was toen we aankwamen dachten we al dit is een slecht teken . 

Wat een heerlijke dag prachtige weer en prachtige vangsten

Groetjes Wing aas zagers pieren. 

Zeevissen Haven Rotterdam Ted Jack 13/11/2021

Met Ted afgesproken om weer wat langer door de vissen in de avond. Afgesproken om 16,00 aas opgehaald bij Rinus . Ted had van de week leuk gevangen dus er op uit maar weer. Toen ik aan kwam stond Ted er al, en hij had een mooi plekje voor mijn vrij gehouden . We visten van laag naar hoog toe . Hoog pas om 23 40 .

 

En weer was het best druk met het vissen. Er werd niet echt goed gevangen nog horden we, en wat er gevangen werd was vrij wil klein , de wijting. Dus een invasie van kleine wijting nu die de grote over treft helaas.

 

Na een dik 3 kwartier kreeg ik beet pas ja wel Steenbolk wel een mooie . Die zijn ook met velen aanwezig nu die bolken. Ted ze beurt wijting mooi e dat zeker . En weer Ted en bij mijn liep het stroef nog, maar daar kwam verandering in. Ik ging ze nu vangen bot wijting en zelfs een mini Schar.

 

Ja ook die worden weer gevangen. Het het was niet echt best soms een bot en wijting ,en ook weer veel missers . Daar heb ik goed over na zitten denken hoe kan dit steeds zo? Ik zelf denk dat de vis het aas wel eens pak aan de zijkant van de haak en dan zo probeer het aas te pakken. Ja dan heb je missers denk ik hoor.

 

Maar Ted die had nog super pech hij liep tegen ze steun of bleef achter iets hangen met gooien en zijn ander hengel stond anders gedraaid en plomp het water in zeg. Echt van alles geprobeerd zo als dreggen met de hengel, helaas niks echt een half uur bezig geweest.

 

Het komt vaker voor dat de hengels door boten er in worden getrokken maar dit was echt dikke pech voor Ted. Maar hij bleef wel door vissen.

Eind stand toen we rond kwart over 12 weg gingen 12 vissen voor mijn 4 soorten gevangen 2 maats wijting en 2 maats bot. en Ted 4 vissen 2 mooie wijtingen. Er werd tijdens het hoog water niet veel meer gevangen.

Aas over dus denk dat ik maandag weer gaat.

Aas zagers pieren .jack Ted

Zeevissen Ted Rotterdam 11/11/2021

Gisteren ook nog op de Sluis gestaan, drukte viel mee. Veel, heel veel ondermaatse wijting. Slechts 3 geschikt voor de pan, 1 botje van een cm of 15 en 1 bot van 36cm.Allemaal licht aanbeten.

Op een gegeven moment een top aanbeet, dus slaan en draaien. Vlak bij de kant liep mijn lijn naar links dus ik dacht dat is een mooie. Blijkt dat de buurman visser welke 30 meter naar links stond het gepresteerd had zoveel naar rechts te gooien dat hij over mijn lijn lag. Ik lag recht vooruit en er stond geen stroming. Niks dus. Ik had pieren en zagers als aas. ps morgen samen vissen Jack.

7-11-2021Verlaat vangstberichtMet broer afgesproken om avond/ nachtje te vissen op sluisjesdijk vermijden van de drukte .Pieren opgehaald om 21:30 begonnen met vissen om 22:00 .Het begon prachtig voor me met een mooie tong en paar wijtingen bij me broer was het verdacht stil op de toppen .Na een tijdje begon hij ook mooie wijtingen te vangen en wat denk je valt het bij mij stilOver de dijk toch heel wat vissers aanwezig tot na twaalven gingen de meesten toch naar huis .Wij als echte DIE HARDS door gevist tot 6:00De eindstand was voor mij 1 tong 1 bot afmeting stoeptegel en 7 wijtingen en voor me broer ging het wat beter die had er rond de twintig mooie wijtingen en paar botten .Wel koud hoor zo nachtje maar ja wil me wel aan de coronaregels houden en min 1,5 meter afstand van elkaar 🤣🤣 meesten snappen dat wel dat dit een geintje is en meer omdat het overdag stervensdruk is .Maar weer lekker gevist en wat gevangen dus niks te klagen . Groetjes : Wing

Aas Zagers Pieren

Zeevissen haven Rotterdam Michael 7/11/2021

 

hoi het is weer lang geleden dat ik in Rotterdam ben gaan vissen.

Ik heb het druk door mijn werk ook nog eens dus van echt veel vissen kwam de laatsten  tijd niet zo veel meer er van helaas. Eerst even informatie gevraagd bij jack hoe de vangsten waren nu. Jack was erg positief over de vangsten. Dus er op uit met een maat van me. Ik kwam aan om half 10 in de avond het was er nog behoorlijk druk zeg. Maar we hadden een mooie plaats gevonden.

 

De vangsten waren echt super grote wijting  het leken wel gulletjes zo groot. En wat bot.. over al kwam er vis boven. De kleintjes zwemmen weer.

Maar als nog een klapper er bij een super mooie tong voor mijn en ook mijn maat. 36 cm en de grote wijting was 38 cm uiteindelijk met ze 2 zo 60 vissen bij elkaar, gevangen wat super was .

 

Michael aas zagers pieren.

 

Zeevissen Haven Rotterdam Jack 3/11/2021

 

heerlijk weer bijna geen wind zon en dat in november ,als dat niet heerlijk is om te vissen is. Ik ging al vroeg weg en was er rond kwart voor elf. En toen ik aan kwam stonden er toch  weer een hoop vissers op de kaden. Ik stond nu op jan ze stek het lozen vissertje .ik viste naar het hoog water toe. Hoog water om 14/30 dus het was net laag. 1 hengel niet ver weg de ander hengel richting heiplaat weer. Even kijken waar de vis zich op houd.

 

Ik zag hier en daar vis boven komen namelijk wijting maar nog geen mooie. De buren naast mijn uit Rozendaal vingen hun eerste vis ook. Bij mijn helemaal nog niks soms van die kleine tikjes op me hengels. Hehe na een uur vissen beet een wijting ondermaats . Maar vis is vis en deze ver weg gevangen . Het ging lopen bij mijn allemaal ver weg  gevangen. Dus de andere ook maar ver weg gooien.

 

En daar heb ik goed aan gedaan want ik kreeg een dreun op mijn linker hengel , dat moet tong zijn of een wel een Groote wijting. Nee zijden mensen naast me zeebaars ? Nee hoor zij ik winden of roofblei? Nee ook niet dus . Wat dan wel na informatie bleek het een Houting te zijn. Wat een mooie zeg mijn eerste trouwens. En wat zwaar ging die trouwens . Ik had veel bekijk bij deze vis.

 

Het ging maar door met vangen bij mijn . Dikke wijting botje en ook heel veel kleine wijting. Die zwemmen natuur weer, of ze zijn opgegeten door de meeuwen. Tijdens hoog water ving ik maar 2 vissen wel super mooie wijting. Maar toen het hoog water was en de stroming er uit was  en weer richting laag ging , wat heb ik toen gevangen zeg . niet normaal zo veel. Ook bij mijn buren. Het ging echt even helemaal los. De zagers deden het beste trouwens bij mijn.

 

Ik ben gestopt rond half 7 en de beet was er zo goed als uit gegaan. Maar ik had me vissen gevangen zeg. 20 maats vis die ik heb meegenomen voor mijn Hindoe buurvrouw. Dat had ik haar een keer belooft.

Echt een geweldige sessie gehad zeker 50 vissen bij elkaar.

Wel een hoop klein spul er bij.

 

Jack aas zagers pieren

zeevissen verslagen oktober 2021

Zeevissen Ted Jack Haven Rotterdam 30/10/2021 Avond Sessie .

 

Afgesproken met Ted om in de avond te gaan vissen . We hadden namelijk nog genoeg aas over . Dus afgesproken rond 16 uur 16,30 en ik was er al net over 16 uur. We vissen van lag naar hoog. Laag om 18 uur hoog om 1,00 . onder weg naar Rotterdam zag ik de buien al hangen zwanger van de regen . Het moest droog zijn rond 17 uur maar dat was dus niet zo. Tot tegen half 7 heb het aardig geregend zeg.

 

Dus tijd voor de paraplu voor mijn en Ted. En toch stond er best aardig volk nog op de kaden. Ik lag rond half 5 in en Ted kwam met de Camper aan.  En jack al wat gevangen nee Ted ik gooiden net 1 hengel richting heiplat . Met de wind viel het best allemaal mee dus toch nog een plus punt. Nu over het vissen zelf. Toen ik hengel 2 niet ver weg gooiden kreeg ik een tik op me andere hengel .

 

Ja wel wijting wel ondermaatse maar vis is vis. Al snel volgenden nummer 2 niet ver weg. Ook weer wijting ook te klein. En even later was Ted aan de buurt binnen  in no Time had die 3 vissen gevangen en echt een mooie dikke wijting van maar liefs 36 cm, kijk die mogen er zijn. Toen het donker ging worden stonden er niet echt veel vissers meer. Toch kwamen er 2 bij weer.

 

Die 2 waren naar Maassluis gegaan maar helaas voor hun stond het vol daar zo.

Ted die was goed bezig hij had er al snel 6 stuks gevangen . Wijting en bolk. Ik bleef nog op die 2 vissen. Maar het ging bij mijn toch ook weer te lopen 2 te gelijk op me onderlijn beiden bolk wel mooie grote hoor. En zo ging het toch een tijd door . Ook bij Ted maar ik liep uit .na van loop van tijd ging de beet er uit, Ted die ging broodjes met worst maken voor ons. Wat een super maat toch.

 

Ted super bedankt heerlijk man, ook de koffie .  En ja hoor tegen 21,00 ging ging het weer lekker te lopen. Ik zij tegen Ted ik wil graag een grote tong nog vangen ? Of ze het horden van boven af. Zo ja ja een dikke tong van 36 cm voor mijn en echt dik en zo breed ook. Nu jij Ted jij vang er ook wel 1 zeg ik. En of ze het weer horden daar boven. Hopa ook voor Ted een super mooie tong . 34 cm

 

En zo vingen we toch aardig wat vis bij elkaar die avond. Ted heb de vis mee naar huis genomen die aan de maat waren. We hebben te samen zeker 50 vissen gevangen. Ik had 4 soorten bot wijting Tong en bolk. Ted ook 4 soorten, dus een geslagen sessie samen.

 

Ik heb nog veel aas van Ted gehad en zelf ook nog wat over, dus kijken of ik maandag of zeker woensdag weer gaat.

Natuurlijk kan je dat weer hier op deze site lezen.

Aas zagers en pieren Ted en Jack.

Zeevissen Ted haven Rotterdam . 28/10/2021 

na vorige week zaterdag ook gevist te hebben en nog leuk gevangen toen. ging ik vandaag het ook maar een wat aantal  uurtjes vissen.  ik horden goeden berichten dus had er veel vertrouwen in.  het was weer best druk op de kaden , maar ik had een mooi plekje voor me zelf gevonden. ik visten naar hoog en die tijd moest ik er mee stoppen in verband met het werk.

De eerste 3 uur geen beet te zien, oeps dat viel tegen nog. Eindelijk beet een kleine wijting , gevolgd door een hele mooie wijting van 32 cm. zo nu hopen dat het door gaat met het vangen. en ja wel hoor de beet zat er goed in nu. uiteindelijk toch nog 6 vissen mee naar huis toe. de kleinste 27 cm en de grote maar liefst 36 cm. ik was weer een tevreden visser. 

nog zat aas over en hopen dat ik zaterdag gaat en dan met jack er bij.

groetjes Ted Aas Zagers 

Zeevissen Jack Haven Rotterdam 27/10/202

 

Eindelijk daar gingen ik weer eens zeevissen. De vangsten waren volgens de berichten behoorlijk goed

dus er op uit dan maar eens weer. Aas besteld bij Rinus de Egale helaas had die alleen maar zagers dus geen pieren meer uit verkocht zij die. Maar geen probleem heb toch altijd graag zagers. Ik heb maar gelijk 3 ons besteld bij hem.

 

Ik kwam aan rond 16,00 en de eerst hengel lag rond 4 uur richting heiplaat in. Er stond toch weer aardig volk op de kaden ,maar er was ruimte zat. Ik visten naar het hogen water toe ,om 20 35 moest het hoog zijn. Hopa 2 hengel in en voor die in lag belden al een vis op mijn rechter hengel van haal me er van af. Een mooie dikke wijting van 30 cm lag binnen 5 minuten al op de kant. En wat een aanbeet zeg wouw.

 

Dat belooft wat. Er stond wel een stevige wind recht op de kant uit het zuidwesten kracht 5. maar wind op de kant vis in de hand. Hier en daar zag je overal wel een visje boven komen, wijting bot en zelfs schar. En het was komen en gaan met vissers.

Het duurden toch wel lang hoor voor dat ik me 2 aanbeet kreeg. Maar daar na ging het bij mijn toch goed te lopen moet ik zeggen. Ruim voor het hogen water kwam er leuk vissen op de kant. Voor al wijting mooi dikke zeg. 1 was zelfs 35 cm groot.

 

Ook de steenbolk melden zich ,ik had er 2 tegelijk aan ,ook mooie dikke zeg. Toen de stroom er in zat ving ik niet echt veel meer. Ook bij me buren niet echt veel. Later toen het minder werd ging het wel weer met de vangsten. Tijdens de stroming maar 1 hengel in gehad, ook me wel bekenden buren naast me.

 

In totaal had ik 20 vissen op de kant bolk botjes en vooral hele mooie wijting. De wijting heb ik aan kennis weg geven de bolk ook. Ook kwam er nog 2 mooie tongen boven bij me buren. ik Ben door gegaan tot half 10 in de avond leuk gevangen en zelfs nog 2 ons zagers over .die zijn voor zaterdag.

 

Ook gebeurden weer vaak dat je keiharde

aanbeet kreeg en er niks aan zat. Volgens me buren die dat ook hadden zijn dat vaak de steenbolken.

 

Aas Zagers Jack.

23-10-2021 Wing zeevissen Vlaardingen


Vanwege goede vangst berichten weer richting Vlaardingen gereden aas gehaald om de hoek bij van leeuwen ( pieren) .
Rond 12:30 begonnen met vissen het was verdacht rustig met de beet en na 7 uur vissen had me broer 3 botjes en ik er 1 🥵.
Dan maar richting sluisjesdijk gelukkig nog plekje voor ons beschikbaar .
Bij aankomst zie ik Ted al aan het inladen van zijn spullen praatje gemaakt had niet geweldig gevangen maar toch vis .
We hebben gevist tot 2:00 bij elkaar toch rond 10 dikke wijtingen gevangen 2 mooie tongen en een grote steenbolk dus toch nog wat vis gevangen .

Groetjes : Wing aas zagers pieren.

Zeevissen Rotterdam Ted 23/10/2021 

zonder jack want die had een verjaardag van ze jonger broer. ik was er in de middag en het was best druk zeg. lekker weer ,en later kwam Wing er ook bij, die had al in Vlaardingen gevist. verslag volg nog. en ook in de avond kwam Sjoerd nog rond 19 uur , en die hadden we al een tijd niet gezien. nu het vissen zelf 1 tong 26 cm 2 wijting onder maats . een mooie wijting er af in het donker door het drijf vuil waar ik achter bleef hangen en alles kwijt. wel boven water gehad de wijtingen ,waren mooie maar ik kreeg helaas lijn breuk. pech dus helaas  en nog een boot van 5 cm haha record verbroken dus . 

 

verder nog 3 bovenmaatse wijting er bij gevangen  1 van 34 cm zelfs , ze zijn lekker vet de wijting. dus redelijk gevangen ben er te vrede er mee. groetjes Ted 

Aas pieren Zagers. tot de volgenden keer.  

Zeevissen Erik Theo Maasluis 20/10/2021 

nog een wat later bericht van ons. de wind was hard maar we stonden toch wel goed wat de wind betreft. het was al hoog water geworden dus we hopten dat we vis gaan vangen. de berichten waren goed maar komt dat ook uit? jawel best leuk vis gevangen Bot maar al veel wijting. mooie dikke 1 was zelfs 40 cm. alles bij elkaar gevangen , 12 wijting 1 baarsje en 6 Boten. en 1 gulletje.

Aas Zager en pieren.

16/10/2021 Vlaardingen Wing.

 
Na redelijk goede vangst van vorige week weer vol goede moed richting Rotterdam met me broer . Na aas opgehaald te hebben richting de Maasboulevard maar bleek al aardig wat vissers te staan dan maar kijken bij plekje achter het hotel en gelukkig daar was het nog helemaal vrij .
Lijnen te water rond de 16:00 eerste vis liet lang op zich wachtten uurtje duurden het voor we de eerste bot hadden daarna liep het redelijk met geregeld een bot of tong om de 15-20 min .
Ineens roept me broer ik heb een gul ik zie hem zich helemaal suf draaien en hijsen en wat denk je een winde van +/- 60cm (niet gemeten we gokken het ) gestopt met vissen rond de 2:00 .
Al met al toch weer redelijk gevangen me broer had 12 botten 3 tongen 1 paling en twee dikke wijtingen ikzelf 8 botten en 3 tongen .
Las dat mensen echt 500 meter verder 20 plus dikke wijtingen hadden denk dat aan de plek lag waar we zaten je zit daar toch verder van de vaargeul denk ik . Maar klagen echt niet lekker vis gevangen en weer heerlijk genoten . 
 
Groetjes : wing  Aas Zagers pieren.

 

Zeevissen haven Rotterdam Jack 11/10/2021

ik had nog genoeg aas weer over om lekker te gaan vissen. Dit keer alleen . Ik was er om half 2 en om 14,00 waren de lijn te water gelaten . Het was nog best aardig weer vandaag . En ik visten naar het hogen water toen. Hoog water rond 20.00 , het was niet druk op de kaden zo 6 man maar dus keuzen zat. Ik koost bij het ijzeren hek te gaan staan.

 

Na 2 uurtjes vissen kreeg ik mijn eerste aan beet op me linker hengel , was wel een boem en de lijn ging slap. Vaak tong of paling ,zo het ging zwaar en je voelden de vis bonken. Yes de eerste een mooie tong van 33 cm ving ik. Gelijk weer een aanbeet dikke bot van 30 cm. Zo het ging goed zo zeg.

 

En de aanbeten bleven volgen nu , harden tikken en soms maar dat je het net ziet. Het water kwam al hoger en de vis ging los. Ook bij mijn kennissen werd vis gevangen. Boem weer een super dreun op mijn rechter hengel wauw een wijting van 30 cm geweldig zeg. Deze vissen heb ik weg gegeven. En verder dan werd er meer gevangen? Ja zeker ik ving die avond 15 vissen 3 soorten wijting tong en bot. Ook tong ondermaats en een paar wijting die net maats waren heb ik mee naar huis genomen voor het snoeken . De overige vissen die ondermaats waren zwemmen weer om groter te worden .

 

Helaas ging het in de avond nog wat lichte regen maar dat kon de pret niet deren . Ik ving 6 wijtingen 4 tijdens de stroming 4 tongen , en de rest was bot. Ik had toch nog wat pieren over die heb ik aan de andere vissers geven. Het was weer super leuk  en een redelijk tot goeden vangst vind ik zelf.

ps Donderdag snoek vissen met dood aas.

 

Aas zagers pieren Jack

 

9-10-2021 Wing Vlaardingen en Rotterdam

 

Na goede berichtten over vangsten aan de waterweg afgesproken met me oudere broer om de grote wijtingen te belagen en hopelijk geloof het of niet me felbegeerde eerste tong van het jaar . 

Efe langs Rinus aas opgehaald hup richting Vlaardingen daar aangekomen stonden er al paar vissers die hadden ieders paar botjes was niet geweldig kregen we te horen .

Maar vol goede moed hengels opgetuigd begonnen te vissen rond 16:30 na een half uurtje een mooi tik me eerste bot is binnen 5 min later trekt me broer een mooie tong binnen ik begon toch te denken dat het vandaag gaat lukken me tong te vangen . Inmiddels weer 30 min verder een flinke tik en meteen de lijn slap weet uit ervaring dat dit tong moet zijn draaien geblazen want de stroming stond inmiddels er al flink in en jawel tong blij dat ik was hahahaha . Tot 20:15 gevist als resultaat me broer 1 tong en twee botten ikzelf 2 tongen en een bot beet was er helemaal uit en de grote wijtingen compleet zoek .

Nou we hebben nog aas genoeg over effen checken hoe het bij Jack was op de sluisjesdijk die kon me vertellen dat het toch redelijk was dus dan maar nog even proberen . 

Op de sluisjesdijk aangekomen was het rond de 21:00 uur even praatje met Jack en Ted en spullen opzetten Ted en Jack het tegenovergestelde die ruimde op en ze hadden redelijk gevangen dat geeft hoop .

Gevist tot 3:00 nachts met tijden van twee vissen in 5 min tot soms half uur geen beet 🤷‍♂️ .

Uiteindelijk heeft me broer 4 tongen en 4 botten hier erbij gevangen ikzelf had hier 3 tongen en 5 botten erbij gevangen en als bonus nog eens twee dikke palingen .

Toch weer een geslaagde dag met wat vis en prachtig weer .

P.s me telefoon was zodanig leeg dat ik geen flits kon gebruiken voor de foto .

Aas pieren Zagers Wing.

Zeevissen Ted Jack Haven Rotterdam. 9/10/2021

 

 

met Ted afgesproken om samen weer eens te gaan vissen. De afspraak was zo gemaakt, rond 13 uur afgesproken. Het aas besteld bij Rinus Egale . Hoog water rond half 7 dus hebben we nog tijd zat daar voor. Toen Ted aankwam ging de eerste lijn weer richting heiplaat met de zagers. Het was best druk ondanks de slechte berichten hier zo. Maar het was zo mooie weer , als je dan een vis ving was het een toe gift.

 

En werd er wat gevangen dan ? Toen ik er was horden ik van diversen vissers slecht slecht en gaat wel. Ik begreep dat er in de nacht redelijk gevangen was. Tong paling zelfs schar bot en ja wel wijting.

 

En hoe verging het ons af? Eerste bot voor Ted die bleef lang daar na zonder maar ook 1 visje er bij te vangen. En ik dan ? Ik ving 4 vissen voor het hoog werd. Bot brasem ja wel en tong van net 25 cm. Maar toen de stromen er in kwam zag je op de kaden vis boven komen. Zelfs iemand die 3 tongen te gelijk had . En wij dan ? Ja Ted ging helemaal los met hoog water, met als een toegift van een super mooie tong van 32 cm. Dat had ik hem belooft zij ik haha. Nog een tong voor

Ted met een bot er bij. En als diepen punt voor Ted een botje van net denken we van 5 cm wat een visje. Uiteindelijk had Ted 11 vissen op de kant. Dat was lang geleden zij die.

 

En ik dan ? Na het hogen water ging het bij mijn lopen weer. Ik hopten op een paling want die werd er ook gevangen. Moet je er wormen aan doen Jack zij Ted. Ja gaat ik denk straks doen. Ted die liep naar ze 2 huis toe ze camper, om koffie te zetten. Bedankt nog Ted ,en ik had de koeken. Maar Ted was net in ze 2 huis en boem op me hengel, de andere hengel van me stond mee te schudden zelfs. Paling dacht ik of een super tong? Het werd de eerste yes niet groot wel super blij er mee moet ik zeggen.

 

Uiteindelijk had ik ook 11 vissen bij elkaar, ook nog een tong en ook zo super kleine botje net iets groter dan die van Ted. Wing met zijn broer kwam ook nog vissen. Maar dat verslag krijg ik nog van hem. We zijn er mee gestopt rond 21 uur. Wat weer opviel heel veel beet echt klappen op de hengel maar gewoon niks hangen. Ook de Krab was er niet. Ook werd er door iedereen wel een visje gevangen. Bot paling Tong en zelfs grote wijting al.

 

Kunnen we te vrede zijn met onze vangsten? Ach we hebben leuke vissen gevangen mooi weer en super veel lol gehad, en dat is het belangrijksten lijk me.

Aas Zagers Pieren Ted Jack.

Zeevissen Vlaardingen Erik en Theo 1/10/2021 .

Hoi allemaal met me maat vroeg gaan vissen vandaag rond 5 uur stonden we. helaas konden we niet anders in verband middag werken. samen zeker 25 vissen gevangen, wijting vol op maar nog klein. en bot en een zeebaarsje. Alles zwemt weer. wij hebben foto's toe gestuurd maar zelf willen ons niet er op zetten.

Aas zagers pieren

 

 

Zeevissen verslagen september 2021 

Zeevissen Jack Sluisjesdijk Rotterdam 20/9/2021

Wat ik de vorige keer al zijn bij de laste sessie dat ik nog zat aas heb om te gaan vissen. De pieren waren nog best en de zagers wel wat slap. Dus richting Rotterdam om 11 uur ging ik rijden . Hoog water om half 5. de eerste lijn richting heiplaat lag rond 12 uur in. Het was best rustig nog , en later richting het opkomend tij werd het zeker drukker met de vissers.

 

Het waren vooral ouden mannen die met pensioen al waren. Ik zat bij in het midden van de kaden. Een bekenden vissers die ik goed kon zat er ook en zij jack ik zit hier al van af 8 uur en 1 botje maar. Niet best natuurlijk , maar ik moest gewoon vissen. Uitstekend weer was het. Mijn 2 hengel dichterbij gegooid en daar kreeg ik al gauw beet op. Mooie bot dat wel. Later weer op die hengel beet , wat is dat dan hu een Brasem haha.

 

Ja ook die vang je wel eens hier zo. Weer later ook op die zelfde hengel met pieren een tongetje van 23 cm. Die mag ook weer terug. Mijn maat Ted kwam nog een bezoek brengen en die zag dat ik een mini botje ving van net 15 cm. Nu op de zagers. Ook zag die dat ik best regelmatig beet had. En echt soms flinke tikken op de top. Ook mijn buurman uit Brabant ving wat bot.

 

Hij zat links van mijn en ging later rechts van mijn zitten, verkassen dus. En dat loonden toch moet ik zeggen .hij ving 2 tongen aan de maat. En ik keer er na. Jan die kwam ook even kijken en die zag ook dat ik best veel beet had maar niet hangen. De stroom kwam er in en beng me linker hengel . Wat een aanbeet en wat ik al dacht werd waar.

 

Een tong van net 28 cm was het haasje. Die ging met jan mee hij wilden hem graag. Daar na toen de heren weg waren heb ik nog een paar keer beet gehad maar niks hangen weer. Nee het was waren zeker geen krabben . En net toen ik me hengels wilden in gaan pakken weer een flikken klap op de pieren .ja die hangt maar helaas onder weg ging die er van af.

Heerlijk gevist en er werd weer niet goed gevangen, maar dat is het helen jaar al zo helaas. Ik had 5 vissen bij elkaar in ruim 6 uur vissen niet best.

Aas pieren zagers Jack

Zeevissen jan Vlaardingen nacht vissen. 18/9/2021

Ik besloot vannacht te gaan vissen om eens te zien of de vis er dan wel zit.

Ik was om 23.30 uur  in Vlaardingen en om 23.45  gingen de beide hengels beaast met zagers het water in. Ik had nieuw gevlochten lijn op de molens en kon lekker ver gooien want er was nauwelijks wind. Ik had nog niet ingegooid en gelijk een klap aan mijn linker hengel en een aardige bot kwam aan de kant. Het was nog laag water en er gebeurde vervolgens niets meer ,

en zat onderaan het stenen trappaadje achteraan op de keien. Er gebeurde niets meer  dan lege haken, dus dan weet je t wel. Het was volle maan, dus licht genoeg, en toen begon het opgaande tij rond 01.00 uur te komen. De stroming kwam er in en zie ineens zomaar een mooie tong van 28 cm wist t aas te vinden. Toen t water tot stilstand was gekomen ,inmiddels  over 2.00 uur ineens aan beide hengels belletjes die gaan rinkelen ,dat is vis en zie aan beide hengels 2 mini tongetjes .. Dus er zit vis.. Weer snel ingooien en weer actie en weer een mini tong en daarna nog een botje. Ik dacht even ,gaat  t dan nu gebeuren.? Maar nee t viel weer helemaal stil en de krabben kwamen weer in actie. Toch nog een flinke bot tussen door gevangen ,maar verder bleef t stil en t aas was ook op (matige kwaliteit uit Oostvoorne, zagers waren niet stevig ) ben ik om 04.00 uur gestopt. 

Conclusie: , eigenlijk zoals de vorige keren dat ik hier was. Even denk je ,,,het gaat gebeuren, maar dat is hooguit 20 minuten en dan is t weer over.Tja als die overige 5 tongetjes die  ik nu ving ,grote kleppers waren geweest was t verhaaltje wel anders geweest !

Groetjes Jan Aas Zagers

Zeevissen Rotterdam Ted 18/9/2021 

hey vissers gisteren middag op de sluis wezen vissen, het was er vrij druk op deze mooie dag. wel een mooie dag maar zeer slecht de vangsten weer. 1 mooie bot voor mijn , en de andere vissers bijna ook allemaal bot . en zag dat er 2 mimi tongetjes er uit kwam. volgenden keer maar weer beter .

Groetjes Ted Aas zagers pieren.

Zeevissen Jack Sluisjesdijk Rotterdam. 17/9/2021.

 

hoe waren de vangsten deze week vroeg ik me af. Even na vragen horden ik niet best weer. Maar goed de 1 dag is de andere niet. Ik wilden toch graag gaan vissen . Dus Aas gehaald bij Egale Rinus en hij had net vers aas binnen dat kwam even mooie uit. Ik visten naar het hogen water toe. Hoog water 14,00 . toen ik aan kwam zat er best veel volk te vissen al. Maar ik had een mooie stek bij het lozen vissertje. En werd het dat ook? Ja en nee dus. Mijn eerste lijnen richting heiplaat lag rond half 1 in. Me buurman die met ze vrouw zat te vissen die had er 2 alleen bot vanaf half 9 in de ochtend.

