Dit op je eigen bollies vangen die jij gemaakt heb super mooie schub karpers.

 

Bij  deze wil ik graag mijn bollies recepten delen met jullie, zelf dacht ik eerst heb het wel zin om dat te doen de meeste karper

vissers kopen de bollies vaak al in de winkels bij de hengelsportwinkels.  Voor al de jongeren karper vissers onder ons  kopen ze voor al maar ook de wat ouder karper vissers, waar ik zelf toe behoort.  Maar ze zijn best duren kilo boilies betaal je al gauw vaak 10 euro, en vang garantie krijg je niet natuurlijk .  Voor al Als je gaat voeren er mee ben je er al gauw door heen. Dus bij deze die ze zelf nog graag maken. Deze recepten heb ik altijd zelf gebruik en met veel succes op rivieren meren kanalen putjes zeg het maar. 

 

Ze zijn niet duur als je ze zelf rolt kost wel tijd, en daar hebben we tegenwoordig  niet veel meer van. Ook stink het in moeders keuken, dus ventilatie is een pre . Ook kan je zelf een draai aan geven aan de boilies. Zo als het toe dienen van Flavour of poeder in de vorm van kerrie knoflook poeder, Shoarma poeder ja zeker ,en soms suiker of een heel klein beetje zout er bij  Echt niet te  veel. ik zelf heb dat allemaal gedaan.

Eerst goed afwegen en daar na heel goed door elkaar schudden ,en dan  50 gram poeder  vol staat op een pond meel, als je poeder zo als kerrie knoflook er door heen doet , Voeg er altijd wat extra ei toe,en doet een beetje vloei stof van de ei even apart in een kom of beker, voor het soms uit drogen van de worstjes. Soms is een paar milliliter  olie er door ook super goed voor het uit drogen van je meel. En het rolt ook super goed. gewoon keuken en olie er door niet te veel 4 mil is genoeg.

 

Houd er wel rekening mee als je olie er door heen doet, dat het in koudere tijden in het water niet goed uit lekt. Olie drijf namelijk, vis olie op een vismix is prima ,heb je zoeten of poeder knoflook kan je gewoon zonnebloem olie er door doen Je kan er natuurlijk ook wat water bij doen. Mix de poeder en meel wel goed door elkaar heen. Mocht je graag een flavour  er door heen doen, doet dat dan ongeveer zo 8 milliliter  op een pond deeg. je kan ook 2 flavour door elkaar doen , dat werk ook super .en niemand weet wat voor Flavour jij heb. 

 

Mix de eieren en flavour goed door elkaar heen en ook de olie als je die er door doet. Je gebruikt 5 grote eieren voor een pond deeg. Op het internet staat vast wel hoe je de bollies kan maken  en wat je er voor nodig gebruikt hebt. Wil je er weer mee gaan vissen, haal ze ongeveer 3 uur voor dat je gaat vissen uit de vriezer, en ligt ze ook even op een thee doek. Klaar voor gebruik. Veel succes er mee. 

 

nog een paar tips.

 Ook kun je tegenwoordig je mix zelf bepalen en dan daar van je bollies laten maken. Ook zijn er zakken poeders/mix  te koop waar je alleen eieren of water  hoef toe te voegen en je flavour er alleen door doet. Of natuurlijk je kerrie enz.  Zoek dat uit op het internet het staat er vol mee. Zelf maak ik ze niet echt meer, heel soms en dan gewoon met het handje en niet te veel.

 

Laat het  2 minuten   koken op honderd graden, daar bedoel ik mee als het water ze kook punt heb bereikt. Doe dan een bollies of 100 er in ,je ziet dat het water weer gaat afkoelen, dat is normaal. Als het water weer gaat koken laat de bollies dan 2 minuten koken, anders kook je de flavour er uit. En bij te lang koken kan het ook gebeuren indien je een licht recept heb dat het gaat drijven de balletjes, en dat willen we niet, hoe wel je kan ze dan als vrij ligt aas gebruiken.

 

alleen als je met de zelfde bollies gaat  voeren heb je kans dat ze boven komen en weg drijven. Een heerlijk snack voor de watervogels. Als ze gekookt zijn doe ze in een schone thee doek en schud het goed door elkaar. En laat ze 24 uur drogen. Klaar zijn ze voor het gebruik. Wil je ze niet allemaal mee nemen, doen ze dan in de vriezer, in een plastic vries zakje, doe daar bij een briefje in met de datum en smaak stof wat je

                                                                                               Boilies recept 1  vismeel 500 gram

                                                                

