Voorntjes/blikjes

Brasem/Zeelt Giebel 

Witvissen Verslagen 2022

          witvissen Roofvissen Jack     26/2/2022   Rotterdam 

weer eens gaan  roofvissen en een wit vis hengel mee , om te hopen toch nog een visje te vangen. het zeevissen is voor nu nog erg slecht voor al na die stormen erg bruin water zelfs. ik was er rond 11 uur me vriendin was mee en die bleef lekker in de auto zitten,. de auto stond lekker achter mijn, en met de zon er op is het heerlijk achter glas. ik zelf bleef natuurlijk bij me hengels en hopen op een snoek of anders. 

op deze stek ving ik in september 2021 een flinke snoek op dood aas , 103 cm toen. ook nu zit ik met dood aas, een horsmakreel die ik nog in de vriezer had liggen, en een paar mooie wijtingen bij me voor het geval dat het ging lopen. maar de uren verstrekten al gauw, en nog helemaal niks gezien. regelmatig de aas vis verplaats zonder resultaat helaas. ik ben er mee gestopt om half 3 ,en heb nog een paar snoekvissers gesproken die helaas ook nog niks hadden gevangen.

Weer eens gauw zeevissen. Jack

Aas doodaas horsmakreel en maden.

Witvissen verslag 2021

Witvissen verslag september 2021 

 

 

 

Witvissen Jack 26/9/2021 Berkel en Rodenrijs

vorige keer was ik in me geboorteplaats in Bergschenhoek aan het vissen, dus weer ergens anders vissen. Dit watertje ligt op de grens van Berkel en Bergschenhoek. Ik had hier alleen maar wel eens op snoek gevist. Het is net 4 of 5 minuten van me huis. Rond kwart over 10 lag de karperhengel hengel in. De vast hengel volgenden wat later. Eerst even een paar deeg ballen er in en wat maden er bij.

 

En het was weer heerlijk weer bijna wind stil. Na een half uurtje zag ik beet op me vaste hengel. En ja hoor even later een mooie voorn mooi van kleur. Gauw wat bij voeren ik wil de vis op de stek houden. En dat ging echt goed. Na een half uurtje ving ik er 8 bij elkaar en viel er nog een paar er af. Gek daar na viel het vrij wel stil weer. Met die vissen is het zo het zijn scholen vissen vang je er 1 moet je ze proberen op de stek houden voeren dus anders gaan ze door.

 

De vangsten waren niet echt super maar ik had dit keer toch er 10 bij elkaar en dat is best lang geleden moet ik zeggen. En de karperhengel dan? Daar bleef het al weer stil helaas. Ik zag dat er wel karper aanwezig was maar geen intresten hadden in mijn bollies. Volgenden keer wie weet want de maand oktober komt er aan en dan wil ik toch weer achter de karpers aan. De maand oktober is wel favoriet bij mijn , wat het karper vissen betreft.

Gestopt om 14,00 .

 

Aas maden bollies Jack

Witvissen jack 22/9/2021 Bergschenhoek polder.

 

Ja na het zeevissen maar weer eens witvissen op alles wat maar aan de haak komt. En natuurlijk de karper hengel er weer bij. Helaas dat was weer niks het karper vissen. Het witvissen dan wel ? Ook niet echt best hoor. Ik was er om 10,30 tot 14 uur . Super mooi weer geen wind en lekker rustig hier zo. Wat wil een mens nog meer he? Juist vis natuurlijk.

Regelmatig beet gehad maar veel al mist geslagen, heel veel klein vis zat er.

 

En uiteindelijk wat scherper gaan vissen een kleine haak je er aan en 1 maden dan maar. Dat werkten super goed , bijna geen missers meer. En ik ving vis. Wat ik al dacht super kleine visjes bliekje voorn en meer van dat spul. Uiteindelijk 5 visjes maar .

Maar goed we ik zat heerlijk te genieten met alles om me heen . Ik hoop vrijdag weer te gaan dan in de buurt bij mijn huisje.