 

Niet best dus , maar er werd over de hele kaden super slecht gevangen. De wel bekenden vissers kwam ik weer tegen, en dat werd dus weer geregeld een praatje maken met elkaar. Na een uur vissen eindelijk beet. Ja wel een botje weer. Mijn buurman had inmiddels nu 4 botten wel mooie . En na het hogen water ging het bij mijn lopen . 2 tongen 1 van 25 cm en 1 van 23 cm. En nog een winden en 2 botjes. De tong aan me andere buurman geven Elvis die ik ook van hier ken. En de grote botten die wel aan de maat waren. De andere vissen mochten weer zwemmen.

 

Al met al niet wild geweest ik zag niemand een tong vangen , alleen bot. Ik was dus spekkoper . Mijn buurman bij het houten schot 4 botten en Elvis had 2 botten. Maar het weer was heerlijk. Ik ben er mee gestopt rond 17 uur. Nog zat aas over dus van het weekend nog of zeker maandag. PS met de krabbe viel het dit keer erg mee.

 

Aas zagers pieren Jack.

Zeevissen Jan Vlaardingen 13/9/2021

Omdat ik nog wat zagers over  had en het heerlijk weer was besloot ik vanavond weer te gaan vissen aan het Steur in Vlaardingen.

Er was nu niemand op een Chinese visser na die er weer met zijn camper stond.

Ik had er wel zin  in zeker nu er nauwelijks wind stond en je lekker ver kan meppen. Rond 20.00uur begonnen en t was al aardig hoog water.

Hetzelfde liedje als zaterdag herhaalde zich want de toppen bewogen niet, maar de krabben wisten er wel raad mee.

Dan ging t donker worden na een uur dat ik bezig was en zowaar een belletje ging rammelen  en dacht een tong te verschalken maar t was een bot

die er gelukkig voor de kant nog afviel ook.  Weer een poosje later een aardige tik op de hengel ,en nog een daarna en ik wist dit is vis.

Bij het indraaien voelde ik al de  kronkel beweging die een  tong kenmerkt als je hem binnenhaalt en een beste lap van 29 cm kwam het water uit.

De avond was prachtig met de halve maan, de vos die heen en weer scharrelde, de verlichte kranen en de verlichte hengeltoppen (zie foto).

maar ik wilde vis vangen en zie een aardige tik en ik landde dit keer  een zeebaarsje van 22 cm,een mooie vis en die mocht weer gaan zwemmen.

De Chinese visser had inmiddels ook een flinke tong in de emmer liggen ,maar verder was t ook niks bij hem.

Het water ging weer zakken en de krabben gingen weer vrolijk door.  

Toch nog een onverwachte tong eruit gehaald van 26 cm toen ik zomaar even binnendraaide en daar bleef het verder bij.

Rond 23.00 uur ben ik ermee gestopt ,de zagers waren ook op en de 4 -uur durende sessie was weer niet om over naar huis te schrijven.

Het zoutgehalte was in orde ,maar de vis aast niet of zit er gewoon niet of hebben weinig kans tegen de krabben.

We houden  vol en tot nu toe altijd wel een visje kunnen verschalken ,maar je wilt wel weer eens een echt festijn meemaken, dat zit er dit jaar niet

echt in lijkt t wel!

Uw verslaggever JAN Aas Zagers. 

13-9-2021 Zeevissen Vlaardingen Wing en vrienden  

 

Vol goede hoop richting Rotterdam even langs Rinus voor aas dat waren pieren en Zagers op naar Vlaardingen.

Aangekomen op de plek om 11:30 gevist tot 17:30 

Vandaag met zijn drieën sterk om wat vis te proberen te  vangen .

Hup 6 hengels het zoute in na een uurtje eerste beet voor me broertje en yes een mooie tong dat geeft toch wel hoop .

Half uurtje later weer beet voor hem deze keer een bot ondertussen onze vismaat en ik stonden erbij en keken erna beide nog geen tik gehad .

Uiteindelijk krijg ik ook een mooie beet maar uit ervaring weet ik dat deze geen tong was en inderdaad een bot toch blij van de nul af .

Maar ja aan alles komt een einde ook een slechtte vangstdagen  onze vismaat heeft niet eens beet gehad .

Maar weer een nieuwe plek leren kennen ga zekers keer terug om het nog eens te proberen .

Heb me eerste tong van dit jaar nog steeds niet weten te vangen dus geven we het niet op .

 

Groetjes : Wing Aas zagers pieren.

 

Avondje vissen in Vlaardingen Jan 11/9/2021

 
 
Al een hele tijd niet meer gevist in de zoute wateren in en rond Rotterdam , de vangsten waren uiterst mager door het 
lage zoutgehalte en de krabben genieten volop van de dure zangertjes.
Ik las een gunstig verslag ergens over Vlaardingen en op die plek zit ik wel vaker te vissen dus wist wel waar ik moest zijn.
Dus hup 1.5 ons zagers gekocht en op weg naar  het Steur. Ik was er ruim voor hoogwater rond 17.00 uur.
Aangekomen kwam er juist  1 auto aan met een visser uit Voorschoten en we besloten achteraan samen naast elkaar te gaan 
zitten want er was plaats zat daar. Er zaten er nog een paar maar niet in ons visgebied, Er stond een straffe wind wat het ingooien moeilijker
maakte, maar goed  de wind zal later wel wat afnemen.. Het lange wachten begon en zoals ik al dacht we zagen samen geen stootje in de toppen.
Wel waren de haken leeg, dus die veelvraten zitten er weer. Inmiddels gehoord van Jack dat op de Sluisjesdijk het ook niks was daar ,dus ik hoopte
nog op wat succes met opkomend en hoog water. Mijn buurman ving een klein zeebaarsje  en toen werd het hoog water en nog niks gezien van een visje.
Vervolgens sloeg ik een zwaan aan de lijn. Ongelofelijk die zwom zo in mijn lijn die ik inhaalde en kreeg hem niet los. Probeerde van alles maar het lukte niet
en toen brak de lijn en zwom die weer verder ,hoop dat t arme beest het goed maakt.
Het liep al tegen 20.30 uur en toen ineens een flinke rammel op de top. En zie daar kwam zowaar een tongetje van net 24 cm aan de kant. Mijn buurman ving ook een mini 
exemplaar en bij mij zag ik ook  gelijk op de andere hengel de top rammelen en een botje kwam eruit.
Niet lang daarna een fikse rammel ,en nog een..dat moet vis zijn en  bij het inhalen voelde ik dat het een flinke tong moest zijn. Nou dat was t zeker ,want een klepper van 35cm
kwam zo maar even mijn kant op. Dit zijn de tongen waar t om gaat natuurlijk en ik dacht nu gaat t dan toch gebeuren .De wind trok ook weer wat aan..
Maar nee...het viel helemaal stil, mijn buurman ving nog een mini tong en daarna bleef t stil. Het werd weer laag water en rond 22.00 uur vond ik het wel genoeg en bij t 
inpakken ving mijn buurman nog een 33cm tong  maar dat was meer geluk dan wijsheid.  
Blijft toch vreemd dat zoals nu een  sessie van 20 minuten lang er vis gevangen werd ,maar daarvoor en daarna de vis het volkomen laat afweten.
Toch blijf ik hoop houden en ga van de week het nog eens proberen in het donker met hoog water.
Uw verslaggever Jan (het loze vissertje)
Aas Zagers Jan

 

Zeevissen Ted Sluisjesdijk Rotterdam 11/9/2021.

Hoi maar eens richting de Sluis in Rotterdam kijken of we nog een tong kunnen vangen. daar aan gekomen stonden er niet veel vissers. dus plaats zat, met 5 man daar zo. later kwam er nog meer vissers bij .  denk dat de vangsten wel slecht moeten zijn, als het zo rustig is. En dat bleek later ook wel. 10 vissen  werden die avond gevangen door 12 man. ik zelf een postzegel van een botje ,en nog 1 van 22cm . was dus super slecht weer. Wie weet de volgenden keer meer vis. De aanhouder wind.

Ted Aas pieren zagers.  

Zeevissen haven Rotterdam/Amazone haven Wing. 30/8/2021

Met zijn vieren sterk richting de Waalhaven voor een tongetje te vangen .
Aangekomen om 12:30 tot 14:00 twee botten weten te vangen was erg rustig met de beet ja wat te doen .
Dan maar de Amazone haven proberen. daar aangekomen weer 8 hengels het zoute water in buiten een scholen baarsje alleen maar zeer kleine wijting en steenbolkjes weten te vangen .
Om 19:00 maar alles opgeruimd en weer richting Brabant gereden .
Dit doet de mens geen goed na vier maal vissen geen maats vis te hebben gevangen en elke keer 100 kilometers heen en 100 kilometers terug te rijden hiervoor . De volhouder wint denk ik maar

Groetjes : Wing

Aas zager en pieren

Zeevissen verslagen Augustus   2021

zeevissen Jan Sluisjesdijk Rotterdam 30/8/2021

He meden vissers voor een paar uurtjes wezen vissen op de sluis naar hoogwater toe.over de vangsten kan ik kort zijn . 1 botje 2 onder masten tongen helaas.er werd zeer slecht gevangen op de sluis helaas. Aas zagers Jan

 

                       https://youtu.be/gnGGkI8V3Ns hier staat een link naar mijn video tong vissen.

Zeevissen Jack Ted Jan Martijn .Haven Rotterdam 28/8/2021

Ik had in de ochtend en vroege middag een event Geo georganiseerd omtrent  geo coachen en na afloop belde Jack mij dat hij met Ted al aan het vissen was.

 In de namiddag ben ik met Martijn toch naar de Sluisjesdijk gereden om aldaar te gaan vissen met Jack en Ted, immers Jack had 2 dagen daarvoor aardig

wat tong gevangen, en jullie weten daar ben ik dol op!

Enfin toen ik aankwam was het heel stil op de "dijk" met misschien 6 vissers in totaal. Jack en Ted stonden wat verveeld te  praten met elkaar.

De emmers waren leeg en dat beloofd niet veel goeds , maar goed de hengels optuigen en Martijn stond vlak naast me met zijn karperhengel.

Ik had mooie zagers en de eerste ingooi richting Heiplaat. Het wachten begon en Jack ving een minuscuul botje.

De toppen bleven stil ,maar de krabben deden ook hun werk daar beneden  en lege haken dus. Nou Jack zei ik, waar blijven ze nou?

Er stond een vervelend windje maar ok doorzetten en afwachten. En zie na meer dan  een half uur vind ik een bot en even later nog een.

Maar daar kom ik niet voor. Ja het zoutgehalte is laag maar dat is al maanden zo.  Toen even bij Martijn gekeken en we zagen een flinke tik op zijn

karperhengel en zie  daar kwam zowaar een mooie tong naar boven van 26 cm. 

Martijn zijn eerste tong...altijd leuk.. en ik ving weer een bot. Bij Ted en Jack bleef het wel heel stil en zeker toen ik een flinke tik zag op mijn hengeltop.

Inhalen en voelde dat er iets moois aan zat, de golfbeweging suggereert dat t tong of paling zou kunnen zijn, waarbij ik op t eerste hoopte.

En ja hoor daar kwam de scheef oog naar boven en een mooie vette en grote tong van 31 cm. Zo dan toch maar mooi binnen deze.

Het werd hoog water zonder veel stroming en er volgde weer een bot bij mij  die ik niet eens zag toehappen op de top.

Even later toch weer een tik en weer inhalen ..Ik dacht dat zou best wel weer een tong kunnen zijn en zowaar daar kwam de 2 de boven water

en was 29 cm . Mooi toch nog wat gevangen van mijn favoriete platvis. Maar verder bleef t bij mijn vis vrienden heel stil en Jack ging even wandelen.

Ik zag in mijn ooghoeken echter een flinke tik met belletje op zijn linker hengel en liep er naar toe. Ted kwam ook kijken en toen er nog een zwieper kwam 

liet ik Ted de hengel maar eens ophalen ,ook omdat ie nog geen enkele vis had gevangen. Nou daar kwam me toch een flinke lap naar boven en die was ook 31cm.

Ted ermee naar Jack gelopen en Ted blij want het was zijn eerste tong van het jaar die hij mee mocht nemen van Jack.. Ach ik had er een van Martijn gekregen dus toch met

3 mooie tongen naar huis.

Inmiddels raakten de zagers op en werd het donker en gebeurde er niet veel meer. Tussen door nog een lekkere pizza laten bezorgen en ging mijn paraplu nog spontaan

te water, maar die kwam weer het water uit.  Om 20.30 de hengels ingepakt en  hadden we toch weer een leuke en gezellige vis middag en avond daar aan de Sluisjesdijk.

Ik hoop er toch nog een paar meer te vangen de komende weken. Ted , Jack , Martijn bedankt voor jullie gezelschap!

Verslag van  Jan (allang niet meer het loze vissertje ,maar de tongenmepper van Rotjeknor)

Aas Zagers Jan

Zeevissen haven Rotterdam. 25/8/2021 Jack.

Voor mijn was het toch weer een tijdje geleden dat ik ben wezen vissen in Rotterdam. Zeker 6 weken al weer. Ja de berichten waren niet best , dus daar om ging ik op karper fint en witvissen en vorige week vrijdag makreel wezen vissen nog. Zie het verslag hier onder.

 

Dus het werd weer eens tijd voor een sessie in Rotterdam. Aas wezen halen bij Rinus van de Egale. Was echt perfect aas . Zagers en pieren . Rond kwart over drie was ik er ,en schrok best wel hoe druk het weer was zeg. Even bij Frenk een praatje gemaakt ,deze man staat er elke dag wel. Het was gewoon niks zij die. Niet al te best dus , maar ik ben er eenmaal hier dus ik gaat lekker vissen.

 

Ik kon nog naast Frenk en zijn maat staan, en Frenk ging toch zo in pakken. Ik visten naar hoog water toe . Hoog water kwart over 6, dus tijd zat. De eerste hengel met pieren richting heiplaat. Frenk en ze maat waren al vertrokken  toen ik mijn 2 lijn richting heiplaat gooiden. Zo alles in stelling gebracht en af wachten maar. Dat wachten duurden niet lang. Linker hengel gelijk beet .een bot van 22 cm . Aan de buren geven , en later weer raak de zelfde hengel ,ook weer bot. Lock en zijn vrouw waren ook gekomen en die gingen naast mijn zitten. Ja Lock als ik nog meer vis vang is het voor jouw vriend zij ik tegen hem .

 

Zo de hengel met zagers boem me hengel haast over de steunen heen. Allemaal kijken want dit was een aanbeet zeg .paling dachten we allemaal , maar ik niet paling blijf door gaan. En ik had gelijk een super mooie tong van 32 cm voor mijn. De eerste zo ver ik weet van ons allemaal.

 

Boem weer raak weer tong zeg en weer een mooie tong van in de 30 cm. Ik ving 5 tongen voor dat het hoog werd ,allemaal aan de maat. De kleinste 27 cm Lock ving er ook 1 maar die was te klein die zwemt weer. Met het hoog water ving ik niks meer. Wel me buren die links van mijn stonden , die vingen super goed . Later toen de stroom er uit was ving ik toch weer 2 mooie tongen hoor.

Wat mijn opviel dat er in de midden van de kaden best aardig gevangen werd. En later ving  Lock  eindelijk ook zijn mooie grote tong van 31 cm.

Het was niet super maar ook niet slecht, er werd bot gevangen paling zag ik boven komen en tong. Het was weer leuk. en Ik heb nog  zat aas over misschien zaterdag nog vissen. Wat me ook op viel ik ving ze dit keer allemaal op de zagers, met de pieren helemaal niks gezien. Ook de krab viel erg mee.

 

Jack aas zagers.

20/8/2021 Makreelvissen met het Mijntje Yvonne van uit Stellendam.

Een tijd geleden had mijn neef gevraagd of ik zin had om eens mee te gaan met een wat sneller boot het Mijntje. Ja ik wel hoor, super leuk eens weer te doen. Ik had ook wat vrienden gevraagd , of ze mee wilden maar die hadden daar geen zin in. Alleen maar tackelen zijden ze. Daar zit wel wat in ,maar ik had me voor genomen licht te gaan vissen , meer voor de sport. We gingen met 5 man en de boot zat vol. 12 tot hoog uit 15 man op deze boot . Dat vond ik wel erg fijn. Ja alleen de prijs kost wat 60 Euro per persoon. Oke  maar dan ben je wel eerder bij de vis.

We waren er om 1 uur al daar zo en we zagen de boot liggen ,wat een super mooi ding zeg wouw . Patrick had zich gemeld bij de schipper en we mochten kwart over 1 aan boord komen. Schoon en netjes was er op de boot. 2 uur gingen we varen en we kregen allemaal koffie op de boot, en een lekker koek. Dat horden gewoon bij de prijs in.

Ik had een spin hengel en een lichten karper hengel klaar staan. De karper hengel met 4 veren er aan rood en wit van mijn club uit zuid. De andere hadden geel groen blauw. Na ruim een uur varen mochten we gaan vissen. Wel op de bodem zij de schipper want we driften over een wrak. De schipper kon geen meeuwen vinden dus dan maar kijken of ze hier zitten. Ja wel Overal kwam er vis na boven gelijk. Steenbolk blauwe makreel wijting en horsmakreel.en daar zaten er een hoop niet op te wachten. Later zijn we naar het volgenden wrak gegaan , en met mondjes maat kwam er vis boven. Helaas geen blauwmakreel . Naar 2 driften op naar de volgenden dan maar. Ook hier mondjesmaat kwam er vis boven, niet echt veel en wijnheg of geen blauwe makreel.

De tijd ging natuurlijk ook door. Dus de laatste wrak al weer. Alle wraken lagen trouwens op de terug reist. Geen meeuwen te beken over het water waar de makreel zich op moeten houden. De laatste wrak al weer en dat was raak of de schipper het wist, wat een feest. Ik vissen eerst op de bodem en ben later  hoog gaan vissen en had er 2 keer 4 aan. Collin de jongen pleeg zoon van Patrick zat super te vangen. Allemaal trouwens. De schipper is nog meerderen keren over het wrak gegaan als bonus voor ons een half uur langer . En wat een sport met mijn karper hengel, en met mijn spin hengel helemaal met 10 onderste en een molen van 2500 een super sport. En we hadden super goed weer trouwens. Ik heb er geen spijt van en voor mijn was het lang geleden op makreel. Volgend jaar weer? Ja zeker. we hebben zeker meer dan 100 vissen gevangen. er waren er ook bij met veel minder. ik heb ze voor me zelf niet geteld , maar ik had er echt meer dan zat. Patrick en Collin zeker het meeste. en 1 persoon uit onze groep die heb maar 1 keer in gegooid en gelijk 4 stuks gevangen. maar dat waren ze laatsten  hij werd zeeziek. heel erg jammer voor hem. 

Jack

Er zullen nog meer foto's volgen .

Zeevissen Ruud Maasvlakte 2. 16/8/2021

Gisteren op de Maasvlakte 2 wezen vissen, met wapper lijnen 2 hengels , voor al op zeebaars. de wind was heel hard was haast niet te doen, maar ik ging er toch voor. 2 baarsje kunnen foppen en een paling ook nog. na 3 uurtje had ik het wel gezien . 

Ik ben nog even gaan kijken in de havens hier zo maar heb er toch vanaf gezien . Aas zagers Ruud.

 

Zeevissen Fint jack jan Rozenburg Landtong. 11/8/2021.

Met jan afgesproken om maar weer eens op de fint te gaan vissen . Laag water om 13 uur en ik was er om 12 uur al . Ik ben begonnen bij de eerste strekdam na de waterkering . De wel bekenden stek voor het vissen op fint. Er stonden al aardig wat vissers ,en ook de vliegvissers waren er weer. Voor dat ik ging vissen nog eerst goed gekeken of er fint aanwezig is. Door het springen kan je dat goed zien. Dat wil niet zeggen dat je ze dan ook vang. Maar je weet dan dat ze er zijn. En ook even opgelet of de andere vissers fint vingen. Dat viel dus ook nog tegen hoor. Ik zag wel wat springen maar het was niet echt veel. Maar ik ging toch maar al vast het proberen voor dat jan kwam. En ja na 10 keer gegooid te hebben was het raak voor me. Geen grote zag ik wel . Ik wilden de fint pakken voor een foto helaas toen ik de vis net ging pakken schoot die los en weg was die dan. Dat had ik ook gedaan. Jan was er inmiddels en die zij zullen we verder op gaan jack want hier staan er nog wat te vissen. Ja is goed en vertelden hem dat ik er net 1 had maar toen ik hem wilden pakken los schoot. Zo gezegd zo gedaan op naar dat andere strekdam dan maar. Er stond al een vliegvissers en die had er 4 tot nu toen. Je zag ze hier ook springen . Jan ging helemaal naar achteren op de strekdam. Ik bleef gewoon op de kant vlak bij de strekdam. En na zo veel keer gooien had jan beet ,helaas voor hem los weer. Ik had het vermoeden dat er geen grote scholen fint zat. De vliegvisser zag ik soms wel een vis vangen , ook niet veel trouwens. Boem yes beet op shit weer er af . Jan ook weer en later bij bij mijn 3 aanbeet spring de fint om hoog en die raakten ik dus ook kwijt. Heel veel verschilden

 

Pilkes gebruikt ook. Ik dacht Nog even door gegaan en toen ben ik op de terug weg nog even wezen kijken op de eerst stek , en daar werd ook niet veel meer gevangen. Op de terug weg ging ik even nog wat in het zoeter water proberen een half uur. Helaas hier ook niks ,en ik belden jan op hier ook niks hoor.  Jack zij die ik zit aan de patat met stoofvlees , en hij heb nog gelijk ook. Kwart over drie ben ik gaan inpakken en teleur gesteld weer richting Bergschenhoek gegaan. Het lijk of de fint zich aan het terug trekken al weer is . Volgenden week op makreel vissen met licht materiaal met het mijntje uit Yerseke Zeeland met een neef van me en zijn pleegzonen en een vriend van hem .het  Mijntje is een snelle boot en er gaan dan maar 12 mensen op. Het kost beste wel wat 60 Euro van 14 uur tot 20 uur. Maar het voordeel is dat het  niet zo druk op zo boot is . hij heb super apparatuur aan boord die ook meeuwen ziet. We gaan het zien wat het woord. En natuurlijk een verslag er van. Aas pilkers.

Zeevissen Patrick Strand Terheijden 10/8/2021.

om dat ik een zomer huisje in Hoekvanholland heb ,gaat ik nog wel eens vissen op het strand van Terheijden

zo als op zeebaars en ander vissen. Nu ben ik eens met licht materiaal  gaan vissen met een dobber er aan. Ik ving helaas geen zeebaars maar wel bot met de zagers er onder. Maar wat was dat dit leuk om te doen zeg. Dat gaat ik zeker meer doen , het beviel me echt best. Volgenden week 20 Augustus op de Makreel met het Mijntje vissen, met me pleeg kinderen een vriend en Jack. Kijk er erg naar uit.

Aas zagers .

 

Zeevissen Ted 8/8/2021 Burg Haamstede Alt Stompetoren. Zeeland.

 

Na een lange tijd niet meer op zee te hebben gevist in verband vakantie met mijn vrouw samen met de  Camper toeren door Duitsland Nederland, was het eens weer tijd om te gaan. Ik vroeg nog of jack mee wilden maar die had andere plannen voetbal kijken en nog wat. Dus me zagers op gehaald en gelijk door naar Zeeland. Een stevige wind trouwens maar dat mocht de pret niet drukken. Ook werd er regen voorspeld maar die buien zijn hier niet gevallen , maar die heb ik doorgestuurd naar Rotterdam en omgeving. Daar zij er heel wat gevallen begreep ik wel. Nu het vissen zelf ,  binnen nog net 5 minuten vissen ging me  1 van mijn hengels te keer. Een mooi zeebaars van 37 cm lag al gauw op de kant voor me. Later ving ik er nog 2 scholen baarsjes 1 , 2 van 35 cm. Daar na heb helaas niks meer gezien. Maar dit voelden toch weer even lekker zo.

 

Aas zagers Ted. ps alles zwemt weer.

Zeevissen Vlaardingen Ton 3/8/2021. 

hoi gisteren middag tot in de avond wezen vissen. mooi weer bijna geen wind goed te doen. ook dit keer niet zo veel krabben. de vangst was niet super 2 mooie tongen steenblok en ja wel 2 wijtingen en een bot en een paling. 

Ton Aas zagers pieren . 

Zeevissen Verslagen Juli 2021

Zeebaars vissen water weg hoek van Holland Michael 24/7/2021

Hoi ik ben wezen zeevissen op Zeebaars met een maat. 14 uur achter elkaar wezen vissen , we hadden 4 baarzen en een Paling op de dobber met zagers. Het water was nog niet echt helder nog. 

Aas shads en zagers.

Zeevissen Jack Jan Rozenburg Fint . 18/7/2021

Met jan af gesproken om  te gaan vissen op de Fint. Jan is van de week al een paar keer geweest en toen was het niet best. 

ik was er al vrij vroeg tegen half 3 jan kwam om 3 uur. laag water 16,15 dus ruim op tijd. ik ben zelf eerst even gaan kijken bij de waterkering of ik al fint zag springen / jagen . Nee dus en ik keek naar het water en dat zag er niet best uit het was gewoon bruin. En dat is voor de Fint niet goed want het zijn zicht jagers.

 

Op de strekdamentjes stonden de vliegervissers ook al . en het water zakten immers . ook langs de landtong stonden er al vissers zat hun pilkers richting hoek van Holland te smijten ,zonder resultaat trouwens. ik ging even bij de vliegvissers kijken of hun al wat wisten te vangen . Niks dus en dat is geen goed teken dus. Jan die was er en zij kom gaan we daar heen, een paar strekertjes verder .

En ik zij tegen jan dit gaat hem niet worden vandaag. wel zij die , het is te bruin het water jan , dat komt uit Limburg vandaan al. Er is daar een plomp water gevallen en ook in duistland en België en dat komt allemaal deze kant op . Er stonden er nog 2 die wilden gaan vissen . toch zijn we natuurlijk gaan vissen met als resultaat allebei  een losser . ze zitten er dus wel . na ruim een uur gooien nog niks, ook de andere niet. 

 

Kom jan ik weet nog een plek waar het wat zoeter is . en toen we weg gingen waren de vliegvissers en de andere ook al vertrokken. Geen goed teken weer . daar aan gekomen was het water  nog donkerder . toch ook proberen maar tevergeefs . We besloten er mee te stoppen maar. geen vis en dat komt niet vaak voor met fint. de zon was er de temperatuur was prima bijna geen wind echt Fint weer. maar wat ik al zij het water is gewoon echt te donker helaas. ook horden ik van Wing dat de paling het ook niet deed op de waal veel al rotzooi kwam er voor bij. dus een rit van bijna weer 100 kilometer heen en terug bij elkaar  voor niks. ook in Rotterdam is het zoutgehalten nu gewoon zoet 

Maar de volgenden keer beter Toch.

Jack Jan Aas pilkers.

 

 

Zeevissen Jan Vlaardingen 17/7/2021

Eerst ging ik kijken in Schiedam of ik daar zo nog een tong kon vangen. toen ik aan kwam was het al vol. dus dan maar naar Vlaardingen gegaan het Scheur . daar stond er nog 1 dus plaats zat. Ik zag hem een mooie matsen tong vangen , dus er is hoop. ik zat tegen het hoogwater aan te vissen. maar de avond viel en wel geteld ving ik 1 paling . helaas de tong was er niet of wel maar ik kon er geen 1 vangen. ook weer heel veel krabben aanwezig die je haak elk keer weer leeg makten. Ook is het weer erg zoet het water.

Aas zagers Jan

Fint vissen Rozenburg Jan 14/7/2021
 
         Woensdagmiddag een paar uurtjes naar de landtong geweest om te gaan finten aldaar.
       Stond een aardige bries en op de strekdam stonden weer 2 vliegvissers en 1 visser met pilker.
       Besloot er ook te gaan staan om de wind in de rug te houden. De man naast me had aardig gevangen vertelde
       hij mij dus was benieuwd. Maar na een paar keer raakten we telkens met elkaar in de knoop dus dat schoot niet erg op
        en daarbij kwamen er weer  knopen in mijn lijn met bossen draad ertussen en moest t weer afknippen. Maar kwam er wel
    achter wat de oorzaak was. er zat gewoon te veel lijn op de spoel waardoor de lijn te los zat. Dat loste zich dus gelukkig wel
op ,en ook de tip om de spoel met lijn eens in warm water te doen thuis was een goede tip van die visser.                              toen maar
aan de kant gaan staan en niet op de strekdam en zowaar de eerste fint zat aan de pilker. maar verder was t daar moeilijk inwerpen.
 
Ik besloot  door  te gaan naar de volgende stek voorbij de vuurtoren. waar ook een strekdam ligt ,maar ook daar stonden 2 vissers op 
de strekdam, dus weer aan de kant. dat was geen optie want ver gooien is er dan niet bij. Na een tijdje vertrokken die 2 vliegvissers en 
was ik nog de enige visser en ging met waadpak de strekdam op. Liep zover mogelijk naar achteren door en toen een geelbruine pilker eraan
 
en kon goed ver ingooien. Yes een klap op de hengel en een enorme fint zat eraan. Helaas had die de haak helemaal ingeslikt en kon met veel moeite
die eruit krijgen en hoop dat de vis het overleeft heeft. De zwanen zijn wel vervelend en cruisten telkens heen en weer maar zijn zo slim om de goede
route te kiezen. Hopsa weer een flinke klap en de volgende fint. Ik dacht even dat ze weg waren want t water kwam al een beetje op. 
 
Wat een kracht heeft zo'n fint toch telkens en ze sprongen boven het water uit. Een paar vlogen eraf en kon er nog 3 landen, allemaal enorme grote exemplaren
Totaal 5 finten gevangen en onthaakt  , niet zoveel  dit keer maar kwam ook niet helemaal gevist  op t goede tij  tijdstip  hier maar toch leuk even gevist
 
 even en een frisse neus gehaald.
Wil weer graag een "scheefoog" vangen met zagers . maar gezien de enorme watermassa die vanuit Limburg straks de Maas binnenkomt  zullen die wel allemaal 
mee stomen de zoute Noordzee in, en gelijk hebben ze!
Uw verslaggever  Jan Aas Pilkers .

