zeevissenverslag 2022

https://youtu.be/BzZSIpm0hJw 

Gemaakt door Jan V

https://youtu.be/Z0HQ_lYTbT0

klik op de link voor een  diavoorstelling zeevissen.

 

https://youtu.be/AVPz40hhUcE 

Klik op de link om het zeevissen verslag te kijken van Jan en Jack Rotterdam 21/11/2022 gemaakt Door Jack Feijtel.

2 nieuwe video's op mijn YouTube kanaal . klik op de link hier onder . Gemaakt door Jack Feijtel

 

https://youtu.be/OO-bLBQ0S9s

https://youtu.be/hV9Eqs7adYs

Zeevissen verslagen december 2022

27/12/2022 Zeevissen Jan V Maasvlakten

Hoi gisteren Gisteren was ik nog op de papegaaienbek en Amazonehaven om te vissen..Papegaaienbek(zie ook zee vis land stonden een paar vissers..maar ben na een uur vertrokken .niet veel leven daar en ook weer vast..en er zat een irritante zeehond..Toen naar de A haven..daar was t best druk.Achteraan gezeten tussen de betonblokken(niet prettig vissen)veel aanbeten maar bijna allemaal kleine wijting.en geen schar gezien.heb 4 wijtingen meegenomen maar was niet best verder, niks

Aas pieren Jan V 

Eet Smakelijk

Zeevissen Jan V Amezonehaven 15/12/2022

Al eerder deze week was ik wezen vissen in de Amazone haven en omdat de wijtingen best smaken besloot ik vandaag weer die kant op te gaan met  60 piertjes.

Eerst naar de AVR centrale bij Rozenburg gereden of t daar wellicht wat zou zijn. Er zat 1 visser vanuit zijn auto naar zijn hengel te kijken maar had nog weinig vis gezien.

Ik besloot dus gelijk te vertrekken en weer naar de Maasvlakte te rijden. Wederom was t  heerlijk weer met een graadje of 5  ( ik was er rond 13.30 uur)  alleen achteraan stonden 2 vissers ,en besloot nu niet halverwege maar helemaal achterin te gaan vissen. Je staat wel in het koolgruis daar met je voeten maar goed makkelijk  parkeren en nabij je hengels optuigen.

De beide mannen hadden al een aardig maaltje vissen zag ik dus eens zien. Weldra lagen de hengels in t water en ik lag net naast de stroming van de uitlaat daar.

Weldra ging t rammelen aan de toppen en zie een schar melde zich, niet erg groot maar toch meegenomen. Ook de 2de draai leverde een schar op ,en toen kwamen de wijtingen naar boven.

Helaas waren ze niet echt groot en met rekken en strekken had ik er toch een paar net aan de maat. Naast me werd er ook gevangen oa  door een 80 jarige visser uit Overschie.

Het bleef dus constant wel doorgaan en tussen door een enkel scharretje. Toch kwam er ook weer een mooie triplet boven water met mooie wijtingen (zie foto) en regelmatig doubletten.

Denk er in  de 3 uurtjes   35  vissen  wel gevangen te hebben toen de pieren op waren ving ik  nog een net aan 30 er wijting. Toch een aardig maaltje vis weer gevangen en t werd al donker toen ik

weer naar Rotterdam vertrok. Heb 1 x onderlijn  verspeeld doordat ik vast zat ,maar verder nergens last van gehad dus dat viel mee.

Uw verslaggever Jan V Aas Pieren

Zeevissen Verslag Jan B Jack Rotterdam 12/12/2022

Weer eens wat anders als de 11 van de 11 met carnaval dit keer geen carnaval maar wel een feestje, want ondanks de kou was het toch redelijk druk langs de waterkant en werd er ook nog goed gevangen. We begonnen rond 13:00 uur en al snel had ik de eerste kleine wijting aan de haak hangen het was nog niet wild te noemen maar naar mate tijd vorderde begonnen we meer te vangen rond half zeven zou het hoog water zijn dus we hadden nog genoeg tijd om weer een redelijk aantal vissen op het droge te brengen en ze werden ook steeds wat groter zodat ze ook konden worden

meegenomen, helaas hield niet iedereen zich aan de minimum maat om vis mee te mogen nemen maar dat ter zijde, Wij mijn vismaatje en ik hadden onze vriezer nog vol liggen met maatse wijting dus de gene die mee mochten hoefde er ook niet veel tijd we hadden het plezier van het vangen en daar gaat het toch in eerste instantie om plezier met je vis kameraad toch hadden we aan het eind een mooi aantal vissen geland ruim 70 stuks wijting waaronder een 15 tal die aan de minimummaat voldeden en zelf op de valreep ving mijn maatje nog een mooie bot rond kwart voor acht toen zijn we gestopt de vangsten liepen terug en het vroor inmiddels ook al weer en dat was te merken we waren dus ook als laatste die onze biezen pakte en huiswaarts keerde als aas hadden we kweekzagers en pieren.

En de volgende keer hopen we wat schar te mogen vangen al zal dat vermoedelijk op een andere plaats gebeuren maar dat lees je dan vanzelf wel in een volgend verslag want de andere Jan (V) had vandaag ook aardig wat schar en wijting weten te vangen en stond moederziel alleen zie ook zijn verslag tot de volgende keer mensen en hopelijk een goede vangst

12/12/2022  Zeevissen Amazone haven Jan V 

 

Ik had nog een kleine 40 piertjes over van de vorige vissessie Sluisjesdijk en besloot eens naar de Maasvlakte-Amazonehaven te rijden om te zien of  er schar te vangen is daar. Het is alleen maar wijting in de Rotterdamse Waterweg en containerhavens en wil wel eens wat anders vangen.

Aangekomen stonden er 2 vissers aan het einde te vissen ,maar verder was er niemand. Ik besloot in de "bocht" te gaan vissen want daar zit je nooit vast. Wel een stukje lopen van de parkeerplek maar het was heerlijk weer voor een  wandeling en goed voor het lichaam.

De hengels optuigen en hup het water in richting HvH.

Weldra begon een hengel te rinkelen en  kwam de eerste wijting naar boven. Eigenlijk ging het met regelmaat rinkelen en er kwamen niet alleen doubletten maar ook triplets naar boven. De meeste wijtingen waren aan de kleine kant ,maar  ineens voelde het heel zwaar toen ik beet kreeg en hingen er 3 maats wijtingen aan de hengel ,zo dan ,dat was wel even een gewicht. Tussendoor zat er soms ook een scharretje tussen, dus ze zitten er wel maar de formaten waren te klein voor de pan..Ik stond heerlijk in t zonnetje en had het niet koud ,ook omdat je constant moest opletten. Soms haalde ik in zonder echte aanbeet en hing er toch vis aan. Al met al heb ik in 3 uurtjes va n 13.00- 15.30 uur zo'n 30 vissen gevangen waarvan 6 maats wijtingen ,dus was best tevreden, alleen de schar was te klein dus.

Ik hoorde van Jack dat de Dijk helemaal vol stond dus was happy dat ik nu eens hier stond, heerlijk rustig.

Dus ga zeker binnenkort weer en neem dan echte verse pieren mee, want het was niet echt top aas meer, maar goed de vissen bijten toch wel en opvallend vaak 2 of 3 tegelijk en niet constant achter elkaar beet maar met tussenpozen ,dat beviel me wel.

Uw verslaggever Jan

Zeevissen Verslag Jack Jan B en Ted Rotterdam 5/12/2022

Wijting Bal wijting en nog eens wijting 

5 December Sinterklaas is jarig dus zullen wij met het vissen ook beloond worden door de goeden sint? Ik was er rond 10 uur en had de plekken voor het uitzoeken waar ik kon gestaan. Eerst bij het ijzeren hek gestaan, maar had me toch bedacht.

En achter af heb dat goed uitgepakt, dank u lieven sint en pieten. Jan was er ook mooi op tijd. We hadden nog aas van een vrijdag dat we hebben gehad. Niks mis mee met dat aas, ziet er prima uit nog, want om de 12 uur heb ik het in een andere krant gedaan en daar na de koelkast in. We vissen naar het hogen water toen. Hoog om 14/00. De eerste worp met de wind achter ons, ging richting heiplaat toen.  We konden lekker ver gooien met die wind in onze rug.

Toen de eerste hengel in lag gelijk al beet. Gelijk 2 vissen eraan, en daarna weer eens 3.  Bij jan ging het ook erg goed te lopen met de vangsten, we vingen de 1 naar de andere wijting. We hadden geen tijd om te zitten het was in gooien en ophalen met de vangsten  Ook elders op de kaden werd wel vis gevangen, maar wij vingen wel echt heel veel vis. Klein mooie wijting van 32 voor mijn 31 en 30 voor jan. en soms een dikke steenbolk er bij. En toen belden Ted he Jack ik kom ook vissen, prima Ted en even later stond Ted ook al met vis in ze hand.

Het aas hebben we onder elkaar eerlijk verdeeld. Tijden het hogen water kwam de stroming er ook goed in. Maar tijdens de stroming vingen wel minder. Toen de stroming er uit was ging het weer lekker door met de vangsten.  De vissen hebben we ook verdeeld onder elkaar want het was zo veel. En daar om zijn we ook vismaten natuurlijk. Samen zullen we alles delen zingen we toch. Ik had zeker over de 50 vissen gevangen, ben gestopt bij het tellen rond de  40 vissen. Jan die had er denk ik nog meer zelfs.

Ted is later er bij gekomen en later er mee gestopt . Ik zelf ging alles in pakken en was rond 3 uur weg , ik wilden de spits voor zijn . Ik kreeg nog een bericht van jan toen ik thuis was , die had er nog aardig wat bij gevangen . Later kreeg ik een bericht van Ted dat die er zeker nog 15 bij heb gevangen, en Ted mocht het licht uit doen want hij was de laatste op de kade. We hebben zeker over de honderd twintig vissen gevangen wel regelmatig klein maar ook helen mooie erbij. Sint en piet bedankt voor deze Surprise, dank u sinterklaasje. 

Aas zagers Pieren Jack Jan Ted. 

Zeevissen Verslag Jan b Jan v Jack Rotterdam 2/12/2022

Vrijdag  was het eindelijk zover en besloten Jan, Jack en ik (ook Jan) samen te gaan vissen op de bekende Dijk in Charlois.

Het was wel frisjes maar droog weer en rond 9.30 uur stonden we op de kade daar en om ons heen stonden nog wat andere vissers.

We waren benieuwd naar de vangsten  en weldra meldde zich de eerste wijting bij één van ons. De maten van de vissen waren niet heel klein maar toch ook vaak net tegen de maat aan ,dus die gingen weer verder groeien. We vingen allemaal wel een visje, maar het wachten op de stroming (we zaten tegen opgaand tij aan) bleef uit dit keer. In ieder geval geen gedoe met in elkaar lopende vislijnen. De vangsten waren wisselend. Soms een paar keer achter elkaar en dan weer een tijdje niks. Er werd zelfs nog door een andere visser een aardige tong bovengehaald.

Mijn score kwam op 13 wijtingen uit en 1 steenbolk, maar 1 wijting was aan de maat. Jack had meer maats erbij en zijn eindscore werd een stuk of 18  en Jan ving ze ook regelmatig dus zo tegen de 50 wijtingen met ons drieën.

Ik moest naar de fysio en ben rond 12.45 gestopt.

Maar wat we ook meemaakte was toch wel erg leuk en verrassend.

Nu hebben wij 3-en best markante en knappe koppen kennelijk want ineens stond een fotograaf met zijn dochter bij ons en vroeg of wij wilden poseren voor reclame voor Cote' D'or. Ik begreep niet wat chocolade met vissen te maken heeft, maar goed hij zocht toch enkele personen met stoere koppen en we besloten te poseren, met de vissen en hengels erbij  Vooral Jan werd  diverse keren gevraagd om t vissen even te vergeten en  met de achtergrond erbij stoere kiekjes te maken. De fotograaf ging ook nog verderop wat kerels fotograferen en toen hij zo'n beetje klaar was kwam hij naar ons toe en kregen wij elk €50 euro in onze handen geschoven als dank voor de medewerking. Als het goed is krijgen wij de foto's  ook te zien, ze worden dus ingezet voor reclamedoeleinden van het merk Cote D'or.. dus wie weet staan we wel eens op een chocolade doosje of in een krantje of poster.!

We hebben met pieren en zagers gevist .

Het loze vissertje Jan was Uw verslaggever dit keer..PS Jack die kreeg nog een krant vol pieren ,en die gaat die samen met jan b op maken maandag

Zeevissen Jan V Vlaardingen waterweg 1/12/2022

Hoi even een kort verslag van mijn . ik had nog zat aas over dus even een paar uurtjes vissen vlak bij mijn . Het was niet echt wild , allen maar bot wel 1 hele mooie bij van 34 cm . morgen nog even naar de sluis toe., het aas opmaken . Groetjes Jan V 

Aas Pieren Jan V

Zeevissen verslagen November 2022

 

 
 

Zeevissen Jan B sluisjesdijk Rotterdam 29/11/2022

 
 

Het was alweer lange tijd geleden dat ik de hengels weer eens ging uitgooien.Na een heftige periode  met een ingrijpende operatie ben ik nu in de herstelfase aanbeland en nadat ik vandaag 3 weken terug precies  nog op de operatietafel lag besloot ik vanmorgen weer eens de waterkant op te zoeken.Ik hoorde van Jack dat er weer aardig gevangen wordt dus met 50 piertjes naar de bekende Dijk.Het was mistig maar aangenaam zonder wind.

Het was rustig ter plekke en zocht een plekje uit bij een stenen zitbank . Weer even wennen hoor en weldra lag de eerste wijting op de kade en nog net een maats ook .Het was laag water en heerlijk weertje zo..Dat doet de mens weer goed en hoewel voorzichtig ging t best .Niet te ver uit de kant gegooid.Het eerste uur ving ik er 4 maar die waren ondermaats..Rustig genietend en ook wat bekkenbodem oefeningen kunnen doen op de bank..totdat de belletjes gingen rinkelen..dan weer opstaan.

Later kwam de zon er voorzichtig bij..Ben tot 14.00 gebleven en had 7 wijtingen .2 aan de  maat meegenomen.Ach het hield niet over maar genoot van t decor en de buitenlucht...Binnenkort weer er naar toe of Schiedam of Vlaardingen..

Aas Pieren Jan V

PS Fijn jan dat het super gaat met je en super dat je weer aan het vissen bent. volgenden keer samen weer eens Jack .

 

Zeevissen verslag Jan Jack Rotterdam 28/11/2022

Just another Monday vandaag hadden we weer afgesproken te gaan vissen niet op snoek of karper maar weer op wijting en bot en steenbolk aan de kade van de Sluisjesdijk, gezien de afgelopen weken werd het steeds beter met de vangsten. En vandaag hadden weer een top dag weinig wind ZW 2 en bij aankomst zaten er al wat mensen te vissen niet al te veel we hadden dus genoeg ruimte om de hengels in het ruime sop te water te laten.

Jack was als eerste terplaatse en had een plek naast het haven infobord het aas bestond weer uit zagers en pieren ik was een kwartiertje later daar snel de hengels opgetuigd en ingegooid dus rond half twee lagen alle hengels in nu maar wachten wat vandaag ons weer zou brengen en dan bleek niet mis Jack begon de aftrap met een klein postzegeltje maar al snel had die plaats gemaakt voor de wijting die was in grote getallen aanwezig en overal langs de kade werd wel vis gevangen ze waren vaak nog ondermaats maar af en toe ving je ook een mooi exemplaar lekker dik want ze vreten zich helemaal vol met de kleine garnaaltjes of beter gezegd (garmaaltjes) want soms hadden ze de bek nog vol garnalen zitten of ze pakte de pier of zager al van de haak. Mijn eerste visje was een bolk en daarna een reeks van wijtingen rond half vier ving ik een redelijke bot en het bleef maar aanhouden met aanbeten van wijting soms was je de lijn nog aan het strak draaien of de top stond alweer te tikken.

We hadden nauwelijks tijd om iets te eten of te drinken het bleef maar doorgaan alleen rond 19:00 uur toen was het hoog water toen werd het iets stiller, maar gek genoeg werden toen ook de tongen gevangen ik had er al twee beide boven de dertig cm en Jack de laatste rond 8 uur s'avond als afsluiter van een geslaagde visdag in totaal hadden we ruim 80 vissen zoals ik al zei veel wijting 3 bolken 4 botten en 3 tongen van 31 33 en 32 cm en keerde we weer huiswaarts met een vermoeide arm en een tevreden gevoel wat een dag! 

Aas Zagers Pieren

Zeevissen Verslag Michael Rotterdam 23/11/2022 

Hoi lang geleden dat ik ben gaan zeevissen , we zijn eerst naar de waterweg gegaan maar dat was niks op een steenbolk na. Op de terug reis richting Rotterdam De sluis eens maar gaan vissen kijken of dat ons vis opleverden . En ja wel de wijting zat er vol op we vingen toch nog ruim 30 vissen te samen , en ik had een wijting er bij van precies 40 cm zeg . Heerlijk gevist een paar mooie dikke wijting er bij. En wat ons opviel in de bek van de wijting zat vol met garnalen . Dus ze hebben goed te eten . Tot de volgenden keer  weer Michael Rotterdam .

