Voorntjes/blikjes

Brasem/Zeelt

witvissen jack/ 30/7/2020 Berkel

het zeevissen is niet al te best dus maar lekker met de vaste hengel vissen. en natuurlijk de karper hengel er naast. nog maden zat om te gaan vissen. het weer was prima lekker temperatuur , zo 25 graden. wel zat ik in de schaduw onder een boom. ik was er rond 11 uur, ik had op dit water nog nooit gevist trouwens, en wist niet wat hier voor vissen er huizen. ik had het wel eens gehoord van dat er mooi karper hier zat. en ja Voorens of ander vis zit bij onze wateren er altijd wel. al gauw had ik beet met me vast hengel een piep klein voorntje  was de klos , en er volgenden meer, zelfs een hele mooi zeg. binnen een half uur had ik er 5. dat gaat lekker dacht ik. maar even later viel het helaas stil. te stil zelfs dat ik maar eens vlak onder de kant proberende. en dat was niet gek zeg, kreeg gelijk beet oeps een karper natuurlijk weer, dag lijntje en dobber. waar om nu niet eens op me bollies ? gauw me karper hengel ook onder het kantje gelegd, maar helaas weer zonder succes. het bleef stil ,tot dat me dobber in eens langzaam naar beneden ging. zeker weer karper dacht ik toen ik sloeg. ja maar niet zo groot want ik kon hem of haar mooi sturen. nee geen karper een mooie giebel zeg, en lekker dik. en alles bij elkaar had ik zeven vissen gevangen, niet echt best weer. op de karperhengel helemaal niks gezien. maar zo zien je maar weer op een water die je niet ken dat het vol verassingen zit. en helaas was de foto niet echt best van de giebel te donker. ik had ook geen statief bij me. maar ik heb er ook een filmpje van gemaakt en op you tub geplaatst.

Aas maden en bollies 

witvissen Jack Feijtel/ Bergschenhoek Leeuwenkuil/28/7/2020

het werd weer eens tijd om met de vaste hengel te gaan vissen. op alles wat bijt in de maden. een karper hengel er naast, voor zien van 2 krieltjes aardappelen dus. ja want hier op dit water woord al van af 1985 gevist met boilies. ja ik zelf vissen toen al op karper op dit water. maar kan er kort over zijn, helemaal geen karper gezien . goed de wit vis deed die dan wat? na 20 minuten had ik al 4 voorns te pakken, 3 erg klein en 1 mooie zeg. later ving ik er nog 1 bij. en daar bleef het ook bij. mijn oudste broer jaap die kwam ook nog even een praatje maken, ging natuurlijk over vroeger hoe veel we wel niet gevist hadden hier zo op karper. eerst met deegbalen later met boilies,en met erten mais  enz. ook hadden over de velen brasem hier zo die we vingen, maar het gekken is met de vaste hengel zij ik tegen hem vang ik ze nooit hier zo. want ik weet er zitten baken in hoor van brasem. helaas kan me broer niet meer vissen, hij is ziek. misschien donderdag weer met de vaste hengel vissen. heb nog wat maden over. 

Jack Aas maden aardappelen

wit vissen Jack en Jhon Rotterdam schiebroek 3-7-2020

John zat er al toen ik aan kwam,net zij die tegen me. het water is voor zijn deur een kleine sloot vol met vis karper Brasem voorntjes echt alles, en dat zo klein slootje. En er staat maar zo 40 cm water daar zo. toch vertoeven de vissen daar zo prima en zijn super gezond. even wat ganzen stront op zij doen voor ik me spullen op het gras zet, dit is echt een plaag aan het worden die ganzen. er zijn er zo veel. oke nu de sessie, John ving ze eerste voorn, al gauw. ik was nog aan het het op zetten van me spullen. eerst zo als altijd me karper hengel. ze waren aan het springen zij John van morgen vroeg al, toen ik de hond aan het uit laten was rond half ze. na 15 minuten lag mijn dobbertje ook te dansen op de golven van het water, en te smeken mag ik onder mag ik onder.dat duurden niet lang, een leuke weg loper was dat en hangen. zo de eerste is binnen. daar na viel het toch weer wat stil,ook bij John. he daar gaat die weer hangen weer,wat is dat haha zijden we tegen elkaar, het visje was zo klein haha. maar vis 2 was binnen. en ik ving er van en zo uiteindelijk 4 nog. wat wel leuk was John ving een klein karpertje op ze nieuwe karper hengel. was echt super leuk. met gezoete mais trouwens op de hair. ja en ik had ook 2 keer er een karper aan,2 keer me tuigje kwijt er af,wel 1 keer een tuigje terug kunnen vinden maar helaas de laatste keer niet. waar om kwam zij of hij niet bij me karper hengel. het was weer leuk om het te doen. tot de volgenden keer weer.