 

Zeevissen Haven Rotterdam Jack. 9/7/2021

En daar ging ik weer zeevissen, had nog aas over van de dag er voor. Eerst in formatie in op gevraagd of het nog op gevangen woord op de sluis. Ja dat wel maar niet echt veel nog. Tong bot paling werd er gevangen. Ja wat moet ik dacht ik zelf, het gaat zo op het karper vissen lijken van waar moet je naar toe he.

Toch maar naar de sluis gegaan . in Vlaardingen Schiedam Maassluis is het ook niet best horden ik wel. Maar waar wel he. Ik kwam aan rond 15 uur ruim een uur van te voren met hoog water. Jeetje toen ik er aankwam stond het  vol .even kijken of er achter in nog plek is ? Ja wel daar dan maar staan dus en lekker rustig. Anders had ik naar heiplaat gegaan . Er stond een flinke stroming zeg. Net tegen het hogen water laag alles in richting Schiedam . ik zag de plaats waar ik de dag van te voren stond . Wel uitkijken hier met de boten die nemen nog wel eens een bocht onder de kant.

 

Even later kwam er een jongen bij me staan met ze dochtertje , en vroeg mag ik naast je staan meneer , want daar is het vol . Geen probleem hoor. Even later ging de bel beet een dikke Krab zeg daar heb ik niks aan.

Weer beet de zelfde hengel he tong hoewel tongetje dus. Die mocht ze moeder op gaan zoeken en naar mijn toe sturen. Later weer beet een iets groter tong maar nog niet aan de maat weer. Dus zwemmen maar weer hoor. De jongen man naast me ving later ook zijn visje , ja visje een grondel. Later nog 1 ze dochtertje vond het super leuk natuurlijk. De man had de naam Elvis je kan hem wel de zanger Elvis .

 

Later kwam er langs de langen zijden nog een paar Brabanders bij, zij hadden ook geen plek. Zij wisten natuurlijk niet dat daar veel al blokken liggen en ze zaten regelmatig vast. Ze waren dan ook al weer gauw weg.

Later kwam er nog 2 snoekbaars vissers op de punt er bij . Eentje die ik wel kon , die vis vaak met Michael maar die ging ook al weer gauw weg. En Elvis met ze dochtertje stopten er ook mee . Ik bleef alleen met een andere snoekbaars vissers. En daar raakten ik mee in gesprek en wat bleek hij was de gym Leraar van me zoon geweest. Wat is de wereld toch klein. De totaal stand was 3 tongetjes en 2 botjes van mijn. Later nog even bij de ander geweest op de sluis , en begreep dat het ook niet al te best was geweest. Ook jan kwam in de avond buurten nog en we stonden gezellig te kletsen over alles en nog wat. En er was een Belg die mijn van de site kon dus weer herkend haha, toch leuk aan België toe.

Aas Zagers Jack.

Woensdagavond besloot ik eens in Schiedam (voormalig Gusto terrein nabij de Boulevard) te gaan vissen ,waarbij je uitzicht 

hebt op het strandje bij de Heijplaat. Aangekomen stond er een gele bus met een visser die een emmer vol tongen daar had staan.

Die had ie vanaf de middag gevangen met 3 hengels.

Je zit hier niet ver van de vaargeul dus de hengels nu echt richting Heijplaat gegooid ,en t stroomde met afgaand tij als een tierelier.

Als snel zag ik die kerel een tong eruit slaan en dat beloofde dus wel wat. Je hebt een fraai uitzicht ,links naar Rotterdam en de vele boten op

de Maas en wachten of er wat ging gebeuren. Ineens een enorme tik na een half uur wachten en het is snel inhalen hier en voelde wel dat er iets

zwaars aan hing. Bij het ophijsen bleek het een fraaie tong van 34.5cm te zijn, dat zijn de echte kleppers natuurlijk. Snel de zagers er weer aangedaan

en hoopte op nog meer van deze grote tongen. Even later ving die kerel een paling en het duurde niet lang voordat ik ook een zwieper zag en er een flinke paling

vervolgens aan zag hangen. Die vloog er op het gras gelukkig vanzelf af dus kon ik weer snel de Waterweg ingooien. Daarna bleef het stil, geen stootje meer gezien

en besloot om 22.30 uur te stoppen..

Gisteren belde Jack me op hoe het geweest was en vond het wel een mooie stek daar en eens zien of het voor hoog water goed vangen was daar overdag.

We besloten samen een middagsessie daar te gaan doen i.v.m. het getij en Jack reed achter me aan naar de locatie in Schiedam. Er zat 1 visser al een paar uur maar had

niks gevangen.. Wij aan de slag met optuigen en de haken voorzien van verse zagers en pieren. Als snel zag ik een flinke tik, maar voelde geen vis ,,ook even later weer zo'n aanbeet

maar niks. zout krab zijn? Jack zag ook geen leven in de toppen en om kort te zijn we hebben noppes gevangen. Ook toen het hoog water was ,was er geen actie te bekennen.

Het uitzicht blijft prachtig hier maar je komt toch ook wel voor een vis natuurlijk. Kennelijk azen ze niet of is t water te zoet? Rond 17,00 uur ben ik gestopt ermee en Jack viste nog even

zonder succes door een uurtje. Toch blijft deze stek mijn aandacht wel houden, wellicht eens s avonds met  opkomend water proberen. Het is wisselend dit jaar, de ene dag is de andere niet.

Het is maar 10 minuten rijden voor mij, dus lekker dichtbij dus kom er zeker nog wel eens terug.

 

Aas zagers pieren

PS je loop wel eens vast daar zo ,zeker met het opkomend water door de stroming .

ik hoor al mensen zeggen ja zwaarder vissen anker en zo. maar beste vissers 175 Gram ging als een veertje op ze loop. al doen je er 300 gram aan ,maar dan moet je met een boothengel zeker vissen ,dat 300 gram stroomt ook weg.

Tongen meppen op de Sluisjesdijk? Jan Herman 5/7/2021

 

Vanmorgen besloot ik met Herman weer  eens naar de Dijk te gaan want las op Zeevisland  dat er weer tong gevangen werd.

Nu moet je al die verhalen niet altijd geloven ,want de afgelopen weken of zeg maar maanden was het allemaal  uiterst mager met

de visvangsten daar, maar goed het is nabij voor mij dus eens zelf ervaren hoe t er nu  is.

Zagers bij Ahoy opgehaald en aangekomen op de Dijk stonden er natuurlijk al weer flink wat vissers maar heel druk was het niet. Ik besloot een meter of  40 vanaf de houten wand  een plek in te nemen  en Herman kwam er ook bij. en we hadden daar voldoende ruimte. 

 

Rechts zat Fred een bekende visser alhier (maar realiseer me dat ik dat inmiddels ook ben geworden want werd ook aan alle kanten begroet)Om 10.15 gingen de hengels richting de Heijplaat  met laag water. Een korte inspectie leerde mij dat een spaarzame tong gevangen was geworden ,en was benieuwd of ze in mijn super zangertjes ook wilde happen. Het wachten begint dan maar na een 20 minuten zag ik toch een tik en zowaar de eerste tong kwam boven water van 27cm.  Opeens zag ik Fred met zijn kromme hengel een hele grote naar boven takelen van 39 cm  en dat was echt een grote hoor. Enfin .ik ving er toch weer eentje met tussendoor een mini botje en tongetje. Zo  af en toe kwam er leven op de Dijk en zag dat er wel maats vissen eruit werden gehaald en dat over de hele dijk.

 

Herman zag  helaas geen stootje en stond toch niet ver van mij vandaan. We kregen nog wel wat regen over ons heen ,maar dat doof de weer uit en de temperatuur was prima met niet veel wind. De vis zit zeker niet ver en 20 meter is ver genoeg. Rond 13.30 was het hoog water en rond 12.00 uur dacht ik toch ,nu moeten ze het toch echt  gaan doen. De vangsten waren toch niet om over naar huis te schrijven, hoewel iedereen wel zijn visje ving.

 

Herman ving met mijn hengel nog een tong van 26cm  toen ik even aan de wandel was.  ie toch nog  een tong gevangen want verder bleef het bij hem bij een mager botje. Ik sloeg er daarna nog een mooie 30 cm eruit en had in totaal 5 maats tongen en 3 botjes en was nog spekkoper daarmee gezien de vangsten bij anderen. Er was bijna geen stroming en kon gewoon met licht loodje blijven ingooien en Herman vertrok inmiddels. Ik ging nog een 2 uurtjes verder maar het viel helemaal stil en er

werd nauwelijks nog een vis gevangen en de Dijk stroomde leeg. Rond 17.00 uur ben ik er ook mee gestopt. Resumé van dit verslag is dat de tong er wel zit maar niet te voorspellenis wanneer die actief is ,dat kan per dagdeel en tij  verschillen blijkt uit navraag bij andere vissers. Er komen nog genoeg mooie zomerdagen dus kansen genoeg .!Op naar de volgende keer! Visverslag van het "loze Vissertje" Jan.....(deze eervolle naam is door Ted aan mij gegeven)

Aas Zagers Jan Herman

 Zeevissen verslagen Juni 2021

Zeevissen Haven Rotterdam 30/6/2021 Jack

Eindelijk weer eens zeevissen in Rotterdam ,dat was lang geleden voor mijn daar zo. Ik was er rond 16 uur en vissen naar hoogwater toe . Hoog water om 21/15 .dus ruim op tijd ,en ik horden dat er tong werd gevangen daar zo. Dat kwam mooi uit dus en nu maar hopen dat het wat woord. Gauw 1 hengel in gooien met een brok lood van 80 gram richting heiplaat. Ik kreeg al gauw beet en helaas geen tong maar een botje van net 18 cm. Maar goed vis is vis en het geef hoop weer. Maar het duurden lang voor ik weer beet kreeg. Weer een botje erg klein. Ik zag voor de rest nog niemand wat vangen. Het was gewoon koud en regen en wind. Mijn ouden Paraplu deed weer goed diens.

Er kwam bijna geen vis boven zag ik. En later ving ik nog een botje. Ik heb het hogen water niet eens meer af gewacht en ben zo rond kwart voor negen naar huis gegaan.

wat op viel weer erg veel krab aanwezig ,de haken waren steeds kaal en soms er af.

Nog zat aas over dus van de week nog maar eens gaan.

Aas pieren zagers Jack

Fint Vissen Jan Herman Martijn Rozenburg 29/6/2021

Vandaag weer naar de landtong om op Fint te vissen.  Nu met Herman en Martijn ,waarbij Martijn voor het eerst meeging om

deze fraaie vechter te verschalken.

Rond 11.uur waren we weer op de stek daar. Het werd laag water en na het uitzoeken van de pilkers gingen we op de lange zijde staan.

Al snel had ik een fint aan de werphengel maar die schoot er af en dat zou veel meer gebeuren. Ze zijn sterk en speels en springen soms boven het water uit.

Herman en Martijn vingen ook hun fint en regelmatig was het "hangen". Naast me stond een visser die bij elke draai een fint binnenhaalde navraag leerde

 

mij dat hij met een blauw-zilveren pilker viste en ook heel ver ingooide waardoor zijn vanggebied groter was dan de mijne.

Hij had ook een 3.50 lange dunne hengel en een geweldige werptechniek die ik niet beheers .Hij ving er wel 50 in deze vissessie.!

Maar goed we vingen toch ook aan de zilveren en oranje pilkers  regelmatig een fint. Denk dat we er een stuk of 35 met z'n 3-en gevangen hebben, waarbij Herman

 

de grootste ving (zie foto) .Toen het heel langzamerhand weer hoog water werd viel het stil ook nadat Herman en Martijn weer naar huis waren. 

Ik had telkens problemen met mijn gevlochten draad, Telkens ontstonden er lusjes en knopen in als ik indraaide en daardoor werd het ingooien moeilijk

en moest ik weer stukken wegknippen. Hoe dat kwam ik me een raadsel en had ik vorige keren geen

last mee, terwijl de hengel ogen prima in orde zijn.

 

Ik heb ook gefilmd weer en zal de opnamen daarvan later toevoegen. Al met al weer een leuke visdag gehad en nu maar weer eens op de tong want die lijkt

gearriveerd te zijn in de Rotterdamse regio.

Ps de Film volgt later van Jan.

Klik op de link voor een leuke  Film van Martijn Jan Herma Fint vissen Rozenburg 29/6/2021

 https://youtu.be/hFcA9LmO7qc

 

Banjaard strand vissen op Haaien Wing /en zijn broer. 28/6/2021
 
Met zijn drieën vol goede hoop om 7:00 richting de delta werken .
Snel aas gehaald bij Colijnsplaat Lina recta richting de banjaard strand .
Daar aangekomen zag het er super uit wat stroming en zowat een leeg strand .
Alles opgetuigd en het wachtten kon beginnen na een uurtje vissen was de eerste beet voor me broer een flinke doorbuigen nou deze hoeft hij echt niet aan te slaan de k2 meteen hoepel krom .
Na paar seconden loopt alles vast 🤬🤬🤬van alles geprobeerd om alsnog deze vis los te krijgen en binnen te halen na paar min toch maar achteruit lopen en alles eraf natuurlijk .
 
Maar de verwachtingen waren dus goed .
Paar uurtjes verder was het water zodanig hoog dat verder vissen geen zin meer had .
Eindstand me broer nul ik nul kennis 1 goudbrasem 1 ondermaatse zeebaars .
Zag een andere visser wel een haai uithalen deze was 1,1 meter mooi beest hoor .
Tuurlijk weer wat teleurgesteld maar we komen terug haaien vangen heeft toch wel wat .
Nou kijk er naar uit om keer bericht te posten van een zeevis sessie met goede vangsten 🤣🤣dat is erg lang geleden zeg .
Groetjes : Wing

 

Zeevissen Wing sluisjesdijk 27/6/2021 

Hoi jack toch nog geprobeerd in Rotterdam om tong te vangen met me broer samen. ik zag toch leuke berichten, maar jij zij al Wing zonden van je tijd en reis kosten. je had gelijk 1 bot wel te verstaan . tot 3 uur in de nacht door gegaan. vandaag ben ik met mijn broer aan het vissen 28/6/2021 bij de banjaard proberen een haai te vangen. verslag volg nog. 

Groetjes Wing.

Fint Vissen Rozenburg Jack. 24/6/2021

Het was eigenlijk gepland een karper sessie van 4 dagen in Noord-Brabants het Eenden veld.  Maar helaas dat liep even anders dan Gepland. Door omstandigheden kon ik al weer terug naar huis de zelfden dag. Maar goed het leven gaat door. me vriendin  waar ik altijd samen op een donderdag ons dag is , we gaan vissen op de landtong Rozenburg Jack, en dan nemen we lekker eten mee en drinken. daar had ik wel oren na om dat te gaan doen. Fint vissen dus samen, rond half 1 kwam ik daar zo aan met opkomend water. 

 

Vaak is dat geen beste tijd voor vriend Fint maar we hadden geen andere keuzen . en het werd niet alleen maar vissen maar ook het samen zijn met elkaar. De zon was er ook bij en de wind was erg zwak. ik stond bij de waterkering op de beton kant. ja horden ik al vrienden zeggen , niet de juiste stek. nee dat weet ik wel maar in verband met haar en mijn heup die niet zo best meer is ,vond ik het prima om daar dus wel te gaan staan. toen ik mijn hengels in orden maakten om even heerlijk achter de fint te gaan zag ik al dat ze aan het springen waren . en in tussen tijd had was mijn vriendin druk bezig met al het lekkers klaar te zetten voor later. Eerst vis vangen dacht ik, en dat ging erg goed na 3 keer in gegooid te hebben was het raak. 

 

De eerste was binnen niet groot maar we waren er blij mee. en zo ging het toch aardig door moet ik zeggen. Jack je kan aan schuiven zij ze, he wat bedoel ze daar nu mee ? o eten oké ik kom er aan. en na het eten ging ik weer verder en zij ook met het lezen van haar boek . na een 2 uurtje te hebben gevist en al 10 op de kant had  , ben ik er een tijdje mee gestopt en zijn we naar het einden van de landtong gegaan, kijken op ik nog een zeebaars kon vangen al daar. 

 

Wat een stroming toch op de kop zeg, knap dat die vissen zich daar in kunnen jagen en staande houden helaas na 3 kwartier gooien al daar niks. nog even op die berg geweest daar zo , en toen zijn we terug gegaan. want het water ging weer zakken. dus mooie voor de fint. er stonden nog al veel zeebaars vissers bij de ouden vuurtoren te vissen , ook werden er veel bootjes te water gelaten die gingen zeebaarzen bij de blokkendam in hoekvanholland.

Eerst gingen ze even driften vissen bij de vuurtoren, en later gingen ze met goeden moet naar hoekvanholland toe. en ik ja ik ging weer naar de waterkering maar dan aan de ander zijden. het water ging zakken en de finten sprongen haast op de kant zo veel waren het. ook kwam er steeds meer vissers bij, langs de stenen kant. ik heb me scheel gevangen ben de tel kwijt geraakt. ook ving ik nog 2 klein scholenbaarsjes .  En dan nog zat los schieters gehad. 

en ik ving een fint van wel dik in de 50 cm wat was dat een sport in die stroming zeg , op dat lichten materiaal van mijn. Spin hengel van 270cm 10 tot 40 gram lijn gevlochten 11 LBS en een Shimano molen van 2500 . dus licht spul.

Ik ben rond half acht er mee gestopt en was kapot van het vissen. samen nog ergens lekker wezen eten en ik was weer 20 Euro lichter haha. maar ondanks tegen slag van de week , toch nog een super dag gehad. Ps ik ving de fint over al mee zware pilker van 27 gram  een bij vangertjes en donker pilkers rood en blauw, wat ze voor de bek kregen pakken ze het. 

Groetjes Jack

Ik weet Fint kan je beter niet beet Pakken, maar ik heb daar geen ander keuze, en ik vind het ook leuk om een foto er van te maken. kan ik je zeggen er is er niet 1 dood gegaan bij mijn. Met een goeden plons terug zetten zwemen ze gelijk weer weg want daar schrikken ze van. net eigenlijk als snoekbaars.

Fint vissen Jan Herman 22/6/2021 Rozenburg          

 Voor de deren keer naar de Landtong Rozenburg. Nu afgesproken om met Herman Limburg te gaan voor wie dit de eerste keer was. Ik was er al  met hoog water en besloot eerst helemaal naar het einde te rijden van de landtong en dan aan de andere kant in het Calandkanaal een zooitje  restzagers in het water te meppen.

Er stond een stevige wind en daar stond ik in de luwte. Had al gauw door dat het hier weer krabbenfeest was dus na een halfuurtje ermee opgehouden, Ook nog met een werpdobber met onderlijn geprobeerd maar dat was ook geen succes.

Geeft niet in t zonnetje op Herman gewacht en die kwam al gauw en even bijgepraat. Na een uurtje nog een kop koffie met koek genomen in het zaakje daar aan t einde van de landtong wat geopend was. Toen naar  de Kering gereden waar 2 vliegvissers als stonden te wachten tot de strekdam vrij kwam. Zo de pilker eraan en naar beneden gegleden waar de stenen spekglad waren en Herman een fikse val maakte waar die best even last van had.

Al snel ving ik de eerste fint  en zie ook Herman ving zijn eerste fint. Inmiddels werd de strekdam steeds beter toegankelijk en kwamen er nog een paar vissers bij ,...,maar ook een uiterst irritante zeehond kwam zijn maaltje vis ophalen .

Hij  joeg ook op de vissen die aan de haak waren geslagen en 2x had ie mijn vis te pakken en met een klap was ik mijn pilker en fint kwijt. Naast mij kwam een visser te staan en die viste met een kleurrijke pilker en sloeg de ene na de andere vis er uit. Elke ingooi was raak en ik stond wel wat beteuterd toe te kijken met mijn zilveren pilker die toch minder populair was dan van de week.

Die kerel had er wel 40 in de hele vissessie denk ik. Omdat de wind midden op je gezicht stond besloot ik weer op de strekdam te gaan staan en dat is beter met de wind meer in je rug.

De vliegvisser verspeelde nog zijn lijn van 80 euro omdat ie vast kwam te zitten. Nou dat is een duur geintje.. Ik  en Herman vingen regelmatig een fint en ook vlogen ze er vaak af. Ik denk er 10 geland te hebben want ben nog even wat langer dan Herman doorgegaan tot de zeehond weer mijn laatste  fint verschalkte vlak voor mijn ogen ,wat een brutale beesten zijn dat. 

 

Resumé :  toch wat gekleurde pinkers erbij halen, dat schijnt toch goed te werken hier...en pas op de zeehond als ie er is want die jaagt op je gevangen fint. Verder een leuke sportvisserij die je met licht materiaal moet doen ,dat is het leukste ervan en natuurlijk voorzichtig zijn met de tere finten en een punttang gebruiken zodat je ze niet hoeft aan te raken . Nu de tong het nog behoorlijk laat afweten is dit een leuk alternatief om toch vis te vangen! 

 

                                       Met deze link kunnen jullie een   impressie zien van het vissen : 

                                        https://youtu.be/KkGgLyWkwSI

Amazone Haven 19-6/2021

Na weken niet meer te hebben gevist op zee was de drang zo groot om te gaan dat ondanks slechtte vangstberichten en updates van onze vriend Jack van slechtte vangsten toch te gaan .
Lang geprakkiseerd waarnaartoe vanwege lange reistijd voor ons gekozen voor de Amazone haven met de gedachte daar valt altijd wel een visje te vangen .
Daar aangekomen om 16:00 was het verdacht leeg alleen tegen het hek 2 Duitsers die nog niks hadden gevangen.
Alles in de bocht achter de reling uitgelaten auto weggezet en de hengels opzetten .
Na 15 min vangt me broer zijn eerste vis een schar nou dat valt nog niet tegen dachten we .
Zeven uurtjes later heb ik uiteindelijk een vals gehaakte steenblok van welgeteld 5cm .
Bij me broer is het bij die ene schar gebleven .
Niet de dag dat we in gedachten hadden kwa vangsten maar toch weer genoten van zo dagje
Op naar betere vangsten en me eerste tong waar ik al zo lang naar smacht .

groetjes wing

mooi video van jan Live vissen op Fint Landtong Rozenburg. 19/6/2021

Landtong Rozenburg Fint vissen Jan. 19/6/2021

Visverslag 19 juni.

 

 Na de mooie visdag op de landtong gisteren zat ik nog steeds met  een ons verse zagers die ik nog niet gebruikt had. Ik besloot daarom vandaag deze in te zetten op de Dijk.

Maar eerst naar de hengelwinkel in de Grote Visserijstraat om nog een                een pilker te kopen

Maar  omdat mijn  hengel gisteren te weinig actie bood (een boothengel  is veel te zwaar voor deze sportvis) besloot ik hier een mooie lichte super carbon werphengeltje te kopen tot max 35                              gram                               

Zo dat ziet er gelikte en beter uit.

Maar enfin eerst  op die scheefogen vissen of toch niet?  Ik kwam aan op de Dijk en zag weer bekende smoelen daar rondlopen en kletsen en zuipen.

Eerst eens zien of er wat gevangen is, nou mooi niet dus , een spaarzame bot zag ik liggen in een  emmer maar verder was het meer  hangen, kletsen, zuipen . en   

Ik werd wel uitgenodigd om een hengel in te gooien want druk was t niet ,maar zag de beelden voor me van gisteren met de finten en dat bracht me tot andere gedachten en besloot mijn nieuwe werphengel             gelijk maar uit te proberen.

Ik was al in Zuid  ten slotte en een half uur later stond ik weer bij de Kering sluizen bij de Landtong. 

 

            Wat een rust hier met  1 vliegvisser op de pier en 1 viseer langs de kant.  Lekker makkelijk ook, Hengel zo opgetuigd met de pilker en ik besloot mijn waad pak aan te trekken dan kan je in het water                      staan, en kan je beter en

voorzichtiger deze kwetsbare en beschermde roofvis van de haak ontdoen.  Ben eerst een half uur beneden gaan staan en ving al snel   de eerste fint.

Zo de top sloeg nu lekker door dat is betere sport dan zo'n dikke stok. De stroming is hier goed aanwezig en zag weer visjes springen waar ze achter aan doken. Wel stond de wind van links waardoor je lijn steeds naar rechts afboog  wat ik  niet zo prettig vond

  Ik besloot  de kleine keien pier begroeid met wier op de te gaan en           dat was een prima keuze. Behoedzaam doorgelopen en toen in het water gaan staan, Nu kon ik recht gooien en met de wind mee .

Het spektakel kon beginnen, Ze joegen als gekken daar en enorme klappen op de pilker ( een zilvervisje van 21 gram) Klappen man, wauw wat een gevecht is dit  en leuk!  Ze sprongen soms boven het water uit,

 

heel spectaculair om te zien en ik kon ze goed onthaken in het water. Naast me kwam een vliegvisser staan, ook heel mooi om te zien en die ving ze ook . met een vliegje.,  Ik had er soms 3 in 3 minuten en eerst wat kleinere maar toen weer die         

grote kleppers van 40 cm zeker.

 

Soms sprongen ze eraf  wat niet erg is want scheelt me weer onthaken en contact met de vis. De truc was om de lijn wat laag te houden en het visje meer op de grond te laten zakken en dan met tikjes in te halen,

Je voelt ze soms er tegen aan zwemmen en dan was het een klap   en zat ie er aan. Ook vlak bij het kantje ving ik ze en je zag ze als het    waren het de pilkers volgen

Enfin  ik heb er 25 zeker gevangen en na een 3 tal uurtjes ben ik ermee gestopt .Het water kwam een klein beetje op en stond zelfs helemaal alleen te vissen .,kennelijk liggen deze visstekken voor vissers te ver weg of weten ze het niet.

 

Overal kan je ze nu vangen tussen   de strekdam 

Ik had een fietshelm echter op en heb uiterst mooie opnames met mijn actioncamera gemaakt en zal de link van het filmpje later bijsluiten en ook aan Jack doorsturen. Dat                    moeten julie zien

Ja ik weet wel ,mijn enthousiasme spat er vanaf want het was de eerste keer dat ik op deze sportvis viste ,maar dat maakt het zien van  de beelden juist wel leuk

 

Ik was wel een tikkie moe en zat nog met de zagers... Ben toen via de pont naar Vlaardingen het Scheur gereden om avonds te zien of er   wat te vangen is

Zaten een paar Belgen bij de rode boei en t water was nog laag. Om een lang verhaal kort te maken het was niets. alleen maar krabben  voeren.

 

En toen kwam het water op en werd het donker maar kreeg geen stootje. Rond 10.30 uur zag ik onweer in de verte en ben er mee gestopt .net naast me ving iemand zo maar uit het niets een doublet met 2 tongen waarvan 1 van 29 cm. (die ik mocht meenemen, dank)  We hebben allemaal ingepakt en kreeg van die Belgen wel bijna een kilo aan verse zagers ,,wat moet ik ermee? Nou als je dit leest kan je zo een partijtje  gratis bij me ophalen want voorlopig vis ik toch niet en wacht tot de scheefoogjes er echt gaan komen. 

            Uw verslaggever  JAN 

Fint vissen Landtong Jan. 18/6/2021

Gisteren was Jack gaan vissen op fint en Ted is avonds gegaan en beiden hadden deze vissen gevangen.

Nu heb ik nog nooit met kunstaas   gevist maar heb nog een boot           hengeltje met kleine molen

Ik besloot het vandaag ook maar eens te proberen en eerst in de viswinkel 3 zg pilkers gekocht van 18 en 21 gram. Toen op weg en ben gestopt na de Keeringssluizen  op de landtong.

 

Ik zag op de pier verderop iemand met een vliegenhengel staan en nog 2 vissers. Net na het hek kon ik prima parkeren en daar ging die dan. Ik zag wel wat springen in het water wat lekker in beweging was ondanks het lage water. Het hengeltje gooide prima en best ver en vol verwachting was ik wat er ging gebeuren.. 

 

Na reeds 5 minuten een enorme klap toen ik langzaam binnendraaiende en als een raket vloog de fint alle kanten op. Nu is mijn gevlochten lijn sterk en de hengel niet helemaal geschikt voor deze visserij maar moest flink draaien. Een enorme fint van wel tegen de 50cm kwam naar de kant.

 

Een prachtvis hoor die ik nog nooit gevangen had. Voorzichtig de haak uit de bek en hup daar ging die weer. Gelijk daarna weer beet en  dat ging zeker een half uur door zo. De ene na de andere fint stortte zich op de zilverkleurige  21gram zware pilker.  In een half uur  tijd had ik er zeker 7 gevangen, allemaal joekels van vissen  en Jack belde op hoe het ging. Nou hij heeft live meegemaakt dat ik een fint ving ,hoe mooi is dat. 

 

Daarna viel het stil  en zag ik de zwermen kleine visjes niet meer. Ik ben toen bij 2 andere vissers verderop gaan staan en daar heb ik er ook nog een paar gevangenen waren er weer hele scholen spiering waar de fint op joeg.  Mooie sport en vis  en had er 15 gevangen toen ik het wel mooi vond zo en zeker een stuk of 5 sprongen er vanaf of vlak voor de kant. 

Mijn dag kon niet meer stuk natuurlijk dus zeker nog eens gaan doen hier en dan wellicht ook een zeebaars verschalken.

Jack en Ted jullie vismaatje is een gelukkig man en nu de tong nog en heb ik weer een topseizoen.!

Aas Pilker. 

PS Jan super dat je genoten heb er van jongen. Weer een Fint visser er bij. Groetjes Jack en Ted.

 

fint vissen Rozenburg Ted 17/6/2021 

Hoi Jack ik horden van jouw over de fint vissen, en ben in de avond naar Rozenburg gelijk gegaan.