Aas zagers pieren 

Zeevissen Jan B Jack Rotterdam 21/11/2022

Nou daar zijn we dan weer de derde maandag op rij Jack en Jan gaan weer vissen op de Waalhaven, Jack zou het aas verzorgen wat hij op de pleinweg besteld had ik was rond half 10 ter plaatse en in tegenstelling tot de week ervoor was het erg rustig er stond slechts 1 man te vissen terwijl het de week ervoor zoeken naar een plekje was maar het was nu ook een stuk kouder om kwart voor tien was ook Jack gearriveerd en we hadden alle ruimte dus snel de hengels opgetuigd en ingeworpen het duurde niet lang of de eerste wijting hing al te spartelen aan de lijn.

Zo ging het over en weer en we vingen allebei onze visjes veel ondermaatse wijting maar af en toe ook een mooi exemplaar verrassend was dat we alleen maar wijting vingen tot op een geven moment het bij Jack een beetje stil viel ik bleef wel vis vangen en had na vele wijtingen ook een kleine bot. Zo rond half twee werd het ook wat drukker op de kade en iedereen ving vis. Om niet achter te blijven ging Jack verkassen hij nam nu links van mij de plaats aan de houten schutting in en begon toen ook weer te vangen.

Maar nog steeds veel wijting maar ook Jack ving toen een kleine bot en we hadden zelf weer wat steenbolken er tussen door. Het gaat gelukkig steeds beter hadden we de 2 weken hiervoor rond de 40 vissen en vandaag zelfs 60 een gelijke stand allebei dertig vissen de grootste wijting was 32 cm en in totaal hadden we 12 maats wijtingen weten te vangen rond vier uur in de middag zijn we gestopt het hoog water begon al weer af te nemen en ook de vangsten en daarbij wouden we ook graag weer op tijd thuis zijn om het Nederlands elftal te zien spelen geen al te beste wedstijd al hadden we wel de drie punten weten te behalen eind goed al goed zullen we maar zeggen twee tevreden vissers en overwinning van oranje nu maar hopen dat het de volgende keer ook weer succesvol zal verlopen. Nou mensen een goede vangst hopelijk zal de Kabeljauw ook massaal onze kustwateren aandoen dus tot die tijd blijft het uitkijken naar de vangst verslagen.  

Zeevissen Jan B Jack Rotterdam 14/11/2022

De Wijting zit er vol op . wel vaak klein maar ook helen mooie wijting .

Zo luitjes hier is weer een verslag van Jan B en Jack nadat we afgelopen Zaterdag besloten om op Maandag 14-11 weer te gaan vissen, we hadden duidelijk de smaak van de vorige Maandag nog in gedachten. Dus zo begon onze dag we zouden elkaar treffen rond een uur of twee in de middag even tevoren had ik het aas wezen ophalen bij Westdijk in Barendrecht ik was als eerste ter plaatse nu snel een plaatsje zoeken want het was verrassend druk voor een maandag maar aan de zijde van het houten schutting was nog voldoende ruimte voor twee man dus snel de hengels in orde maken tussendoor Jack nog even gebeld om door te geven waar ik stond, even later kwam ook Jack aanlopen met zijn spullen.

Rechts van Jack zat een aardige man uit Tilburg die geregeld met Jack in gesprek raakte hij kon de man van gezicht en Links naast mij stond een man die kwam zelfs uit Spakenburg. Je ziet wat een fijne stad Rotterdam is ze komen van heiden en ver om de verbroedering langs de waterkant te proeven net als de vis die er gevangen werd. Maar goed de hengels waren gereed voorzien van zagers en pieren werden ze ingegooid en ik hoefde niet lang te wachten voordat ik beet had binnen enkele minuten had ik al een wijting gevolgd door een tweede en derde binnen het uur had ik er al vier op de kant terwijl Jack wel aanbeten kreeg maar nog niets ving vreemd hoe het soms kan lopen want we zaten niet ver uit elkaar met het zelfde aas en toch ving ik beduidend meer als Jack ik had er inmiddels al 10 gevangen toen ook Jack zijn eerste visje ving.

Naar mate de tijd verstreek ging het steeds beter iedereen ving zijn visjes tegen half acht zou het hoog water zijn maar gezien de vangsten zouden we dat niet eens halen we raakte snel door ons aas heen rond zeven uur hadden we enkel nog wat pieren over en ik begon alvast langzaam op te ruimen Jack ging nog even door om de laatste pieren op te maken maar om kwart over zeven was het ook voor hem gedaan hij had ruim 15 vissen alleen wijting en steenbolk ik had er meer als 25 en zelfs een paar mooie botten 1 ervan was zelf flink aan de maat en mat 36 cm. Net voor hoog water viel alles stil de meeste vissers waren toen al vertrokken Jack en zijn buurman uit Tilburg zijn toen ook gestopt die had ook aardig wat gevangen waaronder een mooie tong van 32 centimeter. Alles bij elkaar hadden we weer een mooie dag beleefd met goed weer weinig wind 2 uit de zuid/oost hoek en een aantal tevreden vissers die aan de rit naar huis begonnen. 

Aas zagers pieren

Zeevissen Wing 13/11/2022 Vlaardingen / Rotterdam 

Wat een prachtige dag , zeg tegen me zoontjes hebben jullie zin om te gaan vissen . Niet veel animo maar toch meegekregen . Las dat er redelijk werd gevangen in de havens en aan de waterweg , en het was erg lang geleden dat ik zoutwater gevist had . Pieren besteld en richting Rotterdam gereden ( rit van meer dan een uur ) begonnen om 13:30 in de waterweg ,in Vlaardingen bij de welbekende plek Chinees  restaurant .

Anderhalf uur later hadden we met drie hengels welgeteld 3 grondels , nou dat was dus niet best . Dan maar even op de sluisjesdijk proberen om een visje te vangen .Daar aangekomen rond 16:15 eerst wat rondgekeken of er wat werd gevangen en dat was niet al te best, toch maar hengels opgetuigd en proberen . Voor de tweede hengel erin lag had de eerste al een mooie beet , zoonlief zijn eerste wijting , gevist tot rond 18:00 wou zelf liever doorvissen maar jongens vonden het wel genoeg . Eind score 6 wijtingen alle ondermaats maar toch wat gevangen en hadden een mooie dag . Volgende keer maar weer eens naar de Amazone haven als de scharren er weer zijn , meer beet dan vervelen de jongens hun eigen niet zo .Groetjes : Wing Aas pieren Zagers

Zeevissen Ted Rotterdam 12/11/2022

Ja,  ja het was vandaag (zaterdag de 12e) prachtig weer. Zacht briesje uit het ZO en een temperatuurtje van zo’n 16 graden aan de waterkant op de Sluisjesdijk. Aas gehaald bij Rinus en de eerste hengel (althans het beaasde onderlijntje) lag om 13:00 uur in het water. De 2e kort daar op. Tot 15:00 uur heerlijk genieten van het zonnetje. Ja hoor eindelijk leven in de top en de eerste véééél te kleine Wijting werd geland. Kort daar op gevolgd door een dikke grote Steenbolk. Uiteraard kon ik ook nog een “kinderpostzegeltje” van zo’n 9 cm Bot aan de haak slaan. Maar goed het begon te “lopen”.

De eerste maats Wijting aan de haak dus klap op zijn/haar kop en de emmer in. Diverse ondermaatse visjes kwamen op het droge en gingen weer terug het ruime sop in. Naast mij stond een groepje vissers welke volgens mij een hengelwedstrijd (niet te verwarren met viswedstrijd) want volgens mij probeerden ze elkaar te verslaan met “wie draait zijn lood het vaakst in een uur op de kant). Zij vingen ook nog vis, maar meer ondermaats dan maats. Alleen de ondermaatse ging ook in de plastic zak en niet terug de Waalhaven in. Wat zou het toch fijn zijn als er meer/vaker gecontroleerd werd.

Maar goed terug naar mijn eigen hengels. Ik kon het niet onderdrukken maar het hogen  woord kwam er uit “SHIT” boven water liet een Wijting los.  Niet zo’n minkukeltje maar één van zeker +45 cm en lekker dik. Als afsluiting zag ik mijn lijn in lengte richting steeds dichter naar de kant komen, niet door de stroming, geen tikken op de top. Toch maar binnen halen en ja hoor een Marmergrondel van 17 cm moest zondige mijn aas opvreten.

Al met al vis in de dubbele cijfers en volop genieten aan de waterkant.

Aas: pieren

Ted.

Zeevissen verslag Jan B 10/11/2022 Rotterdam

Heel vroeg uit me bed , of niet eens geslapen , ik wilden vroeg naar de waterkant toe . Al vroeg in de ochtend is het hoog water  . ik was er rond half 4 daar zo en niemand die stond te vissen . dus alles was voor jan wat er zwom. ik had nog zagers van de vorige sessie samen met jack dat we aan het vissen waren . ik stond dus alleen die vroegen ochtend  . ik ving wijting een mooie bot van 23 cm en steenbolken . de wijting waren allemaal ondermaats helaas.  bij elkaar in een paar uurtjes 10 vissen . toen ik weg ging zo rond 7 uur was er nog geen visser te zien nog. Groetjes Jan B 

Aas zagers.

Zeevissen Verslag Jan Jack Rotterdam 7/11/2022 

Met jan afgesproken om te gaan vissen.  Jan had het aas besteld bij Ahoy Rotterdam .  Het weer zag er niet goed uit maar wij wilden vissen. Grote paraplu op gezet die ik altijd gebruikten bij het karpervissen . En we stonden lekker uit de wind 

Ik had alles al klaar staan voor jan er was.

We vissen naar hoog water toe. Hoog water om 15. 00 en we waren lekker op tijd. En jan had nieuwe hengels aangeschaft dus die wilden hij graag uitproberen.  Er stonden niet veel vissers op de kaden dus heerlijk ruim plaats voor ons.  Jan die begon al gauw goed binnen nog geen half uur 3 vissen op de kant, mooie wijting erbij. Ik stond nog droog.  Maar daar kwam ook verandering in, een wijting melden zich net 27 cm dus die mag mee voor het snoeken of in de pan voor mijn vriendin. Jan bleef vangen hij had er 6 veel al klein nog maar vis is vis. Ik zat toch vlak naast hem te vissen.

Ook goeden we niet ver weg met 1 hengel zo 30 meter weg en de ander hengel zeker 70 meter weg . toch werd de vis  vlak onder de kant gevangen. Ik ging met 1 hengel verkassen recht naast jan. Er was toch ruimten zat. Ik leg mijn hengel op de kant met een belletje er op. En daar deed ik goed aan zeg. Een mooie tong wijting een super klein postzegel voor de verzameling voor Ted.  Eens bij me ander hengel kijken, Zo zeg wauw jan zij ik wat zit hieraan nu? Ja hoor 2 wijtingen 1 van 30 cm en 1 van 28 cm wauw.  De stroming stond er goed in, maar de vissen werden gevangen tijdens de stroom en er na. Jan die had ook ze vissen gevangen mooie bot mooie wijtingen. En ik had 4 keer 2 vissen te gelijk gevangen wijting en steenbolk.

Bij jan werd het na het hogen wat rustiger met het vangen, maar jan had er al heel veel gevangen.  Ik had 4 vissoorten gevangen steenbolk wijting bot en een supermooie tong van 31 cm . Jan had de grootse vis een wijting van 32 cm. We gingen in pakken  anderhalf uur na hoog, en de vangsten werden ook minder. We waren best mooie wij zijn wat dat betreft ook nog beperkt wat onze gezondheid betref. We waren moe maar voldaan, net zoals je met je meisje aan het stoeien bent moe maar voldaan. We hadden  40 vissen bij elkaar eerlijk verdeeld, ook veel klein spul met soms 2 te gelijk. 

We hebben zelf nog aas over die gaat jan van de week op maken. En natuurlijk kun je hier het verslag lezen weer ervan. Groetjes Jack Jan Aas zagers pieren.

Ps er kwam een boot vlak langs de kant en dat kosten mijn 2 lijnen helaas . me hengels heb ik kunnen reden . De boot kwam uit de hoek vandaan .

Ook langs deze weg wens ik onze vriend Jan V veel sterkte toen met zijn operatie en een goed herstel er daar na maat. En Dat we gauw weer mogen gaan vissen . 

Zeevissen Verslag Michael Krimpen 6/11/2022 Rotterdam

Hoi met 2 kinderen wezen vissen in het slechte weer . Regen wind ondanks stonden wij er te vissen  de vangst 12 vissen wijting steenbolk , veel onder de maat nog. En er stonden er nog meer te vissen . 

Aas pieren Michael

Zeevissen Verslag Ted Rotterdam 5/11/2022

Schaatsers halen hun schaatsen uit het vet. Sportvissers halen hun hengels uit het rek. Het zou vandaag (5 november) grotendeels droog blijven, dus weer eens tijd om te gaan vissen. Eerst even aas bij Rinus gehaald en toen door naar de Sluisjesdijk. Het was nog geen hoogtij dus het laatste stukje naar hoog en dan lekker naar laag vissen. Na ongeveer een kwartier voorzichtige tikjes op de top. Weer wat tikjes dus aanslaan en binnen draaien. Niks, nada geen vis(je). 5 minuten later wat forsere tikken op de andere top. Hangen, een Wijting van net geen 27 cm. aan de haak. Terug het water in met het verzoek zijn (of haar) grotere broer (of zus) te gaan halen.

Maar goed, de volgende was een Wijting van wel zeker 12 cm. gevolgd door een mooie Steenbolk. Rikketikketik een Wijting van 15 cm. en het moet niet gekker worden. De volgende rammelaar leverde een mooie dikke Wijting van 32 cm. op. Hierna had ik de mogelijkheid om mijn verzameling “kindervisjes” aan te vullen met een Bot van zeker 7 cm (zie foto als bewijs)Na ongeveer drie kwartier geen enkele tik gezien te hebben besloot ik mijn hengels maar op te gaan bergen. Hengel ingedraaid, afgetuigd en opgeborgen. Toen ik hengel 2 wilde pakken kreeg ik een melding op de top. En Bot van 22 cm. kwam boven water. Onthaakt, terug het ruime sop in en hengel afgetuigd en opgeborgen. Al met ALL geen wereld vangst maar toch, vis is vis.

 

Aas: Pieren

Ted

 

Zeevissen Verslag Michael Krimpen 1/11/2022 Rotterdam Sluisjesdijk .

Zit de wijting er al ? ja zeker nu het geval wel veel al klein maar ook mooie er bij .

Hoi ik had nog wat aas over van de vorige sessie , dus opmaken ondanks de wind die er stond. Ik stond goed beschuit wat de wind betref . heel veel beet bot steenbolk wijting ook veel klein later toen het donker was geworden mooie wijtingen. Daar heb ik geen foto's van gemaakt in het donker . Ik had 25 vissen bij elkaar en een visser even verder op had ook best goed gevangen. Dus als je kan gaan nu .

Aas pieren zagers Michael Krimpen .

Zeevissen verslagen Oktober 2022

Zeevissen Jan v Schiedam 31/10/2022

Ik heb gisteren nog even gevist in Schiedam je weet wel ,ik had pieren dit keer. Het was niet veel 1maatse wijting en klein botje verder niks .Na 2uurtjes gestopt het was toen donker en werd wat fris. nog een onderlijn verspeeld helaas en Verderop in dat haventje op de kop stonden een paar mannen op de zeebaars zag ik en zag er 2 naar boven komen in de verte .

Jan V Aas pieren .

 

Zeevissen verslag Michael Krimpen Amazone haven 31/10/2022

Hoi wezen vissen met me zoon bij de Amazone haven Europoort . Heel veel gevangen wel erg klein 35 vissen bij elkaar de grootste was 26 cm . Veel wijting en steenbolk. Groetjes Michael Krimpen .