 

Aas maden bolies Jack

Witvissen Jack 8/9/2021 Bergschenhoek

ik ging met de auto naar me visstek want het was best een stuk rijden waar ik ging vissen. Rond kwart over 10 half 11 lag alles in. Ik zat lekker in de schaduw, het was best erg warm met niet veel wind .de karper hengel lag tegen het riet, deze tocht was niet zo breed dus onderhands worp dan maar. Voor zien met 2 bollies en Pellets . De vaste hengel als gewoonlijk maden. Stevig gevoerd met deegballen gemaakt van oud brood aardappelen mais en Brinta er door gedaan om er een stevige bal te krijgen. Na een half uur ging mijn dobber onder , zo wat was dat dan? Een golf karper natuurlijk ja en die raak ik gelijk kwijt. Na loop van tijd ving ik me eerste visje, voorn later nog 1 ,het was allemaal niet best weer. Heel veel beet gehad maar steeds mis. Je voelden de vis wel. Op me karper stok helemaal niks. Ik ben er rond half 2 mee gestopt het werd me toch te warm , ondanks in de schaduw.

Aas bollies maden Jack

Witvissen Jack 6/9/2021 Lagenbergschenbos  Bergschenhoek

 

Heel mooi weer hebben ze gezegd ,dus vissen maar weer dan. Ik ging dit keer naar het lagenbergschenbos waar ik in al die jaren gevist te heb en dan heel veel daar zo , voor al toen op karper. Ik weet dat hier dikke Brasems zwemmen uit het verleden . Rond half elf lag alles in en de zon branden op mijn huid. Wat een heerlijk gevoel is dat dan? Regelmatig zag ik vis azen alleen nog niet bij mijn. De karper hengel lag tegen wat struikjes aan de overkant. Ik zat in een smalen stuk rond om zo eiland te vissen. De karpers zag je boven zwemmen . Geen goed teken helaas vind ik dat Trouwens

ze azen namelijk op de luis die nog aanwezig is.

Tijgernoten had ik er aan en een drijvende bollie. Rond kwart over 12 krijg ik een run op me karper hengel , de vis schiet na de takken en zat vast. Maar ik kreeg het voor elkaar de karper tussen de takken door richting mijn te krijgen. Dit voelden goed aan zeg. Maar helaas even later bang los? Nee he dacht ik alles er af. Even alles na kijken en zag ik dus dat mijn lijn gerafeld was,Door die takken natuurlijk. De karper is wel vrij van het lood trouwens, ik vis safe .

De wit vis liet het afweten

Aas maden bollies tijgernoten Jack

Witvissen jack 2/9/2021 Rotterdam Schiebroek

ik dacht we gaan eens niet zeevissen of anders maar weer eens lekker op de witvis. Met de maden en zelf voerballen gemaakt. Ook een karperhengel er naast, maar dat leverden weer geen karper op. Heerlijk weer deze dag bijna geen wind, dus lekker de dobber goed te zien. Er was zat vis aanwezig zag ik wel ,springen belletjes van als  eigenlijk wel. Het zag er goed uit. Al gauw kreeg ik beet de dobber ging langzame onder. Slaan en ja wel een voorntje was de klos. Gauw wat bij voren om te proberen de vis op de stek te houden. Dat ging redelijk moet ik zeggen. Ik ving die dag van af kwart over tien tot kwart over 1 , 5 vissen. Niet veel hoor ik je zeggen, klopt het was niet echt best weer het vissen. Maar de bonus was een mooie ruisvoorn van 23 cm .,Wat leuk op zo vaste hengel.

Aas Maden Jack

Witvissen verslag Augustus  2021

Witvissen Jack 23/8/2021 Bergschenhoek 

Een mooie dag moest het vandaag worden zijden ze, dus vissen nee geen zeevissen maar weer eens witvissen lekker bij mijn in de buurt. En natuurlijk een karper hengel er naast. Ik had nog wat maden in de vriezer dus ik hoefden ook niet naar de winkel er voor. Rond kwart voor elf was ik op me visstek . heerlijk weer en ik had er zien in. Ook had ik deeg ballen gemaakt een tijd terug met alles en nog wat er in,  die had ik ook ingevroren. 