Daar had ik veel zin in om op deze mooie vis te gaan vissen.  toen ik aan kwam zag ik er 2 springen .

dus gauw gooien dan maar. Binnen 10 minuten boem raak . De eerste Fint van het jaar van mijn .

 

Ik heb er 2 uurtjes gestaan en 4 Finten gevangen . Eigenlijk niet echt slecht gezien mijn tijd bestek. 

Groetjes weer Ted Aas Pilker.

Zeevissen /Roofvissen op Fint Rozenburg Jack /17/6/2021

Ja ik kreeg toch de kribbelen even want ik horden dat de Fint er was van Aad en Peter, en dus ik ging ik maar ik had nog deze dag met me vriendin afgesproken nog om te gaan vissen met haar. o daar keek ze echt naar uit hoor. het was bloed heet deze dag zo een 28 tot 30 graden . wel goed voor de fint trouwens.  dus om 10-30 uur gingen we rijden ,ik had brood en nog meer eten in gepakt voor ons. En natuurlijk drinken heel veel. 

 

Zij was nog nooit in Rozenburg geweest of de Europoort gebied , en ze keek haar ogen uit naar de industrie wat een gebied zeg ze wauw. toen we er waren eerst even zitten kijken of de fint er was hier zo waar ik stond. Ja ze zijn er wel zie ik ze springen . ik Visten trouwens van hoog naar laag.  Dus altijd super goed voor de vangsten. 

 

Na zo een half uur gooien kreeg ik me eerste dreun op me hengel , yes fint hoppa me vriendin vond het zielig dat die zo haak in ze bek had . Maar ze ging het toch steeds leuker vinden naar weer een vis te hebben gevangen. En wat een sport toch op dit lichten materiaal , heerlijk de slip geerden het uit . de vis gauw terug en op naar de volgenden maar weer. 

 

En dat deureden niet lang, zo sterke vis zeg is dit wel Fint dacht ik? en wat blijkt wel fint ja maar vals gehaakt . binnen zo 7 minuten tijd had ik er 4 gevangen, de stroom zat er goed in en dat moet je juist hebben bij deze mooie onderschatten vis vind ik zelf. Een echt mooie sportvis maar dan zeker met licht materiaal, anders is het net makreel vissen als je alleen takelt . 

 

De vangsten werden minder toen de stoom naad er uit ging. ik ben nog gaan verkassen en ving weer vis.

Totaal 9 vissen en helaas nog een aantal kwijt. een mooie bloed heten dag, werd in de middag even anders door in eens een strakke wind wat verkoelen bracht. Mijn vriendin wil weer mee gaan zij ze en dan gaat zij zelf ook vissen . Oeps als zij mijn er dan niet uit vis want dan neem ik ze niet meer mee haha.

Aas Pilker en bij vangst.

13/6/2021 Fint vissen Peter Rozenburg

 wezen vissen op Fint Jack ze zij er weer , ik had er binnen 2 uurtjes 15 gevangen in totaal. 

Groetjes Peter.

!4/6/2021 Jeroen 

Hoi allemaal wezen zeevissen op de maasvlakte gisteren op alles ,wat was het slecht helemaal niks gevangen 4 uurtjes wezen vissen, haken allemaal leeg in een no Time.

Volgenden week nog proberen weer maar dan op de waterweg.

 zeevissen Scheveningen Michael 11/6/2021

Hey allemaal was vannacht op de pier van Scheveningen geweest , ik was veel aan het roofvissen geweest. baars en snoek baars goed gevangen . nu werd het eens weer tijd om te gaan vissen op zee, en dan de echte zee he.

op de pier tegen de kop aan gestaan, de eerste paar uren geen beet gezien. maar met het  opkomend water ving ik toch nog 2 gulletjes en 1 paling. het waren geen grote maar super leuk. het was voor mijn heel lang gelden tijd dat ik een gulletje ving. super blij er mee

Aas pieren zagers Michael. 

Zeevissen Jan Haven Rotterdam 9/6/2021

Eerst woensdagavond toch nog eens kijken aan de Sluisjesdijk met een bak vol verse zagers en met laag water daar avonds aanwezig. Het was al opvallend rustig dus dat gaf al aan dat veel vissers er al vroeg mee zijn gestopt. 2 vissers uit   Eindhoven naast me pal tegen het hek aan en die hadden een pa                        paar  flinke botten ,maar wel vanaf  13.00 uur middags en verder

                          niets gezien.

Ik besloot het er toch op de wagen en de hengels opgetuigd en het lange wachten kon beginnen. Na een uur haalde ik een bot van 38 cm eruit. op zich een mooie vis natuurlijk maar persoonlijk heb ik niks met                die botten, en die bot aan een chinees gegeven waarvan zijn  Emmer nog leeg was.

 

 

De avond vorderde en het was zitten en zitten in af en toe het aas verversen en in de "zandbak "weer ingooien. Ik ving tot 1.00 uur in de nacht nog 2  kleine botjes en was spekkoper want verder werd er niks gevangen. Geen tong te bespeuren ,het water was ook veel te zoet en er zat geen leven in het water en opgestapt.

 

Zeevissen Jan Maasluis 10/6/2021

Gisteren 10 juni ben ik weer gegaan met het  restant van de zagers en even naar Havenhoofd Maassluis gereden en rechts daar een hengel ingegooid. Het was hoog water en waar ik al bang  voor was het was voer voor krabben die zagers. Tjonge alleen maar lege haken als je inhaalde en de ene na andere vette zager verdween in de scharen van die schaaldieren daar.

 

Het aas maar opgemaakt en de krabben een feestmaaltijd voorgeschoteld en na een uur was het wegwezen hier.  Resumé:  het is wachten op betere tijden en net als bij Covid 19 geduld tonen tot de "scheefogen "er eindelijk wel in voldoende aantallen binnenkomen dan zie je me weer een hengeltje ingooien. Voorlopig doe ik het maar met een maaltje schar wat nog in de vriezer ligt, dus zonder vis zit ik nog niet.

 

Aas zagers Jan

Zeevissen Haven Rotterdam. 4/5/2021 Jan Ted Jack

Jack App Ted mijn ik gaat vrijdag vissen. o oké Ted denk dat ik mee gaat ook dan. ik het laat horen dan.  en ik gaat tot ver in de nacht dan door. Ja prima man ik zie wel hoe lang ik het uit gaat houden dan. even later Jan he jack vrijdag vissen? ja Ted komt ook dan . dus dat was weer allemaal goed geregeld 

 

Leuk met ze 3 weer eens, en altijd lol. . maar die bewusten avond geven ze toch weer een hoop regen en onweer door. De avond daar voor was het flink raak geweest in delen van het land. Regen Regen geef de buien radar door in de avond. Toen ik weg ging zo rond half 7 avond had ik onder weg wel regen ,maar dat was niet veel.

 

En toen ik aan kwam op de stek was het gewoon droog . wel paar klein spetters maar dat mag de pret niet drukken toch. het was best druk op de kaden met vissers , maar ik vond nog een mooi vrij stuk waar ik ging staan. toen ik me spullen uit de auto haalden  kwam ome jan al aan ook. he jan he jack er is hier nog ruimte zat om te vissen. 

 

Dus we stonden bij elkaar weer, Ted nog gebeld en die was onder weg ook. en even later stonden we met ze 3 weer bij elkaar. De buien waren boven Rotterdam verdwenen , dus heerlijk weer om te vissen. Ted die als laatste aan kwam ving al gauw een bot , en even later weer 1. en bij mijn en jan bleef het vrij wel stil. 

 

Tot dat ik in eens heel mijn rechter hengel door zag buigen . zo zeg ik tegen Ted zag je dat? heel me lijn slap dus gauw binnen halen maar . yes vis en wat voor vis weet ik nog niet . Paling yes een paling die niet groot was trouwens. maar ik was er blij mee. de eerste vis is binnen. en als eenmaal een schap over de dam is volgenden er meer zeggen ze. en dat klopten wel nu bij mijn . bij mijn ging het lopen. 

 

Bij Ted en jan bleef het stil, en ook bij de andere vissers bleef het stil. toen het donker werd had ik al 5 vissen . Bot schar. maar voor die tijd ving Ted ook nog een dikke paling. bij jan bleef het wel erg stil. maar daar kwam later verandering in . het ging lopen bij jan dikke paling bot en ja wel jan de tongen man ving een tong. net 27 cm voor hem. jan ving opeens erg goed en even later had die er 6. en bij mijn met het hogen water viel het helemaal stil. 

 

Toch later ving ik nog een bot, en Ted ook. de teller bij jan stond op 7 en bij mijn ook, en Ted op 4. toen het hoog was ben ik er mee gaan stoppen zo rond half 2 ,ik vond het best zo. jan en Ted zijn door gegaan tot zeker half 4 de bikkels. Jan had er in totaal 12 vissen en had nog Doublet met een schar en een bot.

 

Ted ving nog een paling horden ik hij had 9 vissen bij elkaar nog. De jongste van het stel ik dus verloor het met langer door te gaan vissen van deze 2 bikkels. ik moest mijn ogen wel de kost geven in me auto natuurlijk. jan ouwe reus en Ted en de rest die op de kaden stond, was weer een heerlijke vis avond/nacht bedankt allemaal.

Ps Binnen kort is er op deze site de video te zien die jan gemaakt heb. ook op YouTube .en jan nog bedankt voor het mee nemen van het Aas. Aas zagers pier 

Jan Ted Jack.

zeevissen verslag Mei 2021  

Haringen Brouwersdam 31-5 wing

Na vangstberichten over haringen begon het toch te kriebelen om er paar te vangen voor de rook ton . Gewapend met broer en kennis met zijn drieën richting Brouwersdam rit van 1 uur en twintig min   onderweg geinend als ze er zitten is de rit langer dan wat we nodig hebben om ze te vangen .

Aangekomen 13:30 stonden er gelukkig maar een paar vissers het kan daar verschrikkelijk druk zijn .

Meteen zagen we dat de haring zich goed liet vangen hengels snel in elkaar haring paternoster eraan en hup eerste draai 3 tegelijk .

 

Nou dat was dus geen geintje dat we maar uurtje nodig hadden voor een emmer vol .

+/- 50 mooie haringen mee voor de ton de rest terug je begrijpt wel dat we de aantallen niet meer  bijhielden . Na 3 uurtjes vissen was de pret er wel vanaf alles schoongemaakt richting de friet bus die eindje verder stond heerlijke frietjes hadden die zeg .

Heerlijke zonnige dag met veel vis en beren gezellig veel mensen zeggen dan tegen ons wat is daar nu zo leuk aan dat vissen !!!! 

Groetjes Wing

Zeevissen Jack Rozenburg Waterweg. 30/5/2021

ik had nog aas van jan de Tongen man gehad een vrijdag wat over was nog. mijn keuzen stond Eigenlijk vast ik gaat vissen in maasluis. maar dat werd anders dus want de A20 naar hoekvanholland was afgesloten werkzaamheden.

Dikke pech dus. naar Pernis dacht ik eerst. nee gaat naar Rozenburg toe ken ik gelijk kijken of de fint er al is. Ik had een fint hengel bij me dus kan ik het zien of ze er zijn. ook door het springen van de fint kan je het zien. toen ik aan kwam de plaats waar ik wilden gaan vissen na de waterkering was die al bezet helaas , door fint vissers. 

 

Even wachten en kijken of ze wat gingen vangen. niks dus en ik zat goed op te letten of er wel fint zat. ook niet het geval. dus naar de ander kant van de waterkering maar zitten dan. mijn lijnen en pieren  gingen rond 17 uur richting hoek van Holland toe. Hoog water was het rond 19 uur. dus mooi op tijd er bij dus. ik heb in het beging eerst maar met 1 hengel gevist, om te kijken of ik niet vast komt te zitten.

 

Het is daar niet echt diep zo 8 meter water denk ik. toen ik na 20 minuten me hengel binnen draaiden voelden ik dat er wat aan moest hangen.

ja ik had gelijk een Grondel , wat moet ik daar mee blij zijn dacht ik? kon ik net zo goed naar Rotterdam gaan , daar vang je bij bosjes als je wil. maar goed de eerste vis is binnen . mijn 2 hengel er bij , en de stroom kwam er goed in trouwens. je zag ook steeds meer vissers komen , Bewapent met zee stokken . 

 

hoppa weer beet me linker hengel met de 2 wapper lijntjes zie ik , zo die staat flink te beuken zeg . even later een mooie wijting van net 26 cm binnen. yes vis weer , toch gek nog wijting  vangen om deze tijd. 

 

Later weer op de zelden hengel echt een bonk zeg wauw snel me hengel pakken zo wat gaat dat zwaar zeebaars gul of paling of toch tong?

 

Nee een wijting en een Krab jeetje dat ging zwaar en wat een wijting zeg bijna 29 cm zelfs. ja wat de krabben betreft heel de waterweg zit er vol mee niet normaal dit. haken waren steeds leeg dus om de 20 minuten aas verversen dus dan maar.

 

Even later een steenbolk weer later ja zeg kom op een schar nog een mooie ook nog. met het af gaand tij liep het best goed moet ik zeggen . elke worp leverden me wel vis op.

Eindstand toch 12 vissen nog. helaas me aas was op dus rond kwart over negen in pakken dan maar. ik stond trouwens alleen de ander vissers waren al weer gauw weg. wat me op viel ik had 10 vissen op de wapper lijn en 2 op de gewonere   standaard af houders van ijzer.  

4 vis soorten had ik gevangen. ik was best tevreden hoor na ruim 40 heen en 40 kilometer terug rijden.

de heenweg zo bijna 3 kwartier over gedaan terug weg nog net geen half uur. wat een verschil toch.

 

Aas pieren Jack

Zeevissen Haven Rotterdam. Jack en Jan 28/5/2021

Jan vroeg of ik mee wilden gaan vissen op de sluis . Ik heb zat aas nog jack dus hoef je niks te kopen zij die. oké jan ja jongen prima en hoe laat dan ? om 16 uur jack hoog water om 18,7 jack .

Ja ik twijfelden nog moet ik zeggen want het is allemaal nog niet echt best dat zeevissen. maar goed gratis aas dat gebeurd niet vaak natuurlijk . en ja wat te denken van dit mooie weer ook nog eens. dat is lang gelden dit weer dus kom op jack dacht ik bij me zelf. alles in orden gemaakt en gaan. maar met dit mooie weer wil meer mensen er van genieten natuurlijk. 

 

Onder weg was het al super en super druk, de spits en dagjes mensen in de stad. en dan die maastunnel nog, daar stond ik ook weer eens vast. jan die stuurden me al een bericht toen hij daar was van jack het staat vol heel druk nu.

oeps ja mooi weer natuurlijk. zullen we naar heiplaat gaan jan zij ik tijdens het bellen van uit me auto . ik heb alles al staan jack zij die. oké ik zie je zo wel jan. en wat was het druk zeg echt top drukten wauw. en er werd ook bijna niks gevangen trouwens. uit me oog hoek zag ik dat jan net een botje ving. even een praatje  samen , en aas bij hem halen en toen zag ik dat er een paar vissers weg gingen. 

 

o daar kan ik dus nog even mooi hun stek over nemen . en trouwens vlak bij jan nog. maar opa die daar veel vis ook die ging er ook vlak bij staan. he zij opa van ja jongens 85 jaar he en dan nog zo fit. kom maar jack naast me staan altijd leuk. 

 

Opa heet toon trouwens maar wij zeggen Opa tegen hem. dus in gooien die hap . ik visten maar voorlopig met 1 hengel dat vond ik beter met die drukten. even later ving opa een mooie bot. en ik ving mijn eerste visje ook een ja wel een Grondel haha.

vis is vis zij opa en Tom die aan de linker kant van mijn stond. Toen het water opkwam Stroomden het zo hard . en waar ik al bang voor was heel veel lijn gingen door elkaar. niet bij mijn want ik zat vlak onder de kant te vissen. en er werd bijna niks gevangen op de kaden. toen de stroming er uit was ving ik me eerste  vis bot , van 26 cm en aan me grote vriend Lock geven .

jan ving ook nog een bot , en ja hoor wel geteld kwam er 1 mooie tong boven zag ik en een paling nog. 

opa ving ook weer een bot. en opa ging later richting huis toe en ik kreeg nog wat aas van hem.

ik had opa trouwens een dikke naald geven want hij had zo dunne en die deed ze werk niet goed. Tom die ving helemaal nog niks. en het bleef toch vrij druk op de kaden nog, met vissers.

Frans had de stek van opa in genomen en ving ook een bot. jan ging rond kwart voor 10 naar huis en ik bleef nog tot half 11 door vissen. Totaal had ik maar 4 vissen 3 botten. jan 2 en ik raak nog naar mijn zin een paling kwijt die er afschiet tijdens het naar binnen draaien. 

 

En eindelijk Tom ving ook een dikke bot echt leuk voor hem. alles bij elkaar werd er niet best gevangen. maar het super mooie weer en de gezelligheid stond centraal. heb zelf nog aas over even kijken wat ik er mee gaat doen nog, vissen er mee of in vriezen .

Jack Jan Aas pieren zagers

Vissen ïn Charlois aan de Dijk Jan

Visliefhebbers weten wel waar de titel naar toe wijst en ik besloot toch weer een korte vissessie te gaan doen aldaar . Het weer was onbestendig maar de drang overwint soms om wel of niet te gaan. Met een 50 tal pieren en onsje zagers was ik weer snel op locatie.

 

Een handvol vissers trotseerden daar de vlagerige wind die pal op de "kop" stond. Mmm ..niet prettig maar ontmoette al snel weer een bekende vismaat dus besloot de hengels toch  op te tuigen en verre worpen waren moeilijk mogelijk.

Ik was een uur voor hoog water en  na 5 minuten zag ik een flinke tong met een krab bij een  medevisser omhoog komen waar ik vlak naast stond ..Zo dan  dat beloofd misschien wel wat

 

Het stroomde als een tierelier en dan is t beter even dichtbij te gooien of af te wachten tot er weer rust komt in t water. De gierende wind moest ik trotseren en ook Mike

kwam mee vissen (altijd gezellig) .Ik heb gedurende 2.5 uur geen stootje gezien maar haalde er wel een maats tong nog uit en een botje. Mike ving ook een mooie tong en ook verderop zag ik er een naar boven komen. Ze zitten er dus wel en

de schar lijkt verdwenen.

 

Rond 18.30 uur begon het te gieten en iedereen zowat besloot er mee te stoppen en ik ook ,er komen nog genoeg betere en mooie dagen aan waar iedereen op zit te wachten,.

 

Ik heb echter nog heel veel pieren en zagers over ( bedankt Mike ,ook voor de tong die ik van je mocht meenemen )  dus  wellicht vandaag of morgen nog maar een keer naar de "dijk" .

Op de foto zien jullie mij zitten met de tong van Mike en van mezelf die we vingen en die inmiddels gestript en schoongemaakt in de vriezer ligt.

Aas pieren Zagers Jan De Tongen man.

Zeevissen haven Rotterdam Michael / 23/5 /2021

hey Jack en Meden vissers. nog even op de sluis geweest avond ik had een paar scharen nog en wat bot/botjes het was niet echt best maar ik wilden me aas nog even op maken. met de tong is het nog niet echt wild maar komt langzaam op gang horden ik hier en daar. 

Tot de volgenden keer . Michael .  

Zeevissen haven Rotterdam 22/5/2021 Jack

Van morgen toen ik uit me bed kwam en de regen met bakken uit de hemel kwam. Jeetje en ik wil nog gaan vissen vandaag ? ja ik moet dat aas op maken anders is het helemaal niks meer. toch even goed gekeken of het weer op klaarden van daag nog. en even weerman van het Rijnmond gebied  Ed Aldus zijn Twitter bericht gelezen dat het later in de middag zelfs het zonnetje er nog moest bij komen, en de wind minder werd.

 

Toch gegaan vandaag , paraplu mee goeden kleding en gaan. ik kwam aan zo rond 17 uur met afgaand water.  op de kaden was het niet druk, maar dat kon ook niet anders met dit weer. hoe wel toen ik er stond zag het weer er prima uit . zelfs de zon nog even gezien. maar de wind was wel een spelbreker uit het westen tot noord westen. 

 

Even een praatje gemaakt met wat lokalen vissers , en waar ik al bang voor was dat het slecht was. en dat bleek wel wel . 3 visjes in totaal tot 22 uur door gevist . 1 mimi schar en 2 botten . wel werd er verder op de kaden door de lokalen vissers die er altijd staan super mooie tong gevangen, echt hele mooie .

 

Helaas bij mijn niet. later op de avond toch ook weer wat regen , maar de wind ging er uit. toen ik had in gepakt zo rond 22 uur ben ik nog even bij de jongen geweest om een praatje te maken nog. de jongens gingen tot 23 uur door.

Aas zager pieren Jack

 

 

 

Zeevissen haven Rotterdam Jack. 19/5/2021

Op de geboorte dag van mijn vader, die al jaren is overleden ging ik weer lekker vissen.

mijn vader ging ook altijd graag vissen , nee geen zeevissen , maar op karper en wit vis. het weer viel niet tegen laat in de middag. wel de wind die was best nog super fris . maar goed daar kun je tegen kleden toch. ik horden toen ik op de kaden kwam dat er best wel een paar mooie tongen gevangen waren . en voor de rest was het bot of paling. de scharen lijken te zijn vertrokken nu in eens.

 

rond 17 uur gingen mijn lijnen  richting heiplaat . 1 ver weg en de ander zo 20 meter onder de kant. even kijken waar de vis is . later kwam Lock en Cas en zelf nog wat later Michael ook nog vissen , altijd gezellig toch. hoog water werd het pas om 22,00 dus nog een tijd te gaan. mijn eerste vis had ik al weer gauw een mooie bot van 24 cm was het haasje. de vis ging naar Lock toe die was er blij mee. 

 

Het liep niet echt wat het vissen betreft hier en daar zag je wel een bot boven komen maar het was niet echt super. voor dat Michael kwam had ik al 4 vissen weg , alleen maar bot . wel mooie hoor allemaal aan de maat . 

Michael ving een palinkje niet groot en met het opkomen water kwam hier en daar toch mooie tongen nog boven water zag ik wel, maar helaas nog niet bij mijn . ik ving me visje wel . eigenlijk allemaal wel alleen in de vorm van bot. zo mijn rechter hengel ingegooid op nieuw lekker strak gedraaid en in eens boem wauw help zeg me hengel me hengel ging tot 2 keer toen helemaal door .

 

Michael stond er ook bij en zij gelijk jack dat is Paling ?  hun ik voel niet veel of toch wel jeetje het ging in eens zo zwaar zeg, wat zit er aan? ja yes paling zeg wauw wat een dikke zeg . echt een mooie paling van 80 cm wouw mijn avond kon niet meer stuk . wat een mooi beest zeg . me eerste dit jaar mogen er velen volgen nog.  later die avond ving ik nog wat bot ,en mijn buurman Cas ving een tong van net 25 cm ook nog. de tijd liep al richting 10 uur en nog een uurtje gaat ik naar huis toen. zie je dat jack op je linker zij Michael

 

Ja klein tikjes en een paar minuten later ving ik als een bonus nog een mooie tong van 29 cm yes. De tong ging naar Cas en die was er super blij er mee. in totaal had ik 10 vissen , niet goed maar zeker niet slecht toch. 

Michael bleef nog en die ving die avond nog 2 mooie tongen. Cas en ik waren rond 23 uur weg gegaan de warme auto in.

nog zat aas over dus van de week nog even gaan.

Jack Aas zagers pieren

Zeevissen Maasluis Jan 18/5/2021

 

Ik had nog een grote hoeveelheid pieren en zagers over en las goede berichten over Maassluis op Zeevisland dat er aardig schar gevangen werd.

Ik besloot daarom eens naar het Havenhoofd aldaar te gaan en dan de plek daar met het gebouwtje erbij en waar je zonder vispas mag vissen.

Ik was er ongeveer 2 uur na hoog water maar het stroomde behoorlijk nog. Er was niemand te zien dan wat lokale mensen die een praatje maakten met

 

elkaar. Je staat daar prima en de auto vlakbij. .Het eerste halfuur zag ik geen enkele beweging in de vistoppen en toen een tikje. Toen ik inhaalde zaten er toch

mooi 2 scharren aan en even later had ik er weer 2. Dat beloofde dus wel wat en eentje was 28 cm. De stroming hield maar aan en er kwamen nog 2 vissers uit Pendrecht

naast me staan en die hadden van die enorme pieren van Shaft  van wel 10 cm lengte. Aardige gasten

dat wel maar de vangsten hielden op op een enkel botje of klein scharretje 

na . Verderop langs de stenen kant zat nog een visser en juist die had op de plek waar ik stond gisteren

3 kilo vis gevangen. Maar de ene is de andere dag niet in t vissen. Vastzitten

 

zit je hier niet maar je moet wel opletten als er een boot(je) uit de haven komt. Er kwam een klein speedbootje de haven uit, vlak langs de kant en trok een hele hengel mee  het water in 

van een van  mijn mede vissers en  hebben we niet meer teruggezien.

Zwaar balen en aso gedrag want de schipper zag ons zitten daar. Ik kon nog net mijn hengel redden maar was wel mijn lijn en lood kwijt.  De enige vangst van hun bestond uit  1 doublet maar wel met

 

een tong eraan van 28cm en een schar ,maar verder niets.  Ik ving nog wel een visje maar dat waren weer botten en die hoef ik niet. Ik ben gebleven toen het weer begon op te komen maar er gebeurde

zowat niks meer dus ben rond 19.00uur gestopt ermee.

 

 5 scharren voor de pan meegenomen en in totaal zo'n 13 vissen gevangen, dus had er wel  wat meer van verwacht.. Ik kreeg een hele portie van die grote pieren maar ik vind ze niks, de kleine haakjes kunnen die pieren niet aan en ze lijken wel vol water te zitten en opgeblazen te zijn en vallen er makkelijk vanaf. Overigens zaten er ook krabben hier want de haken waren soms helemaal leeg of er af gebeten.

Toch een mooie plek daar wellicht later weer eens hier naar toe als de tong  de Waterweg gaat vinden.

Uw vis verslaggever Jan (het loze vissertje )Wing 17-5-2021 De waal / Gorinchem

Mooi weer en een kilo dauwpieren in de koelkast wat doe je dan ? Juist dan gaan we palingen
Met zijn drieën om 20:30 richting de Waal gereden om de paling te belagen aangekomen plek uitgezocht waar we met zijn drieën naast elkaar konden zitten want er moet natuurlijk ook wat gekletst worden  .


Nou van dat laatste is er niet veel terecht gekomen meteen vanaf de eerste worp flinke doorbuigers op de toppen .


De ene na de andere paling diende zich aan het begon op werken te lijken met twee hengels  .
Me broer ving nog een mooie snoekbaars van 60 cm tussen de palingen door gewoon op de dauw pier .
Om 2:00 begon het te regen dit was dan ook de reden om te stoppen en weer huiswaarts te keren


Aantallen bij elkaar niet geteld maar we hadden zekers met zijn drieën dik in de 50 palingen ikzelf had er al 20 en me broer en neef zekers evenveel kwam  aantallen .


Wat me opviel dat de paling na het vrijlaten meteen onder de stenen schoten en daar bleven liggen langs de kant mooi om dat te zien .
Groetjes Wing

Zeevissen Jan Heiplaat Rotterdam 17/5/2021

hoi meden vissers even een anderhalf uur wezen vissen. niet zo lang want er stond best nog wat wind. 

ik wilden het het eens op de heiplaat proberen weer eens. maar het is geen succes geworden helaas. ik dacht zal ik even nog naar de sluis gaan , maar nee toch naar huis waart dan maar. de vangst was niet veel 1 dikke bot. 

En vandaag reis ik af naar maasluis kijken of ik daar nog een Emmer schar kan gaan vangen . u hoort weer van mijn of het wat is geweest . groetjes Jan de scharen man. 

Zeevissen Haven Rotterdam Jack Ted Jan Michael 15/5/2021 

Ted die ging vandaag vissen , en ik had nog zelf aas genoeg om ook te gaan. en Ted zij dat die leuk ving .

en het was lang geleden weer met Ted te  vissen . en altijd leuk met hem. maar ik keek op de buien radar en zag dat er flinken buien onder weg waren . dus ja zal ik gaan of niet. na me middag tukkie besloot ik toch om te gaan .

 

Paraplu altijd in me auto liggen . deze is niet groot maar help mijn wel om droog te blijven. Toen ik in me auto stapten kwam het met bakken naar beneden toe. wauw als dit zo blijf zeg .

 

maar richting Rotterdam aangekomen zag ik al gauw de blauw luchten te voor schijn komen  . en toen ik aan kwam was het helemaal droog en de zon was er bij. Ted stond zelfs in zijn T-shirtje . en het heb wel flink geregend zij die , voor deel er van is de kaden  weer zo leeg was plek zat dus. gauw alles klaar gezet en vissen maar weer. Ted had al zo 13 vissen op de kant.

 

dat geeft vertrouwen toch. Ted stond op de stek van het loze vissertje . ik stond recht van hem nu. toen ik alles in lag zag ik een app van jan , ik gaat vissen op de sluis zij die .

oké jan ja ik staat er al hoor haha.  en toen jan aankwam haalden ik mijn eerste vis naar boven toe. een schar wel een mooie. ja wie moet ik hem nu geven Ted of jan? ik geef hem nu dan maar aan Ted. jan stond ook recht van mijn en kreeg ze eerste beet.

 

het moest hoog water worden nog rond 19 uur. en voor dat het hoog werd  liep het bij mijn als een trein . ook jan ving ze visje en Ted haalden ook weer schar er uit.

jij gaat goed weer jack zij jan . overal op de kaden kwam wel een visje boven . paling zelfs wijting en bot. voor dat het echt hoog was stond ik op 5 vissen , jan 2 en Ted op 16 stuks.

het gekste was mijn rechterhengel lag niet ver weg en daar ving ik voor hoog water de meesten vissen op .

op mijn rechter hengel die richting heiplaat lag ving ik een mooie tong van net 27 cm. ook die ging in de Emmer van Ted. sorry jan de volgenden keer jij weer. 