Aas zagers pieren Michael 

Zeevissen Jan B 30 /10/2022 Rotterdam

Vandaag Zondag 30 oktober was al vroeg uit bed want om 06:45 uur zou het hoogwater zijn en ik wilde ruimschoots daarvoor aanwezig zijn dus vroeg er uit om 03:00 uur van huis vertrokken eerst drie kwartier fietsen en daar waren we dan 03:45 op de kade aan de sluisjesdijk alles was rustig geen wind geen vissers plaats genomen bij de houten schutting hengels in orde gemaakt het aas uit de koelbox gehaald en effen over vier gooide ik de lijnen uit hengels voorzien van een topledje al was het zonder ook te zien met alle lichten in de haven even na vieren arriveerde er nog een visser verder bleef het rustig om kwart over vier mijn rechter hengel een paar flinke tikken en ja hoor ik voelde de weerstand er zat vis aan de haak een steenbolk op bijna alle haken zat het aas nog keurig aan met uitzondering waar de steenbolk zich op had vastgebeten daar een stukje zager op gedaan en weer opnieuw ingegooid even voor vijven beet op de linker hengel een bot deze snel onthaakt en na een flinke tik op zijn bolus in de emmer met water gegooid opnieuw de hengel uit gegooid en na 10 minuten alweer beet op de linker hengel een harde tik en nog wat kleine stootje toch maar even kijken en tot mijn verbazing behoorlijk wat weerstand ik dacht aan een grote bot maar

eenmaal onder de kant bleek er een tong van 32 cm aan te hangen mijn eerste tong hier op de sluisjesdijk dit stemde mij in goede moed en het verbaasde me dat er nog geen vissers bij waren gekomen het was tenslotte prima weer niet koud bijna geen wind en om 06:45 uur hoog water maar meer tijd had ik niet want mijn rechterhengel gaf ook een aanbeet aan ik haalde hem binnen en kijk een wijting klein maar toch hem snel van de haak verlost gelukkig zat die voor in de bek de vis weer terug gezet en de hengel weer beaast en ingegooid na een kwartier weer de rechter hengel een steenbolk mooi maatje voor de snoek dus die ging mee gelijk daarna de linker hengel weder om een steenbolk iets groter als de vorige ook deze ging mee voor het snoek vissen rond half 7 beet rechter hengel weer een kleine wijting deze dus ook weer de vrijheid gegeven de stroming viel mee en het was nu bijna hoog

water even na 07:00 uur kwamen er nog twee vissers bij  en ik kreeg weer beet op de rechter hengel weer een bot ook die verdween in de emmer in de paar uur daarna heb ik nog een paar steenbolken gevangen en ook nog wat wijting helaas water die ook ondermaats rond 10:00 uur was ik door mijn zagers heen en ging opruimen intussen waren er nog meer mannen bijgekomen niet veel denk dat in totaal een stuk of 12 waren die stonden te vissen de twee mannen naast mij vingen ook vis de een ving enkel bot en de ander had toen ik wilde vertrekken nog een mooie wijting schatte heb op een centimeter of 28 cm en ik gebon naar mijn rit naar huis weer 45 minuten fietsen en toen ik eenmaal thuis was ik moe en voldaan en in tegenstelling tot de vorige keren had ik ondanks dat een deel onder de minimum maat zat toch aardig was  vis gevangen. 

Aas Zagers Jan B.

Zeevissen Jan/B Jack Margo Rotterdam 27/10/2022

Zo mensen het is eindelijk weer tijd dat we de hengels optuigen voor een paar uur vissen aan de Sluisjesdijk met Jan en ik ,heb deze dag ook mijn vriendin meegenomen.

Jan heeft het aas gehaald 1 ons pieren en 2 ons kweekzagers rond 13:00 uur kreeg ik een bericht Jan was al aanwezig het was behoorlijk druk aan de waterkant rond half twee was ik ook aanwezig en gelukkig ging er net iemand weg waardoor er genoeg ruimte was om naast elkaar te zitten om twee uur lagen alle hengels in de paraplu opgezet voor mijn vriendin zodat die lekker beschut kon zitten want af en toe vielen er wat regendruppels

ook voor mijn vriendin een hengel uitgegooid het bleef angstvallig stil slecht een klein botje tot een uur of vijf rond zes uur zou het hoog water zijn en dat was ook te merken het stroomde behoorlijk vanaf die tijd begon het een beetje te lopen Jan ving een redelijk grote bot en na zessen werd de stroom een stuk minder en vingen we meer vis wat botjes steenbolk en zelfs wat kleine wijting die we terug hebben gegooid de hoop op wat grote wijting moest nog even op zich laten wachten maar al met al waren we toch wel tevreden die grote wijting komt nog wel en rond half acht zijn we op gaan ruimen en waren weer op tijd thuis om naar Feyenoord te kijken ik had in ieder geval weer wat te eten voor Margo en wat steenbolk voor het snoeken .

Totaal 16 vissen bij elkaar . Wat ons opviel wij vingen tijdens de stroom en het hogen water best even goed . en bij onze buren bleef het aardig stil . Ook horden we dat de avond na het hogen water mooie wijtingen zijn gevangen door de lokalen tot 38 cm toe zelfs .  vissers .

groetjes allemaal en goede vangsten Jan Jack Margo

Aas Zagers en Pieren 

Zeevissen Verslag Michael Maasluis 23/10/2022 

Hoe even wezen vissen waterweg Maasluis al eerst aan jack gevraagd hoe of wat via de app. Dus vol goeden moet er heen van uit Krimpen . De scoren was 8 wijting maar nog wel te klein . A en toe ook vast lopers gehad . Tot de volgenden keer Michael

Aas pieren 

 

Zeevissen Verslag Jan Rotterdam 18/10/2022

Vanmorgen om 06:00 uur was ik op de Sluisjesdijk en begon mijn hengels op te tuigen er waren nog twee mannen aan het vissen rond 06:45 kreeg ik de eerste serieuze tik op de linker hengel de eerste was binnen een steenbolk daarna was het een poosje stil wel wat kleine tikjes maar geen serieuze aanbeten tot een uur of 10 toen kreeg ik een paar flinke tikken op beide hengels op de rechterhengel hing een redelijke bot 27,5 cm en de linker wederom een steenbolk het was inmiddels hoog water rond een uur of half 11 belde mijn maatje Jack even bijgepraat om 11 uur weer beet ditmaal een ondermaatse bot deze terug gegooid mijn aas was nu zo goed als op en besloot om langzaam aan te gaan opruimen rechterhengel binnen gehaald toen de linke hengel die voelde zwaar aan en had op de valreep nog twee steenbolken tegelijk alles verder ingepakt en weer richting huis vertrokken 45 minuten op de fiets naar Barendrecht eenmaal thuis de bot schoongemaakt en ingevroren net als de steenbolk voor Jack die gebruikt ze als dood aas voor als hij gaat snoeken

Aas zagers pieren Jan

Zeevissen Jan Jack Rotterdam 16/10/2022 

Met Jan afgesproken om te gaan vissen en dat in het weekend zelfs. Normaal doen ik dat niet zo graag het zit vaak vol, en dat was het ook dus. Vol oké wel druk dat zeker. Maar ik kon niet anders want volgenden week gaat me dochter met haar vriend 5 dagen naar polen toe, voor een concert van de Cure die ze nog van ons te goed had voor haar verjaardag nog.  En ik heb dan 5 dagen oppas van hun hond. Ik had me aas besteld al vrijdag bij Rinus en die zouw die voor mijn bewaren voor een zondag morgen. Pieren en zagers hadden we.  Afgesproken met jan rond half 11 /11 uur en het moest mooi weer worden. Toen ik aankwam oeps zo best druk zeg.

Er waren vissers bij die waren de hele nacht al aan het vissen. En vissers die ruim voor het hoog werd er ook al waren. De vangsten vielen heel zwaar tegen horend ik. Maar als je niet gaat vang je zeker niks toch. Maar goed toch een mooie stek gevonden om te gaan vissen, ruim voor 2 man.  Ik en jan vissen naar het lage water toen. Geen beste tijd hoor ik je zeggen.  Maar ik had geen zin zo vroeg al aan de water kant te gaan staan.  Toch heb ik ook wel eens goed gevangen met af gaan laag water. 

Snel alles in orden gemaakt en gooien maar richting heiplaat. Hoe wel er stond een matigen wind uit het zuidwesten boven op de kant. Maar koud was het zeker niet en de zon deed zijn beste nog. Toen het rond 11 uur was gingen een hoop vissers weg en de kaden werd weer leeg. We kregen pas beet na een dik uur, en helaas zat er niks aan. Er kwamen zo hier en daar ander vissers een praatje maken . tik op me top tik , o jee toch geen krab? Nee er kwam een mooie bot van net 28 cm op de kant.  En daar bleef het voor mijn dan ook bij. Het was Jan ze buurt beet jan en ja hoor ook vis voor jan. Haha een brasem of bliek was het, witvis natuurlijk.  En later rond half 4 zijn we er mee gestopt met het vissen. Helaas werd er bijna niks gevangen over de hele kaden.  Nog zat Aas over die ik aan jan geven heb. Jan gaat van de week nog. Jan zal een bericht sturen hoe het gegaan is. Succes Jan al vast.

Aas zagers Pieren Jan en Jack.

Zeevissen Verslag Michael Rotterdam 15/10/2022

Hei een lange tijd niet wezen zeevissen eerst nog jack gebeld hoe de vangsten waren , en ja je ken jack als je niet gaat vang je zeker niks . ik was met een maat van mijn .  De vangsten waren niet best 1 Wijting 1 Steenbolk en een bot voor mijn . mijn maat had er maar 1 een bot . 

Aas zagers pieren Michael Rotterdam 

Zeevissen Jan/ v /Vlaardingen 13/10/2022

Na lange tijd besloot ik in de namiddag met een ons zagers weer eens het zoute water op te zoeken op de Waterweg.

Koers gezet naar het havenhoofd in Vlaardingen waar het bij aan komen stil was en opkomend water.

Het zag er op het oog veelbelovend uit, zonnetje en aangename temperatuur en de wind stond ook gunstig.

Had alleen mijn hengel driepoot vergeten dus toen de viskoffer en koelbox maar  als steun gebruikt en dat ging best goed.

De  belletjes nabij het top oog erop gezet en afwachten maar. Ik was er solo bezig en aan de andere kant van de haveningang stonden ook 2 Kerels te vissen .

 

Bij het ophalen na een mini tikje ,zowaar een botje van 14 cm. Vervolgens kwam de stroming erin en ging als een jekker tekeer

Weer een botje meldde zich en ik hoopte natuurlijk op een lekkere vette tong.

Geen krabben meer ,dat was wel prettig, dus soms zat het aas er nog aan .Veel bijzonders was het niet en de score na 2 uurtjes waren 7 botjes

die niet de moeite waard waren om een foto van te maken om aan jullie te tonen. Toen het water weer ging zakken en het kouder werd ben ik gestopt

en de laatste zagers weer een 2 de leven gegund. Even lekker buiten geweest ,dat wel maar verder was het niet echt veel bijzonders.

Uw verslaggever Jan V

Aas Zagers

Zeevissen Verslag Jan Barendrecht 12/10/2022

Hoi vandaag vroeg uit de veren rond half 5 al Richting Rotterdam Suisjesdijk Zeevissen . Ik had Al aas opgehaald een dag daar voor bij Ahoy Rotterdam  2 ons zagers . ik was rond het hogen water er al en er stond nog niemand op de kaden . het was best fris deze morgen , maar ik had er zin in . ik had toch wel hogen verwachtingen zeker met me nieuwe hengel die ik vorige week heb gehaald. ik had al snel een mooie dikke bot op de kant . die is voor jack ze vriendin . 

Later nog 2 klein botjes en toen viel het stil . Er was nog een andere visser bij gekomen en die ving een tongetje . De stroming was dit keer erg hard , en later op de ochtend ving ik nog een mooie bot ,en nog een postzegel.  Groetjes Jan 

Aas Zagers. 

Zeevissen verslag Michael 10/10/2022 Rotterdam

Ik had nog aas zat over ondanks de goeden vangsten . wij vissen met hoog naar laag. Toch weer 8 vissen gevangen van de 8 was er 1 tong maar bij die niet groot was, net 28 cm dus die mag mee . de boten waren ook best aan de maat. 

Groetjes Michael uit Krimpen . 

Aas pieren zagers. 

Zeevissen verslag Michael Krimpen 9/10/2022 

hoi  even voor stellen mijn naam is Michael Krimpen  aan de IJssel .

 Jaren geleden dat ik op zee gevist hebt . ik gaat er nu weer tegen aan .. gisteren Samen met mijn zoon in Rotterdam gevist Sluisjesdijk . het was niet verkeerd voor ons de eerste keer hier zo. 

Totaal  15 vissen 4 tong   een 27 een 28 een 30 een 32

Viel mijn op dat er een hoop mensen weg gingen met hoog water , wij vingen juist met het opkomend water en af gaand water best goed. Tot de volgenden keer Michael .

we hebben nog aas over dus gaan we nog deze week .

Aas pieren zagers. Michael 

Zeevissen Rotterdam Ted 8/10/2022

zaterdag 8 oktober, de stoute visschoenen maar weer eens aangetrokken. Thuis, in de tuin, lekker zonnetje en temperatuur. Dus even lang Rinus voor een portie pieren. Aangekomen op de Sluisjesdijk, stond er een bak wind over het water en was de temperatuur beduidend lager dan in de tuin. Tijdens het optuigen van de hengels werd er rechts van mij een mooie bot gevangen en links een wat kleinere. Dat beloofde een leuke vangst?

We stonden met 10 man te vissen, dus ruimte zat. Het was opkomend tij en een minimum aan stroming. Je lijntjes bleven liggen zoals ze ingegooid waren. Na een paar uurtjes en geen aas wisselingen maar eens binnengehaald. Hé ik had een beet gemist. Een garnaaltje had zich tegoed gedaan aan de pier.  Garnaal laten zitten en een pier erbij.

Na ongeveer een uurtje “beet”, de top ging op en neer. Aanslaan, binnendraaiende en……. ja hoor een steenbolk liet zich landen.

Om half zes de boel maar weer ingepakt. Het aantal vissers. Was inmiddels gedaald van 10 naar 4. Over het algemeen werd er slecht gevangen op 1 spekkoper na hij had een Bot of 6 gevangen, zijn viskameraden 1 Bot en 1 tong.

Jammer van de slechte vangst.

 

Aas: pieren en een verdwaalde garnaal.

Zeevissen Verslag Jack en Jan Rotterdam 5/10/2022 

Wat ik al zij ik had nog ruim 40 pieren over dus die moet ik nog wel even opmaken. Met de ander jan uit Bardrecht afgesproken om samen te gaan zeevissen. Zogezegd zo gedaan. Jan is een maat van mijn vroeger  van het karper vissen. wij hebben  na jarenlang elkaar niet gesproken te hebben, en hij had mijn gevonden via Facebook.  Vroeger ging die ook wel eens zeevissen en dat wil die nu ook weer oppakken. Jan zelf vis nog wel steeds op karper. Zie het karper verslag op deze site. 

Dus hebben we samen afgesproken,  jan had zagers en ook pieren bij zich. We vissen naar het hoogwater toe . Hoog was het om 12/45 en ik kwam aan rond een uur of 10. Jan stond er al en zijn lijnen stonden lekker strak, en met deze wind die er stond, stonden wij perfect zelf uit de wind. Richting heiplaat ging niet met deze wind helaas . Mijn eerste hengel lag al gauw in, en voor ik mijn 2 hengel pakten was het al gauw raak bij mijn. Een flinke bot van net 30 cm deed mijn hengel trillen. 

Zo die heb ik maar al vast. Gauw op nieuwe in gooien, en de andere hengel ook. Boem heel mijn karper uit de jaren 90 boog door. Heel mijn lijn slap en ik slaat rustig aan en mijn hengel boog door zeg. Ik zij tegen Jan dit is Tong, en jawel hoor een helen mooie dikke tong van net 31 cm was het.  Jan had nog niks helaas wel een paar keer beet voor hem. Later ving ik nog een bot, en toen werd het stil bij mijn.  Eindelijk jan ving ook nu een  bot ,. en even later toch weer bij mijn was het raak , ook weer een bot. Net aan de maat trouwens.  En er was totaal geen stroming in het water met het opkomen en ook niet toen het hoog was. Jan ving later weer een botje en die moge gelijk terug om te groeien. En we kregen bezoek van Michael zo die had ik een tijdje niet gezien zeg. Altijd weer leuk, Michael vis nog steeds maar dan veel al op snoekbaars. Wij zijn rond 14 uur in gepakt en tijdens het hoog water geen beet meer gezien helaas.  Maar het was superleuk om met me ouden maat weer eens samen te vissen. Jan nog bedankt voor de appelflap.

Jack En Jan Aas zagers pieren

Zeevissen verslag Jack Rotterdam 3/10/2022

Eindelijk weer eens zeevissen voor mijn , niet dat ik niet kon maar dat de vangsten zo slecht waren. ja ik weet gaat je niet vissen vang je zeker niks is het moto . gisteren had ik me aas al bestelt bij Rinus 60 pieren en ik had graag zagers ook gehad . Helaas die had die niet meer . Vroeg uit de veren om kwart over 5 al , ik wilden de drukten op de weg voor zijn . Rinus is altijd al om 6 uur in de ochtend open dus dat is super. rond kwart voor 7 stond ik al bij hem binnen. even nog een korte babbel met elkaar en snel naar het water toe. 

Hoog water was het om 9/45 dus ik visten naar het hogen toe .  mijn rechter hengel lag om half acht richting heiplaat . we stonden met ze 3 en later kwam er een paar bekenden vissers die daar veel vissen er bij. mijn rechter hengel stond al gauw te tikken , zo dat is mooi zeg . binnen een kwartier een mooie bot op de kant . die is voor mijn meisje zij vind ze lekker. later me ander hengel die bijna het water in getrokken werd , dat was me een beet . gauw de hengel in de hand , en ik voelden helemaal niks . Hoe kan dat nu ? even later toch ophalen ook weer een dikke bot zeg. maar die kan mijn hengel toch niet zo maar bijna in het water trekken lijk mijn . jeetje zeg toen ik me aas er op wilden doen zag ik dat een haak helemaal gebogen was .