                                                                                                  Vismeel       70 gram

                                                                                                  biggenmeel 70 gram

                                                                                                  Trouvit        90 gram

                                                                                                 maismeel   60 gram

                                                                                                 polenta       60 gram

                                                                                                 griesmeel   40 gram

                                                                                                 vogelvoer     30 gram 

                                                                                                 roggemeel   60 gram

                                                                                                 bloedmeel   20 gram

                                                               

Dit is een best en vrij goedkoop recept, ik kan iemand die vis er nog steeds mee. Onlangs had die zelfs een 38 ponder gevangen. Mocht er een meelzak  niet verkrijgbaar meer zijn, kijk dan voor een

alternatief zo als bloed meel vervangen door garnalenmeel

 

.garnalenmeel is vrij grof wat best vaak goed uit pakt, en ook vrij ligt. Dit recept doet het best met een goeden flavour een vis flavour  maar mag ook best met een zoete flavour werken. Ook zonder flavour doet het uitstekend, stinkt al van af zich zelf. Kosten voor dit recept  een pond deeg 3,00 euro. Ruim 150

bollies ligt er aan hoe groot je ze maakt natuurlijk.

Natuurlijk moet je eerst de ingrediënten aanschaffen. Ik weet echt niet of je dit nog in de hengelsport zaak kan krijgen. Maar vraag het gewoon na. Ps hier kan je gewoon knoflook en shoarma poeder in doen.

 

                                                                                        

     

 

 

         

               

 

                                                                                               Boilies Recept /mix 500 gram

 

                                          Maismeel 150 gram                                            

                                                                                                  vitamealo      60 gram

                                                                                                  roggemeel    60 gram

                                                                                                  Polenta       100 gram 

                                                                                                  griesmeel     60 gram

                                                                                                  Rijstebloem 50 gram

                                                                                                  vogelvoer      70 gram

 

 een prima boilies om me te maken deze mix hard goed uit niet duur, je kan er iets anders uit halen en weer wat toe te voegen, voorbeeld vogelvoer 30 gram en dan Brinta 30 gram  of roggemeel een prima product en goed koop. er bij. Of zelf een aardepalenmeel.

 

Je kan het lichter maken, zwaarder wat je wil. Deze mix heb wel 6 grote eieren nodig, maak het in beging niet te nat, beste is dat het altijd droger is dan te nat bij droog kan je namelijk weer meer van je eieren of water toe te voegen. Tip is het toch te nat geworden doe je deeg bal in een magnetron een

minuut, die zuig het vocht er uit.

Je moet altijd zelf kijken wat je er door heen wilt doen, Flavour kerrie of anders.  Ik heb zelf bij deze mix helemaal wel eens niks er door heen gedaan.  

Kosten deze mix zo rond de 3 euro voor 200 boilies, en ligt er aan hoe groot je ze maakt. Ik maken zelf altijd boilies van rond de 14 of 15 mm, ja klein maar zet je er 2 op de hair van 14 wat ik veel al deed om dresseur te door breken heb je 28 mm toch.

 

Op een water in Rotterdam eind 80 heb ik er zelf 3 van 14 op gezeten ving ze ook hoor. Ook een grote en een klein boilies op elkaar geef soms het verschil. De dikke en de dunne zij een maat vroeger tegen mijn met die boilies op zo hair. Maar ik ving wel toen mijn record spiegel er mee van 32 pond.

deze recept 3 is heel goed koop. maar er zit bijna geen voedingswaarden  in voor de karper, niet mee voor voeren dus werk niet.

gewoon als je er mee gaat vissen een dag of nacht doet die het prima. ook bij een sessie van 2 dagen. je kan er weer een eigen Flavour in doe of de poeder vorm zo als knoflook kerrie

werkt echt goed. en je kan het zelf aanpassen .

al je er poeder er door heen doet een klein eet lepel volstaat. ook kan je nog een kleur stof in doen, om jouw boilies geel rood bruin zwart zeg het maar een. dit is trouwens een recept van 300 gram, je kan natuurlijk ook zeggen wat ik zelf ook deed,

 

ik maak er gelijk 600 gram van. dan wel 2 keer dit recept en 2 eet lepels poeder in doen. wel zuig deze mix veel komt voor al door de griesmeel die er in zit. draai goed. natuurlijk heb ik nog meer van deze mixen. vismeel vlees mix zeg het maar. mocht je intresten hebben kan je me bereiken via contact. 

 

 

 Recept 3 / 300 gram

90 gram Griesmeel

150 gram  Sojameel

60 gram maissmeel

   

deze mooie karpers gevangen op me eigen boilies, hier was ik ook nog jong en met lang haar.

2 mooie schub karpers eerst foto, 30 pond gewoon in een vaart bij mijn in de buurt. 2 / 30 pond op me eigen boilies  op het mooie water de rivier de rotte . net onder me eigen kantje.  het geef toch een kick als je ze vangt op je eigen aas