 

 de aan beten bleven later bij mijn uit jan die ving wel een visje nog ,maar bij mijn bleef het super stil. tot dat de stroom er uit ging, ving ik later ook  weer een visje. Michael was er ook en die ving ook zijn visje en ja hoor 2 palingen had die gevangen. 

 

Jan ging verkassen stukje meer naar de rechter kant van de kaden toe. en ving later weer zijn visje, wel klein scharretjes.

boem op me linker hengel wauw heel mijn hengel buigen door Ted en Michael zagen het ook. zelfs tot 2 keer toe ging mijn hengel aan het dansen . Tong of toch eindelijk me eerste  paling dacht ik. zo wat gaat het zwaar zeg niet normaal dit.

he een bot van 35 cm zeg wat een mooie vis zeg en wat sterk was die ouwe krijger. deze mooie bot mocht van mijn weer zwemmen van me ,had die verdient ook vind ik zelf. 

later ving we nog wat schar en bot en scharretje zelfs 1 die net uit het ei kwam. 

om 23 uur ben ik jan en Ted ingepakt en er mee gestopt . Eind stand ik 13 vissen Ted 20 jan 10 en alleen Michael bleef nog staan ,en we zagen dat die nog een mooie schar en bot ving. Toen we weg gingen had Michael  ook zeker 12 vissen al weg.

 

wat ons op viel Michael zat met wormen en ving er paling er mee . dat is niet gek maar ook bot en schar. ook niet gek natuurlijk.

ruim 53 vissen bij elkaar dus. en heel veel lol onder elkaar. en trouwens geen regen meer gehad.

 

Jack Aas zagers pieren wormen. 

 

 

Zeevissen Verslag van Wing 14/5/2021 Rotterdam

Na het lezen van deze site besloten om toch eens  keertje te gaan vissen aan de sluisjesdijk .

Na het aas te hebben gehaald bij Egale  richting sluisjesdijk daar aangekomen +/- 16:00 was het nog aardig druk .

Toch nog een plekje gevonden en wat denk je pal naast Jack van deze site zie ik deze meneer ook eens  in persoon behalve alleen maar op foto’s .

Tijdens optuigen zie ik links en rechts vis bovenkomen dat geeft hoop .

Me eerste visje in de vorm van bot vang ik na half uurtje vissen .

 

Zo nu en dan vang ik uiteindelijk toch me visje eindstand was precies 10 met een mooie paling als me laatste vis 

Erg jammer dat ik me eerste tong van het jaar nog niet mocht vangen maar dat komt wel goed aangezien het erg gezellig was en dit een toegankelijke plek voor me is zie je                     me zekers terug .

Links en rechts kreeg ik wat bot waar me honden in gedroogde vorm helemaal gek op zijn me dank hiervoor heren .

Door gevist  tot 1 uur nacht en gezellig gekletst met de enigste overgebleven lokale visser .

Aas pieren? gezouten pieren, Garnalen .

Deze foto's zijn gemaakt door Wing mijn dank daar voor. Jack Feijtel

Zeevissen Haven Rotterdam 14/5/2021 Jack

Na van de week een teleurstelden   avond van pech met de telefoon en te vroeg na huis ,had ik er vandaag weer veel zin in om dat  goed te gaan  maken. rond 15 uur ging ik van huis wilden ik maar ik werd voor dat ik me spullen in de auto deed even standen gehouden door me mooie buurvrouw met blond haar.

ja daar kan ik even geen nee tegen zeggen dat ik gauw weg wil. na een kwartier geluld te hebben met haar ,was het echt tijd om te gaan. ik hoefden geen aas op te halen dat scheelt weer tijd . zeker een kwartier. dus door dat gepraat met me buurvrouw ben ik dan toch zo weer dat kwartier kwijt . ik was er rond kwart voor 4 en zag dat het toch wel erg druk was op de kaden. 

 

maar ik zag toch nog een mooi stukje vrij bij het stekje van het lozen vissertje . ruimte zat nog daar zo. op mijn naam die Ted ooit er wel eens op gezet heb stond Fred en ben . we kunnen elkaar dus dat scheelt. gauw een hengel er 1 en vragen of de heren al wat hebben gevangen ? ja bot schar maar het was nog niet echt wild.

 

Rond half 7 hoog water en voor dat ik mijn 2 ouden karper stok klaar had staan horden ik de bel al gaan op me hengeltop . vis dat is zeker ,ja mooi dikke bot was het haasje al.

dat geeft vertrouwen dacht ik. de andere hengel er in , en ik horden iemand schreeuwen naar me van Jack Feijtel en ik keek en zij ja dat klopt.

een vriendelijke Chinezen man kwam naast me zitten en zij ,ik jouw van je website . oké wat leuk man zij ik en deze man kwam helemaal uit Tilburg vandaan. ik heb me fans over al he haha.  even later hengel 2 er bij en binnen nog geen 20 minuten lag er 3 vissen op de kant. een mooie schar van 25 cm en weer een bot.

 

zo gaat goed he horden ik van de ander vissers , ach die kunnen er maar vast zijn toch . even later viel het wel erg stil bij me. na dat het hoog was kreeg ik veel beet bot schar , en ja een Tong ook nog wauw en nog een maats tong van net 25 cm.

 

de vis heb ik aan Fred geven net als de mooie schar. en de mooi botten aan me ander buurman uit Tilburg. ook heb ik een paar botten terug gezet die zo mooie aanbeet gaf. ja dan verdient deze vis om weer terug te gaan in het water. 

 

Overal kwam wel een visje boven Paling bot en veel al schar. Michael kwam later en die ging nog zeker diep in de nacht door. ook de man uit Tilburg ving vis en ging ook nog een tijdje door met vissen. En mijn buurman ving ook nog een mooie tong van zo rond 27 cm. dus ze zijn er wel maar nog niet in grote aantallen.

ik ving nog een mooie bot en me buurman zij zo die is breed zeg , waar ik op zij ja die zit op de sportschool .

aan het eind van de avond toen ik alles in aan het pakken was ving ik nog een super klein scharretje .

Eind stand van me sessie was 18 vissen 3 soorten helaas weer geen paling voor mijn. wie weet gaat ik dit weekend ook nog want ik heb zat aas nog en wat zagers  gehad nog. 

 

het was weer een leuk dag op de kaden veel lol leuk gevangen, zelf vind ik de lol en de zweer erg belangrijk . en Ted die ging vandaag nog en ik weet nog niet wat Michael nog heb gevangen .

en wat me Chinezen buurman betreft  van hem krijg ik ook nog een verslag toe gestuurd . dus houd de site in de gaten  

PS Michael had nog een tong van 33 cm en weer een paling ,en een dikke schar voor hem.

 

Jack Aas zagers. 

Zeevissen Haven Rotterdam Jan 12/5/2021

Nu de temperaturen beter worden ben ik gistermiddag en avond/nacht naar de Sluisjesdijk gegaan om te zien of er al een tongetje gevangen kan worden. 

Met pieren van Ahoy begon ik rond 12.uur met de eerste vissessie. Er stonden wat vissers aan de rechterkant.

Er werd heel weinig gevangen en dat waren meestal botten, Na 2 uur vissen had ik 2 schamele botjes en besloot te stoppen ermee. 

Maar had nog aas over en toen ik hoorde  dat Jack en Michael ook gingen vanavond ben ik weer de tunnel gegaan en stond rond 20.00 uur op de "dijk" Jack had een paar scharretjes gevangen maar vertrok toen ik kwam want zijn mobieltje deed het niet en maakte zich een beetje zorgen er over, dat. mijn vismaatje vertrok maar het is goed gekomen.

 

ik bleef met Michael en nog een 3 tal vissers over, verder was er niemand. Michael ging als een raket en takelde er 3x een vette paling uit t water en ook schar en bot.

 

Bij mij bleven de toppen stil terwijl ik vlak naast hem stond. Vreemd toch is dat en ook frustrerend. Maar zie de vis vond mijn pieren ineens ook lekker en ving een mooie doublet schar  aan beide hengels , dus de toon is gezet. We vingen toen beiden best wel een vis.  Hele kleine tikjes vaak en de belletjes bleven wel rinkelen .Ineens een grote tik op de hengel en daar kwam zowaar een triplet naar boven met 2 scharretjes en een bot van 38 cm. Wat een joekel was dat.

 

De andere vissers vingen nauwelijks een vis ,dus bij ons ging het best goed. Na middernacht  trok de schar zich kennelijk terug en vingen we alleen bot ,wel forse formaten ertussen. Rond 1.30 uur ben ik gestopt en mijn vangst bestond uit zo'n 15 vissen schat ik in en 5 scharren mee voor de pan. Michael zat wel tegen de 20 vissen en ging nog even door.

Al met al was het een geslaagde visavond/nacht..nu moet de tong nog arriveren, de paling is er dus ook nu.

Visverslag JAN

PS Michael ving die nacht die nacht 5 palingen bij elkaar.

Zeevissen haven Rotterdam Jack Michael 12/5/2021

na een anderhalve week niet te hebben gevist was het voor mijn ook weer eens zo ver. en wat een zin had ik er in zeg, echt honger kan je wel zeggen . het weer zag er aardig uit lekker dus. mijn aas even op gehaald bij altijd super aardige kerel Rinus van de Egale . hij had een druk dagje zei die, alleen maar goed toch. 

ik kwam rond half 5 aan op de kaden en er stonden best nog wat meden vissers op de kaden. de vangsten waren niet echt top zijden ze. het moest nog hoog water worden zo rond half 6. toen ik net alles klaar had gezet en richting heiplaat me aas in gooiden werd het van uit die richting akelig donker weer . ik zag dat het daar flink regenden ,als dat maar niet deze kant op komt zeg. 

 

En ja hoor toen ik mijn eerste schar binnen draaiden en me hengel weer op nieuw aas er op had gedaan en ingooiden ging me het daar toch waaien , zeg. echte donker wolken trokken over de kaden heen . gauw alles goed vast gezet en wat spullen in me auto gezet.

 

helaas kon ik me paraplu niet op zetten met die wind, dus lekker me auto in gegaan. de kaden was trouwens zo leeg een hoop vissers gingen huis waard. Alleen de bikkels bleven zo als ik ?

 en later viel het met bakken en Emmers te gelijk naar beneden . Michael app ik kom er zo aan , arme jongen dacht ik met dit weer. maar hij is ook een bikkel .

 

is goed zij ik het is rustig met de vissers . niet gek toch met dit weer. ik zag uit mijn oog hoek dat er weer een vis zich melden op me linker hengel , die riep op hulp. maar ik wachten toch nog even . ja Bikkel he ?

even later was het minder geworden en mijn regen broek aan en naar me hengel . yes weer schar. en het werd droog. en even later kwam Michael er bij en die zag mijn een mooi schar vangen. 

 

Ik zelf wilden graag door gaan tot laat in de avond, helaas door omstandigheden met mijn mobiel ben ik vrij vroeg weg gegaan. jan die kwam ook nog dat verslag komt nog. Michael had een mooi dikke paling en later ving die er nog 2 bij. hij wel ik niet en ik wil graag zo mooi beest vangen. 

 

Eind stand van mijn 8 scharen een paar mooie er bij. van Michael en jan hoor ik nog want de avond hun hebben gebracht. de mobiel doet het weer ,dus daar ben ik super blij mee. 

Aas zat over dus morgen of een zaterdag weer. 

Jack AAS pieren zagers

 

 

 

Zeevissen haven Rottedam Ted 10/5/2021

Hoi vanmorgen vroeg ben ik wezen vissen nog. Ik was op tijd uit de nacht en dacht eens de ochtend vroeg mee pakken. Ik stond alleen op de kaden, niet gek natuurlijk. 

Had nog pieren over van een zaterdag

En ik wilden me nieuwe hengels met top verlichting uit proberen. Dat zag er geweldig uit in het donker, ben er superblij mee. 

De vangsten waren zeker niet slecht heb maar hooguit anderhalf uur gestaan. Want er kwam noodweer op zetten. Net voor het noodweer los ging had ik mijn spullen al in de auto liggen. 

De vangste nu binnen een half uur 6 scharetjes en nog wat bot, zat 2  keer een doublet  ook nog bij

Dit is voor herhaling vatbaar. 

Kijk eens naar die foto hoe mooie me hengels zijn verlicht. 

Lijk wel een kerst boom zo haha, hoef dus geen aanbeet te missen meer

Groetjes Ted

 

9/5/2021 Ted Hey Jack net Thuis van De sluis.

na een tijdje niet wezen vissen helaas. heel wat thuis te doen was het eindelijk weer eens zo ver.

 

ik stond links van de midden van de kaden te vissen .3 botten 2 kleine scharen ,die zwemmen weer.

En 3 mooie scharen voor de pan thuis. het was niet echt top maar we hadden vis. de nodigen onweer buien zijn uit gebleven . wel een klein beetje regen en toen ging er een hoop inpakken, zo dat het aan de kaden weer vrij rustig werd.

 

voor de rest werd er niet echt  goed gevangen als de afgelopen dagen. 

Groetjes Ted

Zeevissen Strand Gravenzande Aad  Ralf Jeffrey 8/5/2021

hoi meden vissers gisteren met ze 3 wezen vissen op het strand bij Gravenzanden. 

De vangsten waren niet slecht veel bot en zeebaarzen. zeebaars 40 cm Ralf 2 stuks ook 1 van 47 cm 55 cm. op mijn eigen gemaakte lijntjes dus die werken super goed. zelf had ik er 1 van 30 cm .

ook hadden wijn 9 grootte botten gevangen. we stonden op het strand bij Gravenzanden afslag Beukel . groetjes van Aad Ralf en mijn klein zoon Jeffrey 

Zeevissen haven Rotterdam/Miachel.7/5/2021

Hoi jack wezen vissen, ik was pas last er, er stonden nog wat meer vissers waar onder jan. Jan had al een paar leuke vissen gevangen. Ik ging door tot diep in de nacht. Ook cas stond er. Ik heb 30 vissen gevangen veel al schar een mooi maat trouwens. 

 

Ook had ik wat botten gevangen, maar die heb ik dit keer terug gezet. Me vriezer die ligt er bijna mee vol. Ik ben er mee gestopt om 3 uur in de nacht. Het was me een nachtje hoor. 

Zondag wil ik wel weer gaan, eerst kijken wat het weer doet. Ik horden dat Ted ook ging, en hoop hem daar te zien. 

Groetjes Michael 

 

 

Vangstverslag  7 mei   15.00 uur- 21.30 uur   locatie :Sluisjesdijk/Jan

 

Ik las het verslag van Michael en  hoorde van visprofessor  Jack  dat er aardig wat schar werd gevangen langs "de Dijk"

De afgelopen keer dat ik ging had ik 2 kleine scharretjes maar zag Mike wel een maaltje schar vangen.

Ik besloot vanmiddag spontaan toch maar weer te gaan en  het was rustig  aldaar met vissers die  meer rechts stonden te hengelen.

 

Bij het optuigen zag ik regelmatig een vis uit het water komen en een blik in de emmertjes gaf aan dat er wel een visje te vangen was vandaag,

Er stond een stevige bries met een graadje of 9 hield het wel op ,maar t zonnetje scheen gelukkig. En zie na 5 minuten melde zich een scharretje

 

wat nog langer mocht leven ,dus spoot weer de diepte in. Regelmatig kwam er wel een vis boven en wonderwel meestal schar, en die staat bij mij toch hoger 

aangeschreven dan de bot. (die geef ik weg of mogen weer zwemmen) Links en rechts kwamen de visjes naar boven en ook bij liep de teller langzaam op.

 

Na 6  scharren melde zich pas de eerste bot en in de emmer had ik er toch al 5 liggen die wel mee mochten. Na een uur viel het ineens stil, merkwaardig is dat toch

en ineens na weer een half uur verder begon het weer te rinkelen aan de toppen bij de meesten. Er melden zich opvallend veel meer scharren dan botten ,dat had ik nog nooit meegemaakt

hier  aan de Dijk  en zie ineens takelde ik een mooie wijting naar boven die net aan de  maat bleek. en ook mee mocht. 

 

De tikjes op de hengeltoppen waren vaak heel kort en dan zag je niks meer ,maar bij het binnen draaien kwam toch  vaak vis mee. 

Veel lijn gewicht geven de scharren niet mee ze gaan welwillig mee het  zilte sop uit.

Michael kwam ook nog en koos voor een avond en nacht? sessie ,mij werd het toch wat te kil nu en de pieren waren ook nagenoeg op, dus het was mooi geweest rond 21.00 uur.

Uiteindelijk was mijn kleine emmertje toch leuk gevuld met 10 scharretjes (max 25 cm) en de wijting en

had ik in totaal 16 scharren en 3 botten naast de wijting gevangen.

  Toch een alleraardigste dag   geweest , maar nu mag t water   lekker gaan opwarmen en is het   wachten op de  "jongens met de     scheefsmoelen" en echte vissers    weten wel welke platvissen dat zijn.!

 

Uw  visverslaggever Jan  uit Rotje knor!

 

Zeevissen haven Rotterdam Michael 5/5/2021

Hoi Jack nog gisteren geweest in de avond was prima te doen en ben lekker lang door gegaan. het was niet druk op de kaden een paar vissers maar en wel onze bekenden Mike stond er ook nog.  op een geven moment stond ik alleen Mike en die ander vissers zijn rond 22,00 naar huis gegaan. 

 

Ik zelf ben best een tijd door gegaan en nog met succes trouwens. maar die heren die er stonden ving ook hun visje Bot en Schar. mijn resultaat was 16 scharen voor de pan en 9 botten voor de pan. ik had 30 vissen in 6 uurtjes vissen. de rest zwemt weer. helaas nog niemand tong zien vangen. 

vrijdag avond als goed is met jouw weer vissen jack. 

 

Groetjes vissers Michael .

 

Zeevissen Aad strand s/Gravenzanden/3/5 2021  Slag Beukel

Hoi Jack lang geleden weer we kunnen elkaar nog van de pier van hoekvanholland. 

Afgelopen maandag weer eens gaan vissen met me klein zoon, Jeffrey  op het strand. ze gaven niet echt best weer door , maar het bleef gelukkig voor ons droog. de wind aantrekkende van zw 3 naar zw 5 zelfs.  maar het gekken was de wind nam af naar zw 2 .  

 

bij de eerste worp had ik dierecht een mooie zeebaars al. van 47 cm ,dus het beging was super goed. en de verwachtingen liepen hoog op na zo vangst . maar helaas het duurden nog gauw 2 uurtjes voor dat zeebaars 2 zicht melden . Daarna 300 meter verkast om wat beter over de zeebank heen te gooien . het water kwam inmiddels al aardig op , hoog dus . Daar heb ik nog 3 zeebaarzen gevangen . en een pos zegeltje en botje gevangen . het water is net nog geen 9 graden maar ze zijn er toch , de Baarsen dus super gelukkig er mee. mijn klein kind had helaas niks, maar hij genot ook van mijn vissen.  

Zeevissen haven Rotterdam . Jack jan Mike Michael 1/5/2021

Afgesproken met jan en Michael om wat later te gaan vissen op de dag en dan door te gaan tot zeker midden in de nacht. Eerste even met me vriendin afgesproken en haar moeder om een biertje te gaan drinken op het terras in Rotterdam . Zij Trakteert en dan moet je zeker geen nee zeggen toch. 

 

ook had ze wat leuke dingen voor me mee genomen , super lief zeg. waar vind je nog zo iemand he. zeker voor een Antilliaanse . ja je wil vissen he zeg ze ik zie het aan je. na een uur vonden het wel zat en ging zij met de moeder naar huis toe , en ik ging gauw in de auto naar de waterkant.

het vis gevoel had ik heel veel last van in de auto. de cd die ik had gehad vandaag van me vriendin gilden het uit, het was de stem van Sting  , een heerlijke cd. kom op zeg met dat verkeer ,het was super druk op de weg. ja de winkels en terrassen zijn weer open natuurlijk.

en ik kwam aan zo rond half 6 . De wind kwam dit keer uit het noord westen en was matig. geen slechte wind om te vissen trouwens. 

 

het was best druk op de kaden met vissers . Michael stond er al en had al 2 vissen gevangen bot. 

rond 18 uur was ik helemaal klaar, om ook mijn visje zien te vangen. hoog water werd het om 20 uur.

 

Jan kwam ook en die ging net bij het midden van de kaden staan. en jan ving al gauw vis. 3 botten in nog geen half uur tijd . en bij de eerste aanbeet van hem 2 botten te gelijk. wat een heerlijk beging van jan.

 

en ik ? bij mijn bleef het heel lang stil nog op een paar tikjes na. Mike kwam ook  nog vissen en die ging tussen mijn en Michael staan . hij was er net dat het hoog water was.

en ik ving net voor Mike er was me eerste visje  . ja visje een scharretje van net 15 cm . maar vis is vis zou Emmer zeggen. Jan die kwam later ook meer bij ons staan , want dat ging best nu ,wij waren die er nog stonden en alles was al weg gegaan.

 

ook was er nog controle geweest ,1 had niet de juisten vis pas voor dit water, en kon naar huis toe.

bij jan ging het goed de teller stond bij elkaar die avond op 10 vissen. veel al bot maar ook schar.

en bij mijn , liep het niet echt goed deze avond. wel ving ik nog een mooie bot van 30 cm , en had de grootse , vis van deze avond tot nu toe .

helaas bleef het daar bij voor mijn. Mike die zat echt super te vangen , hij gooiden ook heel erg ver weg en ving echt goed vis. voor al schar schar en nog eens schar. zo veel schar heb ik hier nog nooit gezien.

ook echte mooie van dik in de 20 cm. de teller van Mike stond toen ik weg ging om 24,00 op wel geteld 20 vissen waar van 80 procent schar was. wat een avond voor hem. en Michael stond de teller op 7 vissen toen ik weg ging .en later zag ik toen ik uit bed kwam dat die nog een super mooie schar heb gevangen van 30 cm. daar gaat mijn grootse vis dan.

 

het was super leuk deze avond en hoop bij geleerd hoe het wel en niet moet . jongens erg bedankt voor die fijne avond. jan je Appeltaart was weer super lekke ouwe reus. en allemaal bedankt voor de wijzen les.

Jack Aas zagers pieren

PS Mike wil niet op een foto staan op het internet en dat moeten we respecteren. 

en ik horden dat Michael door was gegaan tot half 3 en ving nog schar en bot.

 

Zeevissen Verslagen  April 2021

Zeevissen Haven Rotterdam Jack/28/4/2021

 

Ja waar nu toch heen om te gaan zeevissen ? ja toch maar Rotterdam weer. de vangsten waren zo ik horden niet best , wat je ving was bot of botjes en soms nog wel Schar. het aas bestelt bij De Egale , ik wilden zo rond 2 uur in de middag er zijn. ik had deze ochtend eerst een afspraak voor mijn prik of te wel een vaccin. Ja wel Astra Zenica ,o jee als ik nu maar geen Trombose krijg of een chipje of zo. nee ik maak mijn daar geen zorgen om. ik gebruikt zo al toch bloedverdunners , dus de kans op Trombose is heel erg klein. 

 

maar het ging allemaal goed trouwens ,ik voelden ook niet eens dat het vaccin er in gespoten werd. het bloeden niet eens. 

 

nu het vissen ,toen ik mee aas opgehaald halt , alleen pieren want de zagers waren op helaas. hoog water werd het rond half 7 dus tijd zat. de kaden was met de helft gevuld met vissers. de wel bekenden heren stonden er ook weer. ik zat in het midden , en had ruimte zat. Michael kwam ook nog maar een stuk later. me eerste lijnen ja je weet het al richting heiplaat . altijd 1 zo ver weg de ander onder de kant een meter of 25.

 

na een uur zag ik me eerste beet onder de kant, maar het waren van die klein tikjes en het leek meer op krab. daar zit er echt veel van die beesten zeg. me buurman recht van me die zat er van af 7 uur ochtend al, en had maar 2 visjes.

 

Dat is niet best natuurlijk ,maar we zien het wel. rond 4 uur gingen een hoop vissers  naar huis Toe .

 

ook me buurman . ik had nog geen visje gevangen en ging me toch zorgen maken. soms kwam hier of daar een bot of scharretje boven. Michael was ook aan gekomen en ving al gelijk een mooie bot. later zelfs nog een schar. Mike die kwam ook vissen en die ving net als ik niks. toen het richting hoog water was  stroomden het zo erg hard , dat het vissen geen doen meer was. 

 

Hengels binnen draaien maar dan en ja me eerste visje een bot van 24 cm. die mocht mee voor Michael.

Mike ze lijnen waren helemaal naar het houten hek weg gestroomd . ik zat ook flink vast bij me buurman , maar dat was weer gauw los. later toen de stroming er uit was ving ik ook  niks er bij. wel Mike hij ving er twee.

 

Toen ik rond 19,30 er mee stopten stond ik nog even met een meden visser te praten een jongen dame.

 

Toen ik thuis kwam horden ik nog

van Michael dat die nog een tongetje van 28 cm en een scharretje er bij had gevangen. 

Ik heb nog zat aas over dus een vrijdag na me afspraak bij de tandarts  nog maar weer gaan vissen.

Aas pieren Jack.

 

PS volgenden week maar weer eens een nachtje Karper vissen.

 Zeevissen Haven Rotterdam Ted  25/4/2021

hoi allemaal na me me vaccin die ik vandaag kreeg gelijk door gegaan om te gaan vissen. op de kaden was het niet echt druk. de zelfden groep en velen vissers die hier altijd wel staan waren er ook. ik ving wel te verstaan maar 1 visje een botje , en zo hier en daar kwam er bij de andere vissers ook een platvisje boven.

Michael kwam ook nog vissen hij ging een tijdje door zij die. was wel lachen hij ging even bij iemand anders kijken en na ze terug komst waren in eens al ze zagers weg. meneer de meeuw of mevrouw de meeuw had zich te goed gedaan aan ze ze zagers. gelukkig kreeg die van andere vissers die het voor gezien houden zagers van hun. dus kon die toch nog door gaan met vissen. toen ik weg ging heb Michael ook een visje gevangen een postzegeltje .

Groetjes Ted Aas pieren. 

Zeevissen Haven Rotterdam 23/4/2021 Jack

Hoe waren de vangsten ? vroeg ik aan Frank per telefoon ,niet best jack soms wat mooie bot voor de rest niks . niet best dus maar ik had aas over en ik wilden vissen. dus toch weer voor Rotterdam gekozen, een water waar altijd wel een plat visje boven komt .en voor mijn ook niet echt ver rijden , en dat vind ik wel fijn . jan was er een dag van te voren ook geweest en had helemaal niks gevangen . ze eerste keer hier zo zij die. 

 

Toen ik aan kwam was het heel rustig op de kaden . rond kwart voor elf was ik er , en het hoog moest nog komen , zo rond kwart over 2 . er stonden wel bekenden vissers die ik goed kon . het was trouwens super mooie weer , wat wil je nog meer als visser zijnde ? juist vis daar komen we voor. ik stond vandaag eens ergens anders in de midden van de kaden, vlak bij Frenk en heb snel 1 hengel in gegooid richting de hei plaat weer. met de pieren . de volgenden hengel zo 30 meter uit de kant. maar vergist je niet  het lood komt vaak nog naar de kant toe als je in gooit , dat komt dat het heel diep is .

 

De hengel dicht onder de kant daar kreeg ik gelijk al een Flinken tik op . jawel de eerste vis is binnen een bot van net 23 cm . die is voor Frenk straks. ook ben ving bot mooie dikke bot, en ook de buren links naast me vingen bot . ook Frenk ving ze visje. maar tijdens het op komen van het water ving ik er nog 1 . daar na bleef het weer stil tot dat de stroming er uit was. ik ving er nog 1. Ben was al weg gegaan en de buren links van me vingen ook hun visje nog wel alleen bot. 

 

ik besloot rond half 4 weg te gaan net voor dat de echte drukten begon op de weg. Michael is ook nog gaan vissen horden ik van hem ,en ving eindelijk ook weer eens ze visje . 3 stuks alle bot. ik gaat denk ik even 2 weken wachten met het zeevissen want het is niet erg best zo. natuurlijk gaat ik vissen en dan op karper en witvis. 

Aas zagers mestheften 

 

Zeevissen Haven Rotterdam Jack Michael. 21/4/2021 

Zou het wat worden vandaag met dat zeevissen ? ik horden van Michael dat die al 2 dagen geen beet had gezien . dus niet best natuurlijk . zo rond half 10 was ik er en Michael stond op de plek van het Lozen vissertje . pasten dat bij hem vandaag ? lees het verder . Pieren en zagers en mestheften stond op het menu vandaag. 3 gangen menu zelfs zeg wat een verwenningen rij voor de vis .

 

Michael had nog geen beet gezien toen ik aan kwam, Arme gozer toch dacht ik. zal leuk zijn als we vandaag allebei ons visje vingen. ook de lokalen heren stonden er weer en ook later de bier groep. wel ver weg van ons gelukkig . het moest nog hoog water worden rond kwart over elf. dus ruim op tijd voor het hogen water. en het was niet druk op de kaden, zo een man of 8 maar dus ruimten  zat. ik stond weer bij het houten schot, en gooiden me lood weer richting heiplaat. en me andere hengel dicht bij om even wat af vissen. 

 

het stroomden niet echt hard maar wat me op viel wel erg lang dit keer. mijn eerste aanbeet zo rond half 12 een leuke beet maar ik voelden niks dus lekker laten liggen die hengel. even later weer beet , en nu ophalen maar eens . helemaal niks hing er aan ,het was super slecht en af en toen kwam er een visje boven verder op de kaden  zelfs nog wijting en schar en een mooie bot. maar bij ons bleef het akelig stil . even de hengel gepakt en ergens anders geprobeerd , maar ook helemaal niks. ook bij Michael helemaal niks .