Wat moest dat geweest zijn dan . Dat zal altijd wel een Rassel blijven . Tegen hoog water ving ik nog 2 vissen , een kleine tong en een bot was het haasje.  Ik had nog een praatje met een ander visser he zij die ik ken jouw van de website . Altijd leuk vind ik dat. Het ging ook over het karper vissen en dat doet me ook altijd wel deug. Later zag ik iemand een echte dikke grote tong vangen. wat een bak zeg ,ik denk dat die de 40 aan tikten .

En later kwam me ouden karper maat jan ook langs , ouden verhalen hadden we over van vroeger van het karper vissen . Jan gooiden ook nog een hengeltje uit , maar helaas hij ving niks , wel had die een paar keer beet . Jan die vis nog steeds op karper en met succes . lees ze karper verslagen .  Vroeger deed die ook aan zeevissen, en hij had het naar ze zin nu ook . Jan gaat het toch maar ook weer oppakken het zeevissen . Nu de eind stand ik had 5 boten 3 mooie en ik ving nog een schar van 20 cm ,ja je lees het goed. en dat tongetje nog . dus totaal 7 vissen bij elkaar . het was niet goed maar zeker niet slecht . ik heb nog wat pieren over dus even kijken of ik van de week nog gaat. houd de site in de gaten dus.

Aas pieren Jack 

 

Zeevissen verslagen september 2022

Zeevissen Rudy 21/9/2022 Maasvlakte Europoort 

Hoi toch weer gaan vissen in mijn favoriete water de Maasvlakte , en de Europoort  op zeebaars. eerst met de strand stokken en daar na de Europoort in met kunstaas . Regelmatig beet op de zagers met het afgaand water , en eindelijk een mooie baars was net niet aan de maat is. ook nog een bot gevangen . en met het kunst aas niks gezien allen maar vaak vast gezeten . Ja jack jij had gevraagd voor een foto , maar ik staat niet graag met mijn kop op het internet . wel kan ik het natuurlijk de vis op het zand liggen. doe ik de volgenden keer zeker. Groetje Rudy 

aas kunstaas zagers.

Zeevissen Rudy Maasvlakte 10/9/2022

Hoi weer weer naar de Maasvlakte geweest Alleen maar krabben zitten voeren en nog wat vuil steeds mee. wel heerlijk weer maar daar is ook alles over gezegd. bij deze wacht ik nu een tijdje  tot het weer aan gaat treken want dit is echt droevigs. je vraagje je af hoe komt het nu dat het zo slecht is. ze zeggen beroepsvissers daar heb ik mijn twijfels aan . de hogenlucht druk  dat kan , maar ook de wind molens parken die gebouwd worden op zee , en dan voor al de trillingen die in Engeland zelf voelbaar zijn door het heinen , tot wel 70 meter diep. ook de beroepsvissers vangen bijna  helemaal niks. De tong dit jaar slecht zeebaars de paling makrelen ook matig gaat zo maar door.  Later hoor jullie weer van me jack. Groetjes Rudy .

Aas zagers 

Zeevissen Jan  1/9/2022 Vlaardingen

Vandaag weer eens proberen een vis te verschalken en op het Vlaardingens hoofd de hengels opgetuigd. Het was 1 uur voor hoog water en was de enige visser daar. Heerlijk weer ,niks mis mee en hup de lijnen naar de Overkant gesmeten. Mooie zagers eraan , en wachten of er wat ging gebeuren. Niks dus.. wel een lijn verspeeld aan een boot die veel te dicht langs de kant voer. Toch nog 1 postzegel botje gevangen en verder geen rammel gehoord of gezien. Wel de haken weer leeg door de krabben, ja die zitten er dit

jaar in overvloed.
Na een 3 tal uurtjes ben ik ermee gestopt en de restzagers in het zilte water gegooid. Voorlopig is het over en uit met kantvissen in de Waterweg en havens die daar aan  grenzen.

Jan Aas Zagers

Zeevissen verslagen Augustus 2022 

nieuwe zeevissen verslag Rudy 30/8/2022 Maasvlakte

Hoi ik ben weer geweest op de zelfden stek de Maasvlakte .  en je raad het al heel slecht 2 steenbolkjes en natuurlijk  heel veel krab . 

volgenden week weer proberen , want immers de aanhouder wind zeggen ze.

Zeevissen Rudy 23/8/2022 Maasvlakte

Hoi allemaal wezen vissen bij de Maasvlakte , was erg stug zeg maar gewoon slecht. een paar steenbolkjes en heel raar wat wijting erg onder de maat. En heel veel krab . met hoog naar laag gevist . er stonden nog een paar zeebaars vissers te vissen en die vingen niks. Wat is het slecht dit jaar, en wat is er met de tong en zeebaars aan de hand.

Als aas 2 ons zagers en pieren .

 

Zeevissen Fint Rozenburg Jack 4/8/2022

 

Lang geleden dat dat ik op vriend fint ging vissen. Na een wat warme en drukke week moest ik even er tussen uit om alles weer even van je af te vissen, en dat was de fint dus. Aan gekomen samen bij de landtong , stond er maar 2 man nog maar . geen goed teken dat zeker op het Find vissen niet . een noordwesten wind matig stond er op de zij kant . eerste even kijken of ik wat zien springen  . helemaal niks en was nog een uurtje te gaan laag water ,. en een super mooie stroming stond er trouwens. toen ik aan het gooien was keek ik regelmatig of er vis te zien was ,springen van de fint dus en ook zo en dan kijken wat mijn meden vissers nog wat vangen.  na ruim 3 kwartier nog geen tik gehad .

even me rust nemen drinken eten en dan verder maar weer . en na weer drie kwartier nog niks. even verder op kijken en vragen . niemand ving vis of zag de Fint springen . Naar het einden van de landton gereden zag ik nog een baars visser staan . Op de kop van de landtong net na de boei op zo pier zag ik een beroepsvisser zijn neten legen ik kon niet goed zien of die wat had in ze net , dat was te ver weg voor mij ogen . even later ben ik terug gereden na meer het zoeten water richting dorp Rozenburg . ik ken daar nog wat stekken waar ik ze wel eens meer heb gevangen . Even gewoon gooien dan maar het lag toch op de terug weg naar huis toe.  Ook daar zag ik geen vis springen dus ook hier niks gevangen. Wat is er toch aan de hand met dat zeevissen dit jaar. Weet jij het? . ik ben druk bezig met een verhuizing van me vriendin tussen door gaat ik wel hoop ik vissen . Ik had eigenlijk met Ted afgesproken om het zoet water te gaan bevissen , maar dat heb ik even afgezegd .

Groetjes weer Jack/ aas Pilkers.

Zeevissen verslag Jan Schiedam 3/8/2022

Een kort verslag want veel is er ook niet te melden helaas..

Ik had nog wat zangertjes over van 2 dagen hiervoor toen ik in Vlaardingen was wezen vissen en besloot in de avond uren in Schiedam  nog even

een poging te wagen of er een visje te verschalken was.

Zoals al weken is het visweertje prima, geen wind ,mooie blauwe lucht en aangename temperaturen. Aangekomen stond de gele bus er weer van een

Aziatische visser die hier veel vist. Navraag leerde dat ie alleen een paar botjes had . Ik was hier nu net voor hoogwater en hup de hengels in het water.

De belletjes rinkelden helemaal niet gedurende een 2 uur sessie hier en het leek wel of ik in een lege vis bak aan t vissen was. Ideale omstandigheden

      en geen vis.                           Toen ik ging             stoppen zag ik toch nog  eindelijk een rammelaar op 1 hengel en toen ik ophaalde zat er zowaar een scheefoogje aan           van 22cm dus die

mocht weer gauw groter worden. Was wel van de 0 af maar veel soep is het allemaal niet. Voorlopig maar even pas op de plaats tot het beter gaat worden met

de vangsten.

Uw visverslaggever Jan Aas Zagers 

Zeevissen Jan Vlaardingen 1/8/2022

Hoi Jack. Ja het was toch weer niet veel hoor...kleine botjes en krabben uiteraard. Na 5 min had ik een  tong te pakken maar daarna niks bijzonders meer.. Tot de volgenden keer  Aas zagers Jan 

Zeevissen verslagen juli 2022 

Zeevissen Jack Margo Rotterdam 29/7/2022

Vorige week   nog naar  het reggae Festival geweest en op het programma van de week stond nog makreel vissen .maar na een  bericht van afgelopen dinsdag dat het makreel vissen niet doorging van uit stelledam met Mijntje Yvonne, om dat er te veel wind was voor spelt. Dus dan maar aan de kust vissen maar weer eens.  En samen met mijn vriendin naar Rotterdam toe dan maar weer een keer.  De vangsten waren allemaal niet best horden ik wel, en ook op het internet waren er geen goeden berichten. Ook komt dat van horen zeggen door de velen neten die er staan op de waterweg.

Maar ja ik heb toch mijn eigen mening daar over moet ik zeggen, en dat gaat ik hier niet delen. Aas gaan halen bij me grote vriend Rinus die inmiddels ook al 72 jaar is geworden en nog altijd met plezier in de winkel staat, en voor al voor ons. Bedankt ouwe reus. Nu het vissen zelf. Hoog water om 17,45 en wij waren erom rond half 2 al, dus ruim op tijd dus.  Het zat al aardig vol zag ik, en op het plein waren ze bezig de praalwagens aan het op piemelen voor de Carnaval parade waar ik zelf met mijn vriendin ook naar toe gaat. Rond 2 uur lag de eerste lijnen  richting heiplaat. Zagers en pieren had ik. Na een uur vissen een dikke vete Krap eraan. 

Even later zag ik bij me buurman dat hij een mooie bot ving. Bij mijn bleef het nog steeds stil helaas. Om mijn heen kwam toen het water opkwam de eerste leuke tongen binnen. En bij mijn bleef het nog steeds stil.  Even later gooiden ik een lijn vlak onder de kant bij me, en daar deed ik heel goed aan. Boem en hangen een mooie tong van net geen 30 cm yes vis eindelijk . Met het hogen kwamen hier en daar de tong boven, maar niet echt van wauw. met het hogen water bleef ik ook onder de kant vissen , en uiteindelijk heb ik daar goed aan gedaan . ik ving nog een tong die helaas te klein was en ik ving nog een paar mooie boten en zelfs steenbolkjes .

uiteindelijk had ik toch meer vis op de kant dan mijn buurmannen of vrouwen. De teler stond toch nog op 9 vissen de stink krap niet mee gerekend . was het goed of ging het wel of was het slecht ? Zeg jij het maar . Wel een mooie super dag weer gehad en het weer en de gezelligheid eromheen. veel bekenden weer gesproken deze dag . Tot de volgenden keer weer. 

jack Aas zagers pieren

Vissen aan de bekende Dijk Jan 26/7/2022

Met het idee, als je het niet probeert weet je het niet ben ik met 1 onsje zagers naar  Sluisjesdijk gereden met opkomend water.

Aangekomen was het opvallend rustig. Er stonden over de gehele lengte ongeveer 8 vissers dus plek zat.

Ik besloot een beetje rechts te gaan plaatsnemen en weldra lagen de hengels in het water.

Mijn linkerbuurman ruimde zijn hengels alweer op, dus dat is geen goed teken.

Volle haken, alleen de onderste 2 goed gevuld met verse zagers en maar eens zien. 

Ik zag tegen het stalen hek  rechts een mooie tong binnenhalen  en even later nog eentje door dezelfde visser.

Navraag leerde dat er verder vrijwel niets werd gevangen dan kleine botjes.

Dat gebeurde bij mij ook ,kleine tikjes en daar kwam er eentje uit t water van 13 cm.

De krabben zitten er ook ,dus regelmatig de hengels ververst met een zagertje.

Weer binnen halen en zie daar een mini steenbolkje van 10 cm aan t haakje, nou dan is t water zeker zout genoeg.

Dat is het ook want zag wit schuim op t water, dus zoutgehalte is prima.

Gedurende de vissessie van 2 uurtjes heb ik geen enkele felle tik mogen zien en kwam tot 4 minibotjes ,waarvan de laatste

wel een record is qua omvang want die was 7 cm, en ik zei ga maar lekker groot worden en hup t water  weer in.

Nog even een uurtje na hoogwater door gevist maar alles viel stil en je zit dan maar te zitten en je te vervelen dus ben weer vertrokken.

Het blijft een droevige visserij dit hele jaar al, waar ik het ook probeer zijn de vangsten ronduit slecht, maar eens een boottrip gaan doen

een keer, hoewel je dan ook niet altijd verzekerd bent van een maaltje vis. We blijven moed erin houden natuurlijk!

Ps jan hij haalden net de voorpagina niet.

Zeevissen verslag Ted 23/7/2022 Rotterdam 

Tijdens mijn vakantie het zilte nat verruild voor het zoete. Toen mij uitgeleefd met het vangen van Karper en Zeelt. Nu ik weer terug ben me maar weer gestort op het zilte nat in de hoop wat Tong te vangen. Gisteren nog even wezen kijken op de Sluisjesdijk. Wat een ellende, bijna geen vangsten. Toch de stoute schoenen maar aangetrokken, aas gehaald en op naar “de Sluis”. Aangekomen eerst maar wat overbodige vragen gesteld, “nog wat gevangen”?

De reactie laat zich raden. Het is rond 10:00 uur dus nog ff toch hoogtij. Hengels in orde gemaakt, geaasd en hoppa het ruime sop in die handel.  Na een klein uurtje een giga rammelende top. Spring uit m’n stoel weer zo’n giga rammelaar. Aanslaan en draaien maar. De lijn kwam rustig binnen en ja.

anderhalve meter voor de kant ging het ineens anders. Top boog zwaar door en mijn lijn verdween onder de kade. Hengel naar beneden om te voorkomen dat mijn lijn doorgesneden zou worden en ja hoor verder binnen gedraaid en daar kwam de kop van een Tong bovenwater. Op de kant opgemeten, 35 cm. en lekker vet.

De eerste was binnen. Iedereen jaloers want zij zaten er al uren en ik pas een uurtje. Dus verder met wachten. Dit wachten werd wederom beloond. Mijn “kinderpostzegel” verzameling werd uitgebreid met een botje. Na weer een uurtje of anderhalf wachten melde een Grondel zich en na 2 uurtjes houtje bijten weer uitbreiding van mijn verzameling.

PS

Over het geheel gezien werd er slecht gevangen. Heb nog wat Bot zien vangen en nog een aardige Tong maatje XL.

Hoe kan het dat de vangsten zo slecht zijn? De beroepsfuikenzetter heeft in de mond van de Waalhaven zijn fuiken/netten geplaatst. Gerekend vanaf de kant tot ongeveer halverwege de Waalhaven en dan in de lengte richting. De meeste platvis wordt dus door de fuiken/netten afgevangen en kunnen nooit de Waalhaven in. Jammer eigenlijk.

Zeevissen Jan 15/7/2022 Schiedam

Gisteren weer eens met 1 ons zagers naar de Waterweg gegaan bij Schiedam (voormalig terrein van de Gusto werf) Ik ben daar zo en kan de auto aan de waterkant zetten waar ik vis aldaar. Al een paar keer geweest dit voorjaar met wisselend succes.

Ik was er rond 18.00 uur toen het water op zijn hoogst was en je kan goed ver inwerpen daar op t hoge talud. Er waren ook een paar zeebaarsvissers die zitten er altijd op de hoek aldaar.

Goed de hengels lagen er snel in en de rinkel belletjes zaten op de toppen. Heerlijk weer natuurlijk met aangename temperatuur maar ik kwam wel voor vis  hier.

Er gebeurde een tijdlang helemaal niks en was  even bij mijn auto toen ik ineens mijn hengelsteun  zag omvallen  en mijn hengel ook een run nam over de rand heen. Wat is dit in godsnaam en rende naar mijn visplek en zag dat de hengel nog net op de rand lag in t water.

De lijn zat er nog aan en kon zo mijn hengel naar boven takelen. De lijn was verder afgebroken en er zat niet veel meer  gevlochten lijn op de spoel. alles weg.

Er voer wel een boot maar die was veel verder weg dan ik kan ingooien. Raadsel?

Toen 1 van de zeebaarsvissers even langskwam later werd t duidelijk. Er blijkt hier een zeehond te foerageren en die zag hij regelmatig zwemmen. Ik denk dus dat die zeehond ook trek had in een zangertje, of was het wellicht een grote meerval ?

Enfin weer verder vissen en eindelijk een tik op de hengel wat zeker geen krab kon zijn. Daarna weer stil en eens inhalen. Zat er een beste tong aan van 28 cm ,en de haak zat aan de zijkant dus is er tegen aangezwommen. Beetje Lucky dus ,maar was er blij mee.

Daarna nog een grote krab en  Teds minibotje op gevist  en nog een bot gevangen ,maar verder helemaal niks gezien, behalve weer de lege haken van de krabben. Na 2 uurtjes vissen de hengels weer ingepakt en dit weekend nog eens wat eerder beginnen voor hoog water. Maar erg wild is het dus nog steeds niet. Maar zoals Jack altijd zegt, als je t niet probeert weet je t ook niet ,dus ik ga stug door.