 

De karper hengel eerst , voorzien met 2 bollies op me hair. rond kwart over 11 stond mijn pennetje te dansen in het water. ik kreeg al gauw beet , maar die was mis. ik voelden wel de vis zelf was best een aardige schat ik in. al gauw ving ik een bliekje van rond de 15 cm . foto voor de site en weg mag die weer. hopa de vis zit op me voer nu weer 1 een klein voorntje. En zo ging het door. tot in eens een mooie ruisvoorn zicht melden yes leuke vis zeg , en flink sterk op mijn vaste hengel. de vis zat echt op dat deeg, maar ik moet zeggen op die mooie voorn na was het klein spul. 

 

Ook heel veel vissen gemist en die er afvallen.  totaal bij elkaar 10 vissen . ben er mee gestopt om 14,00 ik was beste tevreden .

helaas op de karper hengel geen piepje gehad moet ik zeggen. van de week gaat ik weer zeevissen en die week er op roofvissen. en ik gaat in september op een mooie en leuk water een voerstek maken om op karper te vissen.

Aas bollies en maden Jack 

Witvissen verslagen juli 2021

Witvissen 3/7/2021 Rotterdam Schiebroek Jack

Woord het Zeevissen of toch nog maar Heerlijk staren naar een doper op witvis? Het laatste dus ,want het zeevissen is nog steeds niet best. Lees mijn verslag bij het zeevissen van afgelopen week. Rond 10 uur aan de water kantje heerlijk weer niet te warm ook en bijna geen wind. Op een paar spetters bleef het droog. En natuurlijk altijd een karper hengel er bij. Daar kan ik kort over zijn gelijk ,helemaal niks op gezien. Maar nu het witvissen maden was het aas en ik kreeg al gauw beet. Een mooie voorn ving ik wat een mooie kleuren toch zeg, en een leuk sport op zo vasten hengel. Op naar de volgenden vis , en die kwam ook gauw een dikke veten brasem op me vasten hengel ,en wat een sport zeg hij of zij bleef gaan ,en ik maar mee geven met me vaste stok. Net er onder foto's maken en de vis mocht weer terug. En zo ging het aardig door met het vangen. 10 vissen 5 voorns en 5 dikke brasems niet verkeert . Ben er rond half 3 mee gestopt.

Aas maden Bollies. Jack

Witvissen verslag juni 2021

Witvissen Jack Rotterdam Schiebroek 26/6/2021

Het was best aardig weer en ik had een afspraak met me vriendin om samen  wat te gaan doen vandaag . zij zij vissen jack lekker langs de waterkant weer. ja dat hoef je mijn maar 1 keer te zeggen. Eerst wilden ik eigenlijk gaan snoekbaarzen bij de Esh maar daar zag ik toch maar van af met haar om daar te gaan staan. We hebben het lekker dichter bij gekozenen  en wil vlak bij haar thuis. Rond 1 uur lag alles in. een karper hengel er bij en me witvis hengel. 

 

Het was wind stil en je zag heel veel vis draaien . Maar nu nog zien te vangen natuurlijk. ik let even niet op me dobber toen ik haar horden roepen beet jack ? Jeetje me vasten hengel bij in de plomp. Dit is karper dacht ik ? nee een dikke donkeren ouden Brasem . net er bij en op de kant. Ze stinken wel en veel slijm komt er van af bij deze vis. maar het is best een mooie vis trouwens. Foto's gemaakt en weer vissen . het ging best goed af met het vissen mooie voorns en dik ook zeg. Even later ging het regen dus tijd om alles in te pakken vonden we. rond 17 uur er mee gestopt en helaas de karpers lieten het weer afweten. 