 

Rond  half 1 dacht ik gaat zo inpakken en weg wezen. he de rechter hengel met de zagers roep op hulp. klein tikjes op de top , die moet toch hangen zijden we. en ik draaiden binnen jeetje zeg vis een bot van net 23 cm had zich vergist. ja dan blijf ik toch maar nog even door gaan dacht ik.  maar helaas tevergeefs geen tikje meer gehad. met de pieren heb ik helemaal niks gezien . de bovenste pier die hing er nog steeds aan zo net zo mooi als in het beging toen ik begon.  ik zij tegen Michael kunnen we de pieren en zagers niet terug brengen bij Rinus , want ze doen het niet vandaag. 

Voor Michael was het helemaal triest geen stootje gehad heb die. komt het dan toch dat die op de stek staat van het lozen vissertje ? maar 1 troost hij heb nog genoeg in de vriezer liggen . eet smakelijk nog knul.

Aas zagers mestheften pieren.   

PS vrijdag of zaterdag weer nog zat aas over.

zeevissen Verslag Jack 18/4/2021 Haven Rotterdam

 

Na dat jan en Ted En Michael gisteren al wezen vissen was het nu de buurt aan mijn vandaag . wel zat ik in twijfel waar ? Amazone haven ook niet top . Maasluis veel heel veel krab horden ik . Schevenings de pier woord het ook niet top drukte met wandelaars vandaag met dat mooie weer . dus dan maar naar Rotterdam gegaan. en wel in de ochtend was mijn idee. hoog water half 9 en ik was er om 8 uur al. geen stroming mee gemaakt dus lekker me aas op maken van een vrijdag nog.

 

Ja ik moest echt vandaag gaan anders waren de pieren rijp voor de vuilnis bak . de zagers waren nog prima. dus hoog water al toen ik ging vissen. het was nog vrij rustig met de vissers , en ik zat bij het ijzeren hek   nog vrij was. Frank stond er ook al en ik riep hoi en hij zwaaiden naar me terug.

rechter hengel richting heiplaat weer, zo ver als ik kon gooien. met zagers trouwens en me linker hengel met de verrotten pieren net zo 30 meter uit de kant. en ik kreeg al gauw beet op me rechter hengel . een botje van net 15 cm. later weer me rechter hengel ,ik stond toen even bij frank en zag mijn hengel helemaal krom gaan . alle bellen gingen rinkel , ik zij tegen Frank dat is bot of paling .

 

nee zeker geen bot jack zij die . ik rustig naar me hengel toe en haalden in en wat ging het best zwaar. zo een dikke bot hoor wauw net geen 36 cm tik die aan . de bot was voor frank , hij was er blij mee. en het werd drukker met vissers en bezoekers van vissers. ik stond vlak bij die vaste bier groep , en er was er 1 die ging vissen en de rest drinken en lachen en blowen . niks voor mijn zo vlak bij me. 

 

maar goed ik moest het er maar mee doen. de rotten pieren deden het beste nog 5 botten er mee gevangen en nog mooie ook. en ja ik had nog een tongetje op de zagers van net 20 cm.

later kreeg op de linker hengel weer een flinken ruk, zo horden ik die gasten roepen dat is pas een aanbeet. en weer een mooie dikke vetten bot. die gasten stonden te juichen en te klappen naar me . ik deed dan maar een buiging haha. ja zijden ze tegen hun maat die wel stond te vissen kijk dat is pas vissen. ook deze bot was voor frank hij kwam er net aanlopen kijken of ik nog vis voor hem had.

 

Frank had ook ze visje gevangen en had kilo's aan bot in ze emmer, gehad van de andere vissers en van mijn. en de persoon naast me had nog geen tikkie gehad .

Aas zager verrotten pieren . 

 

Zeevissen verslag Jan 17/4/2021

 

Vandaag besloot ik te gaan vissen in de Amazonehaven .Jack maakte me nieuwsgierig met de melding               dat er flinken schar gevangen werd,    een vis die niet te versmaden is.

Ik had een grote partij pieren en zagers meegenomen dus kon de dag wel voorruit.

 

Aangekomen stonden er wat vissers     in de bocht en het einde. De vangsten waren niet best  rond 11.00uur toen ik arriveerde, alleen bij hoogwater werden er scharren gevangen. Het was ook laag water.    ik besloot naar de Papagaaienbek helemaal aan het einde van de maasvlakte eerst te  gaan.                  

                                                               na wat gehobbel over de dijk daar kwam ik weer bij het strandje.

 

Er stond een vervelende wind recht in je gezicht en na een 3 kwartier zonder enig stootje besloot ik deze winderige stek weer te verlaten en terug te keren naar de Amazonehaven. Toch maar proberen dit keer en halverwege een plekje gevonden tussen een paar andere vissers. Het was wachten en wachten maar na een uur nog niets te zien van een visje. 

 

Na 1.5 uur vond ik het hier weer genoeg en bij de laatste indraai lande ik nog een klein scharretje,. Dus weer naar Rotterdam en besloot mijn geluk aan de "dijk" te vervolgen waar Ted mij al stond op te wachten. Het was heel rustig op de dijk en de hengels te water gelaten. Na een tijdje een tikje op de rechterhengel en de eerste bot kwam binnen, Ted had er ook een te pakken. Bij mij bleef de teller niet op 1 staan maar regelmatig kwam er een vis naar boven ,waarbij ik hoopte op een verdwaalde tong ,maar helaas het bleef bij 8 botten en een hele mooie winde van 34 cm.

 

Ik had nog een bijzondere vangst van 2 botten tegelijkertijd maar had ook een uitzonderlijk fraaie onderlijn met lood eraan opgehaald naar boven en daar zat ook een bot aan die ik nog levend en wel zijn vrijheid terug kon geven.

 

Dat Ted niet meer dan 1 vis ving tijdens mijn  aanwezigheid zal wel gezeten hebben dat ie op "het loze vissertje' plekje stond te vissen ,een titel die hij mij had gegeven ,maar nu wel kleur moest bekennen in zijn oranje pak en daarom nederig op zijn knieën viel toen ik weer een vis uit het water haalde!

 

Rond 20.15  zijn we gestopt en werd het koud en bleven de toppen van de hengels stil .Het was weer gezellig met Ted en we hebben weer heel wat afgepraat. Tot snel maar weer

 

Aas zagers pieren.

Zeevissen Haven Rotterdam Ted  Jack Michael 16/4/2021

Met Ted afgesproken om weer te gaan vissen . En ook met Michael op de sluis. hoog water 19/30 zo dus we visten van laag naar hoog. heerlijk weer trouwens bijna geen wind en veel zon. mijn aas opgehaald bij Rinus Egale in Rotterdam. ik had met Ted afgesproken rond 2 uur te zijn. maar ik was er al rond kwart voor 12 , en stond weer bij het houten schot. Ted belden me ik gaat zo vissen , ik staat er al Ted. zo jij ben vroeg zij die. ja ik was vrij wel klaar met alles wat ik moest doen dus lekker gauw weg en vissen.

 

Toen ik aan kwam was er niet veel vissers te bekennen , op de kaden alleen de lokalen groep stond er wel. rond 12 uur lag 1 hengel in en voor dat Ted kwam mijn 2 hengel. voor zien met zagers 1 hengel en de ander met Pieren .

Toen Ted kwam had ik 1 tik op mijn linker hengel gezien . Ted stond op de plaats van het lozen vissertje.

En Ted had al gauw een bot op de kant liggen . bij mijn bleef het vrij wel stil tot zeker 2 uur in de middag. ook bij Ted toen . er werd echt niet veel gevangen horden ik wel. Michael was er ook en nog 2 vissers uit Brabant vandaan.

Eindelijk  beet voor mijn een flinken tik op mijn linker hengel . ja ook bot van 23 cm en die mocht ook weer zwemmen. Ted had ook weer beet en een winden was het haasje. ja wit vis komt dat het zoutgehalte maar zelfs tot 129 was gezakt. ja dat was niet goed natuurlijk. ik ving later ook nog een bot. En Michael zag nog helemaal niks. de Brabanders vingen hun eerste bot ook.

 

Het bleef lang stil soms een tik en dan dacht je die hangt maar nee dus. toen het hoog water werd ving Ted nog 2 boten te gelijk ,en de Brabanders vingen ook vis ook bot. Ik  heb zelf geen visje meer gevangen en Ted had er bij elkaar 6 nog. en tijdens het hoog water ging het zout gehalten Flink om hoog, naar zo 600 . maar ik was het zat en ben er mee gestopt zo om kwart over 7 .

 

En Michael had nog geen stootje gezien en die heb het geweten natuurlijk bij ons . hoop voor hem dat die vandaag ze visje vangt bij de Amazone haven . ik hoor van hem vandaag of het nog wat was. 

ook jan is vandaag afgereisd naar de Amazone Haven toe en kijken of er nog Schar zit. veel succes heren.

ik heb nog aas over en wacht de vangst berichten af van de heren en wie weet dat ik morgen dan ook die kant uit gaat. anders zeker maandag weer vissen , maar ik moet even goed denken waar nog. 

Aas zagers Pieren . 

  

Zeevissen Haven Rotterdam Jan/13/4/2021

Het weer zag er goed uit en ik besloot naar de Sluisjesdijk te gaan om te zien of ik aldaar nog een visje kon verschalken. Met mooie verse pieren kwam ik rond 14.00 uur daar aan en het was laag water. Er stonden welgeteld 3 man op de kade en besloot aan de linkerzijde op te tuigen van mijn hengels, waar ik 2 dagen eerder met Jack en Michael ook stond.

 

Kort gezegd zag ik na een uur geen stootje en besloot eens meer naar  het ijzeren hek te gaan  dus meer rechts. Daar kwam de eerste bot naar boven en even later nog één. Het zijn best mooie botten die er ook prima uitzien, maar meenemen doe ik ze niet dus ze spartelen weer in het water. In de verte zag ik Michael en Mike staan die het ook gingen proberen.  Na weer een tijd wachten ving ik zowaar een doublet van botten, terwijl ik geen aanbeet had gezien. De teller stond nu op 4 maar ik was uit op een andere platvis en wel een tong..

 

 

Zou er al  eentje tussen zwemmen  en inmiddels was het bijna tijd dat de stroming erin kwam. Net voordat gebeurde sprak ik nog met iemand en 2 jongens op een scooter die even kwamen informeren  over de visserij hier en ik vertelde over  de tongen die er straks weer aan komen als het water warmer wordt. Op dat moment kreeg ik een tik op één van de toppen en na even wachten maar eens de molen gaan in draaien, Het voelde best zwaar aan en het vermoeden was juist want de kenmerkende

kronkelbeweging van tong voelde ik ook aan de lijnen zowaar kwam er behalve een bot ook een aardige tong van 30 cm zijn scheve smoel laten zien. De jongens vonden het prachtig om te zien en deze fijne vis nam ik wel mee voor de pan.

 

Leuk en ik denk dat deze tong gewoon hier is gebleven in de winterperiode vandaar ook zijn best mooie formaat. Michael en Mike kwamen ook even buurten, en na de stroming  ving ik bij hoog water nog 3 botten en was het inmiddels 19.00 uur en was het mooi geweest. Toch nog 8 vissen gevangen en daarmee was ik spekkoper vandaag op de kade. Nu het water flink opwarmen de komende weken dan komen de vissen die we willen zien hier wel    boven water weer.               

                                                                           

 

Verslag van Jan,  ( en zeker niet het loze vissertje Ted! )

zeevissen Haven Rotterdam Mike en Michael /13/4/2021

Hoi Jack ik stond er weer en Mike ook, leuke boten gevangen en erg groot ook nog.

ook jan stond er en die had er ook best leuke boten gevangen .

Groetjes Michael en Mike. 

PS het verslag van jan komt nog, houd de site in de gaten.

Zeevissen Haven Rotterdam, Jack Mike Michael/12/4/2021

 

Afgesproken met Michael om te gaan vissen , zo rond half 3 . Ted die kon niet had nog een verf klusje te doen. ik had nog zat aas over van een vrijdag en zag er nog prima uit. vissen dus, in de ochtend was het weer super slecht met sneeuw zelfs, maar het moest droog wordende tegen de middag. kwam dat even goed uit zeg. ik was er rond kwart over 2 en stond dit keer zo ergens in de midden van de kaden .

 

het was vrij rustig met vissers op de kaden . geen goed teken vaak , de wel bekenden jongens die altijd vissen hier stonden er wel . we visten naar hoog water toe , om 17 /35 hoog . toen ik mijn eerste lijnen richting heiplaat gooiden  en op me steun zetten kwam Michael ook aan op de fiets. gisteren is die ook geweest en ving aardig maar alleen bot. er stond een toch wel straffen noordwesten wind . en daar heb ik het niet echt op. lekker even een klein paraplu uit me auto gepakt en op gezet , en dat scheelt weer een jas voor al als de zon er bij kwam. 

 

voor dat Mike kwam had ik al een botje op het drogen . erg klein maar oké de eerste schaap is over de dam ?  Mike ving al gauw ze visje en ook Michael ving 2 boten , Mike ook en Mike ving zelfs ze eigen onderlijn terug van een vrijdag die hij kwijt raakten tijdens het in gooien. er zat zelfs nog een botje er aan, en op ze ander lijn 2 stuks zelfs. bij mijn bleef het na die 1 botje vrij wel stil.

 

ik bleef achter Mike had er al 5 en Michael 2 . af en toe zag je wel best een super mooie aanbeet , maar het hing niet helaas. ook zat er weer vrij veel krab. Mike weet er alles van , hij ving er 3 en groot zeg.

 

Tijdens het hoog water ving niemand wat. toen de stroming er uit ging ving ik mijn 2 bot . hèhè ik moest aan Ted denken van afgelopen vrijdag . Michael ging 1 hengel verplaatsen Richting het houten schot. dat kon want op de kaden waren wij met ze 3 alleen. en Michael deed er goed aan , hij ving daar zo nog 2 mooie boten er bij. ook op ze ander hengel ving die er nog 2. dus 6 voor Michael nog bij elkaar.

ik bleef bij 2 visje steken , het kan niet altijd raak voor mijn ook zijn. maar we hadden weer veel super lol en Gelachen weer . ik heb mijn aas wat weer over was aan Michael geven die was er blij mee . en hij ging vandaag weer. ik gaat pas weer een vrijdag . ik ben er rond half 8 in de avond mee gestopt .

Mike en Michael zijn nog door gegaan ,ik weet niet of ze er nog wat bij hebben gevangen.

Aas Zagers Pieren. 

 

 

9/4/2021 Zeevissen Jack Ted Haven Rotterdam

Met Ted afgesproken om weer eens samen in Rotterdam te gaan vissen. Eerste aas op gehaald bij Rinus, hij had net vers aas binnen. Toen ik aan kwam zo rond half 12 stond Ted te vissen . Ted had de plaats bij het houten schot vrij voor mijn gelaten. en Ted had mijn strand steun al klaar gezet toen ik mijn auto weg ging zetten. wat een serves zeg haha bedankt . rond 12 uur ging mijn lijnen in gooiden  zo ver ik kon het water in. de eerste met  zagers en de 2 met pieren . 

 

we horden dat er al wat tong was gevangen maar niet veel nog . we visten naar hoogwater toe. hoogwater zo rond half 3 . na een half uurtje zag ik beet op me linker hengel . een bot van net 22 cm was het haasje . Ted had nog helemaal niks gezien helaas. even later had ik 2 botjes te gelijk. en zelfs nog 2 mimi scharretje gevangen. bij Ted bleef het nog steeds stil. het is leuk als je samen vang vind ik. heb Ted ook wat zagers geven .  ook werd er een paling gevangen al . ik ving ook een paling maar die was morst dood haha, gehaakt dus .

 

Later kwam Mike nog ving 4 mooi boten en zelfs jan en die ving ook mooi dikke boten. en Michael ook. ik had na het hoog water nog 1 bot gevangen alles bij elkaar 7 vissen voor mijn .  en Ted had ze eerste vis gevangen ook , een mooie bot voor hem . ik heb nog aas over dus een dinsdag middag nog even lekker vissen.

Aas zagers Pieren

PS er waren hele mooi dikke boten bij. 

De Dikke Paling ding ik gehaakt heb tijdens de stroming

Zeevissen verslag Maart 2021

Zeevissen Haven Rotterdam 14/3/2021 Jack

mijn ouden zagers nog even op maken ,die ik nog over had van de vorigen sessie bij de Europoort . en ik wilden toch maar al te graag in Rotterdam gaan vissen. even het tij op gezocht, ik kwam aan toen het naar laag ging. rond half 8 ochtend stond ik er  .  ook het zout gehalten in gezien hoe zout het was of was geweest. tot 2000, zelfs niet slecht dus. ik stond alleen , geen goed teken natuurlijk .  de eerste hengel richting heiplaat  zo rond kwart voor negen, hoe wel heiplaat er stond een straffen noordwesten wind kracht 4 tot 5 ,en water koud ook nog eens. wel droog dat wel

 

al gauw kreeg ik een flinken tik op me top ,van me linker hengel . een bot hing er aan . later mijn rechter hengel een flinken ruik . een dikke krab hing er aan zeg. en gelukkig voor mijn viel die net voor dat ik hem of haar op de kant had er af. er zitten echt veel van die krabben hier op het moment .

 

ja helaas . later kwam er een bekenden vissers van mijn ook vissen nog. ben gestopt rond half 12 

niks meer gezien ,helaas erg slecht dus en koud.

Aas zagers Jack

Zeevissen Amazon haven Europoort Jack Ted 7/03/2021

Met Ted afgesproken om Eerst in Rotterdam te gaan vissen/ maar ik had me bedacht en zij tegen Ted zullen we naar de Amazone haven gaan, altijd vis daar zo , wel klein maar zeker zeevissen om te vangen toch. oké is goed jack zij Ted, 8 uur of was het nu 9 uur dacht ik bij me zelf dat ik met Ted had afgesproken ? even App 8 uur zij die maar 9 uur is ook goed jack . last van korte termijn geheugen soms jack ? haha wie weet we zin immers al 60 toch . dus van morgen op tijd weg gegaan naar de Europoort toen . het was super rustig op de weg heerlijk doorrijden. het is toch zo 55 km voor mijn rijden .

 

ik stond er al om half negen , even Ted bellen want het was best druk nog . ik ben er zo nog een kwartier zij die. ik mijn auto leeg gehaald en me auto naar de parkeer plek gebracht. even later kwam Ted aanrijden. ook hij ze spullen er uit en ze auto weg zetten . in tussen lag 1 hengel van mijn al in. voor dat Ted zijn hengels er in lag had ik er 2 in liggen. me ouden karper hengels mee genomen die kan je lekker tegen die betonen wand liggen, dat is prima te doen. Ted zijn eerste hengel lag ook in ,en voor die wist had die beet al . wijting we hadden niet anders verwacht . even later nummer 2 voor Ted .

 

ook weer wijting voor Ted . ik had nog helemaal geen beet gezien. na een half uur   ja beet nu bij mijn en me eerste wijting was een fijt . en zo ging het maar door wijting wijting wijting , klein spul .  maar dat weet je hier zo als je gaat vissen hier . ook nog een keer vast gezeten , alles kwijt en Ted een paar keer een lijn van een andere vissers die de lijnen heb verspeelt door het vast zitten gevangen. Ted zat ook een keer goed vast en alles er van af. wat is hier toch gebeurd zeg eerst zat je nooit vast nu regelmatig als ik dat zo zag bij andere. we gaan het anders doen , zij Ted niet te ver weg gooien want die gul is uit gediept , en daar zit je steeds vast. 

 

Wijzen worden van een ouden zeevisser , het werkte niet al te ver dus . en ik moet zeggen we hadden beet beet beet en nog eens beet. bij ons kwam met regelmaat vis naar boven zonder vast te zitten. mijn grootsten  wijting was 26 cm, niet slecht hier zo. kreeg nog een berichtje van jan dat die had gelezen dat hier geen schar werd gevangen, ik heb hem daar na gelijk een bericht terug gestuurd van bedoel je deze schar jan? ja Ted ving er net 1 en later zelfs meer.  We hadden 80 vissen bij elkaar was mooie verdeeld 40/40 plus twee dikke Krabben voor mijn.

PS ik heb ook een film gemaakt van het vissen in De Amazone haven en die staat morgen op mijn YouTube Kanaal van mijn. 

Aas zagers Pieren 

Zeevissen Haven Rotterdam Sluisje dijk  5/3/2021

 

Het was weer lang geleden dat ik hier in Rotterdam ging vissen. ik horden al dat de vangsten niet best waren hier zo . alleen bot of wat wit vis . maar ik had er erg veel zin in om toch met deze mooie dag hier te gaan vissen. even wat zagers  wezen halen bij Rinus, ik wilden niet al te veel aas mee nemen want het was toch niet best wat de vangsten zijn hier zo. Frank kwam even een pratje maken ook nog, Frank vis hier altijd met de lokalen jongens. alleen zij die jack het is erg slecht jack, het is gewoon nog te zoet .

ik was niet alleen er stond nog 1 visser met mijn dus dat is niet goed.

 

De zon stond er heerlijk en de noordoosten wind in me rug. de eerste hengel richting heiplaat gooiden ik met de zagers om 11.30 in . het was laag water aan het worden dus geen beste tijd ook nog.

 

Frank stond nog te kletsen met mijn en zag dat me top van me linker hengel tikjes gaf. laat maar lekker nog liggen dacht ik . na zo 2 uurtjes gevist te hebben had ik maar ik mooie aanbeet gehad. de vis zat er niet aan helaas . ook veel krab was er ,elk keer nieuwe haakjes er op moeten doen.  ook bij me meden visser waren zijn haakjes er steeds af. ja als er krab zit moet er ook garnaaltjes zijn lijk me. en als die er zijn moet er ook vis op af komen denk je dan.

 

Ted me maat kwam ook nog op bezoek en zag met leden ogen aan dat het niks ging worden voor mijn. Michael een jongen visser die naast me stond had op zijn vorige plaats waar die eerst stond nog 2  grondels gevangen. en later kreeg die goed beet en hij ving een super mooie bot van 34 cm ,bij mijn bleef het stil. 

Zondag afgesproken met Ted te gaan vissen ,  ook hier ook weer ? of toch ergens anders? nog zat aas over dus vissen. ps  dit is nu mijn  derden keer sinds ik hier vis zonder vis. ook dat hoort er bij.

            Aas zagers Jack 

16/2/2021 Maasvlakte hans

hoi vissers gisteren bij de maasvlakte wezen vissen op het kleine strandje viel niet mee maar zeker niet tegen. 5 mooie wijting 10 klein spul en een zeebaarzen  ook nog , wel klein. niet te geloven na die kou dat ze er nog zijn. heb vast te maken met voedsel. en ook nog wat bot gevangen .

Groetjes hans Aas zagers pieren.

zeevissen verslagen Februari 2021

zeevissen 4-2-2021 Ted Jack Amezonehaven 

 

Al een tijdje niet wezen zeevissen , dus even contact met Ted gehad dat we weer eens samen snel moeten gaan vissen. goed idee de afsprak stond. afgesproken om 10 uur er te zijn. Ted had het aas geregeld dus ik kon zo door naar de Amezonehaven toe. het was heerlijk weer en heerlijk rustig op de weg. dus doorrijden maar zo snel mogelijk. Ted stond er al toen ik aan kwam, en stond met de andere vissers te praten die wel bekend bij ons zijn. ook iemand die ik goed kon Jan stond al van af 6 uur in de ochtend. jan had al wat vis gevangen, schar wijting wel heel veel ondermaatse vis horden ik hem van hem.

 

maar je weet als je daar gaat vissen is het voor al ondermaatse vis wat je vang . dus niet zeuren maar vissen. al gauw stonden mijn nieuwe hengels te tikken wat je daar altijd wel gauw heb. en de eerste visje kwam al gauw op de kant bij mijn en Ted. heel veel kleine steenbolk en voor al wijting wat de vangsten  waren .

 

En de schar dan? ja hoor die kwamen er ook uit zo wel klein als echte mooie scharen soms met 2 te gelijk. wat een mooie vis is dat toch. Ted ving ze visjes ook en mooie scharen ook nog eens. Jan had ook veel vis , ook veel klein vis .en toch nog 1 matse wijting nog voor hem. en een paar mooie scharen. wat ons opviel je zit er echt veel vast nu. zeker tussen de laatste 2 lantarenpalen, veel kwijt geraakt daar zo. en Ted ook. dus niet meer gaan staan daar zo. verderop geen last van horden ik van de andere vissers.

 

maar goed de lol was niet er minder op geworden? hoewel Ted af en toe horden vloeken haha. jan raakte ook nog twee lijntje kwijt  door dat er even een boot door ze lijnen heen gingen. en houd in de gaten dat je tussen de vangrail blijf staan niet op de weg anders kan je zo een prent krijgen van 75 euro.

 

en wat mijn vissers hart pijn deed de rotzooi die er weer tussen de vangrail lag. niet te geloven zeg, lijn blikjes plastic waar om toch? als dat zo door gaat zijn we straks weer een stuk viswater kwijt, dit blijf niet uit. ik heb een hoop rommel opgeruimd tussen de aanbeten door.

 

einden vis vangsten de teller stond zeker samen op 105 vissen, met super mooie schar er bij. wel heeeeeel veel klein spul er bij.

 

Aas zagers pieren/ Ted en Jack 

Januari 2021 Zeevissen verslagen 

Europoort Rinus 29/01/2021

Hoi Jack en ander zeevissers, ik ben gisteren wezen vissen in Europoort in de haven. er stond best veel wind maar in me rug dus ver gooien wat dat betreft.  de vangsten vielen veel al tegen en veel klein. een zeebaars zelfs nog van net 25 cm 5 ondermaatse wijting en 2 scharen en toch een paar mooie wijtingen 

 

het was er niet druk, waar ik vaak vis, deze stek vis ik al wat jaartjes en soms is het niet veel en soms vang je er gek. helaas gaat ik hier niet zeggen waar dat is want dan kunnen ze het zo weer verknallen. ps ik volg je site al een tijdje en dacht kom op stuur in. wie weet gaat je nog meer van me horen.

Groetjes ijzeren Rinus Vlaardingen.  

Zeevissen hoekvanholland Strand/Robert jan/17/01/2021

hoe jack en meden vissers, ik volg je site al een tijdje en lees vaak het verslag van julie. ik zeg eerlijk ben niet zo schrijver, maar ik dacht laat ik het eens doen. ik woon hier vlak bij en vis vaak op de pier van hoekvanholland de waterweg. nu wilden ik toch het eens weer op het strand proberen om dat ik toch het

 

getij tegen had voor de pier. ik stond bij die strand huisjes , en toen ik alles had staan zag ik al gauw een tik op me top, en dat ging aardig door moet ik zeggen. even later een klein wijting en een scharretje. later nog een bot en veel al ondermaatse wijting en schar. ook wel een paar mooie er tussen door. in ruim 3 uur tijd toch nog 20 vissen bij elkaar. 

Als aas had ik steekzagers en wat ouden ingevroren pieren. tot de volgenden keer dan zal ik wat foto's maken

Robert Jan 

 

Zuidpier IJmuiden zondag 10 januari /2021 /Joeri

 

Ha vissers,

 

Afgelopen zondag eens wat nieuws geprobeerd. Normaal vis ik met mijn vader veel in de waterweg, maar na het lezen van een aantal verslagen toch de gok gewaagd; op naar de zuidpier in IJmuiden. Daar zit de schar las ik. Om 8 uur  mijn vader opgehaald en vertrokken vanuit Zoetermeer. 50 minuten rijden, prima te doen. Heel fijn dat ook op zondag de lokale viswinkel open is voor vers aas en goede tips. Het was even zoeken waar te parkeren en een flinke wandeling naar de bocht in de zuidpier. Maar daar hadden we ons op voorbereid met onze trolleys. Daar aangekomen rond half 10 een plekje gezocht tussen de medevissers. Drie haaks paternoster eraan met kleine maar sterke haken. Ik had de tweede                                                 hengel nog niet in liggen of de eerste hengel had al beet.

 

Al snel kwamen de scharren met 2 a 3 tegelijk binnen. Helaas waren ze niet allemaal even groot maar de actie is leuk! Na een uurtje vissen ging het harder stromen. Het zou rond half 1 hoog zijn. Zwaar lood was nodig om het spul enigszins op de grond te houden. De schar kreeg minder trek maar de eerste gulletjes meldden zich. De eerste doorbuiger wist ik niet te verzilveren. Het was te zwaar en helaas zwom de vis zich vast. In korte tijd veel mooie aanbeten gehad. Door de kleine haakjes bleef niet alles hangen maar uiteindelijk 3 mooie gulletjes van 40 a 45 cm kunnen landen. Wellicht de volgende keer toch een hengel erbij met jojo en grotere haak voor meer kans. Toen de stroming weer minder werd en de lijnen weer rechtdoor gingen kwamen de scharren weer. Onze emmer gevuld met ongeveer 40 scharren en 3 gulletjes. Voldaan ruimden we om kwart voor 5 op. De wandeling naar de auto viel tegen. Misschien volgende keer toch maar de fietsen mee. Hopelijk blijft het weer een beetje goed en kunnen                                                                               we snel nog eens terug.

Joeri

 

zeevissen pier Scheveningen 6/01/2021 Jack

Ben naar denhaag gegaan om weer eens in de echte zee te gaan zeevissen. de waterweg en bij sluisjesdijk is het gewoon allemaal te zoet, en vang je alleen bot en zelfs witvis zeker in Rotterdam.  wat de tijd betreft en kilometers van mijn huis is haast het zelfden dan naar de waterweg of sluisjesdijk te gaan. ik had nog wat zagers en pieren over van zaterdag. het zag er niet best uit en die zagers waren al echt aan het rotten. en het was al een tijd geleden dat ik daar gevist had. ja ook moest ik even 9 euro aan tikken voor het parkeren nog eens. ik horden van een andere visser dat bij die andere pier tegen over het strand wel gratis parkeren is tot maart dan. ach je moet er wat voor over hebben toch om te gaan vissen. ook had ik een karretje bij me, die heb ik trouwens van jan gehad.