Aas Zagers Jan

Zeevissen Verslag Jack Vlaardingen waterweg. 11/7/2022

Na een dagje witvissen wat ook niet veel was moest ik toch het aas opmaken van de vorige sessie in Rotterdam. Hoog water was het tegen half 3 middag.  De zon was er en het werd warm zo rond 26 graden. Dus een plekje op gezocht waar ik lekker in de schaduw kon zitten. Maar eerst me aas nog even goed nagekeken en dat was niet echt best meer. Dus naar de hengelsport zaak Wout van leeuwen eerst gegaan. Een ons zager gekocht en gevlochten lijn 12 onderste, voor de fint en roofvissen straks. Gelijk weer 17 euro kwijt, maar dat hoort bij de hobby.

160 meter trouwens en 60 meter verbind ik dan met de nylon lijn.  Nu het vissen zelf, er stond een lekker bries en het water was zo helder zeg. De eerste worpen leverden helemaal niks op, en legen haken weer. Krab is er vol op. Ook stond tijdens het opkomende water bijna geen strooming. Niet best dus., ik zag wel regelmatig in zo stroomlijn vis jagen, helaas was dat niet aan te gooien. Zelf denk ik baars of fint, die wel vaker ver de rivier op trekken. Zal ik 1 hengel opruimen en dan een pilker proberen malden het in me hoofd. Ik heb namelijk altijd wel een spin hengel bij me en wat kunst aas. Toch maar niet gedaan want het is wel erg ver waar die vis springt.

he na 2 uurtjes vissen beet eindelijk , en ja hoor krab dus , daar woord je ook niet vrolijk van zeg.  Even later bonk op me hengel maar los de vis, heb ik weer. En even later de andere hengel, en dat is wel vis. En ja wat voor 1 zeg Een zwartbek Grondel. Ach het is vis dacht ik. Intussen ging het water weer zakken en me aas rakten ook op en had de moet opgeven al. Me laatste draai vis wat krijgen we nu een voorn haha niet te geloven. Wel trouwens op de worm, want ik had 1 haak er mee voorzien voor de paling.   Het was rond 18 uur toen ik mijn spullen had ingepakt, en nu hopen dat er geen file staat. En die stond er niet , en even gelijk langs de Mac geweest ook nog. ja een mens moet toch ook eten.

aas zager pieren wormen Jack. 

PS ik wacht even tot de vangsten aan gaat treken met het vissen met de zee hengels. Wel gaat ik vissen op fint makreel zeebaars en witvis en roofvissen, en misschien weer eens een nachtje op vriend karper.

En nog een nieuwtje er is een gevlekte haai gevangen bij hoekvanholland waterweg van 103 cm.

Zeevissen Jack Rotterdam 8/7/2022 

 

eindelijk ik kon weer eens gaan zeevissen. Het was al een tijdje geleden natuurlijk, een verhuizing van me zwager en naar Portugal in Lissabon geweest ook nog. Het Aas besteld bij Rinus 50 pieren en een ons zagers. En eerst van de week even rond wezen vragen aan mensen die ik daar kan of er nog wat gevangen woord. Niet goed begreep ik. Ja als ik niet gaat weet je zeker dat het niks woord. Dus ik wilden graag. Hoogwater zo om 11,22 en ik kwam pas na het hoog water aan. Dus ik visten met afgaand tij.  Het was er best druk zeg zag ik al gauw. Maar een mooi plaatsje naast een bekenden van mijn daar zo. Jack het is niks jongen zij die. En natuurlijk lang niet gezien, of mag je niet meer van je vriendin soms? Ja je kan die verhalen wel. Alles even uitgelegd en mijn eerste lijntjes gingen naar de wel bekenden plaats richting heiplaat.  De persoon naast mijn zat er al van af 7 uur in de ochtend, en had maar 2 botjes weten te vangen. De persoon recht van die zat er al om 6 uur, en had 1 botje en een klein tongetje gevangen. Geen vetpot dus.

Over de hele kaden is er niet veel op de kant gekomen, voor al geen tong of paling.  Ongeveer half 1 lag alles erin, het wachten kon begingen. En dat duurder toch zeker een uur voor mijn eerste aan beet. Op de hengel die ver lag een flinken tik op de top, hangen het gaat best zwaar zeg zal het paling zijn of toch een mooie tong? Nee een dikke bot van net 32 cm. Daar zal me vrienden wel super blij mee zijn. Een flinken tik op ze kop en in de emmer er mee.

Net voor dat ik de vis in de emmer wilden doen een echte dreun op me andere hengel. Me buurman werd gek, jeetje man wat moet dat zijn zeg die. Zelf denk ik een dikke paling of toch een zeebaars, want die zijn er ook gevangen van de week. 

Draaien en draaien zeg, jeetje een houting zeg wauw. En een echten mooie, maar ik kreeg hem moeilijk om hoog, me buurman kwam te hulp en net boven de kant had ik alleen maar een stukje van ze lip nog op de haak zitten. Weg vis dat heb ik weer, maar goed ook dat hoort er bij. We hebben de vis gezien, maar ik wilden hem of haar graag op de foto hebben, die vis was zo groot. vorige jaar ving ik er wel 1 maar deze was best groot zeg.

De kade stroomden leeg het water was immers aan het zakken. Ook mijn buurman gingen weg. De buurman aan de linkerzijden ving nog 1 postzegel. Later ving ik zelf ook nog 2 postzegels erbij En moest ik aan Ted denken. 

Het was dus weer niet veel. Nog zat aas over die zijn voor zondag of anders zeker maandag  

En mocht jij gaan dan hoop ik dat je het beter gaat doen dan ik. 

Groetjes Jack aas zagers pieren.

4/7/2022 Vlaardingen Willem. 

Hoi vandaag wezen vissen in Vlaardingen . kan kort zijn 2 botjes en de rest alleen maar krab . stond er een uur voor hoog water  in de ochtend, en was alleen . Volgenden keer beter maar.

Aas pieren 

1 Juli 2022 Schiedam Jan

 Na dagen thuis hebben gezeten in om dat Corona mijn ook had geraakt en mocht ik eindelijk naar buiten . vissen ja dat wilden ik na zo langen tijd. Terwijl jack en Ted op vakantie zijn was ik op me zelf. Schiedam dan maar weer eens.

maar zag geen aanbeet. heel lang  en eindelijk nog een tongetje te pakken als nog .er zat nog een  chinees die zit er wel vaker had een palinkje verder ook niks. Hoorde wel dat vanmiddag heel veel  zeebaars op de pier in HVH is gevangenJan: Misschien morgen daar eens kijken .

 Groetjes Jan Aas zagers pieren.

Zeevissen Verslagen juni 2022

 Roofvissen / Zeevissen op Fint Rozenburg 23/6/2022 Jack

Mooie weer voor het Fint vissen was het zeker deze dag. Bijna 30 graden werd het op Rozenburg de Landtong. Maar zullen ze er zitten al? jawel jan is ook geweest maar dat was ng niet de echten top vangsten wat je eigenlijk van deze visserij mag verwachten , maar het is nog vroeg. voor dat ik kon gaan moesten ja wel ik en mijn vriendin eerst nog wat regelen , namelijk zij is haar bank pas kwijtgeraakt. dus naar de winkel waar ze voor het laste keer is geweest , maar helaas niks gevonden daar zo. dus pas blokkeren dan maar , en dat net voor we maandag 4 dagen weg gaan naar Portugal Lissabon. dus balen dit maar goed zo iets kan eerderen overkomen. Ja dus ik was wat later dan mijn planning , maar goed was net hoog water geweest dus tijd zat nog. 

Aan gekomen daar zo toen het naar laag ging, en ik stond bij de waterkering vlak bij de strekdamentjes. er waren nog niet echt veel vissers te zien nog , maar daar kwam verandering in toen het naar laag ging. ik heb eerst gekeken of de Fint er zat dat kan je meestal zien als ze springen. en dat zag ik wel maar niet echt wild nog , maar het was pas aan het zakken. na 10 worpen mijn eerste aanbeet boem was het. een krommen hengel en sport. maar helaas wat vaak gebeurd bij deze krachtige patser los dus. ik heb hem of haar alleen mogen zien. weer raak even later en weer los. zit niet mee zeg dacht ik. haken na gelopen waren super scherp niks mis mee.

later ging de stroming er in en de fint werd wat actiever . helaas losten ik weer een fint vlak bij de kant. woord it zo pech dag weer , bank pas kwijt 3 vissen gelost. ik ben later met me vriendin even gaan etten en drinken op het einden van de landtong. na een anderhalf uur kwam ik terug en gooien maar weer. boem hangen zo dat is geen Fint wist ik gelijk. en ja hoor een super mooie baarst zag ik 2 keer, maar ja dit is zo dag dat niks mee zit en de vis schiet weer los. ik schreeuwden het uit van nee nee. later zag ik dat de baarst mijn groene bij vanger had gepakt en dat de haak er af was. deze haak was een klein haakje maar 8. helaas ging het weer mis bij de volgenden vis. en even later weer beet en wilden de vis voor de kant onthaken  en een foto maken en wows weg fint. ja het zat tegen deze vis dag. maar het mooie weer en de gezelligheid  maakten een hoop goed. op die avond stonden er meer te vissen bij de wel bekenden stekken. ik zag uit mijn oog hoek dat het ook voor hun nog taaie was. 

Ps ik had nog een mimi visje aan mijn haak hangen, die ik geraakt had tijdens het binnen draaien. kijk goed na de foto. 

Aas pilker en vliegje Jack

Fint vissen Landtong Rozenburg Jan 22/6 2022

Nu de vangsten van de tong toch niet bijzonder zijn ,besloot ik vandaag eens naar de landtong bij Rozenburg te rijden om te zien of de fint er al aanwezig is.

Aangekomen kon ik niet terecht bij de 1ste strekdam na de kering daar en ben naar de volgende gereden. Het water was nog vrij hoog en 1 visser aangesproken die er al vanaf vanmorgen zat en bij opkomend water nog 15 mooie finten had gevangen.

Ik zag nu in het water niets gebeuren ,dus het werd wachten tot de strekdammen begaanbaar waren. Er stond een stevige wind tegen, dus vanaf de kant was het moeilijk ver in te gooien. Een trekdam verderop viel eerder de strekdam te belopen en ben dar naar toe gereden. Er stonden 2 vliegvissers en ik besloot ze gezelschap te houden. Hier kon ik best ver de lijn in het ruime sop werpen ,maar de aanbeten bleven weg. Na een uur besloot ik naar het puntje te gaan  van de strekdam in mijn waadpak want zag dat in de vaargeul er visjes omhoog sprongen. Mar die afstand overbrug ik niet  dus maar wachten of ze dichterbij komen. En zie na ongeveer 2 uur ging t dan toch even los en sprongen ze op werpafstand uit t water. Een dreun op de top en de eerste hing er aan ,een flinke fint en voorzichtig onthaakt met punttangetje. Ook de vliegvisser ving de finten  en ik kreeg achter elkaar flinke aanbeten en hangen...maar omdat ik zonder weerhaak vis vlogen ze er vaak vanaf.

Met tussenpozen zag je ze aankomen en gelukkig geen zeehond .Ze kwamen nu ook dichterbij de wal en regelmatig hing er zo'n krachtpatser aan,wat een fraaie sportvissen zijn dit toch. .Op een gegeven moment kwam t water heel langzaam op en stond ik helemaal alleen te vissen ,maar had nog steeds aanbeten. Uiteindelijk heb ik er 5 geland en zeker 10 vlogen er voortijdig ,maar ik was tevreden voor de eerste keer hier. Toen ik weer terugreed naar de 1ste strekdam zag ik daar ook 4 vissers staan langs de kant die toch ook finten binnen draaiden dus ze zitten overal. Ik stuur een link van een filmpje mee uit de losse hand gefilmd wat niet meeviel ,maar wel aardig om te zien..

Dus als de tongen er niet echt zitten ,ga een dagje finten erg leuk om te doen

Klik op de link voor het filmpje van jan , vissen op Fint Rozenburg

https://youtu.be/BzZSIpm0hJw

 

Zeevissen Jan Schiedam 18/6/2022

nog even mijn aas wat ik nog over had van de vorige sessie opmaken.

willen ze bijten of niet was de vraag. helaas helemaal niks. mijn buurman had 2 mooie tongen te gelijk plus nog een vette paling. ik heb geen beet gehad, zo kan het met vissen keren zeg. van af 18/30 stond ik er ,ik visten naar het hogen water toe.

Maar helaas toen mijn aas op was stond ik nog op een dikke nul.

Aas zagers pieren Jan

 

Zeevissen Verslag Jan Schiedam 16/6/2022 

Het is nu al halverwege juni ,de temperatuur stijgt, en regen is er nauwelijks. .

Dan denk je toch nu wel dat die scheefoogjes er moeten zitten in de Nieuwe Waterweg..

Ook al hoorde ik berichten dat het allemaal nog niet veel was met vangsten, besloot ik het weer in Vlaardingen te proberen. Ik was er  met hoogwater, voor mijn gevoel ben ik dan eigenlijk al te laat, maar goed aangekomen op het havenhoofd  stonden er 2 vissers en gezien de beperkte plek wilde ik eigenlijk al weer weg gaan daar,maar ik werd uitgenodigd om gewoon plaats te nemen en dat ging eigenlijk prima. De stroming was er immers allang uit.

Ik gooide weer naar de linkerkant, maar mijn rechterbuurman gooide gewoon rechtuit en zat toch 0 x vast ,nou ik en Jack hebben andere ervaringen.

Ze zaten er beiden al vanaf 12.00 uur en alleen de linkerbuurman had vis gevangen waaronder 2 tongen, eentje van 32 cm maar al uren geleden.

Ik kreeg meteen een aanbeet en een bot kon ik binnen draaien. Ik had de haken telkens rijkelijk voorzien van hele zagers en pieren. Na 10 minuten weer een rammel op de belletjes (wat is dat toch fijn vissen) maar nu was t wel raak en kwam er een doublet van tong naar boven .Eentje was met wat uitrekken precies aan de maat en de ander weer teruggezet. Zo de toon is gezet  en ik dacht ,dat kan wat worden.. Ik kan kort zijn in het vervolg want het alweer zakkende water gaf alleen krabben weer de kans en ik zag geen stootje meer net zo als mijn mede vissers. Ja een verdwaald Ted mini botje ,maar verder noppes meer en dat met het mooie weer. Inpakken dus en ik kreeg wel 2 ons zagers en 100 pieren cadeau van mijn mede vissers....

Aas Zagers Pieren Jan

Zeevissen Jan Vlaardingen 16/6/2022 

Donderdag 16 juni... Ik besloot het weer erop te wagen en weer naar Vlaardingen koers gezet. Helaas er stonden  weer 2 vissers op de plek waar ik wilde staan en ben gelijk vertrokken en besloot nu weer eens naar de Gusto werf te gaan, althans dat was het vroeger daar in Schiedam. Je moet nu door een slagboom en het gebied daar is mooi geworden en geen hangjongeren meer. Ik kon mijn auto zo voor de visplek zetten., Wat een mooi uitzicht op t strandje van de Heijplaat en er stond alleen een snoekbaars visser. Het was hoog water met stroming dus snel ingooien. Zelfs 175 gram lood  kon de kracht niet tegenhouden dus maar eens zien. En zie na reeds 10 minuten een ferme rammel en even later nog een. Indraaien dus en ja hoor dit was een lekkere vette tong van 29cm..zo die is vast binnen en vol verwachting was ik weer. Ik kon heerlijk ver gooien tot wel 100 meter, dus in de vaargeul, de stroom ging eruit en helaas wederom gebeurde er niks meer. Ja de krabben waren er weer. Maar stug nog doorgezet en t is wel een pracht vis plek hier, ruimte zat en je zit niet vast als je zeker wat ik deed ver in gooit.

Ineens een klap op de hengel en nog een.. zou dit een monstertong van 50 cm zijn,nou zo voelde het wel. Draaien en draaien en er kwam een enorme paling naar boven die 68cm lang was.. Tjonge wat een joekel. Hij onthaakte zich zelf dus geen geklooi en weer teruggezet.. Nog even door gevist en nog een aardige bot gevangen ,maar verder geen stootje gezien..

Toch nog zien of ik nog een keertje ga want heb nog zagers en pieren genoeg over gehouden. Wel moet je er ongeveer 1.5 uur voor hoog water er zijn en dan tot max een uurtje na hoogwater, dan heb je de meeste kans.

Aas Zagers Pieren Jan

Zeevissen Jan Vlaardingen 9/6/2022

Heb er 3.5 uur gestaan en t was helemaal niks...krabben wel en 1 mini botje was alles.. Er  Stond ook veel wind. Ook weer een zwaan in de lijn gehad en weer afknippen de boel. kan er weer een nieuwe lijn opzetten want de spoel is leeg. Teveel regen gevallen denk ik ..heb tussen 20.00 en 23.00 uur gevist met aan t einde hoog water. Noppes Verder niet vastgezeten ..als je naar links gooit

Aas Zagers Jan

Zeevissen Ted Jack Haven Rotterdam 4/6/2022

Van de week al afgesproken met Ted om eens samen te gaan vissen weer eens. was lang geleden dat ik met hem heb gevist met die ouwe rot. zo gezegd zo gedaan , afgesproken zo rond 14 uur. toen ik aan kwam zat Ted er al een uurtje. ook waren de weer de wel bekenden andere vissers , die vanmorgen er al vroeg waren om hun visjes te zien te vangen. 

de vangsten waren niet best begreep ik. dus moesten ik en Ted het maar eens voor doen hoe het moet haha. de heren gingen rond half drie weg ,dus ruimte weer voor ons. de wel bekenden lijnen gingen er weer eentje richting heiplaat. de andere hengel niet zo ver uit de kant, ook Ted visten niet ver uit de kant.  we visten naar hoog water toen. hoog water rond kwart voor 8 avond.