Aas bollies Maden Jack

 

Witvissen Jack Bergschenhoek Leeuwen kuil 2/6/2021

Een heerlijk dag de warmste van dit jaar zo een 27 graden moest het worden. dus vissen maar dan wel in de schaduw anders loop je leeg en je verbrand ook erg nog. zeker ik met mijn huid ziekten . 

 ik vond het weer eens tijd worden om te gaan vissen op voornetjes Brasem of andere vis.

 

Eigenlijk ging Marcel /Emmer ze artiesten naam/   mee maar die zag er toch helaas van af. maar hij kwam wel langs helaas zonder hengels, maar wel met een bak vol maden . dank daar voor. ook me oudste broer jaap kwam een praatje maken, altijd gezellig vind ik.

 

Achter af toch goed van Marcel dat die niet ging vissen . want dit keer tijdens het vissen bijna geen stootje te zien. maar dat weet je pas later natuurlijk en dat is vissen.

 

later toen ik mijn karper hengel in ging pakken, ja die had ik natuurlijk ook in liggen kreeg ik tijdens het binnen draaien in eens een klap op mijn hengel . snoek o jee als dat maar goed gaat natuurlijk, en het ging niet goed lijntje door midden helaas .

 

Dus een vis lozen dag voor mijn helaas.

Vrijdag misschien nog vissen Zeevissen of roofvissen

 

Aas maden bollies jack.

 Wing ,17-5-2021 De waal / Gorinchem

Mooi weer en een kilo dauwpieren in de koelkast wat doe je dan ? Juist dan gaan we palingen
Met zijn drieën om 20:30 richting de Waal gereden om de paling te belagen aangekomen plek uitgezocht waar we met zijn drieën naast elkaar konden zitten want er moet natuurlijk ook wat gekletst worden

  .
Nou van dat laatste is er niet veel terecht gekomen meteen vanaf de eerste worp flinke doorbuigers op de toppen .
De ene na de andere paling diende zich aan het begon op werken te lijken met twee hengels  .
Me broer ving nog een mooie snoekbaars van 60 cm tussen de palingen door gewoon op de dauw pier 

.
Om 2:00 begon het te regen dit was dan ook de reden om te stoppen en weer huiswaarts te keren
Aantallen bij elkaar niet geteld maar we hadden zekers met zijn drieën dik in de 50 palingen ikzelf had er al 20 en me broer en neef zekers evenveel kwam  aantallen .


Wat me opviel dat de paling na het vrijlaten meteen onder de stenen schoten en daar bleven liggen langs de kant mooi om dat te zien .
Groetjes Wing

Witvissen verslag April 2021

Witvissen Jack Ragnar Floyd 3/4/2021

Het was al weer een tijdje geleden dat ik met de jongens gevist had. het roofvissen seizoen is gesloten nu dus dan maar witvissen, op alles wat er te vangen valt. Eerst de jongens wezen ophalen thuis en toen naar hengelsport zaak  Oostland in Bleiswijk de maden gehaald.  wel op bestelling .  het was toch wel best koud en een noorden wind , waar ik het niet echt op heb trouwens. zo nu en dan kwam de zon er bij heerlijk was dat. 

 

De eerste stek leverden na een uurtje vissen helemaal niks op . dus naar een andere stek gegaan waar ik een woensdag zat te vissen . heerlijk uit de wind zo trouwens , goed te doen dus. even flink voeren en ja hoor beet ik ho zeg een flinken vis op me vaste hengel zeg karper ? nee ik zag dat het een mooie flinke donkeren Brasem is. nee he het lijntje er af heb ik weer dus. de jongens waren gelijk wakker en gingen met volle moed er ook weer tegen aan. Yes weer beet dit keer een mooie Voorne weer voor mijn 

 

Beet voor  Floyd op mijn hengel helaas de vis schiet er af. ik ook even later weer beet maar mis ook de vis. daar na helaas niks meer gezien . het was niet best maar de lol was groot. 