 

bedankt ouwe reus. het moest nog laag water worden zo rond 16,uur. en er stonden nog wat meer vissers op de pier, zijn vaak de lokalen vissers. na me eerste hengel een zwieper had geven richting hoekvanholland zag ik al gauw een paar tikjes op me top. zij tegen me zelf dat is krab wat later ook bevestig werd. na het indraaien waren de haken helemaal leeg. en even later ving ik ook nog zo krab en een kleinen wijting die gauw weer terug mocht. ook op de kop van de pier stonden zeker 5 vissers. ook op de andere pier stonden er wat te vissen. de vangsten waren allemaal niet best horden ik. ook bij mijn niet 1 wijting 2 mimi scharretjes, tegen half 5 heb ik de boel in gepakt en naar huis gegaan. ik gaat zeker nog terug daar heen, want de gul komt er aan hoop ik. 

Aas pieren zagers Jack. 

zeevissen zuidpier jack jan 2/01/2021

Jack zij jan zullen we eens naar de noord pier gaan in IJmuiden . ja maar je weet jan ik houd niet van zo lang achter het stuur. geen probleem jack ik rijd wel en neem een karretje mee het is ver lopen jack. oké gaan we doen jan, maar ik heb alleen zo boodschap wagentje je weet wel waar je oma of opa mee loop. deze heb ik wel eens gehad van me zus  maar  lag eigenlijk al die tijd in de schuur. thuis alles eerst even uit geprobeerd kijken hoe het werkten . het ging goed dus kom maar op jan. ja jan wilden graag eens die kant op gaan om schar te vangen. jan stond stip op tijd om 8 uur voor me deur. even eerst nog wat geklets en gaan. het was rustig op de weg en we kwamen niet bij de noord pier maar bij de zuidpier terecht.

 

helaas ging er iets mis met navigeren, maar ook geen probleem . na goed 20 minuten ploeteren kwamen we op de pier. heerlijk weer met op de achter grond de zee vol met regen buien , ook wij kregen er wat van mee ,maar zeker niet veel. ik was bek af van dat lopen met 2 versleten heupen en als hartpatiënt. dit was echt niet goed voor een hartpatiënt om zo eind te lopen met een kar vol zeevis spullen.  je moet niet zo veel mee nemen jack zij jan, ja weet ik veel is een eind lopen zij die maar zo ver zeg wauw. en wat kan ik verwachten daar zo ,vast zitten, voor mijn een nieuw water. zwetend stond ik me hengels op te tuigen. ja we wilden eigenlijk nog verder de pier op naar die bocht, gaat ik niet meer trekken jan zij ik. ik zij hier zwemmen ze ook hoor jan. jan keek wel wat bedroeft zag ik , maar dat ging al gauw voorbij toen ik de eerste schar op de kant had liggen. en jan ving ze visje ook schar bolk en zelfs een mini gulletje . jan werd steeds vrolijker toen ik de schar achter elkaar uit trok .

 

 

en nog mooie schar ook. jan ging het ook goed af. wijting steenbolk schar en meu, wat een leuk vis is dat zeg. jan is nog bij de ander vissers gaan kijken in de bocht, maar daar was het niet echt veel. ja jan in deze binnen kom staat veel branding en golf slag tegen de rosten en daar zit de vis graag ook. het was wel super druk met wandelaars zeg. en elke keer in onze emmer kijken en dan vragen wat voor vis is dat , en als ik van elke wandelaar een Euro had gekregen die ik beantwoord heb kon ik nu een nieuwe hengel kopen van dat geld. en ik keek ook me ogen uit wat een super leuke vrouwen er wandelen, ja klik gek ik kreeg veel aandacht van ze, haha en jan zij hoe komt dat zeg. dat gaat ik niemand uitleggen natuurlijk. alles bij elkaar ving ik er 22 vissen jan 16 stuks ,waar bij jan zij het is niet goed ,en waar bij ik zij ja niet goed maar het kan altijd slechter jan. ik was zeer tevreden met de vangsten , ik denk dat jan er te veel van verwachten. maar dat mag altijd is alleen goed. het was een super leuke vis dag met van alles en nog wat gevangen en niks kwijt geraakt dus ik weet nu wat ik moet meeneem en wat niet. toen ik thuis kwam even wat eten me dieren doen douche en deze ouden man lag al om 21 uur in bed en zag zo veel vissen voorbij gaan in me dromen, 1 schar 2 schar weg was ik.  volgenden keer eens de noorden pier proberen.

Jack Jan Aas pieren

 

Zeevissen Haven Rotterdam 29/12/2020 Jack

Het laatste zeevis sessie van het jaar 2020 is dit voor mijn. mijn aas op gehaald bij Rinus.  Gelukkig voor ons regelt die dat toch voor zijn klanten. ik was er rond 12 uur ik visten met opkomend water, hoog water rond 15,35 dus een prima tijd. het was niet druk het was goed te doen, maar de vangsten waren dan ook niet echt best horden ik van mijn meden visser jan. nee niet jan waar ik wel eens mee vis . jan had nog maar 5 vissen van af half negen in de ochtend . oke niet best maar het kan altijd slechter . ja en dat was ook zo er waren vissers die er al om 6 uur stonden en maar 1 visje of 2 visje hebben gevangen.

 

maar je weet het van mijn ik laat me niet uit het veld slaan zo maar.  eerste hengel richting ja ja heiplaat ,en daar na me paraplu  op gezet voor de wind want regen was niet voorspeld? nee hadden gezegd 0,8 mm maar. ja dus niet het kwam later met bakken tegelijk naar benden toe. die 0,8 werd dus 8,00 mm. nu het vissen . mijn eerste aanbeet kwam pas na een anderhalf uur vissen, een mini wijting.  toen de stroming er in kwam later ging het in eens beter. bam bam me rechter hengel die vlak bij de heiplaat lak ? zo dat zal me wijting zijn zeg kan niet anders. wat draait dit zwaar voor al met die stroming er nog eens bij.

 

jeetje wat een bonken zeg wauw even later he een tong nog nee kan toch niet meer? maar het was toch zo een tong van 35 cm nog op 29 december. ik kreeg heel veel bekijks ,van andere vissers en van mensen die in hun auto achter ons zaten.  niet te geloven een tong en nog een top tong ook nog eens. jan moet jij hem ja als jij hem niet moet jack graag. toch weer iemand blij gemaakt toch,  ik ving nog later 2 mooie botten 27 en 28 cm en nog 1 mooie wijting van 28 cm en nog een ondermaatse. ook de botten en wijting heb ik aan jan gegeven. niks te danken jan. ook was het trouwens leuk dat er heren waren die nog even kwamen kijken die ik best goed kan. dit sessie was niet top maar wel er een verassingen er bij zo nog. ik hoop zaterdag weer te gaan want ik heb nog aas zat.

Aas zagers pieren Jack

zeevissen Haven Rotterdam/18/12/2020 Jack

ik visten van laag naar hoog

En zo gezegd zo gedaan vissen ik had zat aas nog om nog even deze week te gaan zeevissen. eerst Frank gebeld of het nog wat was, en hoe druk het was. de vangsten waren aardig en druk was het zeker niet . dus gauw in de auto gestapt en gaan naar de waterkant. en ja Frank had gelijk het was niet super druk . de spullen gauw uitpakken en 1 hengel richting heiplaat gegooid. er stond best wel veel wind zeg. gauw me paraplu opgezet voor de wind. heerlijk toch zeg zo een paraplu voor al tegen de wind en regen.

 

en je zit zelfs wat privé moet ik zeggen. de andere hengel ook snel gedaan en vissen maar. de belletjes had deze dag niet zo veel nut in verband met de wind. ik zag aan me rechter hengel al gauw beet, laat nog maar even liggen dacht ik. even later toch opgehaald ik voel niks of toch wel? ja haha een botje net zo groot als me haak. ach het hoort er bij toch. hup stuur je oma maar, en ja klink gek even later een bot van 30 cm. kijk daar doen we het voor toch. en het ging niet echt slecht wat de vangsten betreft,  wel veel al erg klein. het werd wat drukker langs de kaden wat vissers betreft, ja het opkomend tij dus de anderen willen ook graag een visje vangen.

 

en dat is alleen maar leuk. maar er waren er paar chinezen  die amper Nederlands praten ze gooien zo maar over je heen , dan denk je sambal er bij . maar als je door elkaar ligt staan ze gewoon te lachen. lachen kunnen ze hoor maar vissen hoi maar. toen het donker werd gingen een hoop vissers richting huis toe. ik niet ik wilden tot 19 uur door vissen , ook kwamen er zelfs nieuwe vissers bij. 1 uit Utrecht zelfs .  wat een toerismen hier toch in Rotterdam haha.  toen het hoog water werd heb ik toch 4 vissen er bij gevangen , 1 mooie wijting de rest ver onder de maat. alles bij elkaar had ik 15 vissen , bot wijting was het meest. 

Aas Zagers Pieren Jack .

zeevissen Haven Rotterdam/ 16/12/2020 Jan Jack Herman

 een drama van een sessie.

Jan die vroeg aan me van de week Jack zin om mee te gaan vissen met mijn en Herman. ja leuk man doen we van de week dan maar eens. Lang geleden met jan en Herman. ik zorg voor het aas jack, haal maandag even het aas op want misschien zijn de winkels wel dicht in het verband met de Lock douw ,die er zit aan te komen. dus jan heb het aas geregeld en zelf heb die dinsdag ook nog gevist met succes, hij had er 15 bij elkaar , paar mooie  er bij ook nog. 

afgesproken woensdag ochtend rond 10 uur. toen ik aan kwam schrok ik zo erg wauw wat is het druk het staat vol. jan en Herman stonden er al. ik kon nergens tussen meer. Herman visten met 1 hengel, dus ik zij tegen hem dan zet ik een hengel op jouw steun dan maar kan ik toch ook vissen.

 

jan stond iets verder weg maar toch vrij dicht bij elkaar. jan ving ze visje wel en Herman ving ook een wijting. ik had na een uur nog geen beet gezien. er werd erg slecht gevangen zag ik wel. maar ik moet zeggen ondanks het lachen onder elkaar had ik het niet naar me zin zo met 1 hengel te vissen ,en zo  dicht op elkaar. ik wilden liever naar huis toe. maar toen kwam er meer naar links een plaats vrij, de heren hebben mijn geholpen met me vis spullen daar heen te verhuizen, mijn dank trouwens. zo heerlijk de ruimte  dacht ik. maar helaas er kwamen zo 5 vissers er tussen in zitten ,dag ruimte.

 

 de 1 vent die recht van me zat vroeg niet eens vind je het goed om naast jouw te komen staan. het was trouwens dezelfde kerel van een paar weken geleden uit dat Brabant die met 3 hengels pal naast me kwam staan. ja en weer was de lol er van af bij me, ongemotiveerd was ik aan het vissen. ik ving 2 visje wijting klein en een grondel onder de kant. kijk iedereen heb recht om te vissen zeker als je de juisten papieren heb, maar dan nog geen goeden morgen zeggen of mag ik hier staan is toch wel netjes lijk me. dus ik had het wel gezien. bij Herma bleef de teller op 1 jan was goed bezig en had er nog 6. nog heel veel aas over eens kijken wat ik van deze week gaat doen wat het vissen betreft, en waar.

 

Jan Herman super bedankt weer boys was super leuk met julie. en jan bedankt voor de lekker koek en en voor het aas regelen. 

Aas zagers pieren

Het was alweer een tijdje terug dat ik ben gaan vissen en vandaag was het fraai weer en Jack was de laatste dagen vele malen  aan de bekende plek hier wezen vissen. Vangst verhalen en foto's met menig visje passeerde mijn whatsapp en stond telkens  een glunderende Jack weer met een wijting of bot tussen zijn handen. Slim van hem om de foto dichtbij te maken dan lijken de vissen altijd groter dan ze zijn. Enfin vanmiddag dan toch maar eens gaan kijken en met 50 piertjes naar de "dijk" getogen.. Er stonden welgeteld  8 vissers dus plaats zat. 

Het zonnetje scheen heerlijk en de hengels te water gelaten, Al snel zag ik beweging en de eerste wijting kon ik binnen halen. Naast me verderop stond een visser die al vroeger was begonnen en had 8 maats wijtingen en zelfs een tong in zijn emmer liggen Hij ving later nog een tong ,opmerkelijk in dit jaargetijde.  Ik ving regelmatig een wijtinkje maar ook veel tikjes met niks eraan. Uiteindelijk had ik rond 17.00 toen het koud en donker was 15 vissen gevangen waaronder 2 steenbolken .  en Heb 4 wijtingen die aan de maat waren meegenomen.

Kreeg nog een lekker bakkie koffie van een mede visser, ja het is best sociaal hier aan de kade en zo hoort t ook te zijn natuurlijk. Dit was mijn visverslag van vandaag! De vis op de foto was net 29 cm . Uw verslaggever Jan

Zeevissen Haven Rotterdam/ 8/12/2020 Jack

En het was weer zo ver vissen ik had er super veel zin in zeg. even Frank gebeld of het nog wat was en of het druk was. de vangsten waren redelijk zij die, wel veel klein . en druk viel mee zij die. dus rond kwart voor 12 de spullen in me ouden auto van 20 jaar. ik was er rond half 1 en schrok toch wel even het was super druk. en achteraf horden dat het net het geval was dat het vol liep. maar ik had nog een mooie stek, naast iemand die ik goed ken. en links van mijn stonden 2 nieuwe visser die hier nooit hadden gevist. zij hadden mijn video gezien op YouTube. ze herkenden mijn gelijk. hoog water was al geweest, dus ik visten weer naar laag toen. om 15 uur moest het laag zijn. mijn eerste hengel richting heiplaat met de pieren die ik nog gehad had een zondag,.

 

gelijk al beet bij de eerste beste worp al zeg. wel ver weg ,even later hing er een klein wijting aan. me 2 hengel er in die niet zo ver weg gegooid, want ik wilden het zo af vissen kijken of ze veel verder weg het meeste op leverden of dicht bij. de bel op mijn hengel bleef rinkelen voor al die verder weg lag . ook dicht bij ging het belletje veel ringelen. ik had toch binnen een uur 7 vissen. een hele mooie bot en en steenbolk. die vissen gingen naar me donkeren broeders die stonden er ook weer. de vissers naast mijn keken van ja die vangt aardig zeg. ook hun ging toch vis vangen. en rechts naast me ook. je zag dat er overal wel een visje werd gevangen, wel veel al klein maar ook mooie er tussen door.  en toen het avond werd gingen of waren al een hoop na huis toe gegaan.

 

later kwam iemand vlak naast me zitten, dat begreep ik niet aan de rechter kant was plaats zat nog. en deze beste man had zelfs 3 hengels in liggen. en ja dat zat er in me lijnen door hem heen, ik zij ook je mag niet hier met 3 hengels vissen, nee weet ik, maar ben wat uit aan het proberen? maar goed je heb ze er bij zeg. wat ook weer veel opviel de missers , heel veel bij allemaal trouwens. ik had bij elkaar toch nog 25 vissen, 5 maats 1 super mooie bot en 2 mooie steenbolken.  de hengel ver weg leverden de meeste vissen toch op. de te kleine vis zwemt weer. ik ben gestopt rond half 6 en ik had nog zat aas over die heb ik weggeven want die houd ik niet meer goed. ik weet nog niet of ik van de week nog gaat. Aas pieren Jack

Zeevissen Haven Rotterdam/ 6/12/2020 Jack

Ted was ook geweest 5 december helaas kreeg die geen echte cadeau van de beste sint, want hij ving niet veel. vier visje horen ik van hem. dus de berichten waren niet echt top, het kan zo maar elke dag veranderen wat het vissen betreft. ik keek een dag van te voren hoe de zagers waren . niet  echt best zag ik wel, maar ik wil ze toch opmaken. dus ben een zondag gaan vissen. rond 12 uur was ik er. ik visten van laag naar hoog. en wat was het weer druk zeg. nog een plaats vrij naast Johan, die zij kom hier staan. Even later ging toch aardig wat vissers weg. wel heb ik begrepen van die vissers dat het vroeg in de ochtend goed was gevangen.

 

ja vroeg sommigen stonden er om 4 uur, andere sliepen in een Tent mits ze geen beet hadden. het duurden echt lang voor dat ik een keer beet kreeg, met me verrotten zagers. ja het moet vers aas zijn hoor ik de zeevissers altijd zeggen.  Dat klopt wel maar als jouw aas in het water ligt zo een kwartier haal eens op en kijk eens hoe het er bij hangt? juist ook al slap en vervalen. maar ik begrijp het wel, het gevoel hoe verser hoe beter voor de vis, en dat je meer kans maakt.

 

maar die vis zwemt in scholen en als dat aas daar op duikt gaan ze heus niet zeggen van neem jij het maar het is niet vers genoeg. nee wij wel maar niet die vissen, het is eten of gegeten worden in het zouten.  Ted had gelijk de vangsten stelden  zwaar teleur van 12 tot 19 heb ik maar 9 vissen gevangen, dat is niet veel ook me meden vissers vingen haast niks. Emil l die al van af de ochtend zat had 5 visjes. van hem heb ik nog een pak pieren gehad zo dat ik van de week nog maar weer eens gaat. maar we hadden onder elkaar een hoop lol gehad zeg, en dat is heel belangrijk. ik weet nog niet wat Johan gevangen heb die ging door tot in de laten uurtjes, wat een bikkel. tot de  ik had 3 matsen  vissen .volgenden sessie Jack

Aas  zagers .

Zeevissen Haven Rotterdam. 3/12/2020 Jack en Mike

wat een weer regen en heel veel wind. maar wind op de kant vis in je hand? en dat klopten. om 12 uur ging mijn eerste lijnen richting Heiplaat of nee richting de molen van Schiedam.  het was super rustig  wat de vissers betreft, ik had het dit keer voor het uit zoeken waar ik ging vissen. zijn de vangsten dan zo slecht of komt het door het weer wat super slecht was ? het laatsten dus. gauw een hengel er in en dan mijn super paraplu op zetten. binnen 5 minuten stond die en alles vast. spullen er onder en laat de regen dan maar komen dacht ik. toen ik bezig was met die paraplu horden ik me belletje al ringelen, er hing al vis aan.

even geduld hoor eerst me ander hengel ook nog doen. het voordeel om ze wat langer te laten liggen vaak zit er meer aan. na deel de haak woord ver geslikt, als er steenbolken aan zit heel je lijn in de war. na dat ik me 2 hengel in gegooid had hing bij me eerst hengel een bot en een wijting aan. o ja ik visten van laag naar hoog. hoog water was het om 17 uur zo. binnen een uur had ik zeker 15 vissen al. ja het gaat hard als je vaak er 2 aan zitten tegelijk. he kijk eens wie we daar hebben onze Mike ook nog. Mike ging voor grote vissen met 1 hengel. een grote haak en vol met zagers.

 

hij kreeg steeds wel beet maar niks hangen helaas. later op ze andere hengel ving die nog 2 vissen. ja ik zat aardig te vangen weer, alles bij elkaar 28 vissen maar heel veel klein ook. en toen we richting hoog water gingen, kwam er toch meer vissers. en iedereen ving wel een visje. Mike ving nog op ze grote haak een mooie steenbolk. we zijn gestopt zo rond half zes. ik moet zeggen met opkomend water was het niet echt best. ik heb toch de meeste vissen gevangen weer met laag water. en Mike nog bedankt voor de zagers kan ik van deze week weer  gaan vissen.

Aas zagers pieren Jack Mike   

Zeevissen Haven Rotterdam 1/12/2020 Jack

Wijting Bal veel vis maar Veel klein.

En daar ging ik weer ik hoefden geen aas dit keer op te halen bij Rinus want ik had nog zat van de vorige sessie. dus gelijk door naar de stek. ik visten van laag naar hoog. hoog water om 16,41 en ik was er om 12/00. dus ruim op tijd. het was dit keer niet echt druk, dus stek zat. ik zat bij de stek van vrijdag en heerlijk veel ruimte om te vissen. gauw 1 hengel in knallen richt heiplaat. en dan gauw me paraplu op zetten, er stond heel veel wind. mijn paraplu met de zij flappen kunnen wel wind kracht 7 of 8 hebben als de aan de achter kant staat. kreeg ook nog wat regen dus ik zat droog en uit de wind.

 

voor dat mijn 2 hengel er in ging had ik al beet. zo ging het een tijd lang door echt non stop. zo wel met de zagers als de pieren. heel veel wijting en dikke steenbolk hoor. veel kleine wijting en ik had zeker 10 keer een draai met 2 vissen te gelijk aan de hengel. het werd rond 2 uur een stuk drukker met de vissers. ook Ted kwam kijken die wilden vis natuurlijk haha. 

 

geef mijn straks een vis jack? he waar om dan Ted ja om te vissen. nee man ik heb aas zat hoor. dus Ted ging er ook nog voor. en hij ving vis zat ook. Ted heb de vis die aan de maat was mee genomen een heerlijk maaltijd zij die. Ted ving nog een mooie wijting van 33cm . mijn grootse was 34 cm wat een mooie vis zeg. ik had ook nog een bot van 30 cm die heb ik aan me buurman geven. ik had 3 botten en 3 steenbolk waar er 1 van 27 cm was en heerlijk dik. in totaal had ik 35 vissen 8 aan de maat de rest zwemt weer of werd gretig gepakt door de meeuwen. ome Ted had er 15 vissen. en iedereen ving wel ze visje. ben getopt rond half zes. viel mijn op dat ik met laag water de meesten vis ving. ik heb nog wat aas gekregen van me Buuren dus donderdag dan maar weer. 

Aas pieren Zagers Jack Ted   

 

Zeevissen haven Rotterdam Jack 27/11/2020 

na het snoeken van deze week had ik erg zin om weer te gaan zeevissen . Aas gehaald zo 40 pieren en een ons zagers.

Dat is voor mijn altijd genoeg om te vissen en zeker daar in die haven. toen ik aan kwam was het best toch wel weer druk zeg. een gelieven stek toch hier zo. en ja ik begrijp het best , je zit nooit vast je auto dicht bij, en een hoop gezelligheid ook als je niks vang trouwens. maar dat is mijn maar 1 keer overkomen moet ik zeggen. mijn eerste stuk lood met de pieren gingen weer richting heiplaat. en dat was rond half 1 middag. hoog water om 14,15 .

 

even later me andere hengel  wat dicht bij gegooid, even afvissen. hier en daar zag ik om me heen dat er wel vis werd gevangen , maar heel veel klein. even later ging iemand naast me weg, die zat er al een tijd. en even later werd die plaats weer ingenomen door Mike die ook weer voor dat die nacht dienst heb vissen. we kregen heel veel beet maar niet allemaal hangen . ik ving me eerste twee vissen al gauw. een mooie bot van 29 cm en een wijting van net 27. bij mijn liep het toch best weer aardig moet ik zeggen. tijdens de stroming ving ik echt niks, bijna niemand.

 

ik ben tot het water wat ging zakken gebleven rond half zes in gepakt. ik had 18 vissen 2 mooie boten en 2 wijting aan de maat. en Zells nog een schar  wel super klein. Mike ving nog een bot en een mooie wijting van 32 cm, kijk dat zijn ze. 

zat aas over dus een dinsdag maar weer dan gaan vissen. ook Mike ze zagers nog gehad, dus ruim in me aas nog ,bedankt Mike.

AAs zagers pieren Jack

Amazone Haven Europoort 25/11/2020 Jan.

hoi even wezen zeevissen en ben dit keer naar de Amazone haven geweest kijken of we daar nog wat kunnen vangen. ik zat bij die uitlaat en voor de rest stond er echt niemand te vissen. goed teken of slecht? maar was heerlijk rustig met het weer, en lekker voor het vissen zelf.  heel veel beet gehad en dat weet je vaak ook hier zo. kleine wijting bolk en zelfs een schar. wat me op viel zat soms vast dat had ik niet eerder mee gemaakt. ik horen ook dat ze het weer dieper hadden gemaakt uit gebaggerd.  

Aas pieren Jan

18/11/2020 Haven Rotterdam Jan

hoi nog een kort bericht van mijn. ik dacht gaat even lekker vissen vandaag de vangsten van jouw waren goed horden ik jack. er werd bijna echt niks gevangen ,helemaal niks. een hoop gingen al weg voor dat het hoog water werd. later ben ik er ook mee gestopt. geen visje kunnen vangen. 

Aas pieren Jan. 

17/11/2020Zeevissen Haven Rotterdam Frank

hoi nog een laat bericht van mijn. ik denk stuur ook eens wat in. ik staat er vaak te vissen hier zo, maar de vangsten zijn niet echt best zeg maar ik had over de hele dag toch nog 10 vissen gevangen. van de week gaat ik weer hoop dat het beter gaat.

Aas pieren Zagers Frank

17/11/2020 Zeevissen Haven Rotterdam/Jack

nog even het nodigen aas op maken nog van een vrijdag. pieren en zagers, het zag er nog best uit zeker de zagers. de pieren waren minder maar kon er mee door nog. om kwart voor 1 in de middag ging mijn 60 gram lood weer richting de heiplaat, met de zagers. ik vissen naar hoog toe. hoog was het rond 17 uur. er stond best wel wat wind, en nog wat lichten regen gehad. maar mijn mooie karper Paraplu houden de wind en regen tegen. druk was het dit keer niet,. en ik wilden zeker tot half zeven in de avond door vissen want dat vind ik altijd wel lekker even in het donker vissen.

 

ik had al gauw een aanbeet een mooie wijting 28 cm was binnen. hier en daar zag je wel een visje boven komen. tussen 2 en 3 ving ik best nog wel veel vis. mooie bot en hele mooie wijting tot wel 32 cm. en daar na was het in eens over met de vangsten.  ik had toch binnen dat uur al 8 vissen op de kant. steenbolk ook weer, die ging mee om met dood aas te vissen op snoek of zelfs snoekbaars. er stonden ook weer veel bekenden die naar me toe kwamen jack als je mooie wijting vang mag ik ze dan?

 

nee dit keer niet zij ik, ik neem ze mee voor mijn buurvrouw Tante Betty. dat heb ik ooit nog eens belooft. toen het hoog water werd zat de stroom er goed in zeg , dat ging hart. maar ik ving wel vis zeg 5 stuks tijdens het opkomen water. alle wijting grootse 33 cm. en ook veel klein spul trouwens. de aanbeten zag je niet tijdens de stroming. binnen halen en hangen. bij mijn stond voor de rest niks naasten me gelukkig. later kwam er wel iemand vlak bij me staan, maar het was toen al hoog water. de teller stond toen ik op ging ruimen op 19 vissen. voor al wijting. ik had 3 vissoorten gevangen. de ondermaats wijting zwemmen weer. ook nog trouwens een zeehond gespot.

Aas pieren Zagers Jack   

15/11/2020 Haven Rotterdam Ted

hoi ik ben rond 14 uur gaan vissen tot 23,00 dus een best langen sessie. het was trouwens prima weer en niet te druk vandaag. het was veel ondermaatse vis, wijting steenbolkjes en botjes. ook wel een paar leuke vissen er tussen door hoor. maar echt wild was het niet. ook die avond kregen we controle, er waren vissers bij die niet de juisten vergunning hadden of zelfs helemaal niet . ze konden kiezen in pakken of als nog een vergunning te kopen ter plaatsen. en een zeehond die in de haven was, die had het goed naar ze zin met al die vissen hier zo, hij of zij bleef hier echt lang rond hangen. 

Aas pieren Zagers Ted

zeevissen Haven Rotterdam 13/11/2020 Jack

Vrijdag de 13 woord het een pech dag met vissen of een top dag/Avond? Even Pierre en zagers wezen ophalen bij ome Rinus. zag er weer toppie uit. ik Vissen van hoog naar laag. 2 uur was het hoog. geen stroming weer trouwens. mijn eerste hengel met het lijn ging weer richting heiplaat toe. zo rond kwart voor drie, ik heb tegenwoordig van die belletjes er op gedaan, zo als ik even niet op let en staat te lullen dat ik me aanbeet niet meer mist. en ook in het donker werk het best goed. 

 

toen ik alles er in lag kwam er iemand naast me zitten, het was Mike die kon ik ook van het vissen hier zo. hij is dit jaar begonnen met het zeevissen . ik horden om me heen dat de vangsten de 1 dag beter is dan de andere. maar dat is vaak zo hoor. na drie kwartier had ik pas beet het belletje ging rinkelen , de eerst vis van daag een wijting ondermaat helaas. maar de eerste is over de streep toch. Mike ving ook al gauw een vis, een mooie wijting van 36 cm voor hem. en zo ving ik deze dag/avond 6 vissen 5 wijting ondermaats en 1 mooie steenbolk die heb ik mee naar huis genomen, voor de vriezer voor het snoeken met dood aas.

 

Mike ving 5 vissen 2 mooie ver aan de maat, en hij ging wat eerder weg dan ik want hij had nachtdienst. ik ben gebleven tot 19 uur en heb er niks meer bij gevangen. dus vrijdag de 13 slecht? viel mee hoor. ik heb nog even na het vissen een ronden gemaakt even vragen aan de andere vissers hoe hun vangsten zijn.  dat was ook niet best, zeg maar gewoon slecht, maar ze gingen nog wat uurtjes door tot in de nacht aan toe.

Aas Pierre Zagers Jack

Zeevissen Haven Rotterdam/11/11/2020 Jan

hoi Allemaal ik had nog heel wat aas over van de vorige 2 Sessie wat me 4 wijting ondermaatse gevangen heb. nu ging ik weer en het was steen druk zeg, een dag de voor werd er goed gevangen waren de berichten.  ik visten naar hoog water  toe.  na alles in gegooid te hebben was het wachten op de eerste aanbeet.   en die kwam een super mooie tong van 32 cm, leuk beging. er werd wel wat wijting gevangen  maar het was niet echt veel hoor. ook bij mijn niet ik had 4 klein wijting er bij gevangen die ochtend/middag. toen het hoog was daar voor zat er ook bijna geen stroming in. maar een leuk tong maak weer veel goed deze dag. de Ander vissers vingen ook niet echt wild.