Ted ving zijn eerste visje ja wel een postzegel voor ze verzameling weer. nu mijn beurt een dikke bot op de zagers vlak onder de kant. Ted zijn beurt weer een bot weer. mijn beurt weer yes mijn eerste Tong van 32 cm. die ging naar Ted toen  waar die blij mee was. zo ging het even door vooral bot.

Beet bij Ted en ja hoor tong voor Ted. hoppa weer beet bij Ted 2 vissen te gelijk voor hem. een mooie bot en een tong. ook kwam er bij mijn krab boven , maar daar zitten we niet op te wachten.  We hadden nog even een gespreek met onze sluisje wachter en horden dat het voorin niet veel werd gevangen.

ook onze buurman een Brabander ving 2 mooie tongen en zelfs een schar. ook zag ik dat er een mooie dikke paling werd gevangen , helaas ging die niet terug maar werd weg geven . Zonden. soms viel de beet weer er uit , en het werd hoog water maar bijna geen stroming er in.  ook heel veel kleine botjes gevangen.

de vangsten vielen wel tegen maar het kan altijd slechter als je hoort dat er verder op bijna geen vis werd gevangen. met ruim 14 vissen te samen hadden we toch leuke vissen er bij gevangen , en zeker met een goed gevoel naar huis toe. Ted het was weer ouden weest leuk met je. Al met al 7 voor mijn en 7 voor Ted.

ps de zagers deden het goed en de vis kwam van dicht onder de kant vandaan.

Aas zagers Pieren.

Zeevissen Verslag Jan Jack 1/6/2022 Vlaardingen 

Op do 2 jun. 2022 om 10:55 schreef Jan Vlietstra 

 Samen met Jack besloten we te gaan vissen weer in Vlaardingen. Ik had eerst 3 bakjes zagers en 75 pieren opgehaald bij de prima hengelsportzaak hier vlakbij mij in de Grote Visserijstraat (altijd vers aas en verzorgd in witte bakjes met krantjes ertussen). Kost wel een klein vermogen dat aas (duurder dan biefstuk zeg ik altijd) maar goed elke hobby kost geld .

Om 18.00 uur was het hoog water en om 15.30 uur gooide ik mijn eerste hengel naar de Overkant. Inmiddels kwam Jack ook naar de vis plek en hij zag dat ik de eerste bot omhoog haalde uit t zilte water. Heerlijk weer en geen last van de wind, dus verre worpen mogelijk.

Ik ging er eens goed voor zitten en vol verwachting de rinkelende belletjes afgewacht en die kwamen regelmatig bij mij voorbij. Jack had veel vast lopers en verspeelde in de totale vissessie maar liefst 4 onderlijnen en loodjes ,en ik had nergens last van. Wat ik wel wist is dat je de goede kant en hoek moet kiezen met inworpen, om dit te voorkomen.

Na een stuk of 4 botjes melde zich dan het  eerste tong(etje) van net 24 cm, waarbij een grote krab hem gezelschap hield. Het bleef eigenlijk bij mij voortdurend wel "lopen "en even later kwam er weer een  tong boven water van 25 cm. Het was heerlijk weer ,maar Jack ving helemaal niks gedurende de eerste 2 uur dat we daar waren.

Een grote tik op de hengel bracht een kleine paling naar boven en zie ook Jack ving zijn eerste vis een kleine paling. Daarna een enorme krab takelde ik naar boven, ja die zitten er ook. Het hoge water was bereikt en eens zien of de gang erin blijft zitten. Bij mij zeker wel want weer een grotere paling eraan die  er afvloog onderweg, daarna weer een ferme klap maar geen vis te voelen.

Omdat Ted van mini postzegel botjes houdt hebben we er daar ook een paar van gevangen om hem een plezier ermee te doen (zie foto) Bij afgaand water kwam er regelmatig vis bij mij boven en ook Jack ving een botje erbij. Ik viste voortdurend met hele zagers aan de haken en pieren er tussen en zoals zo vaak de onderste haak was de favoriet. Het mooiste voor het laatste bewaard want een flinke doorbuig tik op mijn  hengel en een enorm gewicht aan de lijn.

.

wat zou dit wel niet zijn. Ik zag een grote krab eraan bengelen maar  daaronder hing  de scheefoog die we willen vangen en wel een grote lap tong. Yes eentje van 32 cm  ,een lekkere vette ook nog wat een feest!

Inmiddels was het  21.00 uur en tijd om te stoppen en was het zeker voor mij een geslaagde vissessie. Totaal 18 vissen gevangen waarvan 14 botten ,3 tongen en 1 paling. Bij Jack was het helaas veel toekijken hoe ik weer een vis verschalkte en bleef zijn teller op 4 staan. maar we hadden weer een prima visdagje met elkaar. Jack gaat met de overgebleven pieren  en zagers zaterdag met Ted weer op de Dijk vissen, en ben benieuwd naar hun verslag daarna!

 

Zeevissenverslag mei 2022

Zeevissen Ted Haven Rotterdam 30/5/2022

  had nog wat aas over van afgelopen zaterdag en er hingen donkere wolken boven Rotterdam. Toch de stoute schoenen maar aangetrokken en richting Sluisjesdijk getogen. Het was erg rustig, een visser of zes verdeeld over links en rechts. In het midden stond niemand.

Om het aantal wat in evenwicht te brengen maar aan de linkerzijde gaan staan. Hengels in gereedheid gebracht, lijntjes het zilte nat in en afwachten maar. Mijn linker buurman bij de schutting had 1 paling gevangen en de buurman daarnaast stond na enkele uren nog op 0. Na een uurtje “herrie” op mijn stok en ja hoor daar kwam de eerste boven water.

Een kwikthermometer aka paling. Mijn buurman ving een botje en was dus van de 0 af. In de uurtjes die volgde heb ik benut om mijn “postzegel” verzameling uit te breiden. Mijn buren vingen niets meer. Om vijf uur was het hoog dus tijd om in te pakken. Vis is vis zegt men, nou daar bleef het dan ook bij.

Aas: pieren

Ted

Zeevissen Verslag Michael Maasvlakte 28/5/2022

Hoi jack wezen vissen op de maasvlakten. was voor mijn lang geleden weer. we gingen ook voor de zeebaars maar helaas niks van de baars te vangen of een teken er van.

Hadden 3 botjes gevangen jammer genoeg de zeebaarzen misgelopen

aas zagers pieren PS het roofvissen seizoen is open dus Achter de snoek baars en snoekbaars. 

28/5/2022 zeevissen Ted Rotterdam

Voor de vakantie had ik een grote parasol nodig. Tja de gewone parasolletjes zijn normaal gesproken hooguit 180cm doorsnede en dat vind ik wat aan de kleine kant. Dan is er maar 1 oplossing een grote, 230cm, vis plu.

Geen groene of camo maar in mijn geval een grijze. 1 vak is een transparant polyester deel dus nog wat extra licht.   Na de aankoop naar de Sluisjesdijk, niet om de plu te showen maar gewoon om te vissen.

Thuis viel de wind mee, maar daar aan de waterkant veel wind uit het Noorden. Toen ik aan kwam zaten er al 5 medevissers. Plek zat dus en mijn spullen maar bij het eerste trapje gedeponeerd en opgetuigd. Buurman visser kwam even buurten en sprak “zo dat is lang geleden dat we elkaar gezien hebben”.

Dat klopte nog ook. Zowel de linker als rechterbuurman hadden het niet zo naar hun zin want ze hadden een paar kleine tot zeer kleine botjes gevangen. Dat beloofd dus niet veel soeps. Na ruim een uur een grote knal op mijn top en nog een.

Ik dacht zal toch niet waar zijn. Er was van de week een Zeebaars gevangen van 55cm en lekker vet. Maar nee hoor het was een “lijkenpikker” ook wel bekend als paling. Maar goed de eerste was binnen. De tweede werd een Bot, de derde een Tongetje van 24cm welke ook nog broodmager was. Er volgde nog een bot en paling. Omstreeks 17:00 uur voelde ik wat druppels en dacht ik het is mooi geweest.

Net de eerste hengel ingepakt en ja hoor regen. De bui duurde niet lang want na het binnen draaien van de 2e hengel was het weer draag. Al met al toch nog een leuke middag geweest. Nog aardig wat aas over dus misschien morgen nog een vis sessie of anders maandag.

Aas: Pieren

Ted.

Zeevissen Ted haven Rotterdam 23/5/202

Ik was van plan om afgelopen zaterdag te gaan vissen, maar een verjaardag gooide roet in het eten. Zondagochtend op tijd wakker, het weer wad goed dus vissen. Ook al was het afgaand tij. Op naar Rinus om aas te halen. Hij had alleen nog maar zagers. Pieren hebben mijn voorkeur maar ja als die er niet zijn dan worden het zagers of gewoon niet vissen. Met 2 ons zagers naar de Sluisjesdijk.

Alles opgetuigd en van hoog naar laag. Na een aantal uurtjes krabben voeren een rammelende top. Dat was schrikken, aanslaan en draaien maar. Hoera een vis aan de haak en wat voor één, een Marmer Grondel. Wat doet dat beest zo ver uit de kant. Het was laag dus inpakken maar. Nog aas over dus thuis op de bank de gedachte “ik ben vannacht vroeg klaar met get werk, rond half elf hoog dus maar weer eens proberen”. Na het uurtje werken naar huis, de blaffer luchten en dan naar de Sluisjesdijk. Aangekomen zat er niemand. Hengels in gereedheid gebracht, aas re water gelaten en hoppa de krabben deden hun werk weer. Aas opvreten en haken verzamelen. Maar na ongeveer anderhalf uur een rammelende top.

Een botje van zeker 10 cm had geen trek in mijn aas maar zwom tegen een haak aan die in zijn rug bleef hangen. De eerste was binnen. Na nog een paar botjes uit het water getakeld hebbende de eerste Tong van dit seizoen binnen gehaald. Nog wat botjes en toen mijn aas op was om een uurtje of negen ben ik maar weer naar huis gegaan. Wie denkt dat het rustig vissen is in de nacht heeft het mis.

Papa en mama Nijlgans liepen met 7 koters al gakkend rond. Een tweede mannetjes gang kwam ten tonelen en belande gelijk in een Ganzenruzie. Er werd gebeten, geschopt en en vielen rake vleugelklappen. Het tweede mannetje droop af en papa en mama gans kregen hoogstaande ruzie.  De kindertjes werden onder de voet gelopen en 2 belande in het water. Ruzie over mama in de stress want zij miste 2 van haar koters. Ruim ander halfuur heeft zij lopen gakken naar haar jong. De 2 kleintjes lekker zwemmen in de Waalhaven. Een 3 kwartier later zwommen de 2 richting rivier waar zij via het talud weer op het droge klommen. Eind goed, al goed. De familie was weer compleet en de rust eindelijk weergekeerd. Op naar de volgende sessie.Aas: zagers

Zeevissen Jan Waterweg 22/5/2022

zoals  gezegd ben ik vanavond dus weer gaan vissen op dezelfde plek met de overige  zagers en pieren.

Ik ben rond 19.30 uur begonnen en hup weer de vaargeul in. Het was nog laag water. Binnen 5 minuten tilde ik

toch 2 botten uit het zilte water en dacht dat is alleen maar bonus voor wat wellicht komen nog gaat met opkomend water.

Er gebeurde niet veel en zie wie komen daar aanlopen : Mr Jack himzelf met aardige vriendin. Kennelijk kon Jack het thuis niet meer

uithouden toen ik hem via de watts app vertelde al 2 botten binnen te hebben..kwam toch maar even uit Bergschenhoek om mij aan t werk te zien.

Leuk hoor ,maar helaas de vangsten bleven heel lang uit. Er gebeurde wel van alles. Zo zat ik een keer goed vast maar kreeg de handel toch los inclusief 2 onderlijnen waarvan er een wel als nieuw leek met fluoriderende afhoudertjes en  ankerlood waar nog een brandend lichtstaafje aan zat!

Even eerder was ik een complete onderlijn kwijtgeraakt omdat er een zwaan in verstrikt raakte. Het arme beest had de visdraad om de nek gekregen  en tolde in het water rond.

Dan is er maar een oplossing en dat is het knippen van de lijn ,en toen was de spanning eraf en kon die weer  doorzwemmen en het draad vloog weer van zijn nek, gelukkig maar!

Ach lekker keuvelen onderling gaat ons goed af ,maar veel gebeurde er niet tot ik toch maar weer eens inhaalde en voelde de bekende vibratie in de lijn en wist dat moet tong zijn. Dat bleek ook zo te zijn,net of tegen de maat aan was ie ,en hij was omhangen met een strip rood-wit plastic wat er ook nog aanhing. De tong mocht Jack zijn vriendin hebben, dan heeft ze eens een beter visje dan een botje van Jack..haha.

Er was niet veel stroming dus veel vis kwam er niet mee denk ik en Jack en vriendin verlieten het  vis toneel. Ik had nog wat pieren en besloot nog even door te gaan en dat resulteerde tot een onverwacht slotakkoord.  Jack zat nog niet in de auto toen ik bemerkte dat 1 lijn van een hengel helemaal slap hing over het water. Ik haalde in en voelde een enorme spanning op de lijn,wat is dit nu weer voeg ik me af. Toen de vis bij de kant kwam bleek het een zeebaars te zijn . Ik moest hem uit het water takelen en dat lukte gelukkig en wat een mooie vis was dit wel niet. Hij bleek 42 cm te zijn en die mag dus net mee,en omdat ik dit soort baarzen nauwelijks aan de haak slaan heb ik dat ook gedaan. Zo een mooie afsluiter dan toch nog meegemaakt ,eens zien wat er nog meer gaat volgen. Ik hou jullie op de hoogte!

Uw verslaggever  Jan

Aas zager pieren

Zeevissen Jan waterweg 21/5/2022 

Na een lange tijd  (het was allemaal niet best de afgelopen maanden) besloot ik gisteren toch weer eens een poging te wagen om te zien of ik een scheefoogvisje zou kunnen verschalken. Ik neem aan dat jullie wel weten welke vis is                            daarmee bedoel ..

Dus met verse zagers en pieren ben ik naar een stek gereden waar ik niet heel vaak kom (ik vertel voor nu even niet  waar dat was ) en ben  begonnen ongeveer 1.5 uur voor het hoge water.

Heerlijk rustig dus begonnen rond 19.15 uur en  de hengels lagen weer in het zilte sop. Na 5 minuten melde zich de eerste vis en dat was een bot. Nee daar kwam ik niet voor ,maar goed vis is vis zou Jack zeggen.

Maar zie even later gingen de belletjes rinkelen en ik voelde bij het binnen halen wel dat dit  'm zou kunnen zijn. En ja hoor de eerste tong van het  jaar kwam naar boven. Lekker breed en vet maar niet zo groot met net 27 cm. Het water stroomde wel maar gelukkig niet als een tierelier en zie even later weer een tik en belgerinkel   en nummer 2 melde zich die net aan de 25 cm bleek te zijn. Leuk daar kom ik voor laat t nog even zo doorgaan . Nog een botje en toen een tijdje stil ,en toch weer een flinke tik en gerammel. En zie nummer 3 kwam naar boven en weer eentje van 27cm. Daarna hield het helemaal op .Het water was tot vloed gekomen en tot rust en leek wel een meer , en de krabben kwamen weer uit hun schuilplaats en regelmatig een haak verspeeld en aas. Rond 10.30 uur gestopt en toch wel met een goed gevoel huiswaarts gegaan met 3 tongetjes voor de pan.

Vanavond (zondag) nog een keer ernaar toe want heb nog wat aas over en mocht ik wat bijzonders vangen laat ik wel weer weten.

Het loze vissertje, (eretitel van  Ted ) maar ook de tongenmepper van Rotterdam (eretitel door Jack aan mij gegeven)

Uw verslaggever JAN

aas zagers pieren 

Zeevissen Jack Margo Haven Rotterdam/ 16/5/2022

ik had nog zat aas over om nog even lekker te gaan vissen, met Margo samen.  De voorspelingen waren rustig weer en kans op een bui? Toen we aan kwamen stond er toch best een harden windt uit het westen, en die steeds harden werd toen we aan het vissen waren. En ja hoor nog een flinke buit gehad ook nog met zware wind stoten erbij. Ik had toch de buien radar gezien waar het zien was een klein buitje maar. Maar je weet het hier en buien kunnen ineens ook zo ontstaan. 