 

Aas maden .

De laatste dag Roofvissen , met dood Aas Jack 31/3/2021

Wat ging ik doen Zeevissen of toch Roofvissen op de laste dag van Maart? ik had even gebeld met Frank die vis altijd bij Sluisje dijk even vragen of het zeevissen nog wat is. Nee dus alleen maar bot . dus de beslissing genomen om dan maar met dat super mooie weer , maar te gaan Roofvissen met dood aas en  karper vissen met 1 hengel. ja ik begrijp de mensen die met dat mooie weer moeten werken. en  ik heb zelf die tijd ook gehad dat ik dacht, verdorie met dit weer had ik wel graag willen vissen . maar                                                                      daar is een einden aan gekomen . 

 

ik had een vaste hengel bij me om als het Roofvissen niks woord of het karper vissen dan maar kijken                                                                      of ik wat witvis kon vangen . 

 

om 11 uur in de ochtend lag alles op ze plaats . geen wind alleen zon en nog eens zon . heerlijk dat wel maar ik houd toch echt van wat wind op het water . na regelmatig mijn snoek aas verplaats te hebben helemaal niks, ook op me karper hengel . dus na zo 2 uurtjes met dood aas gevist te hebben maar mijn vaste stok gepakt en de snoek hengel in gepakt.  ik wilden toch echt wat vangen vandaag , brasem Vooren maak me niet uit dacht ik. he er steek wat wind op nu , dat is mooi . 

 

En even later zag ik mijn lijntje met doden maden naar de diepten verdwijn . yes een mooi dikke ruis Voorne   Eindelijk vis , even later ging het lopen . niet echt wild  maar  uiteindelijk 3 mooie voorns te                                                                                                      pakken nog. 

 

Aas bollies Dood aas een steenbolk en maden Jack

Witverslagen 2020 

Witvissen Verslag juli 2020

witvissen jack/ 30/7/2020 Berkel

het zeevissen is niet al te best dus maar lekker met de vaste hengel vissen. en natuurlijk de karper hengel er naast. nog maden zat om te gaan vissen. het weer was prima lekker temperatuur , zo 25 graden. wel zat ik in de schaduw onder een boom. ik was er rond 11 uur, ik had op dit water nog nooit gevist trouwens, en wist niet wat hier voor vissen er huizen. ik had het wel eens gehoord van dat er mooi karper hier zat. en ja Voorens of ander vis zit bij onze wateren er altijd wel.

 

al gauw had ik beet met me vast hengel een piep klein voorntje  was de klos , en er volgenden meer, zelfs een hele mooi zeg. binnen een half uur had ik er 5. dat gaat lekker dacht ik. maar even later viel het helaas stil. te stil zelfs dat ik maar eens vlak onder de kant proberende. en dat was niet gek zeg, kreeg gelijk beet oeps een karper natuurlijk weer, dag lijntje en dobber. waar om nu niet eens op me bollies ? gauw me karper hengel ook onder het kantje gelegd, maar helaas weer zonder succes.

 

het bleef stil ,tot dat me dobber in eens langzaam naar beneden ging. zeker weer karper dacht ik toen ik sloeg. ja maar niet zo groot want ik kon hem of haar mooi sturen. nee geen karper een mooie giebel zeg, en lekker dik. en alles bij elkaar had ik zeven vissen gevangen, niet echt best weer. op de karper

hengel helemaal niks gezien. maar zo zien je maar weer op een water die je niet ken dat het vol verassingen zit. en helaas was de foto niet echt best van de giebel te donker. ik had ook geen statief bij me. maar ik heb er ook een filmpje van gemaakt en op you tub geplaatst.