Aas zagers Pierre Jan

Zeevissen Haven Rotterdam 9/11/2020 Jack

En daar ging ik weer vissen want ik had nog aas over dus op maken nog. ik was er al om half 5 uit me bed er voor gegaan. jij is wat he haha, hoog was het om half 10. om kwart over zeven gingen me lijn en lood weer richting de heiplaat toe. even later me andere hengel. het was nog donker en ik had een groot stuk alleen, verder op stonden nog wel wat meer vissers. je staat haast nooit alleen te vissen hier. een tent staat er vaak , ook dit keer weer zag ik.  even later kwam er wat vissers bij.

 

ik had nog ruimte zat. een goed 3 kwartier verder kreeg ik me eerste aan beet . me karper hengel boog zo ver door die moet gewoon hangen? even voelen he nee niks. zo ging het een paar keer door. maar tegen 8 uur toch hangen me eerste vis een mooie tong van 30 cm. heerlijk beging hoor. verder op zag ik wel dat er visje naar boven kwam bij de andere, veel was het nog niet. maar tussen kwart over 8 en 9 uur ging ik toch me visje vangen.

 

mooie wijting van 28 cm en 1 van 31 cm. wat een klappen op die hengels toch dan. na 9 uur ging het een stuk minder, en er stond dit keer met het op komen tij helemaal geen stroming. ik had 20 vissen gevangen die ochtend veel mooie wijting steen bolk ja een botje dus 4 soorten vis. ik heb de maats vissen mee genomen voor een vriend van me. de steenbolk heb ik ingevroren want daar wil ik mee gaan snoeken. 

Aas zagers pieren Jack 

zeevissen haven Rotterdam.6/11/2020 Jack

daar ging die weer lekker vissen, Eerst me Aas op halen bij ome Rinus Egale. hij had net verse  pieren en zagers binnen. ik had 40 pieren en een ons zagers bij me. toen ik aan kwam zo rond 14, uur was het best wel weer druk. maar ik had toch een mooie plek gevonden om te gaan vissen. de vorige keer stond ik precies op de zelden stek. en naast Johan me donkeren broeder ,en die stond de vorige keer ook al naast me. toeval of niet? Johan stond er al van af de  morgen 7 uur net na afgaand water zij die. en hij had nog maar 2 botjes gevengen. niet best dus. links van me stonden ook een paar donkeren broeders die ik goed kon trouwens, en daar was het ook huilen met de pet op.

 

rechts van me stond het sjokte vol met vissers tegen elkaar aan bijna. wat nu corona .  maar ook daar werd er niet veel gevangen horden ik van piet, die daar al jaren visten. dus het zag er niet goed uit om wat te vangen. ik lag zo rond half 3 in ,en rond 19 uur moest het hoog worden. dus tijd zat nog en dan maar hopen dat je toch wat vangt. na 2 uurtjes vissen nog geen tik op me top gezien. Johan ving nog een bot van 28 cm. en verder op kwam ook alleen maar bot boven.

 

waar blijf mijn beet? he yes een paar mooie tikjes op me rechter hengel. even kijken ja een botje net zo groot als mijn hand palm, en die is niet groot hoor. even staan praten met een ouden bekenden Raymond een tijd niet gezien zeg. hij vist vaak op snoek baars zij die. boem weer me recht hengel raak, een mooie bot van net 27 was voor mijn.  een hele mooie avond lucht was er te zien, en het water kwam op en de zon ging onder en het ging richting donker. zal het nu nog wat gaan worden. iemand naast mijn had plaats genomen, deze man kwam 30 jaar geleden hier in Nederland uit Servië vandaan. hij vertelden me hele verhalen, maar ik kon er haast niks van verstaan, dus ik denk dat die weer op cursus mag . he weer me rechter hengel staat te dansen even voelen yes , zo dat gaat zwaar zeg Johan kwam even kijken bij me zo man zeg die dikke bot denk ik, nee geloof ik niks van, ik denk tong hoor. en ik had gelijk 2 tongen zelfs nog.

 

28 cm en 27 cm wauw toch nog een leuke avond zo. ik heb de tongen aan Johan geven die was er erg blij mee. tegen half 7 avond liep het leeg de kaden. ook me buurman naast me links ging al weer weg. ik ben rond 19, uur in gaan pakken, ik had het koud en het was niet wild dus lekker naar huis toe.  de vissen ving ik trouwens allemaal op pieren . Johan die bleef nog zij die. ik hoop dat die nog wat gevangen heb. nog zat aas over dus volgenden week maar weer, tot dan

Aas pieren zagers            

6/11/2020 Maasvlakten Papegaaienbek. Jan

ik had nog aas over dus ik wilden het eens ergens anders vissen. dus werd het de maasvlakten. ik ving 5 kleine wijting en toch ook nog een leuke zeebaars. me aas was op na wat uurtjes vissen en dus toch wel met een tevreden gevoel naar huis.

Aas pieren Jan

6/11/2020 zeevissen Haven Rotterdam Ted

hoi jack ik ben na me werk in de nacht rond 2 uur gaan vissen. er waren er nog meer aan het vissen, en dat in de nacht.

ik heb best Aardig gevangen, 2 boten en na hoog water 1 wijting en 7 mooie Tongen . en na hoog water ving iedereen  wel ze visje voornamelijk Tong.

Aas pieren Ted 

4/11/2020 zeevissen Heiplaat Jan

Het was mooi weer vandaag met niet veel wind en besloot in de middag te gaan vissen Eerst naar Sluisjesdijk gereden en het

stond vol daar met vissers. Er werd niet veel gevangen maar goed het was nog laag water. Ik besloot toch weg te gaan hier en ben naar de Heijplaat gereden bij t strandje aldaar. Ik vind t altijd een mooie plek...rustig en je kan behoorlijk ver ingooien naast de aanlegsteiger. Ik had zowel pieren als zagers en de hengels te water gelaten .Af en toe een tikje en een paar mini botjes  en 2 grondels kwamen naar boven Een maats bot volgde en later nog een roofblei die vlak voor de kant eraf viel .Erg wild was het niet ook niet toen het water omhoog kwam .Op de steiger kon ik nog verder komen en ving nog een mooie bot. Daarna werd het stil en heb ik nog even genoten van de mooie zonsondergang. 

Aas pieren Jan

1/11/2020 Haven Rotterdam Ted

nog genoeg aas had ik over jack, dus gisteren  nog geweest. het was weer niet druk zo 8 tot 10 man. Frank was er ook de hele dag al, maar ving alleen maar een paar botjes. ik ving deze middag 1 bot en toch 3 mooie tongen van 29 cm 30 cm en 38 cm. een half uur na hoog water. daar na hield het op met de vangsten. weer was het niet goed, maar die mooie tongen maakten een hoop goed. tot de volgenden keer weer.

Aas pieren Ted

30/10/2020 Haven Rotterdam Ted

hoi allemaal was vrijdag weer een paar uurtjes wezen zeevissen. het was deze dag vrij rustig moet ik zeggen. met andere vissers. Een mannetje of 8.

De vangsten waren niet goed maar zeker ook niet slecht. de winter vis moet nog echt in de haven komen van uit zee.  een wijting van 15 cm een wijting van 27 cm en een wijting van ja wel 38 cm. nog een bot, en wat zijn ze dik die botten, een Tong nog van 30 cm en er werd nog een hele flinken tong gevangen dik in de 40 cm. dat zijn ze. nu hopen dat de lijn eens door trek. want voor de kunst ligt het helemaal vol met wijting bot steenbolk schar.

aas zagers Ted.

20/10/2020 Zeevissen Haven Rotterdam jack

ik zij al bij de laatste sessie heb nog genoeg aas over voor een volgenden sessie. ik hoor vaak van andere vissers dat ze hun aas niet echt lang goed kunnen houden. daar wil ik het nu ook een stukje over schrijven. als je echt vers aas heb dan echt ook vers,  je houd het tijdens je sessie koel en goed in gepakt, en je heb genoeg over . en als je thuis komt doet het gelijk in een nieuwe krant. herhaal dat elke dag ongeveer om de 12 uur in een nieuwe krant en in de koelkast kan je ze gerust 4 dagen goed houden. er zal best ook wel een verrotten pier of zagers tussen zitten, maar haal die er gewoon tussen uit. ook heb ik vaak me koelbox bij me en een nieuwe krant dat ik ze al langst de water kant  de pieren en zagers al vervangt voor dat ik naar huis gaat. dat werk echt prima is mijn Ervaring. 

 

zo nu het verslag van 20/10/2020 . toen ik rond elf uur weg ging was het best aardig weer, en ook tijdens het sessie zelf. klein beetje regen gehad, maar ik hoefden mijn paraplu er niet voor op te zetten. ik gooiden mijn eerste hengel in, richting heiplaat. En er stonden nog enkelen vissers op de kaden. bij mijn in de buurt was heerlijk rustig.  ik had van vrienden gehoord dat het er niet echt best gevangen woord . maar ik wilden vissen, en de dag er voor of na kan het altijd anders zijn. ik visten van laag naar hoog. na een goed half uurtje had ik wat tikken op mijn rechter hengel met zagers. even kijken of er wat aan hangt . yes een botje was het haasje. even later ging het toch bij mijn te lopen, een bolk die mee ging voor het snoeken met dood aas. een mooie wijting die net voor de kant er af ging.  nog een bolk, en 2 botjes waren het haasje. in totaal ving ik 6 vissen . niet goed maar het kan altijd slechter toch. me buren verder op zag ik helemaal niks vangen. rond vier uur liep de kaden vrijwel leeg. ik ging ook want het aas was op bij mijn. vier uurtjes gevist bij elkaar. volgenden keer hoop ik dat de grote wijting zich weer gaat melden. 

Aas pieren Zagers Jack.

 

16/10/2020 Zeevissen haven Rotterdam Jack

na een lange tijd niet wezen vissen, in verband met de corona Virus moest ik even een tijd thuis zitten in verband met zo test. de test was gelukkig Negatief getest. dus weer lekker vissen ,en nog een mooie dag wat het weer betreft ook nog eens. even aas gehaald bij ome Rinus de Egale Rotterdam. en er waren weer zagers te krijgen. ik lag rond 12 uur in en het was toch weer flink druk ondanks de slechten berichten. het water was aan het zakken, en kwam weer op zo rond half 3. en tegen half 5 hoog water.  ik had een bericht gestuurd naar Ted en jan. he beet klein tikje op me linker hengel.

 

even voelen of er wat aan zit? yes een steenbolk van ongeveer 25 cm. die ik aan me buurman Johan heb geven. Ted kwam later bij me kijken , en ging eigenlijk niet vissen. ik zij man gooi een hengel uit. ik heb geen aas, ik wel zat hoor want zo goed is het niet. Ted ging ze hengel uit de auto pakken en toen zag ik me rechter hengel in eens door buigen en me lijn slap. Paling dacht ik eerst? nee een mooi wijting van 30 cm yes top. ook de wijting ging naar me buurman toe.

 

even later een botje daar ving ik er 2 van 1 maats bot. en me buurman Johan ving ook ze eerste vis ook een bot. het was hoog water de stroom zat er goed in. maar er werd niks meer gevangen. en ik zij tegen Ted en Johan tijd om naar huis te gaan. dus 5 vissen gevangen. heb nog zat aas over dus van het weekend of maandag nog gaan vissen.

PS er werd nog een flinke paling gevangen, en dat in deze tijd.

Aas zagers en Pieren Jack

15/10/2020 Zeevissen maasvlakte jan.

hoi zo als je weet jack ik was van de week in Rotterdam aan het vissen, en had helemaal niks. ook Ted zat er trouwens . nog genoeg aas over dus naar de maasvlakte gegaan op het strandje al daar. best wel leuk daar zo. mijn vangsten waren 1 zeebaars ondermaatse wijting ook klein steenbolk en ik raakten een mooie vis kwijt. ik denk zelf aan een flinke zeebaars zelf.  

Aas pieren Jan.

14/10/2020 zeevissen Ted

hoi even wezen vissen jack in Rotterdam, het huilen met de pet op. 1 aanbeet voor de rest niks gezien. ook door meden vissers die ook bijna niks vingen. maar komt nog wel. kwam jan nog tegen die had ook helemaal niks gezien en die was na 2 uurtjes vissen het wel gezien. 

Ted aas pieren. 

27/9/2020 Haven Rotterdam Ted

hoi jack ben wezen vissen en de regen door staan, wat ging dat hard zeg. er stonden nog wat andere vissers, maar er werd weer niet veel gevangen. ik had geen pieren of zagers maar die groene Fransen dingen julie weet wel wat je 3 weken in de koelkast kan houden. ik had 2 wijtinkjes 1 steenbolk er op. dus het werk wel. ben niet zo lang gebleven in verband met het slechten weer. ik heb bijna niemand iets zien vangen. tot de volgenden keer.

Aas groene monsters Ted.

23/9/2020 Haven Rotterdam

en ik ging weer zeevissen, ik had nog zo veel aas over van zaterdag. het aas zag er nog best uit, ik was er rond 10 uur het werd al laag water. ik vissen na lag toe. het was weer goed druk zeg, maar er was nog ruimten voor mijn 2 hengels. er werd bijna niks gevangen kreeg ik te horen, niet best dus weer maar als je niet gaat vang je zeker niks zeg ik altijd maar. de 2 hengels weer richting heiplaat gegooid, de zon kwam er soms zelfs even door en er stond een wind uit het zuidwesten. na een kwartier zag ik mijn hengel krom gaan. eerst even gekeken of de vis er aan zat.

 

ja hangen binnen draaien het ging niet echt zwaar maar vis zat er aan. he een steenbolk dat is lang geleden voor me, maar hij was welkom. even later weer een steenbolk. toch 2 visjes dacht ik bij me zelf. ik kreeg nog wat aas van iemand die om 3 nacht is begonnen met vissen. de beste man had maar 2 visjes gevangen . niet best dus, veel vissers gingen weg zo rond 12 uur, en er kwamen ook weer andere bij zo als sjoerd, zo zij ik tegen hem dat is lang geleden sjoerd. en later vertelden die ze verhaal aan me, waar om lang niet zee gevist had. he beet een super klein botje ving ik.

 

en even later weer beet, he een brasem haha zeg sjoerd ,wat je hier wel niet vang. daar na ving ik niks meer, en de kaden was behoorlijk leeg geworden. ik ben er mee gestopt om 2 uur middag. Sjoerd ging nog een tijdje door hij had nog niks. 

 nog wat pieren over die ik heb gehad, dus misschien vrijdag nog even een paar uurtjes vissen als het weer het toe laat.

Aas pieren Jack

Haven Rotterdam 20/9/2020 

na onze bootvissen op de Oosterschelde waar we heel slecht gevangen hebben, zo veel Aas over. het aas hebben we onder elkaar verdeeld. Ted zij al ik gaat morgen nog, ik wilden maandag ochtend vroeg gaan eigenlijk, om dat zondag ik altijd naar het voetbal kijk. maar klink raar ik had er geen goed gevoel bij deze wedstrijd. waar ik dus gelijk in heb gehad. ik ging rond 3 uur weg om te gaan vissen, een half uurtje rijden hoog uit voor mijn. hoog water om 19,00. ik kwam rond half 4 aan dus ruim voor tijd. ik zag Ted al zitten die wist niet dat ik kwam vissen ook. na dat Ted me geholpen had met mijn spullen gingen de lijnen richting heiplaat weer.

 

Ted die ving een wijtinkje, bij mijn bleef het stil op een paar tikjes na. en wat later ving Ted een botje. om me heen werd er wel wat gevangen Tong steenbolk  bot en bij mijn bleef het stil nog steeds. tot ik een flinke klap op me top zag, even voelen of die hangt . yes op halen dus, een bot van 22 cm was het haasje. ik had aan de Chinese mensen belooft dat ik bot ging vangen voor hun. dus de bot ging naar hun toe. bij hoog water ving ik en Ted helemaal niks. wel werd weer rond ons heen wat vis gevangen. Ted die ging er van door rond kwart over 7 half 8. waar ik dus alleen bleef, wel met ander vissers om me heen, die best leuk zatte te vangen. maar weer niet bij mijn. he zo wat een klap op me hengel zeg zo dan dat gaat zwaar, een mooie tong kwam op de kant yes, 27 cm.

 

en ik ving met af gaand tijd toch in eens best goed. en tegen de schemering helemaal leuk zeg. er kwamen tongetjes op de kant botjes,  en in het donker kreeg ik toch een ruk op me hengel paling dacht ik bij me zelf? nee een tong zeg wouw 32 cm een mooie vis. ook deze vissen heb ik aan me buren geven, die waren er super blij mee. Ley en Lock heten ze, ze vissen al jaren daar zo ook. na die groten tong ving ik nog een klein tong. en een botje. ik had toch 7 vissen bij elkaar gevangen. ik was er super blij mee, want ik dacht dat ik het eerst niet meer kon haha. en nog aas zat over dus van de week even vroeg gaan. 

Aas pieren Jack 

19/9/20202 Bootvissen Oosterschelde.Ted Jan Jack John Herman 

Al een tijdje met elkaar afgesproken en vandaag met 4 anderen (Jack, Herman, Ted en John ) op de Oosterschelde gevist met een bootje van Dixhoorn. Na de uitvoerige uitleg gingen we aan boord en dat zag er picobello uit. Stoelen aanwezig en de pieren en zagers waren van zeer goede kwaliteit, We hadden er allemaal zin in en even voorbij de ingang van het kanaal van Wemeldinge voor anker gegaan. Het was afgaand water. Helaas het enige wat we ophaalde was wat zeewier en sla en verder zat het aas er telkens nog prima aan.1 schamel wijtinkje voor Jhon was het enige visje en na 1.5 uur zijn we verkast verderop. Ook daar was het wachten op een aanbeet die we maar niet kregen.

 

We besloten na weer 2 uur te verkassen naar boei 24 aan de overkant, Daar lag ook een sportvisboot en een klein bootje en probeerden we daar een visje te verschalken .Helaas ook daar geen aanbeet gezien. Het weer was fantastisch en de wind ging er zelfs helemaal uit en we genoten van de zon. toen we gingen inpakken ving Ted nog een Grondel ,dat dan waar de visjes bleven weten we niet maar ze waren er vandaag gewoon niet. Rond 16.30uur besloten we weer terug te varen. Ondanks dat de emmers leeg bleven hebben we toch een mooie dag beleefd op de Oosterschelde. Wellicht in een ander jaargetijde nog eens over doen!

Jan

Aas Zagers Pieren

 

15/9/2020 Zeevissen Haven Rotterdam/Ted

hoi weer wezen vissen, het was weer erg mat, een paar botjes. en hier en daar werd er wel een tong gevangen. ik gaat donderdag avond het nog weer proberen, en dan wat later door gaan in de avond. en een zaterdag gaan we met de boot vissen op de Oosterschelde. we hebben met 5 man een boot gehuurd van de familie Dixhoorn ,Yerseke Zeeland . jack John Jan En Herman. natuurlijk staat de volgenden dag het verslag op de site.

Groetjes Ted Aas pieren. 

11/9/2020 haven Rotterdam Ted

hey wezen vissen vandaag weer eens. het was weer erg slecht wat de vangsten betreft jack.

maar 1 grondel gevangen en voor de rest helemaal niks. er kwam wel wat botjes boven en te kleine tong.

wat ons op valt de laste tijd is dat er veel witvis woord gevangen zo als brasem winden. volgenden week

gaan we met een boot op de Oosterschelde vissen met 5 man. en hopen dat we goed weer hebben en vis gaan vangen je hoort dan weer van ons. groetjes Ted

9/9/2020 Vlaardingen

ik had nog pieren over en ben rond 21.00 uur  naar Vlaardingen gereden om bij het industriegebied  eens te zien hoe het hier in de donkere uren

is met de vangsten. Aangekomen zaten er 3 vissers en te wachten op hoogwater, Ik besloot bij de rode boei mijn plaats in te nemen en toen het 

bijna hoog water was (weer weinig stroming) kwamen de eerste aanbeten. Of t door de zeepieren kwam weet ik niet maar het werden botjes die

 

ik vervolgens regelmatig naar boven haalde. Middelmaatjes en hele kleintjes en alles teruggezet. De eerste tong meldde zich bij mijn buurman en

ook ik zag de eerste scheef oog boven komen maar was nog een jonkie .Maar de aanbeten waren best fel en veelvuldig en dat maakt  vissen toch 

 

leuk. Eindelijk een maats tong van 30 cm waarbij ik er nog een van de haak zag floepen. Weer een flinke knik in de hengel en ja dit zou een beste kunnen

zijn. helaas ik kwam vast te zitten en de vis was weg toen ik binnen draaide met alles er nog aan verder op 1 haak na dan.

Rond 1.00 uur waren de pieren op en toch een  aardige actieve avond-nacht gehad, misschien met zagers nog eens hierheen gaan in de nachtelijke uren,

Veel vis plezier Jan  Rotterdam

9/9/2020

Vanmorgen vroeg naar Sluisjesdijk om eens te zien of de tong er weer zit. Helaas  zagers zijn momenteel niet meer verkrijgbaar dus met

krantje met zeepieren naar de visstek. Al aardig druk maar niet te vol en plaats gevonden. Ik was ruim voor hoogwater en het was rustig weer.

Hier en daar werd spaarzaam een tong of bot gevangen, en zelf  had ik 1 maatse tong over de vissessie van 4 uur.,dus het hield hier niet over.

Er was ook nauwelijks stroming in het water.

Jan

7/9/20202 zeevissen Haven Rotterdam 

hoi ik ben wezen zeevissen, was niet goed maar zeker niet slecht. mijn vangsten waren 1 tong maats brasem ja echt en een winden botjes en een wijting van net 17 cm.  maar wel 5 soorten vis gevangen.

Aas zagers pieren witjes. groetjes Ted

zeevissen haven Rotterdam. 25/8/2020 Jan

hoi allemaal ik ben gisteren wezen zeevissen, was best erg druk nog maar er werd wel slecht gevangen. afgelopen  week was het wel wat beter horden ik. hier en daar kwam wel een tong om hoog, maar het was erg slecht. ik zelf ving er maar helaas 1,en dat na 5 uren vissen. niet best dus. maar goed het gaat heus nog van het jaar lopen denk ik zo.

Aas Zagers jan 

22/8/2020 zeevissen Ted de Amazone haven Europoort

Beste allemaal ik ben rond 12 uur nacht gaan vissen,ik had nog aas zat dus ging er weer voor. ik was niet alleen  er stonden nog meer vissers, wat altijd leuk is. maar er werd bijna ook helemaal niks gevangen ook hier zo. ik had 1 bolk en toen ik in de ochtend weg wilden gaan nog een paling ook erg klein. ik was wat dat betreft spek koper nog. wat is er aan de hand vraag je af. er woord zo slecht gevangen jack, ik snap er niks van. laten we hopen dat er beteren tijden aan gaat breken. 

21/8/2020 Zeevissen Haven Rotterdam met Ted

hallo jack en bezoekers ik had er veel zin in om weer eens te gaan vissen zeg. ben naar sluisjesdijk gegaan in de waalhaven.

er stond toch weer best wat volk te vissen. en er weert bijna niks gevangen. ik zelf had 1 botje en daar is alles mee gezegd. 

ik denk dat ik het later op de avond het eens gaat proberen bij de Amazone haven Europoort.

Aas pieren zagers Ted

20/8/2020 Zeebaars/Fint vissen met Peter/ Rozenburg 

hei allemaal vandaag wezen vissen op zeebaars en Fint. ik ging alleen want jack was niet echt lekker. op tijd weg gegaan want om 9 uur was het laag water. ik ben eerst op de landtong wezen vissen op Fint. maar dat was weer niet best,zeg maar super slecht. ik ving niks en een hoop wind en zelfs wat regen. dus een uur later in het Calandkanaal gaan vissen en hopen op een mooie zeebaars. maar dat viel ook weer tegen,de wind tegen zwaar bewolkt en soms wat lichten regen.

 

ze hadden toch anders voorspelt. maar goed dat is de natuur, en net zo als het vissen dat is ook het natuur. na een goed uur het geprobeerd en geen enkelen aanbeet gehad. ook een collega visser die wat verder stond had niks. toen ben ik daar na weer gaan vissen op fint. en het mocht niet lukken helaas. dus weer een visdag naar de knopen. volgenden keer hopen dat het wel wat woord. ik heb nog 1 week vakantie en ik hoop dan toch eens wat te gaan vangen. veel succes als jij gaat vissen.

groetjes peter. Aas pluggen pilkers. 

Zeevissen Haven Rotterdam/ 12/8/2020 Jack Ted

 het was voor mijn weer even geleden dat ik ging zeevissen. had het even druk met me zoon en ze vriendin hun huis. volgenden week mogen ze over. nu even lekker vissen. ik was er rond kwart voor 8 en aas gehaald bij Rinus eerst. hij had alleen pieren nog, zo 40 pieren was voor mijn genoeg om tot een uur of 1 door te vissen. ik visten naar hoog water toe. al gauw kreeg ik beet en heel klein botje melden zich, en het botje viel net voor de rand er nog af ook. even later zo rond half 9 kwam Ted er bij. even geholpen met ze spullen. en heb Ted ook geholpen om zijn mooie karper tent op te zetten.

 

die had die van de week gekocht op marktplaats. echt een mooie tent zeg. even later kreeg ik een klap op de hengel, en Ted ook, helemaal niks er aan. Ted raakten de vis onder weg kwijt, lijntje breek af. jammer maar even later ving Ted een tong van net 23 cm dus die mocht weer zwemmen. met het hoog tij leverden bij mijn geen vis op. ook bij Ted niet, en je zag bij de andere ook helemaal dat er niks gevangen werd.

 

een kennis van me die zatte er al de avond er voor en hadden wel wat tong of bot maar ook heel slecht gevangen. iemand kwam mijn nog aas brengen die hij met ze maat over had. dus aas nog zat, kijken of ik nog morgen gaat vissen. ik ben er mee gestopt rond half 1 en velen andere ook al. Ted is nog door gegaan tot de avond laat. Ted had zo ver ik nu weet een paar tongen gevangen aan de maat en wat botjes. helaas het is op het moment super slecht in Rotterdam. maar er komt dadelijk heus wel weer dat het los gaat. 

Jack Ted Aas pieren. 

zeevissen Haven Rotterdam/ Ted 8/8/2020

hoi allemaal een week niet geweest wat het zeevissen betreft. door werk cursussen , en ander dingen. dus vandaag maar eens lekker vissen rond 18 uur was ik er. al hoe wel het erg heet is had ik er veel zin in. zagers pieren gehaald,   en ik ging alleen. ik wilden 2 tijden gaan bevisten. ik was niet alleen er stonden nog zo 20 man maar was nog ruimte zat. al gauw ving ik me eerste tong van 30 cm. zo dat gaat lekker zeg. om me heen werd er bijna niks gevangen door de andere vissers.  er waren visser die hier al zaten  van af half 6 vanmorgen en die hadden maar 1 tong gevangen. uiteindelijk had ik 5 tongen gevangen, en wat botjes. gevist toto 5-30 . wat op viel van af 23,00 tot 5.30 geen vis meer gevangen. was weer niet best. ook andere vingen niks meer. 

Aas zagers pieren Ted 

4/8/2020 zeevissen haven Rotterdam/ jan

Hoi allemaal weer eens wezen vissen, was een tijd geleden van mijn dat ik gevist had. dus werd het weer eens tijd. er waren best al wat vissers aanwezig. de vangsten niet best  5 vissen allemaal bot botjes, er werd weinig tot niks gevangen wat de tong betreft.en  voor en na de stroming gebeurden er niet veel.

                        Aas zagers jan.

waterweg zeebaarzen Aad vrijdag 31/7/2020 

hoi Jack ben wezen baarzen met mijn klein zoon met een boot op de waterweg, op zeebaars op de kop van de blokkendam hoek van Holland. ons doel was zeebaars zien te vangen. een heerlijk weertje zo 30 graden , wat wil je nog meer? juist zeebaars en dat is ons gelukt 5 stuks niet echt groot . 1 van 41 en 1 van 47 en waren de grootsten  van het stel. en ook nog 4 boten zelfs. ook zijn we nog aan de zee kant geweest daar ving we er ook nog 1. me klein zoon deed het goed geweldig als je hem bezig ziet met zo baars. groetjes en tot de volgenden keer jack. Aad.

Aas kunst aas.  

28/7/2020 Haven Rotterdam Hoi  Jack een kort bericht van mijn Ted

wezen vissen Jack maar man man was is het slecht. en de drukte is er gelukkig niet meer door de hele slechte vangsten. ik zat van af 1 uur middag tot rond 1 uur nacht. 6 botjes en een tongetje ondermaats. alles zwemt weer. heerlijk weer dat wel. ben van de week nog even wezen kijken,er werd bijna niks gevangen. maar we blijven er in geloven.

Aas zager pieren 

26/7/2020 fint vissen Ted Rozenburg

hoi allemaal wezen vissen op Fint het stond vol met vissers die op fint waren  vissen . daar was ik er ook 1 van dus. de vangsten waren zo slecht niemand ving een Fint. ze waren wel aan het springen.

Aas pilkers

Zeevissen Haven Rotterdam 25/7/2020 Ted

hoi even een kort verslag van het vissen jack. was in de middag begonnen van laag naar hoog in de avond. het was trouwens niet druk met de vissers, en dat zeg natuurlijk genoeg. de vangsten waren slecht, 2 matse tongen, en een paar ondermaatse tongen,die zwemmen weer. en wat botjes 1 aan de maat. ook kreeg ik in de avond een stort bui te verduren. groetjes Ted.

Aas zagers Pierre 

24/7/2020 Fint vissen jack John Patrick hoek van Holland/Landtong Rozenburg

ik en John wilden het weer eens proberen op hoek van Holland te gaan vissen. ook neef Patrick sloot bij ons aan om op zeebaars te proberen. Patrick kwam op de fiets hij verblijf daar zo op de camping met ze gezin. 12 uur gooiden we in. waar ik gelijk op let met het fint vissen of ze springen.  niet dus ,na een uur gooien leverden het geen enkelen vis op. ze waren er niet of ze aasden niet. het moest laag water worden rond 3 uur. achterin stonden veel zeebaars vissers te vissen, en langzaam, kwam ze terug met geen enkel aanbeet te hebben gehad.