Maar goed mijn   paraplu met zij flappen bleef heer en meester staan in die bui. Ander vissers gingen hun auto in en de hengels gingen over de kaden met die wind. Mijn hengels bleven staan, en mijn strand steun was verzwaard met een steen. Ook kreeg ik van meden visser aandacht hoe ik dit gedaan heb. Maar nu het vissen zelf. Ik visten naar hoogwater toe. Hoog water rond 17 uur .de vangsten waren weer zeer slecht. Er werd paling en bot gevangen zag ik wel. Ik zelf 2 scharretje en 2 botjes dat was het helaas. 

Ben gestopt toen het hoog was geworden. 

Aas zagers pieren Jack

Zeevissen Verslag Jack Margo Haven Rotterdam​ 14/5/2022

Een Heerlijk dag moest het worden vandaag ,dus vissen dan maar weer eens. en samen met me vriendin Margo. zij gaat het steeds leuker vinden , maar alleen met mooi weer natuurlijk. aas op gehaald bij Rinus ,en rond 12 uur lag een hengel weer in richting heiplaat. hoog was het om 15/27 dus tijd zat. het was best erg druk vandaag. en toen ik er stond zag je dat er een bot of zelfs schar en paling boven kwam.

Tong had ik nog niet gezien , wel van horen. ik had ook Ted even nog een bericht gestuurd of die ook kwam vissen. helaas Ted had andere plannen met ze vrouw samen de grens over. Jan is er ook niet dus dan wij samen dan nog maar. ik had zagers en pieren .  bij de eerste worp was het gelijk raak. een bot van net 21 cm. die zwemt weer rond. al gauw nummer 2 een scharretje erg klein en die zwemt ook weer.

Het duurden nog lang voor de volgenden vis zich melden ja vis een botje van net 7 cm denk ik. Weer een botje nu wat groter.  En de stroom kwam erin maar dat leverden geen vis op, bij niemand trouwens. na de stroom ook helaas geen vis voor mijn, wel bij Margo die ving nog een mooie bot van net 30 cm.

Totaal ik 5 vissen Margo 1 en 2 vissen los. het was weer niet best, nu hopen dat het mooie weer blijf en dat de tong zich weer eens gaat melden , en ook paling graag bij mijn. en wat mijn opviel met de pieren helemaal niks op gezien.

Aas zagers en pieren Jack Margo

Zeevissen Ted Rotterdam 7/5/2022

Zaterdag 7 mei, was lichte regen voorspeld, maar niks aan nattigheid gevoeld. Op naar Rinus voor aas, in de hoop dat het geen bagger zou zijn als een vorige keer. Gelukkig, de pieren zagen er goed uit en stevig. Met pieren in de krant op weg naar de waterkant. Aangekomen op de Sluisjesdijk stonden er zowaar een vissertje of zes. Rechts bij het hek het drukst ook met de bekende kijkers.

Links ruimte zat dus dan daar maar heen. Eerst nog even met Bas en zijn maat staan te keuvelen.  Ze gingen inpakken. Bas had 2 botjes en zijn maat 1 tongetje van zo’n 36 cm. Maar goed zij gingen weg dus ben ik bij de houten schutting mijn hengels gaan optuigen. Het was afgaand water. Eerste onderlijntje er in en de tweede er achteraan. Hoppa, de eerste hengeltop werd een rammelaar en de tweede volgde bijna gelijktijdig. Krabben en dat ging door tot opkomend tij. Stroom er in en krabben weg. Uiteraard niks gevangen. Inmiddels nieuwe visser buren gekregen.

We gingen naar  opkomend tij dus nieuwe kansen. Jawel een botje bij de buren. Even daarna ik een botje. Hij een scharretje en ik een botje en zo ging het even door. De vis maat van mijn buurman kerk met lede ogen naar zijn top. Geen enkele actie. Ik ving nog wat botjes en een aardige schar welke groot genoeg was voor de pan, in de emmer dus. Geen enkele last van krabben meer. Hé een aardige aanbeet, aanslaan en draaien. Totaal geen weerstand dus geen goeie aanbeet was de gedachte. Echter niets was minder waar mijn onderlijn kwam boven water en zie daar een mooie doublet.

Weliswaar van bot maar vis is vis. De grootste bot was 9 centimeter en de kleinste was al 7 centimeter. Postzegels dus met beide de haken volledig ingeslikt, de inhalen.  Na nog wat botjes een doublet schar maar ook te klein (wel groter dan die botje). Buurman een lichte aanbeet, goeie kromming van zijn top en ja hoor er kwam een paling boven water. Kort daarop bij mij rikketik en daar kwam weer een botje uit het zilte nat. Achteraf de grootste van die dag, zomaar 6 cm. Buurman 2 had nog steeds niets.

Goeie aanbeet bij de buurman goeie kromme top een hele grote bot welke hem uitlachte want boven water liet hij de haak los en zwom snel weer naar de diepte. Jammer wel gezien maar niet op de kant. Ik ving daarna nog een grote bot en een schar voor in de pan. Buurman 2 had inmiddels 1 bot en zowaar ook een paling. Verder werd nog een tong gevangen. Toen het hoogwater was ben ik gaan inpakken. Er was toch nog een krab geweest die zondige nog even een haak moest afbijten. Al met al de vangst in totaal was best aardig zij het dat de gevangen wegens te kleine afmetingen weer het ruime sop kregen toch een fijne visdag, volop zon en een lichte bries. Gelukkig kwam deze bries van de goede kant want nadat hij gedraaid was lagen er weer een heleboel rupsen op de dijk welke het uiteraard niet overleefden.

Aas: pieren Ted

Zeevissen Haven Rotterdam. 6/5/2022

Na wat pech en geen tijd werd het weer eens tijd voor het zee te gaan vissen. aas bestelt  bij Rinus hij had net vers aas binnen. ik was er rond kwart over 12. het was niet druk geen goed teken dus. ik visten naar het lagen water toe. hoogwater werd het pas om 20,00. het kwam voor mijn even niet anders uit. de eerste hengel richting heiplaat met verse pieren eraan. 2 hengels met zagers. Aan het weer kon het liggen heerlijk weer westenwind. nu de vis nog? na een uur kreeg ik mijn eerste beet. hangen dacht ik het ging zwaar dat wel en ik voelden ook tegen stand. maar helaas zonder de vis te hebben gezien lost de vis. jammer leek mijn een paling geweest te zijn.  een andere visser zag ik een mooie zeebaars vangen ja echt. toen dacht ik he die vis die los schot kan dat ook wel eens geweest zijn.  ik zat alleen met nog een andere bekenden vissers voor mijn. en even later kwam er toch weer vissers bij. ja zo gaat dat hier. Inmiddels ging de tijd door en had ik enkel keer wel beet, maar dan denk ik toch aan krabben.  rond 16 uur ben ik in gaan pakken , het was weer niet best ook bij de ander daar voor en na ook niet. zonder vis dus vandaag. ik heb nog zat aas over om denk ik maandag te gaan ,want het woord ook weer heerlijk weer. tot dan weer.

Jack Aas zagers pieren

3/5/2022 Zeeland . 

Hoi gevist in zeeland op de geep helaas nog niks gevangen, ze zijn er wel weer zien ze veel springen , maar nog niet echt jagen nog. dus niks gevangen helaas. groetjes

René

Zeevissenverslag April 2022

Zeevissen Verslag Jan 19/4/2022 Amazonen haven en  Landtong Rozenburg

 

Ben bij de Amazone haven geweest geen stootje te zien, ook stond er nieman te vissen .er werd wel gezegd dat je nu leuk schar te vangen was. dus niet helaas . Ben na 2 uur vertrokken Zat te vissen in vieze bruine drab .

daar en geen stootje gezien .Ben daarna naar de landtong gereden naar  het laatste stuk daar Het water kwam toen op. Heb er 1 klein baarsje gevangen verder niks en 2 complete onderlijnen verspeelt. Er liggen ook daar overal matten volgens mij.. ik heb nog wat zagers over. Maar wat moet ik ermee. Voorlopig is t vissen wel. Voorbij hoor je ziet ook bijna niemand vissen..

Aas Zagers Jan

Zeevissen Ted 16/4/2022 zeeland.

Vanochtend even een aasleverancier in Zeeland gebeld. Was niet thuis, hij was nog aan het steken. Hij had niets meer op voorraad. Wel kon ik een portie kweekzagers komen halen. Tja alleen kweekzagers is ook niet alles. Nou goed ik ben nog aan het steken dus steek ik wel wat meer. Zo gezegd en beloofd ik naar hem toe. Hij zou nog ca. 15 minuten duren eer hij weer thuis was. Wachten dus. Toen hij arriveerde zei hij, ik geef je wel steekzagers. Zo gezegd zo gedaan. 50 pieren en een ons steekzagers. Beide net vers gestoken. Ik kreeg her pakje en grond het nogal zwaar. Ja zij hij, dat de zagers zijn zo groot ik heb er maar bijna 2 1/2 ons van gemaakt anders zitten er zo weinig in. Toen doorgereden naar “De Val”, dat is vlak voor de oprit van de brug naar Goes/Vlissingen, de Zeelandbrug dus. Hengels in orde gemaakt, beaasd en ingooien maar. Weinig visbeet maar vele lege haken van de krabben. Die gunde ik de pieren en zagers niet (trouwens de zagers hadden een lengte tussen de 25 en 30 cm. dus makkelijk in 6 stukjes

Ja Jack weer een vruchtbare visdag. Ik heb nog 1 zangertje over en voldoende pieren voor nog een vissessie. Omdat ze vanochtend gestoken zijn, moeten ze met gemak 4 dagen houdbaar zijn.

​Zeevissen Jack Vlaardingen /13/4/2022. 

ik had nog zat aas over van de vorige keer.

Alleen de pier waren niet best meer , de zagers prima. ik was er om 11 uur en visten naar het hogen water toe. Hoog water om 15/15. ik was wel in Twijfel om waar te gaan vissen. eerst even nog wat na gevraagd of het wat was in Rotterdam. Nee helemaal niks , hoe wel alleen bot. goed mijn keuze viel dus  om maar eens weer naar Vlaardingen te gaan. ja ik had wel me twijfels moet ik zeggen , zeker toen ik die kant op ging dacht ik o kan ook naar de Amazonehaven gaan  of nog of Pernis.

Het lijk het karper vissen wel soms van waar gaat ik nu weer vissen. maar toch maar naar Vlaardingen dan maar. de eerste worp was rond kwart over 11 gelijk al enkel tikketje op de top. krab? Nee dus een grondel en nog een grondel , wat een plaag woord dat of is het al. net zo als die krabben.  maar goed het is vis , dus 2 stuks binnen. zo nu echt een goeden tik op me top hangen dat is een goeden vis voel ik. Bonken en bonken zeg. o nee los dat was ballen zeg. gauw alles verwerkt maar weer. ik spraak een man die ook aan het vissen is geweest met ze maat daar bij de uitlaat. vliegen vissen deden ze. op zeebaars zij ik tegen hem? nee brasem  of roofblei zij die. hu oké ja die kan je het hele jaar vangen hier zo.

Oké dacht ik dat wist ik niet. even een tijdje gepraat met de beste man en schiet mijn gedachten toch dat ik een roofblei heb gehaakt of zelfs een snoekbaars. ja die zitten hier ook nu zij die.maar goed later die dag ving ik nog meer van die grondels. wat me op viel er zat geen stroming in het wat helaas. zondag ook al niet. ik gaat even 2 weken niet zeevissen , wil weer kijken of de karpers en de wint vis het doen. 

Groetje jack Aas Pieren Zagers.

Zuidpier Scheveningen 11/4.2022 Jan.

Na een hele tijd no fishing besloot ik vandaag (vrijdag 8 april) maar weer eens een poging te wagen om een visje te verschalken in het zilte water. De atmosfeer was eindelijk weer wat rustiger geworden en aan de haven daar in Scheveningen aas opgehaald ,waarbij er alleen zagers beschikbaar waren. Ook goed natuurlijk.
Hoewel je vet kunt betalen voor parkeren daar aan de zuidelijke pier besloot ik toch mijn geluk te wagen. Er was niemand te zien op een enkele wandelaar na dan .Hoewel het tij wellicht niet gunstig was met laag water ben ik naar het einde doorgewandeld bij het groen witte vuurtorentje. De hengels lekker vol gehangen met zagers en daar gingen ze het zoute sop in. De wind hield zich rustig, hoewel de zee wel behoorlijk onstuimig soms was.


Ik verspeeld bij de eerste controle inhaal draai gelijk een nieuwe paternosterlijn want zat ergens vast.
Mmm, nou ja kan gebeuren en dat is me aan t einde van de vissessie nog een keer overkomen.


Ik kan kort zijn in mijn verslag over de vangsten want na bijna 3 uur vissen had ik 0 vissen en 3 tikken gezien die ergens op een vis konden duidden (of krab?) Heb aan beide zijden mijn geluk beproefd maar dat maakte niets uit. De vis was er niet of ze houden niet van zagers ,maar die zagen er toch heel aantrekkelijk uit.
De hengels weer opgeborgen en € 5.25 afgerekend aan parkeergelden en weer huiswaarts gegaan.
Of het bij hoogwater beter is weet ik natuurlijk niet maar meestal vang je toch wel een

visje hier.
Uw verslaggever Jan (het loze vissertje)

het loze vissertje

 

Eindelijk na 2 weken niet wezen vissen kon of mag ik weer. ja de geruchten gaan van jack heb een vriendin die vis gelijk niet meer zo veel? en zij heb de broek aan ? uuu ja maar ook wel eens uit hoor haha. maar nu even serieus ik heb het druk gehad verven en het was  rot weer ook nog eens , een andere auto gekocht en het vrouwtje ook nog een week ziek geweest dus ook daar moest ik heen voor de goeden verzorging. 

Ja zeggen ze voor lief en leed toch. Nu het vissen zelf. gisteren was ik in Vlaardingen dus gelijk naar wout van Leeuwe gegaan ,en aas gehaald . Top aas moet ik zeggen. dus de planning was om vandaag te gaan vissen , en wel alleen. op een andere water waar ik ooit ook nog wel eens gevist heb. vlak bij de heiplaat. mijn auto lekker er achter. 

 

ik was net een kwartier voor dat het hoogwater werd. dus afgaand water voor me. heerlijk weer was het wel toch nog een frissen wind uit het noordwesten. na een uurtje vissen kreeg ik de eerste tik op mijn top , van die kleinen tikjes net als krab . toch even kijken , nee niks en het aas zat er nog prima aan trouwens.  

 

even later kwam een bekenden visser bij me kijken , die ik nog van vroeger kon. hij visten hier ook met regelmaat. en ja je weet het helen verhalen natuurlijk samen. he een tik op me hengel yes hangen een botje was de klos . inmiddels was het al tegen 14 uur en nog maar 1 visje. even nog gebeld met een vriend van me die op de sluis staat of het daar nog wat was.  Nee dus ook niet veel alleen bot en iemand anders ving nog een houting. 

 

Dus veel was het daar ook niet . ik ben er mee gestopt rond kwart over 2 . En  ik heb nog zat aas over om van de week nog eens te gaan, waar moet ik nog even over na denken.

 

Jack Aas pieren Zagers

zeevissenverslag Maart 2022

Zeevissen Jan Jack Noorpier IJmuiden 25/3/2022

He Jack zullen weer eens naar de Noordpier in Velsen gaan want lees best goede berichten over de vangsten daar.

Dat liet Jack zich niet ontgaan en zo gingen we vrijdag al heel vroeg  samen rond 7.00 uur op weg naar Velsen.

Je kan daar gratis parkeren en daarna de lange tippel de pier op. Het was heel rustig en het getij was hoog water.

Na  zo'n 2 km vonden we een prima plekje en met de nu wel goede pieren en wat zagers hadden we er veel zin in.

De zee was rustig en we waren vol verwachting. Het eerste uur gaf niet veel actie op een klein scharretje na dan .

Daarna kwam de eerste aardige schar naar boven via Jack en vind ik er ook weer eentje bij. Prima liever schar dan

bot, hoewel Margot de vriendin van Jack de bot ook weet te waarderen..

Daarna ging het een beetje stromen en kwam er meer actie. Ik zag echter telkens maar kleine tikjes en toen ik eens ophaalde

gebeurde er toch wel iets heel bijzonders. Ik voelde vis...heel vis vis  en ik zag niet  1 ,2 of 3 platvissen ,maar 4 stuks naar boven komen!

Toen bleek dat ik een complete  onderlijn meenam waar maar liefst 3 vissen aan zaten en die kennelijk niet lang geleden was afgescheurd

want de vissen 2x bot en 1x schar waren heel levendig nog. Zo dat was wel een foto waard en die zien jullie ook. Daarna vingen we regelmatig

weer een scharretje en toen werd het stil..heel stil...en de noordenwind stak op en met de smoelen in de wind werd het koud..

Ik ben wat doorgelopen tot de vuurtoren en zag dat iedereen wel wat vissen had gevangen ,allemaal schar en  wat botten.

Het was jammer van de koude wind en dat de vis geen trek meer had en we besloten rond 14.30 uur ermee te stoppen.

We hadden zo'n 15 vissen gevangen met elkaar en de scharren gingen mee. We hadden nog aardig wat aas over ,en misschien nog een keer ergens

ander ,  Scheveningen wellicht. Ik denk dat de beste tijd hier is 2 uur voor hoog water en dan 2 uur afgaand  afwachten,dus als er wat beweging in het water komt.