Aas maden en bollies 

witvissen Jack Feijtel/ Bergschenhoek Leeuwenkuil/28/7/2020

het werd weer eens tijd om met de vaste hengel te gaan vissen. op alles wat bijt in de maden. een karper hengel er naast, voor zien van 2 krieltjes aardappelen dus. ja want hier op dit water woord al van af 1985 gevist met boilies. ja ik zelf vissen toen al op karper op dit water. maar kan er kort over zijn, helemaal geen karper gezien . goed de wit vis deed die dan wat? na 20 minuten had ik al 4 voorns te                                            pakken, 3 erg klein en 1 mooie zeg. later ving ik er nog 1 bij.

 

en daar bleef het ook bij. mijn oudste broer jaap die kwam ook nog even een praatje maken, ging natuurlijk over vroeger hoe veel we wel niet gevist hadden hier zo op karper. eerst met deegbalen later met boilies, en met erwten mais  enz. ook hadden over de velen brasem hier zo die we vingen, maar het gekken is met de vaste hengel zij ik tegen hem vang ik ze nooit hier zo. want ik weet er zitten baken in hoor van brasem. helaas kan me broer niet meer vissen, hij is ziek. misschien donderdag weer met de

                                                                vaste hengel vissen. heb nog wat maden over. 

Jack Aas maden aardappelen

wit vissen Jack en John Rotterdam  Schiebroek 3-7-2020

John zat er al toen ik aan kwam, net zij die tegen me. het water is voor zijn deur een kleine sloot vol met vis karper Brasem voorntjes echt alles, en dat zo klein slootje. En er staat maar zo 40 cm water daar zo. toch vertoeven de vissen daar zo prima en zijn super gezond. even wat ganzen stront op zij doen voor i                       ik me spullen op het gras zet, dit is echt een plaag aan het worden die ganzen.

 

er zijn er zo veel. oké nu de sessie, John ving ze eerste voorn, al gauw. ik was nog aan het het op zetten van me spullen. eerst zo als altijd me karper hengel. ze waren aan het springen zij John van morgen vroeg al, toen ik de hond aan het uit laten was rond half ze. na 15 minuten lag mijn dobbertje ook te dansen op de golven van het water, en te smeken mag ik onder mag ik onder.dat duurden niet lang, een                                                                   leuke weg loper was dat en hangen.

 

zo de eerste is binnen. daar na viel het toch weer wat stil, bij John. he daar gaat die weer hangen weer, wat is dat haha zijden we tegen elkaar, het visje was zo klein haha. maar vis 2 was binnen. en ik ving er van en zo uiteindelijk 4 nog. wat wel leuk was John ving een klein karpertje op ze nieuwe karper hengel. was echt super leuk. met gezoete mais trouwens op de hair. ja en ik had ook 2 keer er een karper aan,2 keer me tuigje kwijt er af, wel 1 keer een tuigje terug kunnen vinden maar helaas de laatste keer niet. waar om kwam zij of hij niet bij me karper hengel. het was weer leuk om het te doen. tot de volgenden keer weer.

Aas mais maden tijgernoten/ jack/John  

 

Witvissen verslag 2020

Witvissen verslag juni 2020

Witvissen Jack 15-6-2020 Bergschenhoek

ik had nog wat maden over van een vrijdag toen ik met John was wezen vissen, dus even er lekker weer op uit met dat mooie weer. en wat voor weer zeg ,eerst wat bewolking later vol in de zon ,en nog warm ook. de wind kwam uit het westen kracht 2 maar. eerst me karper stok in gereed heit gebracht, met daar op 2 boilies van 15 mm, richting over kant van deze vaart. wat mijn op viel de water lelies waren er niet, die er altijd stonden. maar even later flink gevoerd voor me vaste hengel, van 4 meter het pennetje even                                                                                                  uit gelood.