Aas mais maden tijgernoten/ jack/John  

 

Witvissen Jack 15-6-2020 Bergschenhoek

ik had nog wat maden over van een vrijdag toen ik met John was wezen vissen,dus even er lekker weer op uit met dat mooie weer. en wat voor weer zeg,eerst wat bewolking later vol in de zon,en nog warm ook. de wind kwam uit het westen kracht 2 maar. eerst me karper stok in gereed heit gebracht,met daar op 2 boilies van 15 mm,richting over kant van deze vaart. wat mijn op viel de water lelies waren er niet,die er altijd stonden. maar even later flink gevoerd voor me vaste hengel,van 4 meter,het pennetje even uit gelood. en ik ving gelijk al een mooie voorn voor dat me dobber de grond stond.  wouw dat is snel zeg,en lekker. even een foto voor de site een selfie . en al gauw ging dit door,binnen nog geen uur 8 vissen en 1 kwijt. van mooie voorns tot een klein bliekje. ging lekker dus. maar helaas na dat uur kon ik doen wat ik wilden,de vis zat er niet meer. dus na die leuke vangst van 8 vissen heb ik daar na geen beet meer gehad . maar oke toch weer wat vis gevangen,en heerlijk in dat zonnetje gevist.  rond 2 uur dacht ik we gaan maar in pakken,en thuis nog wat doen. en wat de karpers betreft helaas niks gevangen weer. om het uur heb ik het aas verplaats,onder me eigen kant in het midden niks geholpen. wie weet de volgenden keer toch weer.

ps me maat John is een zondag ochtend nog wezen vissen ook nog, ook op wit vis met een karper hengel er naast. op ze vaste hengel is die 3 tuigjes kwijt geraakt door dat die karpers er aan had. op ze karper hengel met tuin bonen raakte die ook nog een karper kwijt. helaas heb die geen witvis gevangen.  

Aas boilies maden

Witvissen Jack en John 12-6-2020 Bergschenhoek

laten we eens met de vaste hengel gaan vissen zij,ik tegen John,want het zeevissen en karper vissen is ook niet echt om naar huis te schrijven. goed idee zij John tegen door de telefoon. rond 9 uur was hij bij me John. even de maden halen hier bij mijn in Bergschenhoek, bij het dieren winkeltje. ook gelijk een doosje wormen er bij maar gelijk. rond 10 uur stond onze dobber te water. ook onze karper hengel voor zien met tijgernoten lagen al te water. er zit op dit water best ook erg leuke karper bestand op. heb hier zelfs een mooie 30 plus gevangen. en op dit water ook nog eens een snoek van een meter. ja ik zij tegen me maat kan zijn als ik een mooie voorn vang dat ik de vis gebruikt voor even met dood aas te gaan vissen,en dan de karper hengel opruim. het duurden zeker een uur voor onze dobber  eens liet zien wat we nu graag willen. onder gaan dus,de eerste vis was voor John,een blik dus. even later mijn buurt een hele mooie voorn. nee die mag toch gewoon terug. de volgenden ook weer voor mijn,weer een mooie voorn. later nog 1 voor mijn weer een voorn. en toen ging het bij me maat ook even lopen,voorntjes net uit het ei. zo klein nog. ze trokken de dobber niet eens onder haha. het was echt niet best weer vandaag,de karpers hebben we helemaal niet gezien. en het dood aas vissen heb ik toch maar niet gedaan. om half 2 zijn we er mee gestopt met het vissen. 6 vissen eerlijk verdeelt ik 3 John 3. heerlijk in het zonnetje gezeten ,en weer even bij gepraat.  

 

Witvissen jack Jhon 17-4-2020

zo dat is lang geleden dat ik weer eens met een vaste hengel gevist had

ik had met me maat John afgesproken om bij hem te gaan vissen

gewoon op voorn of brasem,daar had ik wel oren na moet ik zeggen.

dus rond 1 uur stond ik bij de sloot waar Jhon nog wel eens een hengeltje uit gooit.

Jhon zat er al zo 10 minuten,is ook voor ze deur die sloot.

de sloot was niet diep zo 40 tot 50 cm water. karper zat er ook,dus ik me karper

hengel er ook bij gezet. Jhon had de maden gekocht,het was zijn thuis slootje.

heerlijk weer trouwens. na zo 2 uur vissen kreeg ik eindelijk eens beet.

ik sloeg mis. Jhon had toen nog niks gezien. he he na 2 uurtjes vissen kwam er

eindelijk 1 visje boven voor Jhon. blank voorntje. en zo waar ging het bij Jhon

nu toch echt te lopen.bij  mijn pennetje bleef het akelig stil. ook bij me karper stok.

uit eindelijk had Jhon 4 visjes 1 bliekje er bij. en ik 1 Vooren. om 4 uur er mee gestopt

we hebben het prima naar ons zin gehad,ook ondanks dat de vangst heel slecht was.

Jack Jhon

Aas maden boilies.