Dan is de gul er ook wel denken we. We hebben nog een ijsje gescoord en waren rond 17.00 uur weer in Bergschenhoek.

De scharretjes zijn schoongemaakt en binnenkort ervan smullen!

Aas pieren Zagers

Vissen met Jack en Margo aan de Sluisjesdijk  21-3 -'22

De Lente is er  al erg vroeg dit jaar.

Stralende zon buiten en ik besloot daarom maar eens om weer mijn hengels uit te gooien op de wel bekende Dijk.

Jack stond er al vanaf 12.00 uur maar ik besloot rond 15.00 uur er naar toe te gaan. Eerst het aas  opgehaald bij

Rinus  wat gelijk de laatste keer is dat ik daar pieren of zagers ga kopen. Ik kreeg een  zootje oude blubber pieren te zien

toen ik het al natte krantje uitpakte op de kade. Ik weet wel andere adresjes die het dure aas ook netjes aanleveren in een plastic

bakje met laagjes kranten ertussen, dan kan je de hele dag goede verse pieren aan de rijgnaalden doen.

Maar goed Jack stond al met zijn aardige vriendin te vissen daar en had een enkel botje verschalkt.

Er stonden nog een stuk of 6 vissers op de kade en  hup de hengels richting Heiplaat gegooid. Het was lang wachten, het water was

als een spiegel en dan ga je maar lekker kletsen met elkaar. Af en toe een klein tikje en zowaar een  botje van 8 cm zat eraan. Jack ving een doublet

en even later had ik ook een doublet eraan .Ik hoopte op een scharretje ertussen maar die gaven niet thuis hier. De uurtjes verstreken en de

stroming kwam erin. Zowaar toch weer een bot na lange tijd erbij ,die was aan de maat en Jacks vriendin is gek op vis en dus aan haar gegeven.

Rond een uurtje of 17.30 vertrok Jack en vriendin weer en bleef ik nog even het hoge water afwachten. Als ie nog even gebleven was had ie kunnen

meemaken dat ik een enorme bot eruit takelde. De vis was helemaal door gezwommen naar mijn buurman.

Deze knoeperd was 38 cm en mocht ie meenemen, want bot is niet mijn favoriete vis. Het was eigenlijk het enige hoogtepunt in deze vissessie die

verder een paar botjes opleverde bij mij en Jack ,en ben rond 19.00 uur gestopt . Het is de afgelopen maanden niet veel geweest met zeevissen als ik

de verhalen hoor en lees. Het wachten is op warmer weer en water dan komen die scheefogen er weer aan en daar zitten we allemaal op te wachten natuurlijk.

Zeevissen Ted Rotterdam 19/3/2022

hoi Jack wezen vissen vandaag en het was niet druk op de kaden, toch aardig gevangen alleen maar bot, zelfs een keer 2 te gelijk. ook een super mimi bot gevangen. 

                            het weer was prima alleen de wind had minder gemogen. 

 Gestopt met tellen bij 10, want meer vingers heb ik niet. De kleinste Bot was 7,5 cm en de grootste slechts 34 cm. Als aas had ik leeglopers van Rinus. Heb nog aas over dus gaat het morgen  misschien weer vissen. groetjes Ted

Aas pier Ted

Zeevissen Verslag Jack Margo Haven Rotterdam 18/3/2022.

Mooie weer was het dus tijd om weer eens te gaan zeevissen met me vriendin. Aas opgehaald bij Rinus. We waren er ruim voor hoogwater, hoog water om 16 34, De zon was er heerlijk bij echt top weer, en de wind was erg zwak.  Rond 12 uur lag alles in. 1 hengel richting heiplaat de andere vlakbij. En Margo ze hengel met aas pieren en zagers ook niet al te ver weg.  zij heb ook een vergunning dus mag zij ook vissen, zelfs met 2 hengels. Maar we hadden er 3 staan.  Op de kaden was het super rustig er was maar 1 visser, die later ook weer weg was gegaan. Wij hadden de kaden alleen voor ons en dus ook de vis hoop ik?

Het was lang stil na een anderhalf uur kreeg ik me eerste tikken op me top van me hengel. En eindelijk vis na 2 uurtjes vissen een mooie bot.  Later een mooie schar zelfs, de beet zat er aardig in nu.  Bot en schar was de hoofdzakelijk. Ook Margo ving haar eerste zeevis een mimi Bot haha maar superleuk, voor haar. De beet bleef er goed in. Met opkomend water toen het flink ging stromen was het eigenlijk over. 1 visje in de stroming en weer een bot. Na de stroming toen die er uit was ging het weer aardig de vangsten. Wij zijn er mee gestopt om 17/30 en de teller stond op 10 vissen voor mijn en Margo er 2. Ik heb nog aas over dus van de week dan maar weer. 

                                                       Aas pieren Jack Margo.

Zeevissen Ted Rotterdam 11/3/2022

Het was erg rustig op de dijk, ik was visser nummer 5. 2 vissers hadden een botje, ik een doublet van bot en de andere 2 niks. Ik stond van laag naar hoog. Erg weinig dus, jammer. Aardig wat pieren over dus.

Aas pieren Ted

9/3/2022 Zeevissen Jack Sluisjesdijk Rotterdam

​ik had nog zat aas over om te gaan vissen. Vandaag dus heel mooi weer ook nog eens, de lente zit in de lucht.

 

Nu maar hopen dat de vis er ook actiever van gaat worden. 11 uur lag ik in net 3 uurtjes na hoog water, dus ik viste naar laag water toe. Laag water om 13/30. Wat me opviel best nog wat vissers op de kaden, mensen op leeftijd net als ik😅 zelf haha. Altijd weer leuk ook nog eens om weer wat bekenden te zien. De vangsten waren niet goed horden ik van de andere vissers. En ook van het zelden vis soort bot, wat er werd gevangen, maar wel lekker groot en dik.

 

Al gauw lagen de lijnen in eentje ver weg eentje vlak onder de kant, even kijken waar de vis zicht bevindt. Na een uur krijg ik beet op mijn rechter hengel met de doden pieren.

Kleinen Tikjes op me rechtershengel. Toch maar even kijken. En jawel een mooie bot van 24 cm is binnen. 

 

Het was trouwens op de veren hengel die vis. Later weer een flinke tik op de pieren he een mini schar van denk ik net 7 cm. Ook weer ver weg. Later mijn linker hengel de zagers maar weer een visje en die mocht ook weer terug. Rond 15.00 ben ik gestopt en nog wat zagers over die ik naar een bekenden van mijn is geven. 

Ik horden dat er al een mooie paling was gevangen op de sluis. Ja ik blijf het altijd zeggen ze blijven hier in de winter. Ook in zeeland komen berichten binnen dat er al tong is gevangen.

Aas zagers Pieren Jack

5/3/2022 zeevissen Ted Amazonehaven Europoort

Hi Jack,

 

Toch maar ff pieren gehaald en naar de Amazonehaven gegaan. In de bocht 2 onbekende vissers en bij de mond van de haven 2 onbekende visser en Fred met Ben. Totaal op de gele haven 6 vissertjes. Alle gevangen wijting was véél te klein en de schar was aardig aan de maat. Er werd aardig gevangen. Ik zelf had bij elkaar 7 stuks

 

 wijting. Bij aankomst hoorde ik dat één van de onbekende vissers een zeebaars gevangen had. Zelf ving ik na zo’n twee en een half uur ook een zeebaars. Fred ving er ook nog één. Dus totaal 3 zeebaarzen vanmiddag.    Als aas had ik   pieren.

 

Groetjes

Ted Aas pieren 

Zeevissen jack Haven Rotterdam 4/3/2022 

Na een lange tijd niet wezen zeevissen moest het er vandaag maar weer eens gebeuren. Samen met mijn vriendin het aas opgehaald bij Rinus zagers en pieren. Ik heb de vangsten berichten wel goed in de gaten gehouden, via het internet maar ook geregeld gebeld met een goeden kennis dit bijna wel elke dag op de sluis staat. De vangsten waren niet best, horden ik vaak van hem.  En het water was gewoon zoet. De kans op een zeevis was zeg maar 0.  Maar je weet gaat je niet vissen dan vang je zeker niks , en het was super mooi weer.

Rond 12 uur lagen de lijnen in het water.1 dicht bij de andere richting heiplaat. En later een hengel erbij gezet van me vriendin die ook een vergunning had. Dus nog meer kansen. 

Ik visten naar het hogen water toe, hoog wat rond 17 ,00. Het wachten kon begingen. Het werd toch wat drukker met vissers op de kaden. Over het beet hebben had ik niet echt te klagen moet ik zeggen. Maar als ik binnen draaiden zat er geen vis aan. Is dit krab of toch witvis? Maar goed dus leven zat. Mijn buurman links van me ving 2 botten 1 ervan was een beste zeg. En ik? Bij mijn nog geen vis op de kant. Later draaiden ik me lijnen in en wauw een vis ja ik moest goed kijken een mini bot dus. De stroom stond er goed in, ik was nu alleen met een ander vissers die nog wat langer door ging. Tegen half 6 vond ik het genoeg, het werd kouder de zon zakten dus lekker in pakken.

! Mini botje dus voor mijn. Maar we samen heerlijk genoten van de zon, en aardig kleurtje al gelijk. Nog zat aas over en dan kijken of ik van deze week nog gaat zeevissen

Aas Zagers Pieren 

jack

Maasvlakte Eddie 1/3/2022

Gisteren een paar uurtjes wezen vissen op de Maasvlakte . mooi weer bijna geen stroming of golven en niet vast . de vangsten waren niet echt slecht, wel heel veel klein spul zo als wijting en bolk. maar toch 2 mooie gullen kunnen vangen zelfs, wel van heel ver weg.

Aas pieren Eddie 

Zeevissenverslag februari 2022 

Eddie Zeevissen strand van hoekvanholland 12.2.2022 .

hoi beste zeevissers, even mijn vangsten delen hier op deze site.   ik volg deze site al een tijdje lang, en leek me leuk om een bericht te sturen. ik doet regelmatig op zeevisland.com ,maar vind het ook leuk om hier wat op testuren.  zaterdag  met me zoon wezen vissen, het was best goed weer en dat kon je ook merken met strand wandelaars. ik vissen van hoog naar laag water toe. een mooie branding trouwens en de vangsten vielen niet echt tegen.

10 mooie Scharen steenbolk en voor al kleine wijting , wat je ving. wat opviel er lagen heel veel zeesterren op het strand, van die grote ook nog eens. en ik vind het altijd gek dat je niet veel vissers op dit strand staan. het is best te doen op dit strand. bijna nooit wat kwijt niet ver lopen van je auto, plus je hoef niet te betalen voor het parkeren hier zo.

aas Zagers mestheften pieren.

Zeevissenverslagen januari 2022

zeevissen Ted Haven Rotterdam 30/1/2022

 hoi We stonden met 12 hengels  naast elkaar totaal 11 botjes en steenbolken. Er stond nog wel een Turks man  en die had 1 bot en een zeebaars van 39cm. Hij wist niet wat voor vis het was, pakte hem aan de bovenkant dus gelijk een klauw bloed Auw Auw dus . was een leuke dag om te vissen .ps ik begreep dat jan er ook nog stond maar die heb ik zelf helaas niet gezien.

Aas Zagers pieren Ted

 

 

 

Zeevissen Jan en Jack Scheveningen zuidpier . 28/1/2022

Het was alweer lang geleden dat ik weer eens wilde vissen en met  mijn vismaat Jack erbij is het altijd leuker natuurlijk !

Het was ook zo'n somber weer de laatste tijd en de  waterweg en de havens zijn ook niet de plekken waar je nu echt lekker vis vangt ,

dus we besloten op deze mooie dag het eens op de Zuidpier te proberen.

De stralende zon was al de mooiste  vangst van vandaag en we vonden een mooi en rustig plekje op de pier waar nog 2 vissers stonden.

Je kunt  aan beide kanten vissen vanaf de zuidpier , waarbij de havenkant rustig water gaf ,dus werden de beaasde lijnen  daar ingeworpen.

Het was echter snel afgelopen daar want de krabben zaten er in overvloed en elke keer kale haken, dus dan zijn de pieren er zo op.

Ik besloot het eens aan de ruwe zeekant te proberen en daar zat aardig wat beweging in het water. En zie ik had gelijk succes en

een gulletje van 24 cm kon ik binnenhalen,en geen krabben hier.

Jack en andere visser volgden mijn voorbeeld en gingen

ook aan deze kant vissen. Ik kreeg regelmatig rinkelende belletjes te horen en zowaar kwam er een doublet van gul naar boven takelend over de grote rotsblokken.

Ook Jack ving een gul en een beste van 35 cm wat naar later bleek een maats te zijn, maar die mocht toch weer verder groeien maar was wel de grootste

van de dag. Ik bleef regelmatig gulletjes vangen, helaas geen enkel ander soort  visje, en de schar was er helemaal niet vandaag. Nog wat doubletjes en

dat ging zo door tot  het water echt ging zakken en werd het weer stil met aanbeten. Totaal had ik 16 gulletjes ,maar allemaal ondermaats (tussen de 20 en 32 cm)

en Jack had er 9 . Er liepen leuke steenvogeltjes rond te foerageren en we zagen nog  een zeehond .. Al met al waren het toch een 4 tal lekkere vis uurtjes en

misschien ga ik dit weekend het  nog even ergens anders proberen want heb nog was aas over.. Jack bedankt voor je gezelschap en tot een volgende keer,misschien

weer eens met Ted erbij of we gaan eens met een boot op volle zee wellicht met andere vismaten erbij!

Uw verslaggever : Jan

 (alias het loze vissertje  (eretitel van Ted) maar ook wel Ouwe Reus en de Tongenmepper van de Sluisjesdijk (eretitels van Jack

20/1/2022 Gerben zeevissen Maasluis 

hoi wezen zeevissen Maasluis vlak bij hoek van Holland ,met me scooter kan ik daar erg makkelijk  komen . En op dat stuk gooien je zo in de vaargeul waar het lekker diep is. het weer was natuurlijk echt slecht, veel wind buien met hagel en natte sneeuw.  

 

En wel erg mooie vissen gevangen, schar gul wijting steenbolk. Als Aas zagers pieren.

Groetjes Gerben.

Zeevissen jan  Rozenburg/12/1/2022 

Gisteren pieren gehaald ,hier in de Grote Visserijstraat en rond 10. uur besloten vandaag ondanks de mist eens te zien of er nog wat gevangen kan worden.

Ik besloot richting Rozenburg eerst te gaan,  Bij de AVR centrale stond 1 visser zijn hengels op te tuigen en vertelde dat er gisteren slechts 2 visjes waren gevangen, Het water zag er bruin uit, geen goed teken. Ik besloot hier niet  de hengels op te tuigen maar naar de Landtong te gaan. Daar bij de stormvloedkering aan de rechterzijde stond al iemand en ik besloot aan de andere kant te gaan staan, waar ik ook in de zomer op de fint was gaan vissen. Ik kon mijn auto ook nagenoeg op de visstek kwijt en hier zag t water er wel helder uit. Ik had wel een goed gevoel en de pieren op de haken en ingooien maar.

Het was afgaand water en niet veel stroming. Na een kwartier kwam er een flinke tik op de top maar die vis was toch gevlogen. Weer een kwartier later toch een tik erop en haalde ik zowaar  een mini gulletje uit t water, alles beter dan een mini wijtinkje natuurlijk.Even later gebeurde waar ik bang voor was en zat ik vast..en weer los en zag dat alle haken van de 3 paternosters af waren,,hoe is t mogelijk. Enfin weer verder en toen weer niks te zien van aanbeet en ja hoor nu weer vast met de andere hengel en alles kwijt. Ik besloot deze sessie hier te stoppen en ben naar de Amazone haven gereden. Ik kom daar niet graag meer ivm de vervuiling van de kolencentrale. Er stonden halverwege en achteraan een paar vissers en navraag leerde...allemaal klein spul met af en toe een scharretje. Ik besloot het toch erop te wagen,want dan vang ik in ieder geval wel vis en ben in het midden gaan staan waar de vangrail verbreed is.  Ingooien en al snel een tikje..

de eerste mini wijting kwam naar boven. Zowaar ook nog 1 schar er tussen door en verder allemaal kleine wijting onder de 20 cm. Ik heb er zo'n 12 gevangen maar het was dus niks eigenlijk en de mist was hardnekkig en ben rond 15.00 uur ermee gestopt nadat de pieren op waren. Al met al was het dus niet veel vandaag, te veel zoet water in de Waterweg en de grote wijting moet je niet in de Amazone haven zoeken.

 

Uw loze vissertje  Jan Aas pieren

Zeevissen Jan  Heiplaat 2.1.2022

Nog even het aas gaan opmaken die ik nog over had van eind december , dit keer bij de Heiplaat. De wind in me rug dus kon ik ver gooien. Het was niet best 3 mooie botten dat wel maar dat was het dan wel. wel heerlijk gevist. tot de volgenden keer weer. 

Jan Aas Pieren