 

en ik ving gelijk al een mooie voorn voor dat me dobber de grond stond.  wouw dat is snel zeg, en lekker. even een foto voor de site een selfie . en al gauw ging dit door, binnen nog geen uur 8 vissen en 1 kwijt.                                          van mooie voorns tot een klein bliekje. ging lekker dus. 

maar helaas na dat uur kon ik doen wat ik wilden, de vis zat er niet meer. dus na die leuke vangst van 8 vissen heb ik daar na geen beet meer gehad . maar oké toch weer wat vis gevangen ,en heerlijk in dat zonnetje gevist.  rond 2 uur dacht ik we gaan maar in pakken ,en thuis nog wat doen. en wat de karpers betreft helaas niks gevangen weer. om het uur heb ik het aas verplaats, onder me eigen kant in het                                                                        midden niks geholpen. wie weet de  volgenden keer toch weer.                                                                                                                      

ps me maat John is een zondag ochtend nog wezen vissen ook nog, ook op wit vis met een karper hengel er naast. op ze vaste hengel is die 3 tuigjes kwijt geraakt door dat die karpers er aan had. op ze karper hengel met tuin bonen raakte die ook nog een karper kwijt. helaas heb die geen witvis gevangen.  

Aas boilies maden

Witvissen Jack en John 12-6-2020 Bergschenhoek

laten we eens met de vaste hengel gaan vissen zij ,ik tegen John ,want het zeevissen en karper vissen is ook niet echt om naar huis te schrijven. goed idee zij John tegen door de telefoon. rond 9 uur was hij bij me John. even de maden halen hier bij mijn in Bergschenhoek, bij het dieren winkeltje. ook gelijk een doosje wormen er bij maar gelijk. rond 10 uur stond onze dobber te water. ook onze karper hengel voor zien met tijgernoten lagen al te water. er zit op dit water best ook erg leuke karper bestand op. heb hier zelfs een mooie 30 plus gevangen. en op dit water ook nog eens een snoek van een meter. ja ik zij tegen me maat kan zijn als ik een mooie voorn vang dat ik de vis gebruikt voor even met dood aas te gaan vissen ,en dan de karper hengel opruim.

 

het duurden zeker een uur voor onze dobber  eens liet zien wat we nu graag willen. onder gaan dus, de eerste vis was voor John ,een blik dus. even later mijn buurt een hele mooie voorn. nee die mag toch gewoon terug. de volgenden ook weer voor mijn ,weer een mooie voorn. later nog 1 voor mijn weer een voorn. en toen ging het bij me maat ook even lopen voorntjes net uit het ei. zo klein nog. ze trokken de dobber niet eens onder haha. het was echt niet best weer vandaag ,de karpers hebben we helemaal niet gezien. en het dood aas vissen heb ik toch maar niet gedaan. om half 2 zijn we er mee gestopt met het vissen. 6 vissen eerlijk verdeelt ik 3 John 3. heerlijk in het zonnetje gezeten ,en weer even bij gepraat.  

 

Witvissen verslag April 2020

Witvissen verslag April 2020

Witvissen jack John 17-4-2020

zo dat is lang geleden dat ik weer eens met een vaste hengel gevist had

ik had met me maat John afgesproken om bij hem te gaan vissen

gewoon op voorn of brasem, daar had ik wel oren na moet ik zeggen.

dus rond 1 uur stond ik bij de sloot waar John nog wel eens een hengeltje uit gooit.

John zat er al zo 10 minuten, is ook voor ze deur die sloot.

 

de sloot was niet diep zo 40 tot 50 cm water. karper zat er ook ,dus ik me karper

hengel er ook bij gezet. John had de maden gekocht, het was zijn thuis slootje.

heerlijk weer trouwens. na zo 2 uur vissen kreeg ik eindelijk eens beet.

ik sloeg mis. John had toen nog niks gezien. he he na 2 uurtjes vissen kwam er

eindelijk 1 visje boven voor John. blank voorntje. en zo waar ging het bij John

nu toch echt te lopen. bij  mijn pennetje bleef het akelig stil. ook bij me karper stok.

uit eindelijk had John 4 visjes 1 bliekje er bij. en ik 1 Vooren. om 4 uur er mee gestopt

we hebben het prima naar ons zin gehad, ook ondanks dat de vangst heel slecht was.

Jack John

Aas maden boilies.